Internet/Data sim kartica - USA/Evropa

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
klikerusa

#1 Internet/Data sim kartica - USA/Evropa

Post by klikerusa »

Kakva su vam iskustva sa SIM karticama koje mozete uzeti ovdje i koristiti u vise zemalja evrope? Znas kako ti je sad...cim sletis na aerodrom, odmah pali internet, facebook check in, selfie...

Ja nesto copkam, pa nadjoh ovo http://www.telestial.com/data.php nije jeftino, ali dobijes 2.5 puta vise nego sto bi dobio sa americkim kompanijama. Ovi iz Verizona, Sprinta, ATT oderase pravo traze 25$ za 100MB. Kad bi uzeo ovo, onda laganica moze Skype, Viber, Google voice, Whatsapp...

Znam da i kod nas mozes uzeti, ali ne znam koje su cijene, a ako se putuje u vise zemalja, onda valja u svakoj ganjati, a to popet iziskuje cekanje dok ne izadjes s aerodroma, itd.

A kontam da se i ova opcija sa hotspotom uzme. Za mjesec dana izadje jedna Starbucks kafa dnevno.

Nadam se da neko ima neka iskustva da podijeli.
nikola_ba

#2 Re: Internet/Data sim kartica - USA/Evropa

Post by nikola_ba »

Pa mislim ono cemu tolika zurba kao da netko zna kad si ti baš sletjela. Uslikaš se i objavis za 10 minuta dok ufatiš Wifi negdje, valjda ga u tim boljim zemljama ima Free...
klikerusa

#3 Re: Internet/Data sim kartica - USA/Evropa

Post by klikerusa »

nikola_ba wrote:Pa mislim ono cemu tolika zurba kao da netko zna kad si ti baš sletjela. Uslikaš se i objavis za 10 minuta dok ufatiš Wifi negdje, valjda ga u tim boljim zemljama ima Free...
Nije cilj da ganjam Wi-Fi non stop...pitanje je kako biti non stop konektovan
Post Reply