pozz drustvoo. ee ovako imam jedno pitanje. koristio sam adsl internet i nisam imao nikako problema ni sa skaype niti sa bilo cim,sada kad sam se prebacio na neki privatni net ii mogu da se pozalim i zbog skajpa ii kad otvaram neke stranice cekam 15-20 sec. zanima me kada radim ovaj speedtest.net sta oznacava ovaj PING
kod mene u zadnjoj provjeri PING-83ms download-1.21mbps upload-0.25 mps moze li mi neko reci jeli uredu brzina ili sta vec neta sa ovim podacima.
internet brz-spor
Moderator: Benq
- Benq
#2 Re: internet brz-spor
Ping ti je vrijeme odziva nekog servera, sto je ping veci , to duze cekas da ti otvori odredjenu stranicu.
A sto se tice ove tvoje brzine , ja drug ne znam kako ti uopste na tome mozes raditi. Zasto si se prebacio sa adsl-a na taj neki privatni net ?
A sto se tice ove tvoje brzine , ja drug ne znam kako ti uopste na tome mozes raditi. Zasto si se prebacio sa adsl-a na taj neki privatni net ?
-
Wheatly
#3 Re: internet brz-spor
Zavisi koji paket imaš, ali paketi 2Mb/s više ne postoje koliko znam... Vidi da li se neko kači na mrežu ili se u pozadini skida nešto. Ping može biti bolji, ali 80ms je uredu (edit-ipak toliko pinga prema ISP-u je veće nego što treba...)
-
armin_m
#4 Re: internet brz-spor
pa druze ja vidim da je ovo nenormalno i sporo i sve,jeste da koristim laptob bez wi fi vec dolazi kabal u modem direktno nemam wi fi ruter ali ja kad koristim skaype to je haos aa ako koristim grupni skaype 3 osobe da ti ne pricam nista razumim blokira i blokira. aa adsl sam odjavio zbog toga sto ljude moras cekati 20 dana da ti izadju na teren aa sve obecavaju sutra i sutra
-
armin_m
#5 Re: internet brz-spor
paket je druze od 20 km nemam papire pred sobom da ti napisem bas koji je bas ono 512/... neznam tacnoWheatly wrote:Zavisi koji paket imaš, ali paketi 2Mb/s više ne postoje koliko znam... Vidi da li se neko kači na mrežu ili se u pozadini skida nešto. Ping može biti bolji, ali 80ms je uredu (edit-ipak toliko pinga prema ISP-u je veće nego što treba...)
-
armin_m
#6 Re: internet brz-spor
nemogu druze da se nacekam da mi doju iz BHT imam prijavljen kvar pocetkom proslog mjeseca,poslali mi starog covjeka pojma nema nezna ni on sta radi i od tog dana evo 22 dan je prosao kako je on rekao da ce doci neko za dan dva,zovem tako 1444 kazu za 2-3 dana i sve takoBenq wrote:Ping ti je vrijeme odziva nekog servera, sto je ping veci , to duze cekas da ti otvori odredjenu stranicu.