internet bankarstvo - rajfajzen
Moderator: anex
-
d2
#1 internet bankarstvo - rajfajzen
elem doslo vrijeme i da rajfajzen (konacno) krene sa internet bankarstvom za fizicka lica, uclanjenje je besplatno, takodje nemate ni troskova za prvu godinu (2009) - tako mi je bar receno
kome ovo treba evo mu lijepe sanse...
(nemojte ovo mijesati sa paypalom - imate moj post o tome na temi paypal u BiH)...
ja sam svoj token podigao danas u onoj filijali kod skenderije, vjerovatno mozete i u drugim poslovnicama
kome ovo treba evo mu lijepe sanse...
(nemojte ovo mijesati sa paypalom - imate moj post o tome na temi paypal u BiH)...
ja sam svoj token podigao danas u onoj filijali kod skenderije, vjerovatno mozete i u drugim poslovnicama
-
d2
#2 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
vicevi nisu na temi ekonomija 
-
d2
#3 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
ti, vidi kako se smijem 
- madnessa
#4 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
hvala puno na info... ovo mi je fakat trebalo... 
-
uvijek dobar post
#5 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
radi samo na exploreru. bez veze!
-
d2
#6 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
nista, uvijek na raspolaganju da pomognem korisnim savjetom siru drustvenu zajednicumadnessa wrote:hvala puno na info... ovo mi je fakat trebalo...
-
d2
#7 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
pomirite se sa cinjenicom da je explorer glavni ma sta vi mislili o firefoxu, chromeu i operi...uvijek dobar post wrote:radi samo na exploreru. bez veze!
mozete do zore vikati firefox pwn3 i slicno... uzalud
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#8 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Radi i u FF i to na Linuxuuvijek dobar post wrote:radi samo na exploreru. bez veze!
- Luce
#9 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
E super hvala za info, ja cu sto prije otici da se registrujem
-
d2
#10 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
nema na cemu ljudi, drago mi je da vam informacija koristi...
saznao sam tako sto sam otisao da dignem platu i vidio prospekt (koji je ujedno i prijavnica), iznenadio se da to vidim jer znam da nisu imali prije internet bankarstvo ali sam znao da rade na tome da ga uvedu, uzmem prospekt, pitam sluzbenice da li je to - to ? one kazu jeste, pitam koliko se placa prijava i koristenje ? kazu ne placa se nista tokom 2009. radi promocije nove usluge, pitam mogu li se uclaniti ? oni kazu moze, ispuni formular koji je u tom prospektu (samo par podataka, minut posla) i za dvije minute su mi donijeli uputu, token i to je to...
eto detaljno opisano
saznao sam tako sto sam otisao da dignem platu i vidio prospekt (koji je ujedno i prijavnica), iznenadio se da to vidim jer znam da nisu imali prije internet bankarstvo ali sam znao da rade na tome da ga uvedu, uzmem prospekt, pitam sluzbenice da li je to - to ? one kazu jeste, pitam koliko se placa prijava i koristenje ? kazu ne placa se nista tokom 2009. radi promocije nove usluge, pitam mogu li se uclaniti ? oni kazu moze, ispuni formular koji je u tom prospektu (samo par podataka, minut posla) i za dvije minute su mi donijeli uputu, token i to je to...
eto detaljno opisano
- Luce
#11 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
btw ima i na njihovom oficijelnom situ...
-
gurabija78
#12 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
ne placa se tokom 2009 a vec je izbacen cjenovnik po kojem je mjesecna naknada 4 km
a za kreditne kartice su podigli naknadu sa 0.85 km mjesecno na 2 km... lihvari!!!!
a za kreditne kartice su podigli naknadu sa 0.85 km mjesecno na 2 km... lihvari!!!!
-
d2
#13 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
meni rekose da se ne placa za 2009tu godinu, e sad sta je istina ne znam...gurabija78 wrote:ne placa se tokom 2009 a vec je izbacen cjenovnik po kojem je mjesecna naknada 4 km
Last edited by d2 on 20/01/2009 12:44, edited 1 time in total.
-
d2
#14 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
ma i ja sam dugo cekao i na kraju poceo koristiti tu uslugu u hypo alpe adria jer ko bi docekao rajfajzen...sencho wrote:d2 hvala na infu, dugo sam ovo čekao. Evo vidim ima pristupnica i na njihovom webu.
nasa bivsa cental profit banka je ovo imala prije 7-8 godina...
-
Ublehas
#15 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Vidio sam to prosle sedmice na njihovom sajtu, izgleda super te ti ja odem u njihovu poslovnicu na Dobrinju (kazu moze u bilo kojoj poslovnici) da bi me oni blijedo gledali, te nakon raspitivanja rekose mi da je to tek u pocetku, oni nemaju jos nikakve informacije i da provjerim u poslovnici na Alipasinom Polju. Tamo opet sve znaju o tom i ljubazno skocise da pomognu i pitaju me da li sam korisnik SMS bankarstva, rekoh nisam, a oni vele e moras biti ako hoces i ovo, daj da te prijavimo. Nisam htio jer nezelim to sranje od SMS bankarstva da im placam 1.65 (mescini) za tu uslugu, ne sto mi je zao marke i po nego iz principa necu, nigdje nisu naveli da moras imati SMS uslugu nego te cekaju kad dodjes da ti i to strovale. I da, tacno je da ce poslije ova usluga se naplacivati 4 KM. Neozbiljno je da npr. Unicredit to vec ima godinama a RBBH koja ima veci kapital i kao jaca je i likvidnija tek to uvodi i jos podobro naplacuje.
-
Amar_
#16 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Mjesecna nadoknada jeste 3.99, ali ce ovu uslugu poceti naplacivati tek od 2010, jer je ove godine besplatno, a koliko sam upoznat troskovi naloga su duplo manji u odnosu kada placate direktno na salteru.d2 wrote:meni rekose da se ne placa za 2009tu godinu, e sad sta je istina ne znam...gurabija78 wrote:ne placa se tokom 2009 a vec je izbacen cjenovnik po kojem je mjesecna naknada 4 km
-
Chayna
#17 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Ja sam uzela neki dan, i ne moraš uzet SMS (ja sam uzela jer meni treba i je 1.85), Internet mi nije bio bas neophodan ali kad je vec besplatan... pa makar do 2010:) i u svakom slucaju dobro dodje za placanje racuna jer uzmu duplo manju proviziju... SMS su nudili mojoj kolegici ali ona nije htjela tako da sad ima samo Internet - onda su ti to htjeli vjerovatno lijepo upakovati...
-
Ublehas
#18 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Evo ti me sad zadevera s ovom informacijom te nazvah doticne i momak s druge strane mi potvrdi da netreba SMS da bi se prijavio, a ona tuka na Alipasinom me okahri u startu, bezveze sad moram sve nanovo. Hvala na informaciji, vrijedila je!Chayna wrote:Ja sam uzela neki dan, i ne moraš uzet SMS (ja sam uzela jer meni treba i je 1.85), Internet mi nije bio bas neophodan ali kad je vec besplatan... pa makar do 2010:) i u svakom slucaju dobro dodje za placanje racuna jer uzmu duplo manju proviziju... SMS su nudili mojoj kolegici ali ona nije htjela tako da sad ima samo Internet - onda su ti to htjeli vjerovatno lijepo upakovati...
- belafonte
#19 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Da li se u toku dana izvrsi aktivacija account-a ili se moze odmah po preuzimanju tokena i IB-a pristupiti aplikaciji ?
Evo sad pokusavam da se prijavim pa ne ide, a maloprije sam preuzeo token...
Citam ovo upustvo, kazu moze nekad biti u sinhronizaciji tokena, jesam jednom generiso dinamicki pass bez upotrebe istog u svrhu prijave
, ali rekoh prije zvanja podrske da eliminisem mogucnost u vezi ove aktivacije accounta,
Citam ovo upustvo, kazu moze nekad biti u sinhronizaciji tokena, jesam jednom generiso dinamicki pass bez upotrebe istog u svrhu prijave
-
d2
#20 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
ja sam jutros dobio sms da je usluga aktivirana, mozda da sacekas do ujutro ...belafonte wrote:Da li se u toku dana izvrsi aktivacija account-a ili se moze odmah po preuzimanju tokena i IB-a pristupiti aplikaciji ?
Citam ovo upustvo, kazu moze nekad biti u sinhronizaciji tokena, jesam jednom generiso dinamicki pass bez upotrebe istog u svrhu prijave, ali rekoh prije zvanja podrske da eliminisem mogucnost u vezi ove aktivacije accounta,
ja se puno ne razumijem ali koliko znam iz iskustva sinhronizacija tokena moze biti (to je meni bilo kod hypo banke) i onda njih nazoves a oni ti telefonom kazu kako trebas pritiskati onaj taster da se sinhronizujes ponovo sa njima ali vjerovatno nije to nego ti jos nisu aktivirali...
nema veze ako "ispucas" neki broj sa tokena "u prazno", bilo koji broj koji generise tvoj token je ok, ne moras svaki koji generise unijeti u aplikaciju (desi se da pogrijesis recimo)...
- belafonte
#21 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
e hvala ti kraalju, al evo sad procitah na ovom papiru gdje mi pise IB - Uslugu mozete koristiti nakon preuzimanja IB-a i prijema obavjesti o aktivaciji usluge putem SMS poruke
Sve ti je jasno...
Dzaba covjeku sto je pismen kad mu je mrsko citat
Sve ti je jasno...
Dzaba covjeku sto je pismen kad mu je mrsko citat
-
d2
- koma
#23 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Evo par dodatnih informacija.. 0,5 KM po transakciji.. Unutar banke 0 KM.
Transakcije sa prioritetom 5KM. Mjesecno 4,99KM, ali tek od 2010.
Ostecenje tokena i/ili zamjena uzorokovana vasom greskom 50 KM.. nidje veze, btw
Hermes stranicu ocajno odradio.
Sve u svemu korisna stavar, sto zbog placanja preko neta, sto zbog pregleda racuna koje imate u banci...
Ostecenje tokena i/ili zamjena uzorokovana vasom greskom 50 KM.. nidje veze, btw
Sve u svemu korisna stavar, sto zbog placanja preko neta, sto zbog pregleda racuna koje imate u banci...
- dadoka84
#24 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Jedino mi je ova naknada za koristenja visoka, imam IB u drugoj banci i ista stvar je 3 puta jeftinija. Tako da cu vjerovatno nakon isteka godine odjaviti uslugu.
-
kone
#25 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Ja imam njihove dvije kartice,mada mi na jednu lijeze plata,dok drugu koristim za usluge na netu.Sad me zanima,da li cu ja moci pregledati racun za obje kartice sa ovom naknadom ili mi za to trebaju dva tokena i 2x4,99KM?koma wrote:Evo par dodatnih informacija.. 0,5 KM po transakciji.. Unutar banke 0 KM.
Znaci,da li cu ja moci sa ovim jednim tokenom pregledati sve svoje racune unutar banke,posto pored ova dva,imam jos i devizni racun???