International University of Sarajevo
Moderator: Chloe
-
BronhiCrew
#1 International University of Sarajevo
Zna li iko ista o ovoj skoli?
http://www.ius.edu.ba
http://www.ius.edu.ba
- Bosanac sa dna kace
Otvoren je kao privatni Univerzitet, otvorili ga je neka organizacija iz Turske kao bi tamosnji svrsenici medresa i pokrivene djevojke mogli da nastave skolovanje! Jer po turskom zakonu koji diskriminse svrsenike medresa koje su uz to i drzavne a ne privatne skole i djevojke koje nose maramu ne mogu da studiraju! Svresnici medresa mogu upisati samo fakultete islamskih nauka kojih je premalo za njihov broj i mogu upisati jos neke fakultete, ja mislim arapski i historiju! A djevojke koje su pokrivene mogu studirati na nekim univerzitetima sa maramaom ili da stave kapu namjesto marame, to uglavnom zavisi od uprave univerziteta!
Na nekim univerzitetaim postiji ''sluzba'' koja prati djevojke koje su ''sumnjive'' da li se pokrivaju kada izadju iz kampusa, tako da ako se to dokaze onda se trazi njihovo izbacivanje sa univerziteta!
Na nekim univerzitetaim postiji ''sluzba'' koja prati djevojke koje su ''sumnjive'' da li se pokrivaju kada izadju iz kampusa, tako da ako se to dokaze onda se trazi njihovo izbacivanje sa univerziteta!
-
zlata
Pa sta to znaci? Bosna je "umotanim" muslimankama...postala...rezervna domovina? Izgleda... za njih je "demokracija"...a za obicne BiH-ovce...rezervati ili emigracija? Alijin izvorni otpor i bunt...i jeste bio najvise vjerski-drustveni. Postig'o je svoj cilj...ako sad pobozni Turci nalaze utociste u "oslobodjenoj" BiH. Nije ni cudo sto su mu digli dzamiju.Bosanac sa dna kace wrote:Otvoren je kao privatni Univerzitet, otvorili ga je neka organizacija iz Turske kao bi tamosnji svrsenici medresa i pokrivene djevojke mogli da nastave skolovanje! Jer po turskom zakonu koji diskriminse svrsenike medresa koje su uz to i drzavne a ne privatne skole i djevojke koje nose maramu ne mogu da studiraju! Svresnici medresa mogu upisati samo fakultete islamskih nauka kojih je premalo za njihov broj i mogu upisati jos neke fakultete, ja mislim arapski i historiju! A djevojke koje su pokrivene mogu studirati na nekim univerzitetima sa maramaom ili da stave kapu namjesto marame, to uglavnom zavisi od uprave univerziteta!
- Bosanac sa dna kace
@zlato ne lupetaj gluposti!
Mislis da su mogli otvorit dje drugo kakav univerzitet i da tako svi jeftino prodju mislis da ga ne bi otvorili!? Mislis da ga ne bi otvorili recimo u Austriji ili Njemackoj???
Sto je njima bitno jel u Bosni ili u Srbiji il Albaniji, za njih ti je to sve jedno te isto! Njima je bitno da se te djevojke i ti momci mogu obrazovat i da im je diploma priznata u Turskoj! Svi od njih koji mogu da zdime za Austriju ili Njemacku to i urade oni koji ne mogu snalaze se na druge nacine...
A to za dzamiju ti je provala najveca! Dzamiju nisu podigli Turci vec Bosnjaci i to naravno u svojoj mahali u Istanbulu dje se vise govori bosanski nego turski!
Mislis da su mogli otvorit dje drugo kakav univerzitet i da tako svi jeftino prodju mislis da ga ne bi otvorili!? Mislis da ga ne bi otvorili recimo u Austriji ili Njemackoj???
Sto je njima bitno jel u Bosni ili u Srbiji il Albaniji, za njih ti je to sve jedno te isto! Njima je bitno da se te djevojke i ti momci mogu obrazovat i da im je diploma priznata u Turskoj! Svi od njih koji mogu da zdime za Austriju ili Njemacku to i urade oni koji ne mogu snalaze se na druge nacine...
A to za dzamiju ti je provala najveca! Dzamiju nisu podigli Turci vec Bosnjaci i to naravno u svojoj mahali u Istanbulu dje se vise govori bosanski nego turski!
-
buhtelj
Bitno je da u prelijepoj, cistoj, razvijenoj u ekonomskom i znanstvenom smislu, i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini rastu vjerski objekti (Moseje i Crkve) kao pecurke nakon kise....
Super je standard i kvaliteta zivota i mogucnost uspjeha u BIH, samo je jos BiH u minusu sa brojem vjerskih objekta, zamotanih i prosvetljenih ljepotica i bradati svecenika....

Super je standard i kvaliteta zivota i mogucnost uspjeha u BIH, samo je jos BiH u minusu sa brojem vjerskih objekta, zamotanih i prosvetljenih ljepotica i bradati svecenika....
-
zlata
Ova ti je "Casna Sestra" odgojena "umotana". Sad sam se "skinula". NE, NE BOJ SE. Nisam Selmica Bajramica. Ne mora hodza dizati raju na ustanak radi moje gologuze!!!! Procitaj Vodenjakov post...pa's razumit' o'cemu pricam.mr_orange wrote:Idi lijeci se!zlata wrote:Ma kod nas je pravi napredak. Prava demokracija. Ex-koljaci na slobodi. Lopovi na vlasti. Ma valjda ima mista i za "koze fasisticke".
Sa mojim fasizmom ne moras u koaliciju...Mr.Orange.
Fakat ne kontam kakve sve to veze ima sa tvojim komentarom 'umotane muslimanke'?! Kako bi bilo da ja tvoje casne sestre nazovem pingvinima ili betmenom?!
Kad god podjem u grad, moram proci pored lokalne (pardon, saudijske!) dzamije. I svaku noc slusam kako se u dvoristu iste okupljaju raznorazni hafizi i ucenjaci, hodze i hadzije koji se ponasaju kao da Boga na redovnoj telefonskoj vezi imaju, a u stvari vecina njih su samo obicni bjelosvjetski hohstapleri! koji "osvjetljavaju put zalutalim ovcicama..."
Po obicaju, sve njih uljudno ignorisem zbog probavnih poteskoca, ali neku noc mi zapade za uho (a nije tesko, pola carsije moze cuti njihove ha!vaze) da se u eter pusti i ime Selme Bajrami. Zainteresujem se i zastanem. Kad ono tamo, mlad i naocit hafiz baca drvlje i kamenje po doticnoj osobi pljujuci po njoj ko kocijas zbog njene golotinje koju neskriveno pokazuje i apeluje na okupljene zalutale (dakle ovcice!) da svoje kcerke i sestre zavijaju u prekrivaju zahvaljujuci se ujedno Allahu dragom da je sve vise muskaraca koji u brak zele da stupe samo sa onima koje su umotane! ( )
Valjda je sad "demokracija" i za Nindze i Gologuze, i Pingvine i Selmice...(al'nidje pravde). Gdje je postovanje za "ostale"...pa i "gologuze"? Jesu'l' te zene, sestre, kcerke ovce...il'ce SAME ODLUCIVATI o svom odijevanju. Ma sta cemo odlucivati kad smo ionako...OVCE i KOZE!!!!
- Bosanac sa dna kace
Eh pa draga moja ako se furas na demokraciju da ti kazem da je osnovno pravilo te demokracije da svako moze da nosi sta hoce i da ispovijeda vjeru koju hoce sve dokle time ne pocne da javno napada i vrijedja bez povoda nekog drugog... Dakle tebe ove ''umotane'' kako si ih nazvala nisu ni vrijedjale i nisu te napadale i ostavi ih na miru! Sam tvoj postupak je nedemkratski i necvilizovan!
-
zlata
Pa samim tim da se treba vrsiti pritisak na zene (pitajte hodze)...da se "pokriju", vidi se da se ne radi o nikakvom slobodnom izboru, niti nimalo o demokraciji, a vi meni onda drzite lektire o slobodi izbora, demokraciji i "realnom" pravu zena u BiH ili Turskoj.
U toj istoj dzamiji o kojoj Vodenjak pise...je prije 70 godina ondasnji hodza napad'o ljude " sto salju kceri u Vlaske skole". Jel'cudo sto su tadasnje zene bile tol'ko nepismene? Ko nam je kriv? "Vlasi"!!!! Tito!!!
*ebe se meni ako zena zeli biti inzinjer...a istodobno slijediti propise i zakone iz 7-og stoljeca. Bolje joj je da je skolovana. Vele da im je to demokratsko pravo. Pa i jeste. Ali 100% i dokazano lazu...kad kazu da im nije cilj "pokriti" i nas ostale. Vecini jeste. Ja ako se "umotam", to je moj izbor...al'u BiH i u Turskoj se ne radi vise samo o individuama koje zele slijediti odredjen stil zivota. Nije to vise samo Islam. To je i jedan neokonzervativni, islamisticki politicki pokret. Svakako im je cilj pridobiti sto vise pristasa. Ako treba i pritiskom...preko hodza, caca, brace, striceva i rodbine. Inace, drukcije je teze...jer je drzava "demokratska".
Nikad necu zaborav'ti RAT u kuci...kad samo k'o djete kupila bade kostim. Valjda sam se trebala kupati u dimijama..k'o nane mi..tektke..strine..i ostale starije zene. Da ste preziv'li muslimanski zivot iz 19-og stoljeca...k'o sto sam ja sa vrlo starim ocevim roditeljima...nebi vam NIKAD palo na pamet zastupati teze o "slobodnom izboru muslimanki". Znate'l kad je slobodna...kad je skolovana, zrela zena, neovisna...koja zaradjuje svoju krisku kruha...i kad ce je i muskarac i drustvo, prihvatiti...pokrivenu ili otkrivenu. Nece je sud'ti po krpama...nego po karakteru.
Danas najgori lopovi (kojima niko ne sudi) sjede u prvim safovima...a 'vamo se pripovjeda o gologuzoj Selmici. K'o da nemaju pametnijeg posla? Veci im je "neprijatelj" gologuza, neg' "ugledan" lopov! On valjda klanja!!! Ili daje novac za IVZ!!! Pa hodze i hafizi ocorave pred tol'kom sedakom!!!! Takvih je u BiH danas...na hiljade!!!
To je ravnopravnost...i demokracija...i civilizacija? A dotle...o tom...po tom!!!! Vec znate koji je postotak nezaposlenosti kod nas...pa necu dalje o neovisnosti zena i slobodi izbora!!!
U toj istoj dzamiji o kojoj Vodenjak pise...je prije 70 godina ondasnji hodza napad'o ljude " sto salju kceri u Vlaske skole". Jel'cudo sto su tadasnje zene bile tol'ko nepismene? Ko nam je kriv? "Vlasi"!!!! Tito!!!
*ebe se meni ako zena zeli biti inzinjer...a istodobno slijediti propise i zakone iz 7-og stoljeca. Bolje joj je da je skolovana. Vele da im je to demokratsko pravo. Pa i jeste. Ali 100% i dokazano lazu...kad kazu da im nije cilj "pokriti" i nas ostale. Vecini jeste. Ja ako se "umotam", to je moj izbor...al'u BiH i u Turskoj se ne radi vise samo o individuama koje zele slijediti odredjen stil zivota. Nije to vise samo Islam. To je i jedan neokonzervativni, islamisticki politicki pokret. Svakako im je cilj pridobiti sto vise pristasa. Ako treba i pritiskom...preko hodza, caca, brace, striceva i rodbine. Inace, drukcije je teze...jer je drzava "demokratska".
Nikad necu zaborav'ti RAT u kuci...kad samo k'o djete kupila bade kostim. Valjda sam se trebala kupati u dimijama..k'o nane mi..tektke..strine..i ostale starije zene. Da ste preziv'li muslimanski zivot iz 19-og stoljeca...k'o sto sam ja sa vrlo starim ocevim roditeljima...nebi vam NIKAD palo na pamet zastupati teze o "slobodnom izboru muslimanki". Znate'l kad je slobodna...kad je skolovana, zrela zena, neovisna...koja zaradjuje svoju krisku kruha...i kad ce je i muskarac i drustvo, prihvatiti...pokrivenu ili otkrivenu. Nece je sud'ti po krpama...nego po karakteru.
Danas najgori lopovi (kojima niko ne sudi) sjede u prvim safovima...a 'vamo se pripovjeda o gologuzoj Selmici. K'o da nemaju pametnijeg posla? Veci im je "neprijatelj" gologuza, neg' "ugledan" lopov! On valjda klanja!!! Ili daje novac za IVZ!!! Pa hodze i hafizi ocorave pred tol'kom sedakom!!!! Takvih je u BiH danas...na hiljade!!!
To je ravnopravnost...i demokracija...i civilizacija? A dotle...o tom...po tom!!!! Vec znate koji je postotak nezaposlenosti kod nas...pa necu dalje o neovisnosti zena i slobodi izbora!!!