Bambi_na_kofeinu wrote:Ja tebe tek sad ništa ne razumijem.
Dođeš sa informacijom o djevojci koja je dobila posao u struci u Njemačkoj, i onda se ispostavi da je cura kontaktirala "neke" poslodavce u "jednoj" klinci, za "neko" radno mjesto i da čeka odgovor.
Ne samo da ne znamo o kojoj klinici se radi, o kakvom radnom mjestu, već ne znamo ni o kojem gradu je riječ.
To je neozbiljno.
Spomeneš trud Univerziteta na upošljavanju svojih studenata, i onda se ispostavi da im pružaju priliku da apliciraju na radno mjesto na koje može aplicirati bilo ko ko zadovoljava vrlo širok spektar uslova.
Navodiš kao prednost praksu svršenika tog univerziteta, ispostavi se da je ta prednost bespredmetna jer je neki dečko dobio posao za koji mu nije trebalo ni radno iskusvo ni diploma, a kamo li praksa.
Svaki tvoj komentar na to izostane, već autistično nastaviš da lijepiš promotivne letke u vidu nekih linkova.
Šta ti zapravo pokušavaš da kažeš?
Ne provociram, već si me potpuno izgubio.
Ako je jedina svrha tvojih postova reklama tog Univerziteta, mogu ti samo reći da se nadam da ne studiraš marketing.
Pa ček, ako ti nešto ne možeš da razumiješ, ja mislim da će prije biti da je to do tebe, nego do mene. Ja sam istaknuo prednosti Univerziteta na kojem studiram, i zamolio da mi neko kaže da li je fakultet (univerzitet) na kojem studira učinio bilo šta slično. Nisi ni ti odgovorila, koliko mi se čini.
Praksa je odlična stvar, i uvijek ću je navoditi kao prednost. Pogotovo je prednost što studenti imaju mogućnost raditi u jednoj veoma jakoj evropskoj firmi kao što je Deutsche Telekom, i uopće raditi praksu u Njemačkoj, za koju će još biti i plaćeni i za koju im je osiguran boravak i povratna karta. Možda ti smatraš da nije bitno to što je "neki dečko" dobio posao za koji mu nije trebala ni praksa ni diploma, ali kako znaš da mu njegova praksa i takmičenja nisu osigurale taj posao. Da je njima trebao neko ko baš ništa ne zna, ne bi organizovali ni konkurs ni intervju, nego bi pokupili nekoga sa ulice da radi.
Što se tiče "lijepljenja promotivnih letaka u vidu linkova" samo sam potkrepljivao stvari o kojima sam pričao. Nisam ja pisao članke ni obavijesti, nego prenosim ono što su drugi rekli, a mislim da niko ne bi tek onako to pisao. Što se posljednjeg linka tiče, vjerovatno bi me napali da ne postoji Zakon da nisam zalijepio link, a sad kada ga zalijepim opet ne valja.
Hajde molim te, ako studiraš ili si studirala, da li je tebi ili nekom kolegi ikad ijedan uposlenik fakulteta (od studentske službe, menadžmenta ili osoblja) barem rekao da je izašao "tamo negdje" neki konkurs na koji biste mogli aplicirati? A kamo li da ti je ponudio da njihovim posredstvom apliciraš na posao, kao što je bilo sa ovim "dečkom bez diplome" ili studenticom koja se zaposlila u Njemačkoj? Ako jeste, odlična stvar, ali ako nije, mislim da je suvišno da osuđuješ nekoga ko to jeste učinio.