Miki123 wrote:JA da se pitam, svi oni koji su polagali, rim historiju, ekonomiju sociologiju kod one dvojice rahmetlija saltage i golica, korupmiranog je...a lucica, durmisevica isto tako bi mogli DA JE POLAZU PONOV sto da ne
što bih i ja ponovo polago? nije mene guzio

(ups, pardon, vodio ljubav da se ne naljuti kolegica)
Mislim, ovdje se cijela priča svodi da na državnim fakultetima postoji korupcija, velika, ali na privatnim je korupcija modus operandi, plati = položit ćeš.
Ovo je bila replika onom gore sto se koprca na spomen privatnih i kako bi isao do strazbura i ponisatavao diplome
e po tom principu AKO su ti profesori prava marva koja je upletena u KORUPCIJU< SEKS SKANDALE<MALVERZACIJE<PA CAK SU SE neki drogirali i slicno
ja polazim od tacke kakvi su to profesori, sta oni mogu NAUCITI ili sta su NAUCII generacije radeci sve ovo a u ostalom mi ne znamo ko je gu..., ko je platio kesom, janjetom itd-pa onda mozemo s pravom traziti da sve ide jovo nanovo
Dalje na prvatnim fakultetima, ljude uce, ne smiju ih obarati da bi im iznudili novac, manje ih je pa su im profesori posveceniji i slicno, mozemo mi do sabaha urlati da su ovi s prvatni ovakvi ili onakvi ali evo vrijeme lagano pokazuje
I jos jednom da podcrtam, isti su profesori na pravu i u sarajevu i u tuzli a boga mi i na ovom travnickom, tako da mi nikako ne vrijedi ta prica da su djecica s drzavnih univerziteta nesta pametnija i obrazovanija
99% ih ne znam napisati punomoc!
I na kraju da dodam da znam covjeka, iz svoje blize okoline, koji je bio direktor jedne drzavne goleme firme, njgova kcer mi je svojevremeno rekla da joj je babo kupio diplomu elektrotehnike, to kao da mi se pohvali kako je babo jak i uticajan, doduse bilo joj je nekih 16-17 godina
sad mi to sigurno ne bi rekla, tako da sabana i nurica ima na pasija preskalala svuda oko nas, treba pustiti ljude koji hoce da se obrazuju pa na bilo kojem univerzitetu, nek studiraju a ne stalno prozivati ovakvi ste onakvi ste
ja prvi kad bih imao djecu - ne bih upisao na drzavni fakultet