Ne samo iz cijele BiH, nego i iz Srbije i Hrvatske!!!Muuky wrote:dolaze iz cele BIHšime.sparina wrote:a cekaj ko dolazi u travnik predavati, ti krkani sa sarajevskih fakulteta ili su se tu skupila raja iz travnikahljebarnik wrote:
Zato sto na ekonomiji u Sarajevu imas obicne krkane od profesora i asistenata, cast izuzecima.
Internacionalni Univerzitet Travnik
-
dinchy_20
#226 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
-
dinchy_20
#227 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Kad već znaš šta bude na ispitu iz Mehanike, de nam postavi. xD -.-susc_ovjek wrote:Znam kakvi su ispiti, znam kakva su predavanja, zato i govorim.
Pozivam nekog studenta doticnog univerziteta da postavi svoj rok iz matematike ovdje. Ja znam kako izgleda.
Znam kako izgleda i onaj iz mehanike na fakultetu za saobracaj.
I cuj nemoj dolazit na temu. Kako necu dolazit na temu... kad se diretkno mene tice. Postavlja se u istu ravan diploma ovog fakulteta i fakulteta sa UNSA sto je nenormalno.
Ne govorim da u Sarajevu nema korupcije i placanja ispita, ima itekako, ali generalno u Sarajevu (bar na tehnickim fakultetima) je to izuzetak.
Znaci, javno i glasno hocu da kazem, studenti koji zavrse fakultet u Travniku, nemaju ni 1% znanja studenta sa UNSA.
Znaci, nemate pojma, idete linjom lakseg otpora, ne blamirajte se...
-
casanova123
#228 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
opet je to individualno.. neko ko hoce da nauci naucit ce u skoli za ne znam ni ja sta sada, a neko ko nece da uci i nauci nece nauciti ni da je na harwardu pa vi sada gledajte..
- ivan_ch
#229 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Nadam se da ce doci vrijeme gdje ce svaki "univerzitet" nositi odredjen broj poena.
Te ca se se rangirati po tezini i kvalitetu.
A onda neka studira ko gdje hoce.
Te ca se se rangirati po tezini i kvalitetu.
A onda neka studira ko gdje hoce.
-
hammers
#230 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima li u Travniku/Kiseljaku DIF ? ozbiljno pitam 
-
lajk
#231 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima kinezioloski fakultet
-
hammers
#232 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Može li malo detaljnije, gdje je tačno fax, koliko je školarina, smjerovi i sl. Ili njihov sajt, ako ga imaju. Hvala.
-
lajk
#233 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Školarina za dodiplomski studij: 2.900,00KM;hammers wrote:Može li malo detaljnije, gdje je tačno fax, koliko je školarina, smjerovi i sl. Ili njihov sajt, ako ga imaju. Hvala.
http://www.eft.ba/ imas pod smjerovi
-
Bagiba@
#234 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
njahr wrote:ubjedljivo najjači univerzitet u bosni
sve bi ja to ukino, dobar dan profa i dobijes 10. a mi se na drzavnim faxovima mucimo ko ludi!![]()
![]()
![]()
Da baš smo se mučili
Mito i korupcija je i u Državnim kao i Privatnim fakultetima(ako ne i gora), a ko hoće da uči nije bitno gdje studira!!!!
"ZNANJE JE MOĆ"
- harač
#236 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
vjerovatno je odgovoreno već milion puta, ali: zašto "internacionalni"? hoće da kažu da su svi konstitutivci, a haman i "ostali", dobrodošli?
-
silver testelone
#237 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
to iz ličnog iskustva?Bagiba@ wrote:njahr wrote:ubjedljivo najjači univerzitet u bosni
sve bi ja to ukino, dobar dan profa i dobijes 10. a mi se na drzavnim faxovima mucimo ko ludi!![]()
![]()
![]()
Da baš smo se mučili![]()
![]()
kao i ovi na Privatnim što se muče..ma daj molim te, šta pričaš kad je to sve isto.
Mito i korupcija je i u Državnim kao i Privatnim fakultetima(ako ne i gora), a ko hoće da uči nije bitno gdje studira!!!!
"ZNANJE JE MOĆ"
u krug se ba vrtite bezveze travničani dragi, nema od vas ništa i to je tako jbg... al hajd... tješite se...
-
MEMRISTOR
#238 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Doci ce vrijeme kad ce se traziti znanje a ne diploma.
Pogledajte koliko travnicke raje ima u Sarajevu.Da je taj fakultet dobar koliko govorite, oni sigurno ne bi dosli ovamo.
Pogledajte koliko travnicke raje ima u Sarajevu.Da je taj fakultet dobar koliko govorite, oni sigurno ne bi dosli ovamo.
- veljaca
#239 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
MEMRISTOR wrote: 1. Doci ce vrijeme kad ce se traziti znanje a ne diploma.
2. Pogledajte koliko travnicke raje ima u Sarajevu.Da je taj fakultet dobar koliko govorite, oni sigurno ne bi dosli ovamo.
Ovo pod 1. - u ovakvoj Drzavi ni ti ni ja to necemo docekati - na zalost ....
Pod 2. - mozda im lakse zavrsiti u Sarajevu ( veci izbor i veca mogucnost stela ), mozda imaju djevojke/momke u Sarajevu, mozda zele pobjeci od roditelja, mozda zele da nauce vise, mozda misle da se diplome vise cijene, mozda im tako sudjeno, mozda .... ko zna, znanje je krhko ...
-
ygirlyy
#240 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Izvini ali ovdje nisi upravuhljebarnik wrote:HenryKinasky wrote:
Opet, postavlja se jedno, za bosanske uslove, logicno pitanje. Zasto bi neko, ko je npr. iz Sarajeva, isao u Travnik, Kiseljak,... kada mu je ovdje fakultet ispred nosa. Zasto se isplati taj trosak? Ipak do Travnika ima oko 100 km, Kiseljaka 30 km. Jedini logican zakljucak je da se trosak isplati jer se brzo zavrsi fakultet tj. nema padanja. Cini mi se da su na takvim fakultetima predavanja subotom i nedjeljom sto je opet, ako je istina, jos jedna cinjenica koja govori u prilog tome da su takvi fakulteti namjenjeni onima koji zele da ucvrste poziciju, napreduju (vezom) i povecaju platu.
Zato sto na ekonomiji u Sarajevu imas obicne krkane od profesora i asistenata, cast izuzecima.
- olensoner
#241 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
I tebi JK zadavala muke?ygirlyy wrote: Onaj 1% predstavlja mozda jednu profesoricu koju bih ja izdvojila da je nepotrebna fakultetu
-
ygirlyy
#242 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Hahahahaha ma nije, na srecu polozila sam odmah (al fkt sam polozila samo sticajem okolnosti, inace bih je jos uvijek gledala) ali ona meni ne zasluzuje da bude na onom fakultetu, sta vise niti na jednomolensoner wrote:I tebi JK zadavala muke?ygirlyy wrote: Onaj 1% predstavlja mozda jednu profesoricu koju bih ja izdvojila da je nepotrebna fakultetu
-
dafi
#243 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
oooohh!! Jadnici mali. Pa našli se u političkim raljama pa nemogu napredovati.... ccccc. Boze,boze.... Daj ne s...!!! U mojoj firmi je radio krasan pravnik sa elitnog Pravnog fakulteta Sarajevo koji nije znao napisati najobičniji Ugovor. O nekim većim stvarnima ne smijem ni govoriti... Ali dragi Tatica je bio faca pa je dijete završilo Elitni sarajevski pravni fakultet sa visokim prosjekom. I naravno da je takva diploma "cjenjenija". Ama izletio je on prije nego je donijeo stvari u kancelariju. Bilo je "delete". Toliko o UNSA.ortega wrote:naravno da je cjenjenija, bez obzira na sve..mnoge ljude koji su birvaktile zavrsili taj fax jako pogadja sve ovo u vezi prava u sarajevu, moj stari recimo kao diplomant sa kraja sedamdesetih se jako rastuzi kad sve ono cuje i vidi, ali nazalost mislim da je cijeli taj univerzitet u nekim politickim raljama, i da mu to onemogucuje da krene naprijed, kao i monopol pojedinaca, koji nemaju granice u ljecenju sopstvenih neuspjeha i frustracija, pa bi mozda za njih prikladnija bila neka mentalna institucija, nego visoka mjesta koja obnasaju na raznim sarajevskim fakultetima...
- Dr. Kuca
#244 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Pod br.1 sposobnost, pa sve ostalo. Nije bitno gdje si zavrsio, vec kako se snalazis u poslu. Opcenito 90% stvari iz skole nikad ti nece trebat.
- Bambi_na_kofeinu
#245 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Hajmo se nadati da je bar mrvicu bio nepismeniji od tebe.dafi wrote:oooohh!! Jadnici mali. Pa našli se u političkim raljama pa nemogu napredovati.... ccccc. Boze,boze.... Daj ne s...!!! U mojoj firmi je radio krasan pravnik sa elitnog Pravnog fakulteta Sarajevo koji nije znao napisati najobičniji Ugovor. O nekim većim stvarnima ne smijem ni govoriti... Ali dragi Tatica je bio faca pa je dijete završilo Elitni sarajevski pravni fakultet sa visokim prosjekom. I naravno da je takva diploma "cjenjenija". Ama izletio je on prije nego je donijeo stvari u kancelariju. Bilo je "delete". Toliko o UNSA.
Sve školovano, u vražiju mater.
-
Adara87
#246 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ne mogu da vjerujem da ima onih koji imaju obraza braniti "integritet kvaltiet obrazovanja" na Univerzitetu Travnik?
Pokrijte se ušima, što bi naš narod rekao, nemojte lagati sebe, a nikog iole inteligentnijeg i upučenijeg svakako prevariti ne možete. Jedina stvar koja se na travničom univerzitetu može dobiti je diploma. Najgora stvar od svega je što je ta diploma priznata na bilo kojoj instituciji, pravnom subjektu..bilo čemu u BiH.
Pitao bih ove koje u pozitivu o Travnik Univerzitetu pričaju, znaju li ijedan primjer studenta da je studirao na TU par godina, pa da nije bio zadovoljan znanjen koje usvaja, profesorima, sistemom..., i da je onda u potrazi za boljim prešao na neki drugi univerzitet, recimo UNSA?
A ja npr znam dosta primjera studenata koji su sa UNSA, konkretno sa ekonomije, nakon 4-5 godina studiranja i isto toliko položenih ispita, otišli u vezirski grad i nakon manje od god dana mahali sa diplomom? Alooooooooooooo, pa ko je ovdje lud?
Najgore od svega što taj student sa tom istom diplomom dodje na Ekonomski Fakultet Sarajevo, i bez (puno) problema upiše magistarski studij, ili pak doktorski, ako je vrli student u vezirskom gradu stekao i titulu magistra. To vec govori o tome koliko je toga truhlog u cjelokupnom obrazovnom sistemu i hiper produkciji visoko obrazovnog kadra...
Pokrijte se ušima, što bi naš narod rekao, nemojte lagati sebe, a nikog iole inteligentnijeg i upučenijeg svakako prevariti ne možete. Jedina stvar koja se na travničom univerzitetu može dobiti je diploma. Najgora stvar od svega je što je ta diploma priznata na bilo kojoj instituciji, pravnom subjektu..bilo čemu u BiH.
Pitao bih ove koje u pozitivu o Travnik Univerzitetu pričaju, znaju li ijedan primjer studenta da je studirao na TU par godina, pa da nije bio zadovoljan znanjen koje usvaja, profesorima, sistemom..., i da je onda u potrazi za boljim prešao na neki drugi univerzitet, recimo UNSA?
A ja npr znam dosta primjera studenata koji su sa UNSA, konkretno sa ekonomije, nakon 4-5 godina studiranja i isto toliko položenih ispita, otišli u vezirski grad i nakon manje od god dana mahali sa diplomom? Alooooooooooooo, pa ko je ovdje lud?
Najgore od svega što taj student sa tom istom diplomom dodje na Ekonomski Fakultet Sarajevo, i bez (puno) problema upiše magistarski studij, ili pak doktorski, ako je vrli student u vezirskom gradu stekao i titulu magistra. To vec govori o tome koliko je toga truhlog u cjelokupnom obrazovnom sistemu i hiper produkciji visoko obrazovnog kadra...
-
Adara87
#247 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
ygirlyy wrote:
Izvini ali ovdje nisi upravuProfesori na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu su 99% sasvim kvalifikovani, ako ne i prekvalifikovani za svoje pozicije! Ne znam jesi li student tog fakulteta, ali svaki od njih ima iza sebe projekte, obrazovanje i kvalifikacije o kojima drugi profesori mogu sanjati
Onaj 1% predstavlja mozda jednu profesoricu koju bih ja izdvojila da je nepotrebna fakultetu
Ensar Šehić, braća Abdići, Avdić Armin, Đonlagić Dženan, Muamer Halilbašić, Agić... i još par njih. Ti profesori, asistenti..., nemaju barem jednu od dvije ključne potrebne osobine da budu to što jesu - visok, akademtski nivo znanja o tome šta predaju, 2-pedagoško/profesorske/intelektualno/sociološke osobine, odnosno - sposobnost da na pravi način prenese to znanje studentima, da ih nauči, zaniteresira, impresinonira. Muamer Halilbašić ne može impresionirati nikoga, i poznato je da se on smatra najvećom greškom u zadnjih 10 god na EFSA što se tiče -regrutovanja i napredovanja nastavnog kadra.
Dok npr, Meliki, Tatiću, Hoši, Brkiću, Puljiću, Čičiću, Trivunu, Azizu... itd, treba skinuti kapu, kada je u pitanju upućenost i znanje uvezi onoga šta predaju i mogućnosti da to isto prenesu studentima. Složio bih se da je u pitanju večina kadra onih koji potpuno zavređuju biti tu, ali da je to 99%, ni blizu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#248 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
jadno je i znanje kad ga rektor Bimbo širi 
- SemPer_fi
#249 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Dobar dan stigli smo u Travnik imamo pauzu od 15 minuta mozete popiti kafu ,a i zavrsiti fakultet . Uzivajte !
Kikiriki fakultet s kikriki profesorima i kikriki planom i programom gdje bolan ima da na osnovu "referata" (koji je identican onom u srednjoj) dobijes 7-8 , treba zapeti pa da dobijes 6 u Sarajevu,Mostaru i ostalim PRIZNATIM fakultetima ...
Kikiriki fakultet s kikriki profesorima i kikriki planom i programom gdje bolan ima da na osnovu "referata" (koji je identican onom u srednjoj) dobijes 7-8 , treba zapeti pa da dobijes 6 u Sarajevu,Mostaru i ostalim PRIZNATIM fakultetima ...
- Platformas
#250 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima kaže nešto u tom travničkom zraku.
Tako ljudi koji na UNTZ tri godine idu jednu godinu, u Travniku završe u roku.
Zaista ne vidim smisla u tome što se potrošilo 10 stranica na diskusiju u vezi IUTa.
Pa sve se zna.
Tako ljudi koji na UNTZ tri godine idu jednu godinu, u Travniku završe u roku.
Zaista ne vidim smisla u tome što se potrošilo 10 stranica na diskusiju u vezi IUTa.
Pa sve se zna.