Internacionalni restorani u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Eborg

#1 Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by Eborg »

Cijenjeno Sa-x pučanstvo,

Zanimaju me internacionalni restorani u Sarajevu i ovdje možemo razmjenjivati razna iskustva. Uvijek sam želio probati pravu talijansku, tursku, indijsku, arapsku, kinesku, tajlandsku i ostalu hranu pa možda neko zna šta je na raspolaganju u Sarajevu i da nešto preporuči. Pod ovim mislim na autentičnu hranu koju prave ili ljudi iz tih zemalja ili koji su propisno obučeni za to. Ne ovo kao kod nas gdje svaki bizMismen otvori talijanski restoran i onda služi špagete, makarone, pizzu i to je to. :-) I po mogućnosti da ne bude baš papreno skupo. :-)

Inače sam 99% vegetarijanac jer ne volim okus mesa (ćevapi i sudžuka su izuzetak :D ) a iz nekih tradicionalnih nazora izbjegavam svinjetinu i alkohol u hrani. Dakle, pojma nemam šta da naručim pa bi bilo pametno da me neko uputi u sve to. Vjerujem da nisam jedini koji ne konta sve te silne nazive i tehnike. :D

Nedavno sam u Holandiji jeo vegetarijansku rižu (paprike, fafaroni, paradajz i to) iz woka sa curryem u tajlandskom fast foodu i pravo mi se svidjelo. Ima li nešto takvo kod nas? Isto tako, vidim da su Kinezi otvorili restoran na Marijin Dvoru (Kranjčevićeva, blizu "Doma pisaca") a na TV-u sam vidio da ima i neki indijski restoran.

Pa eto, ako neko ima neku pametnu neka bude raja pa ubaci. :sax:
Last edited by Eborg on 28/02/2010 16:41, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Ovo moze komotno na pf Sa, ali cu je prebaciti na umjetnost zivljenja, iako ima vec nekoliko slicnih tema na istom pf-u, ali hajde.
jane eyre

#3 Re: Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by jane eyre »

Hot Wok Caffe-tajlandski restoran na Marin Dvoru, imaju web stranicu i jelovnik, šta god naručiš nećeš se pokajati.
Taj Mahal u Paromlinskoj-indijski restoran, nije loše.
Restoran Maroko, stari hotel Europa (ulaz od strane Ferhadije).
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#4 Re: Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by Toto »

MekDonalds :D
wewa

#5 Re: Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by wewa »

Imas Zeytin na carsiji, turska hrana, a vidjela sam da se na carsiji otvara i libijski restoran. kineske varijante imas i u alti...
dust in the wind

#6 Re: Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by dust in the wind »

wewa wrote:Imas Zeytin na carsiji, turska hrana, a vidjela sam da se na carsiji otvara i libijski restoran. kineske varijante imas i u alti...
nazalost restoran zaytin na carsiji zatvoren ima 4 mjeseca
delirium.sa

#8 Re: Internacionalni restorani u Sarajevu

Post by delirium.sa »

Ima u Kranjčevićevoj kineski restoran. Nisam imala velika očekivanja, pa sam se poprilično oduševila (hranom i ničim drugim)
Post Reply