INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
-
futurestudent
#1 INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Pozz svima, da li je neko stipendista Internacionalnog Burch Univerziteta, i spreman odgovoriti na par pitanja?
hvala unaprijed
- newlevel
#2 Re: AW: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Ajd reci, da cujem. Nisam ja, ali mozda pomognem.
Sent from my nokia 3310
Sent from my nokia 3310
-
futurestudent
#3 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
htio sam pitati nekoga ko je dobio stipendiju, o prijemnima, posto svi kazu da je tesko proci svo testiranje
-
futurestudent
#4 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Kako uopste izgleda to sve? Je li se rade prijemni na Burchu, pa ti cekas da ti jave rezultate? I sta bude na testovima?
-
jahh
#5 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
http://ibu.edu.ba/assets/userfiles/file ... endiju.pdffuturestudent wrote:Kako uopste izgleda to sve? Je li se rade prijemni na Burchu, pa ti cekas da ti jave rezultate? I sta bude na testovima?
Googlaj malo ... Ako radis u Sarajevu radis na Burchu, u ostalim gradovima se organizuje po skolama ako se ne varam.
-
futurestudent
#6 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
guglam vec dugo, nikako da nadjem vise ovakvih testova. Imam par, al ovaj nisam imao, hvala puno! 
-
futurestudent
#7 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
mozes li mi rec gdje si ovo nasao? Na njihovoj stranici nema ovih testova..
-
Scooby-Doo1234
#8 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
e sto se tice burcha je li dobra perspektiva za buducnost , sta mozemo nakon burcha
-
antidebil
#9 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
isto k'o i drzavni. mozes obrisat guzicu s diplomom ako te niko ne pogura.Scooby-Doo1234 wrote:e sto se tice burcha je li dobra perspektiva za buducnost , sta mozemo nakon burcha
a sto se tice burcha obisim ti univerzitet koji 3 godine radi bez da se registruje pa onda podmicuje drzavni aparat da se rijesi problem ne vazeceih diploma. sta trebam tamo naucit. kako radit mimo propisa ?!?!
ako ne dobijes tu stipu a imas sam para idi preko puat u IUS il SSST. po meni su bolji i ozbiljniji. bar svoje papire rijese na vrijeme. a i IUS ti daje stipu raspitaj se i tamo. za SSST ne znam. mozda i oni imaju.
sto se tice kvalitete nastave IUS BURCH drzavni sve ti je to u pet deka. jedino sto na tim privatnim nema onih pojedinih komunistickih relikata od profesora koji provode neke edukativne metode koje niko ziv ne moze podvest pod edukacija
-
Googlerica
#10 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Hizmet sistem !
sta je prednost hizmeta ?
znam osobu koja je zavrsila jedan od univerziteta sa hizmetom,prilicno je tip bjesan na njhiov rad,finansije i obecanja koja su dali tokom skolovanja "! budite oprezni!
sta je prednost hizmeta ?
znam osobu koja je zavrsila jedan od univerziteta sa hizmetom,prilicno je tip bjesan na njhiov rad,finansije i obecanja koja su dali tokom skolovanja "! budite oprezni!
- nurris
#11 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Nigdje veze vam prica o neregularnosti...al' ko' da se isplati polemisati. Kontaktirajte kantonalnog inspektora obrazovanja pa vidite ko ima dozvolu, ko nema, ko je ozbiljan a ko nije...i sve ce vam biti jasno.
Studenti Burcha studiraju vani sasvim normalno...
-
Googlerica
#12 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
nurris,pa i decko iz moje price se skolovao u Austriji !
Da li si zadovoljan hizmetom ?
- korisnik.1
#13 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Moj rođo završio ovaj burch, i sad je magistar bankarstva (ili tako nečega vezano za banku), nema posla nigdje ni za lijeka, sad ako se uspije ugurati u ovaj konkurs Prvo radno iskustvo biće mu dobro.antidebil wrote:isto k'o i drzavni. mozes obrisat guzicu s diplomom ako te niko ne pogura.Scooby-Doo1234 wrote:e sto se tice burcha je li dobra perspektiva za buducnost , sta mozemo nakon burcha
a sto se tice burcha obisim ti univerzitet koji 3 godine radi bez da se registruje pa onda podmicuje drzavni aparat da se rijesi problem ne vazeceih diploma. sta trebam tamo naucit. kako radit mimo propisa ?!?!
ako ne dobijes tu stipu a imas sam para idi preko puat u IUS il SSST. po meni su bolji i ozbiljniji. bar svoje papire rijese na vrijeme. a i IUS ti daje stipu raspitaj se i tamo. za SSST ne znam. mozda i oni imaju.
sto se tice kvalitete nastave IUS BURCH drzavni sve ti je to u pet deka. jedino sto na tim privatnim nema onih pojedinih komunistickih relikata od profesora koji provode neke edukativne metode koje niko ziv ne moze podvest pod edukacija
Inače dodjeljivali mu stipendiju da ide tamo u Tursku, on glupan nije htio.
- nurris
#14 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Googlerica wrote:nurris,pa i decko iz moje price se skolovao u Austriji !
eh next q:
Zadovoljstvo je individualna stvar, ja licno da, a ne mora znaciti da ce svakome odgovarati i da ce svako biti zadovoljan. Hizmet je satkan od ljudi, a ljudi grijese pa su razlicita misljenja, stavovi i ohpodjenja uvijek moguca, ali to su sitnice koje su u globalu sitne, jako sitne, i ne isplati se tome pridavati paznja, govorim iz licnog iskustva. Bilo je svega, ali je sve imalo lijepu svrhu i bit. Eh sada, postoje ljudi koji su da kazem i bezobrazni, pa bi zeljeli da ih neko na ledjima nosa, da im u stanu kupleraj pravi i td...
- nurris
#15 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Moj rodjo zavrsio drzavnu ekonomiju, pa eno ga na Jagomirukorisnik.1 wrote:Moj rođo završio ovaj burch, i sad je magistar bankarstva (ili tako nečega vezano za banku), nema posla nigdje ni za lijeka, sad ako se uspije ugurati u ovaj konkurs Prvo radno iskustvo biće mu dobro.antidebil wrote:isto k'o i drzavni. mozes obrisat guzicu s diplomom ako te niko ne pogura.Scooby-Doo1234 wrote:e sto se tice burcha je li dobra perspektiva za buducnost , sta mozemo nakon burcha
-
Googlerica
#16 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
nurris wrote:Googlerica wrote:nurris,pa i decko iz moje price se skolovao u Austriji !
Da li si zadovoljan hizmetom ?Vjerovatno da tvoja osoba ima razloge za to, da sam gledao gdje ima a gdje nema bahatosti prije studija, ne bih upisao niti jedan fax bilo drz bilo privatni...toga ima na svakom univerz. kada bi covjek licno mgoao ici od jednog do drugog univerz. uvidio bi da je to sve u par deka. Neko ima pozitivna iskustva, neko negativna...ali sta ja znam...ja imam izrazito pozitivna, bio sam na drz.faxu pa vidio i osjetio sve i svasta..ovdje je bila druga prica...
eh next q:
Zadovoljstvo je individualna stvar, ja licno da, a ne mora znaciti da ce svakome odgovarati i da ce svako biti zadovoljan. Hizmet je satkan od ljudi, a ljudi grijese pa su razlicita misljenja, stavovi i ohpodjenja uvijek moguca, ali to su sitnice koje su u globalu sitne, jako sitne, i ne isplati se tome pridavati paznja, govorim iz licnog iskustva. Bilo je svega, ali je sve imalo lijepu svrhu i bit. Eh sada, postoje ljudi koji su da kazem i bezobrazni, pa bi zeljeli da ih neko na ledjima nosa, da im u stanu kupleraj pravi i td...
aaa,znaci decko koje znam je diplomirao,ali upravo bio bjesan na "unutarnje sukobe" ! Muljanja oko novca,mislim da j eto problem,mozda nisma u pravu !
-
antidebil
#17 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
mozda nisi dobro shvatio sta govorim. burch prve haman 3 godine nije imo dozvolu. uzimali su pare i organizovali natavu a nikom nisu bili prijavili univerzitet. radili su na crnonurris wrote:Nigdje veze vam prica o neregularnosti...al' ko' da se isplati polemisati. Kontaktirajte kantonalnog inspektora obrazovanja pa vidite ko ima dozvolu, ko nema, ko je ozbiljan a ko nije...i sve ce vam biti jasno.
-
antidebil
#18 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
korisnik.1 wrote:Moj rođo završio ovaj burch, i sad je magistar bankarstva (ili tako nečega vezano za banku), nema posla nigdje ni za lijeka, sad ako se uspije ugurati u ovaj konkurs Prvo radno iskustvo biće mu dobro.antidebil wrote:isto k'o i drzavni. mozes obrisat guzicu s diplomom ako te niko ne pogura.Scooby-Doo1234 wrote:e sto se tice burcha je li dobra perspektiva za buducnost , sta mozemo nakon burcha
ja mislim da tvoj rodjo nije glupan, turski univerziteti nisu bolji, tu su nedje, al su drasticno skuplji vec ovdje, a domovi su gori vec ovdje KPdom. ovo iz licnog iskustva znam
pogotovo nije glup ako je odbio hizmetovu stipu. vjerujem da on zna sta radi, s o bzirom ko je iza te organizacije
-
antidebil
#19 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
moje iskustvo je da 90% ljudi koji upoznaju sta je stvarno hizmet, nece da imaju ama bas nikakve veze sa tim primitivcima. razloge necu nabrajat, ima ih puno, samo cu rec jednu bitnu stvar a to je da se radi o organizaciji koja je specijalizirala lazi i obmane. zbog ovog ljudi koji ne upoznaju detaljno hizmet, imaju pozitivne dojmove, jer iz vana djeluje super.nurris wrote:Googlerica wrote:nurris,pa i decko iz moje price se skolovao u Austriji !
Vjerovatno da tvoja osoba ima razloge za to, da sam gledao gdje ima a gdje nema bahatosti prije studija, ne bih upisao niti jedan fax bilo drz bilo privatni...toga ima na svakom univerz. kada bi covjek licno mgoao ici od jednog do drugog univerz. uvidio bi da je to sve u par deka. Neko ima pozitivna iskustva, neko negativna...ali sta ja znam...ja imam izrazito pozitivna, bio sam na drz.faxu pa vidio i osjetio sve i svasta..ovdje je bila druga prica...
eh next q:
aaa,znaci decko koje znam je diplomirao,ali upravo bio bjesan na "unutarnje sukobe" ! Muljanja oko novca,mislim da j eto problem,mozda nisma u pravu !
- nurris
#20 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Grijesis, prica ti se bazira na 'rekla kazala', pucas procente iz rukava, govoris da neko laze, e pa grijesis. Tvoje povrsno shvatanje nemoze biti savjet za druge.antidebil wrote:moje iskustvo je da 90% ljudi koji upoznaju sta je stvarno hizmet, nece da imaju ama bas nikakve veze sa tim primitivcima. razloge necu nabrajat, ima ih puno, samo cu rec jednu bitnu stvar a to je da se radi o organizaciji koja je specijalizirala lazi i obmane. zbog ovog ljudi koji ne upoznaju detaljno hizmet, imaju pozitivne dojmove, jer iz vana djeluje super.nurris wrote:Googlerica wrote:nurris,pa i decko iz moje price se skolovao u Austriji !
Vjerovatno da tvoja osoba ima razloge za to, da sam gledao gdje ima a gdje nema bahatosti prije studija, ne bih upisao niti jedan fax bilo drz bilo privatni...toga ima na svakom univerz. kada bi covjek licno mgoao ici od jednog do drugog univerz. uvidio bi da je to sve u par deka. Neko ima pozitivna iskustva, neko negativna...ali sta ja znam...ja imam izrazito pozitivna, bio sam na drz.faxu pa vidio i osjetio sve i svasta..ovdje je bila druga prica...
eh next q:
-
swatch
#21 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
Nemoj valjati gluposti, Burch je od samog pocetka imao sve dozvole. Ako mi ne vjerujes kontaktiraj ministarstvo obrazovanja pa neka ti posalju faksom dozvolu za rad i datum osnivanja fakulteta. Sto se tice privatnih stranih fakulteta IUS, IBU i SSST su priznati ovdje i vani.antidebil wrote:mozda nisi dobro shvatio sta govorim. burch prve haman 3 godine nije imo dozvolu. uzimali su pare i organizovali natavu a nikom nisu bili prijavili univerzitet. radili su na crnonurris wrote:Nigdje veze vam prica o neregularnosti...al' ko' da se isplati polemisati. Kontaktirajte kantonalnog inspektora obrazovanja pa vidite ko ima dozvolu, ko nema, ko je ozbiljan a ko nije...i sve ce vam biti jasno.
Bio sam i na drzavnom a bio sam i na Burchu, razlika izmedju ta dva faksa je nebo i zemlja. Evo ti samo jedan primjer: radimo projekat u holu fakulteta, proslo je vec 9 sati i profesori lagano idu kuci. Sve i jedan profesor koji je prolazio pored nas, stao je da pita kako nam ide i treba li nam nesto pomoci. Vecina tih profesora nije bila sa naseg smijera, ali ih to nije sprijecilo da stanu i vide kako nam ide. Bas me zanima kada ces dozivjeti tako nesto na drzavnom fakultetu.
-
Googlerica
#22 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
da li mozes napisati,mene interesuje!antidebil wrote: moje iskustvo je da 90% ljudi koji upoznaju sta je stvarno hizmet, nece da imaju ama bas nikakve veze sa tim primitivcima. razloge necu nabrajat, ima ih puno, samo cu rec jednu bitnu stvar a to je da se radi o organizaciji koja je specijalizirala lazi i obmane. zbog ovog ljudi koji ne upoznaju detaljno hizmet, imaju pozitivne dojmove, jer iz vana djeluje super.
-
antidebil
#23 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
halo ba jesil ti uopste cito sta sam reko. ja sam reko MOJE ISKUSTVO, znaci moje licno iskustvo. kako moze bit rekla-kazala nesto sto je licno iskustvo. nisam ja reko prema prici mojih jarana il nesto sl.nurris wrote:Grijesis, prica ti se bazira na 'rekla kazala', pucas procente iz rukava, govoris da neko laze, e pa grijesis. Tvoje povrsno shvatanje nemoze biti savjet za druge.antidebil wrote:
moje iskustvo je da 90% ljudi koji upoznaju sta je stvarno hizmet, nece da imaju ama bas nikakve veze sa tim primitivcima. razloge necu nabrajat, ima ih puno, samo cu rec jednu bitnu stvar a to je da se radi o organizaciji koja je specijalizirala lazi i obmane. zbog ovog ljudi koji ne upoznaju detaljno hizmet, imaju pozitivne dojmove, jer iz vana djeluje super.
ova konstrukcija da "ja govorim da neko laze znaci grijesim" je haman vrhunac naivnosti
s obzirom da je u pitanju licno visegodisnje iskustvo s tim dvolicnim lazovima, definitivno nije u pitanju nikakvo povrsno shvatanje. meni se cini da si ustvari ti taj koji vidi samo stavri na povrsini a ne vidi dublje, tj svu problematicnost i nakaradnost tih uhljupa
-
antidebil
#24 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
nije imo dozvolu. jer se nisu bili ni prijavili za dozvolu. platili su da se to zataška i da se upiše sve kako trebaswatch wrote:Nemoj valjati gluposti, Burch je od samog pocetka imao sve dozvole. Ako mi ne vjerujes kontaktiraj ministarstvo obrazovanja pa neka ti posalju faksom dozvolu za rad i datum osnivanja fakulteta. Sto se tice privatnih stranih fakulteta IUS, IBU i SSST su priznati ovdje i vani.antidebil wrote:mozda nisi dobro shvatio sta govorim. burch prve haman 3 godine nije imo dozvolu. uzimali su pare i organizovali natavu a nikom nisu bili prijavili univerzitet. radili su na crnonurris wrote:Nigdje veze vam prica o neregularnosti...al' ko' da se isplati polemisati. Kontaktirajte kantonalnog inspektora obrazovanja pa vidite ko ima dozvolu, ko nema, ko je ozbiljan a ko nije...i sve ce vam biti jasno.
Bio sam i na drzavnom a bio sam i na Burchu, razlika izmedju ta dva faksa je nebo i zemlja. Evo ti samo jedan primjer: radimo projekat u holu fakulteta, proslo je vec 9 sati i profesori lagano idu kuci. Sve i jedan profesor koji je prolazio pored nas, stao je da pita kako nam ide i treba li nam nesto pomoci. Vecina tih profesora nije bila sa naseg smijera, ali ih to nije sprijecilo da stanu i vide kako nam ide. Bas me zanima kada ces dozivjeti tako nesto na drzavnom fakultetu.
isto tako kupili su stan sluzbeniku opcine iildza u zamjenu za potrebne dozvole
SSST nije strani vec domaci
-
antidebil
#25 Re: INTERNACIONALNI BURCH UNIVERZITET
ne mogu napisat jer ima stvarno previse. uglavnom, sazetak je da se radi o organizaciji koja propagira povratak sistema osmanskog carstva sa fethullahom gulenom na celu. koriste (citaj zloupotrebljavaju) vjeru i ogromnu kolicinu lazi i ucjena da bi to pokusali ostvarit a glavni nacin dolaska do regruta im je upravo otvaranje skola kroz koje, a putem raznih lazi i obmana djeci serviraju razne price i odgajaju ih za svoje potrebe. postavili su sistem da sto vise slijepo pratis sta ti kazu da mislis i sto vise prihvatis seoske obicaje iz turske seoske tradicije to si bolji clan zajednice. insistiraju na slijepoj poslusnosti i na stvarima koje su cista zaostalost. smatraju da je laganje u svrhu "istine" dozvoljeno. te skole i sve sto je pozitivno oko njih je tu ustvari samo radi toga da imaju dobar paravan za svoje aktivnosti, i da imaju izvor para i regruta, tj moci koja im je potrebna da bi gulen bio mocan kolko to on zeliGooglerica wrote:da li mozes napisati,mene interesuje!antidebil wrote: moje iskustvo je da 90% ljudi koji upoznaju sta je stvarno hizmet, nece da imaju ama bas nikakve veze sa tim primitivcima. razloge necu nabrajat, ima ih puno, samo cu rec jednu bitnu stvar a to je da se radi o organizaciji koja je specijalizirala lazi i obmane. zbog ovog ljudi koji ne upoznaju detaljno hizmet, imaju pozitivne dojmove, jer iz vana djeluje super.
i sve ama bas sve sta rade, kolko god to izvana se cinilo pozitivnim, uvjek je to zaprljano necim pokvarenim i necasnim il bar primitivnim, al to se moze vidit samo ako nisi povrsan i naivan, jer su obmanjivanje doveli do savrsenstva
imas nesto ovdje na temi "novo vrijeme" nesto malo o tome. imas i na aljazeeri dobar tekst o njima