intenziviraju se protesti u jemenu
-
veliki_fabio
#1 intenziviraju se protesti u jemenu
7 dan protesta u egiptu i jos nista ali ne zaboravimo da su demonstracije u tunisu trajale mjesec dana.
sada se sire se protesti u jemenu koji je glavna baza al kaide i potencijalno opasnije mjesto za promjenu vlasti i od egipta.
sada se sire se protesti u jemenu koji je glavna baza al kaide i potencijalno opasnije mjesto za promjenu vlasti i od egipta.
-
simpozijum delirijum
#2 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
moj Fabio ? Al Kaida ne postoji , na Arapskome to znaci fajl ili datoteka , to je naziv koji je CIA koristila da evidentira mudzahedine koji su se borili protiv Sovjeta u Afganistanu 80-tih godina prosla vijeka i koje je obucavala i naoruzavala da se bore protiv komunizmaveliki_fabio wrote:7 dan protesta u egiptu i jos nista ali ne zaboravimo da su demonstracije u tunisu trajale mjesec dana.
zar doista vjerujes u bajke ?
-
Desert Wind
#3 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
ma nije tacno - sigurno su mundjosi iz plemena u jemenu u pustinji jemena ucili da lete na jumbo-jetovima i izucavali konstrukcijske falinke americkog mome i uzeira kako da ih sprze i poravnaju...
mislim da je vrijeme psiholosko-mentalno promatrat tipove koji jos uvijek vjeruju da su neke arapcine sa znanjem arhitektonsko-gradjevinskog inzenjeringa skolovane za pilote na velikim avionima u pajperima - otele avione i sprzile 4 zgrade sa 2 aviona
da i to je moguce sprzit 4 zgrade sa 2 aviona
ja sam dJihaCki ratnik i moje djete ce bit dJihaCki ratnik

mislim da je vrijeme psiholosko-mentalno promatrat tipove koji jos uvijek vjeruju da su neke arapcine sa znanjem arhitektonsko-gradjevinskog inzenjeringa skolovane za pilote na velikim avionima u pajperima - otele avione i sprzile 4 zgrade sa 2 aviona
da i to je moguce sprzit 4 zgrade sa 2 aviona
ja sam dJihaCki ratnik i moje djete ce bit dJihaCki ratnik
-
veliki_fabio
#4 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
pa sam si rekaosimpozijum delirijum wrote:moj Fabio ? Al Kaida ne postoji , na Arapskome to znaci fajl ili datoteka , to je naziv koji je CIA koristila da evidentira mudzahedine koji su se borili protiv Sovjeta u Afganistanu 80-tih godina prosla vijeka i koje je obucavala i naoruzavala da se bore protiv komunizmaveliki_fabio wrote:7 dan protesta u egiptu i jos nista ali ne zaboravimo da su demonstracije u tunisu trajale mjesec dana.
-
zonbirile
#5 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
--------------------------------------veliki_fabio wrote:7 dan protesta u egiptu i jos nista ali ne zaboravimo da su demonstracije u tunisu trajale mjesec dana.
po čemu je Jemen to što tvrdiš.Čovjeće on je bitan,koliko i piletu sise.
- Socijalista
#6 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
Jel ono Jordan sljedeci?
-
zonbirile
#7 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
------------------------Socijalista wrote:Jel ono Jordan sljedeci?
aha pa Malezija i Indonezija.Nas i muslimana milijarda.
-
hajducka travica
#8 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
Sto ne bi vjerovao u bajke,pa zivot u bajkama se nemoze nikako uporediti sa stvarnim zivotom.simpozijum delirijum wrote:moj Fabio ? Al Kaida ne postoji , na Arapskome to znaci fajl ili datoteka , to je naziv koji je CIA koristila da evidentira mudzahedine koji su se borili protiv Sovjeta u Afganistanu 80-tih godina prosla vijeka i koje je obucavala i naoruzavala da se bore protiv komunizmaveliki_fabio wrote:7 dan protesta u egiptu i jos nista ali ne zaboravimo da su demonstracije u tunisu trajale mjesec dana.
-
The 51st State
#9 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
malezija i indonezija su demokratije, barem neki surogati iste, daleko su oni od revolucije.zonbirile wrote:------------------------Socijalista wrote:Jel ono Jordan sljedeci?
aha pa Malezija i Indonezija.Nas i muslimana milijarda.
-
popajic
#10 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
Toga sam se najvise plasio - da se sta u bratskom Jemenu ne iskomplikuje
Mogli bi , nedaj boze , doci revolucionarni neredi i do nas
- mrtva kokoš
#11 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
sto nedaj boze, to se bojis??popajic wrote:Toga sam se najvise plasio - da se sta u bratskom Jemenu ne iskomplikuje![]()
-
Desert Wind
#12 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
malo ukljuci taj pasulj - toliko se nas tice jemen sa ove distance da ce nas pogodit i politicki i vojno i ekonomski...Splinter wrote:sto nedaj boze, to se bojis??popajic wrote:Toga sam se najvise plasio - da se sta u bratskom Jemenu ne iskomplikuje![]()
je l se sad bolje vidi?
slazem se - selo gori a baba se ceslja.... mi imamo pola stanovnistva kraj s krajem sastavlja al mi znamo sta se u jbenom jemenu dogadja i to analiticki posmatramo
- mrtva kokoš
#13 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
ucinilo mi se da sam vidio tuznog smaju...
boli me glOva pa ne primjetih ironiju

boli me glOva pa ne primjetih ironiju
-
Desert Wind
#14 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
sve udure jarugaSplinter wrote:ucinilo mi se da sam vidio tuznog smaju...
boli me glOva pa ne primjetih ironiju![]()
-
veliki_fabio
#15 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
cuj pa jemen izuzetno je vazan jer je to sjediste terorizma i al kaide u regionu isto kao sto je bio afganistan. ako takvi preuzmu vlast jos jedna zemlja se mora okupirati.
ja ne kontam zasto o politici diskutuju oni koji politiku - ne prate.
- maslina
#16 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
Počelo je i kod nas. Arzija još uvijek ne shvata da je, ustvari, ona prva žrtva velikih demonstracija koje još nisu počele.
- star(i)mo
#17 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
Koja je Arzija? Znam li je? 
-
zonbirile
#18 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
------------------------veliki_fabio wrote:cuj pa jemen izuzetno je vazan jer je to sjediste terorizma i al kaide u regionu isto kao sto je bio afganistan. ako takvi preuzmu vlast jos jedna zemlja se mora okupirati.
uvijek doneseš osviježenje i humor u tmurni dan.Šta bi oni sa 25 centa,na 0,5 dolara na dan.
- Vitezanin
#19 Re: intenziviraju se protesti u jemenu
Zanimljivo je ovo što se događa u arapskom svijetu. Ali primjetio sam skoro apsolutnu odsutnost međunarodnog miješanja u ovo što se događa. Imaju li velike sile uopće velike koristi od ovih zemalja? Možda od EGipta (samo su se i oglasili kad je počela frka tamo). Hm...