Inteligencija i socijalni zivot
- vješalica
#151 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Iam raznih vrsta inteligencije,zavisi o kojoj pričamo 
- uglavnomja
#152 Re: Inteligencija i socijalni zivot
swanfilter wrote:Na osnovu pisanja pojedinih o neonacistima, dolazim do zakljucka da nasim prostorima intelegencija prsti na sve strane. Ratko i njemu slicni aduti ...
ratko je samo izvrsilac, obuceni vojnik, orudje ...
dok je recimo seselj u ovoj kategoriji koja je tema
karadzic je manipulator, ali obrazovan na podrucju ljudske psihe, ne urodjeno intiligentan. vjerovatno malo iznad prosjeka, ali daleko od genijalaca
- triconja
#153 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci 
- sadie_forever
#154 Re: Inteligencija i socijalni zivot
pa nisu ih ni uhvatili dugo ,mislim ove serijske ubice,ko to jos moze da ubija po 10 godina da ga ne uhvate? treba inteligencija za to,takvi ljudi su obicno za vanjski svijet izuzetno sarmantni..pa jbt Ted Bundy se uspio ozenit u zatvoru,svaki dan stizali pokloni i sl od obozavateljica...sigurno jer je izgledao kao frik..mislim frik je bio ali je bio manipulativan do bola,i danas kad ga gledas na snimcima vidis kako je znao da prevari ljude o tome ko je.e to je inteligencijatriconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
- SmokingMan
#155 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Najbolje se snalazim u naturalističkoj i spacijalnoj.vješalica wrote:Iam raznih vrsta inteligencije,zavisi o kojoj pričamo
- triconja
#156 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Bas ti treba inteligencija da manipulises labilnim osobama, ma hajte molim vas. More se on nailovoj materi zenit ali zatvor je to, eee.sadie_forever wrote:pa nisu ih ni uhvatili dugo ,mislim ove serijske ubice,ko to jos moze da ubija po 10 godina da ga ne uhvate? treba inteligencija za to,takvi ljudi su obicno za vanjski svijet izuzetno sarmantni..pa jbt Ted Bundy se uspio ozenit u zatvoru,svaki dan stizali pokloni i sl od obozavateljica...sigurno jer je izgledao kao frik..mislim frik je bio ali je bio manipulativan do bola,i danas kad ga gledas na snimcima vidis kako je znao da prevari ljude o tome ko je.e to je inteligencijatriconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
- sadie_forever
#157 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Advokatica se zaljubila i dala drugom Slucajtriconja wrote:Bas ti treba inteligencija da manipulises labilnim osobama, ma hajte molim vas. More se on nailovoj materi zenit ali zatvor je to, eee.sadie_forever wrote:pa nisu ih ni uhvatili dugo ,mislim ove serijske ubice,ko to jos moze da ubija po 10 godina da ga ne uhvate? treba inteligencija za to,takvi ljudi su obicno za vanjski svijet izuzetno sarmantni..pa jbt Ted Bundy se uspio ozenit u zatvoru,svaki dan stizali pokloni i sl od obozavateljica...sigurno jer je izgledao kao frik..mislim frik je bio ali je bio manipulativan do bola,i danas kad ga gledas na snimcima vidis kako je znao da prevari ljude o tome ko je.e to je inteligencijatriconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
- sadie_forever
#158 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Ovo je tacnovješalica wrote:Iam raznih vrsta inteligencije,zavisi o kojoj pričamo
-
Hakiz
#159 Re: Inteligencija i socijalni zivot
A onda pročitaš listu 30 serijskih ubica koji nisu uhvaćeni ili nisu osuđeni (a to znači da je možda uhapšena pogrešna osoba, ne pravi ubica):triconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
https://www.ranker.com/list/serial-kill ... nker-crime
Znači, sa jedne strane jedan čovjek, protiv njega sa druge strane država, institucija policije sa svojim budžetom, ljudstvom, tehničkim sredstvima itd.
Šta kažeš, nema pametnih/inteligentnih zlikovaca?
- triconja
#160 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Ti jesu pametni ali ovaj ted bundi ili neki treci koji je vec skontan to je druga pricaHakiz wrote:A onda pročitaš listu 30 serijskih ubica koji nisu uhvaćeni ili nisu osuđeni (a to znači da je možda uhapšena pogrešna osoba, ne pravi ubica):triconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
Znači, sa jedne strane jedan čovjek, protiv njega institucija policije sa svojim budžetom, ljudstvom, tehničkim sredstvima itd.
- animals
#161 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Inteligencija nema veze sa dobrotom..
- sadie_forever
#162 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Ted bundy je ubijao izmedju 1968 i 1977,2 put uspjevao pobjeci iz zatvora.. ubio zadnju svoju zrtvu dok je bio u bjegu(jednu curicu!) i da je Nije ubio smatraju da GA nebi nasli,,triconja wrote:Ti jesu pametni ali ovaj ted bundi ili neki treci koji je vec skontan to je druga pricaHakiz wrote:A onda pročitaš listu 30 serijskih ubica koji nisu uhvaćeni ili nisu osuđeni (a to znači da je možda uhapšena pogrešna osoba, ne pravi ubica):triconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
Znači, sa jedne strane jedan čovjek, protiv njega institucija policije sa svojim budžetom, ljudstvom, tehničkim sredstvima itd.
Monstrumi koji SU inteligentni i uniste svijet..nece seoski glupan?
- nepass1
#163 Re: Inteligencija i socijalni zivot
mozda su samo asocijalni i psihopate kao ja?sadie_forever wrote:pa recimo imas smisla za humor,nema sta,nasmijao si me..to moze biti i socijalna inteligencija,nesto drugo jeltriconja wrote:Sta po tebi znaci znati sa ljudima? Prvo to treba objasniti pa onda natucati onaj je pametan jer je neckbeard mrtvi ili nesta drugosadie_forever wrote: nasmija me pravo,svaka cast znas s ljudima
kako nebi ovo je poznato? pa jbg ,tesla bio klasicni high functioning autista,a isto i einsteinovdje je zamisljeno da diskutujemo koliko natprosjecno inteligentni ljudi imaju drustven zivot? moj stav je da je njima teze da se uklope,mozda i zbog toga sto je vecina ljudi "plitkog uma" njemu je zanimljivo tracati a ovaj bi pricao o nekim avanciranim temama.No ima i toga da neki ljudi koji savrseno rijesavaju matematicke zadatke imaju socijalnu interakciju 0 bodova,jednostavno ne znaju i samo ispadaju frikovi
- Xavier1
#164 Re: Inteligencija i socijalni zivot
sadie_forever wrote:pa nisu ih ni uhvatili dugo ,mislim ove serijske ubice,ko to jos moze da ubija po 10 godina da ga ne uhvate? treba inteligencija za to,takvi ljudi su obicno za vanjski svijet izuzetno sarmantni..pa jbt Ted Bundy se uspio ozenit u zatvoru,svaki dan stizali pokloni i sl od obozavateljica...sigurno jer je izgledao kao frik..mislim frik je bio ali je bio manipulativan do bola,i danas kad ga gledas na snimcima vidis kako je znao da prevari ljude o tome ko je.e to je inteligencijatriconja wrote:Cuj kae ratni zlocini i krimimalci (kae serijske ubice) pametni, pa da su pametni ne bi ih ufatili i pritvorili, ha ja. Kakva pamet kakvi bakraci
- triconja
#165 Re: Inteligencija i socijalni zivot
U sridunepass1 wrote:mozda su samo asocijalni i psihopate kao ja?
- Edin H.
#166 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Dakle zakljucak ove teme je da su nacionalsocijalisti i serijske ubice najinteligentniji 
- triconja
#167 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Edin H. wrote:Dakle zakljucak ove teme je da su nacionalsocijalisti i serijske ubice najinteligentniji
- sadie_forever
#168 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Edin H. wrote:Dakle zakljucak ove teme je da su nacionalsocijalisti i serijske ubice najinteligentniji
Nisu naj ,tu SU bara bara sa dobrim snagama
Valjda je to jasno svima?
-
Hakiz
#169 Re: Inteligencija i socijalni zivot
To, majstore!Edin H. wrote:Dakle zakljucak ove teme je da su nacionalsocijalisti i serijske ubice najinteligentniji
- sadie_forever
#170 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Zato je svijet tako lijepo mjesto,zli ljudi SU glupi i ne mogu dogurat dalje od seoske kafaneHakiz wrote:To, majstore!Edin H. wrote:Dakle zakljucak ove teme je da su nacionalsocijalisti i serijske ubice najinteligentniji
-
Hakiz
#171 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Ma, nije samo to, nego divim se titanima uma koji nama ostalima u jednoj rečenici objasne svu ljudsku mudrost, dok nama eseji nisu dovoljni da artikulišemo ono malo jadnih, i naravno pogrešnih, misli koje uspijemo sastaviti.
Biće da smo nevjerovatno zli, dok smo toliko glupi?
Biće da smo nevjerovatno zli, dok smo toliko glupi?
- Bloo
- Globalna šefica
#172 Re: Inteligencija i socijalni zivot
I'm not a psychopath, I'm a highly functioning sociopath!triconja wrote:U sridunepass1 wrote:mozda su samo asocijalni i psihopate kao ja?![]()
- triconja
#173 Re: Inteligencija i socijalni zivot
A dje pecat?Bloo wrote:I'm not a psychopath, I'm a highly functioning sociopath!triconja wrote:U sridunepass1 wrote:mozda su samo asocijalni i psihopate kao ja?![]()
-
Heller
#174 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Mirsad Kukić očit primjeranimals wrote:Inteligencija nema veze sa dobrotom..