Inteligencija i socijalni zivot

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sadie_forever

#1 Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

Koliko je povezano? sta vi mislite jel tacna ona sto si bolji u kontaktu s ljudima to si manje inteligentan,visoko inteligentni ljudi obicno imaju probleme da se uklope u drustvo,neki cak imaju neke naznake iz autistickog spektra(einstein i tesla su primjer)? dakle sto si veca mahalusa,socijalan,drustven to si manje inteligentan

stoji li ovo? :D
Edin H.

#2 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by Edin H. »

Donekle, zato su svi inteligentni pjane :D , pa onda

:D
DzordzHodzic

#3 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by DzordzHodzic »

Ne moze i jare i pare
triconja

#4 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

sadie_forever wrote:Koliko je povezano? sta vi mislite jel tacna ona sto si bolji u kontaktu s ljudima to si manje inteligentan,visoko inteligentni ljudi obicno imaju probleme da se uklope u drustvo,neki cak imaju neke naznake iz autistickog spektra(einstein i tesla su primjer)? dakle sto si veca mahalusa,socijalan,drustven to si manje inteligentan

Jel su ti preko dijagnostike skontali sizofreniju pa pokusavas da se uzdignes iznad situacije? :lol: :lol: :lol:

Pa takve nebuloze ni frojd ne bi izjavljivo :lol:
sadie_forever

#5 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

triconja wrote:
sadie_forever wrote:Koliko je povezano? sta vi mislite jel tacna ona sto si bolji u kontaktu s ljudima to si manje inteligentan,visoko inteligentni ljudi obicno imaju probleme da se uklope u drustvo,neki cak imaju neke naznake iz autistickog spektra(einstein i tesla su primjer)? dakle sto si veca mahalusa,socijalan,drustven to si manje inteligentan

Jel su ti preko dijagnostike skontali sizofreniju pa pokusavas da se uzdignes iznad situacije? :lol: :lol: :lol:

Pa takve nebuloze ni frojd ne bi izjavljivo :lol:
nasmija me pravo,svaka cast znas s ljudima :D

kako nebi ovo je poznato? pa jbg ,tesla bio klasicni high functioning autista,a isto i einstein
triconja

#6 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

sadie_forever wrote: nasmija me pravo,svaka cast znas s ljudima :D

kako nebi ovo je poznato? pa jbg ,tesla bio klasicni high functioning autista,a isto i einstein
Sta po tebi znaci znati sa ljudima? Prvo to treba objasniti pa onda natucati onaj je pametan jer je neckbeard mrtvi ili nesta drugo :lol:
sadie_forever

#7 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

triconja wrote:

Sta po tebi znaci znati sa ljudima? Prvo to treba objasniti pa onda natucati onaj je pametan jer je neckbeard mrtvi ili nesta drugo :lol:
pa recimo imas smisla za humor,nema sta,nasmijao si me..to moze biti i socijalna inteligencija,nesto drugo jel :D ovdje je zamisljeno da diskutujemo koliko natprosjecno inteligentni ljudi imaju drustven zivot? moj stav je da je njima teze da se uklope,mozda i zbog toga sto je vecina ljudi "plitkog uma" njemu je zanimljivo tracati a ovaj bi pricao o nekim avanciranim temama.No ima i toga da neki ljudi koji savrseno rijesavaju matematicke zadatke imaju socijalnu interakciju 0 bodova,jednostavno ne znaju i samo ispadaju frikovi

:zzzz:
insomnia78

#8 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by insomnia78 »

‘ta će Ajnštajn. Sve ukr’o od Mileve
triconja

#9 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

sadie_forever wrote:
triconja wrote:

pa recimo imas smisla za humor,nema sta,nasmijao si me..to moze biti i socijalna inteligencija,nesto drugo jel :D ovdje je zamisljeno da diskutujemo koliko natprosjecno inteligentni ljudi imaju drustven zivot? moj stav je da je njima teze da se uklope,mozda i zbog toga sto je vecina ljudi "plitkog uma" njemu je zanimljivo tracati a ovaj bi pricao o nekim avanciranim temama.No ima i toga da neki ljudi koji savrseno rijesavaju matematicke zadatke imaju socijalnu interakciju 0 bodova,jednostavno ne znaju i samo ispadaju frikovi

:zzzz:
Opet lupas ko maksim po diviziji. Cuj pametni nemaju socijalni zivot :lol: :lol: :lol:

Bog ti dao ako je socijalni zivot ic svake sedmice lokat u drustvu onda ispada da su muslimani natprosjecno inteligentni :lol:

Kako po tebi izgleda normalan socijalni kontakt kod belesi ispodprosjecnih ljudi a kako kod intelektualaca?
triconja

#10 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

insomnia78 wrote:‘ta će Ajnštajn. Sve ukr’o od Mileve
Evo nesta kontam ako se ispostavi da je ovo tacno sto sadeta veli ispast ce da si intelektualac :lol:
sadie_forever

#11 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

Vecina ljudi su u nekoj sredini,nisu glupi ko tocak i nisu einstein(ima nijansi gore dolje).ja pricam o ljudima koji su bas iznadprosjecni ...takvi ljudi vecinom imaju neke socijalne poremecaje,evo navela sam primjere Tesle.drugi primjer su ti serijske ubice,sve jedan od njih ima iq najmanje 135 ...zasto se javljaju takvi poremecaji kod takvih ljudi? ili oni nerdovi koji sve znaju iz knjige,ali se pogube kad dodju u kontakt s ljudima?

a moje iskustvo mi govori da oni koji su najdrustveniji obicno imaju skroz plitka razmisljanja,kad s njima udjes u dublju raspravu vidis kako je tu stop,
triconja

#12 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

sadie_forever wrote:Vecina ljudi su u nekoj sredini,nisu glupi ko tocak i nisu einstein(ima nijansi gore dolje).ja pricam o ljudima koji su bas iznadprosjecni ...takvi ljudi vecinom imaju neke socijalne poremecaje,evo navela sam primjere Tesle.drugi primjer su ti serijske ubice,sve jedan od njih ima iq najmanje 135 ...zasto se javljaju takvi poremecaji kod takvih ljudi? ili oni nerdovi koji sve znaju iz knjige,ali se pogube kad dodju u kontakt s ljudima?

a moje iskustvo mi govori da oni koji su najdrustveniji obicno imaju skroz plitka razmisljanja,kad s njima udjes u dublju raspravu vidis kako je tu stop,
A zar nikad nisi razmisljala da neki ljudi imaju druga interesovanja sto se tice znanja? Nekog ne zanima filozofsko ali ga zanima npr. sport i on ce ako ga pitas o nakim filozofijama gledat u tebe ko tele u sarena vrata i u sebi mislit ja konja kako me glupo pitanje pita i onda ce mozda on tebe pitat o nekoj sferi za koju nemas pojma a on zna pa ce i tvoja reakcija bit slicna.

Nije svakom smisao zivota znat matematiku ili filozofiju i to raditi na njima do savrsenstva i uz to zapostaviti svoj socijalni razvoj pa se dovest u priliku da ne znas beknut kad treba nesto uradit sto nije u tom domenu, ima ljudi koji traze prakticnije stvari i vise vremena rasporede na razvoj par stvari a ne samo jedne.

A ovo je garant pravi razlog postavljanja teme, sigurno si pokusavala da se sprijateljis sa nekim uspjesnijim u nekoj sferi koja visoko kotira pa to nije uspjelo. Ne mora svak pricat i biti prijatelj sa tobom, niko nema takve obaveze prema nekom drugom nego jednostavno ako se svidis nekom onda se moze i prijateljstvo razvit i to je to. :mrgreen:
insomnia78

#13 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by insomnia78 »

triconja wrote:
Evo nesta kontam ako se ispostavi da je ovo tacno sto sadeta veli ispast ce da si intelektualac :lol:
Ne umiru meni poznanici
sadie_forever

#14 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

triconja wrote:
sadie_forever wrote:Vecina ljudi su u nekoj sredini,nisu glupi ko tocak i nisu einstein(ima nijansi gore dolje).ja pricam o ljudima koji su bas iznadprosjecni ...takvi ljudi vecinom imaju neke socijalne poremecaje,evo navela sam primjere Tesle.drugi primjer su ti serijske ubice,sve jedan od njih ima iq najmanje 135 ...zasto se javljaju takvi poremecaji kod takvih ljudi? ili oni nerdovi koji sve znaju iz knjige,ali se pogube kad dodju u kontakt s ljudima?

A zar nikad nisi razmisljala da neki ljudi imaju druga interesovanja sto se tice znanja? Nekog ne zanima filozofsko ali ga zanima npr. sport i on ce ako ga pitas o nakim filozofijama gledat u tebe ko tele u sarena vrata i u sebi mislit ja konja kako me glupo pitanje pita i onda ce mozda on tebe pitat o nekoj sferi za koju nemas pojma a on zna pa ce i tvoja reakcija bit slicna.

Nije svakom smisao zivota znat matematiku ili filozofiju i to raditi na njima do savrsenstva i uz to zapostaviti svoj socijalni razvoj pa se dovest u priliku da ne znas beknut kad treba nesto uradit sto nije u tom domenu, ima ljudi koji traze prakticnije stvari i vise vremena rasporede na razvoj par stvari a ne samo jedne.

A ovo je garant pravi razlog postavljanja teme, sigurno si pokusavala da se sprijateljis sa nekim uspjesnijim u nekoj sferi koja visoko kotira pa to nije uspjelo. Ne mora svak pricat i biti prijatelj sa tobom, niko nema takve obaveze prema nekom drugom nego jednostavno ako se svidis nekom onda se moze i prijateljstvo razvit i to je to. :mrgreen:

Da ali sport nije "inteligentno zanimanje" vec zanimanje mase,oduvijek.ili recimo zadnja moda,ili sta je hose rekao mariji u prosloj epizodi.i u pravu si vecina ljudi su prosjecni ,ali to ne znaci da i tu nema neke nijanse...imam ja prijateljica koje su jako inteligentne i s kojima mozes pricati o nepravdi u svijetu,o predrasudama,o feminizmu ..a imam isto tako prijateljica koje su se snasle u zivotu ali njihova prica se svodi na trac,sta je sinoc kupila,sta njeno dijete voli a sta ne,gdje ce na odmor.ako pokusas sta vise,nece znati.

I to zadnje,ne nije tacno :-)
triconja

#15 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

Zbog cega neko ko je bas drustven tesko da je inteligentan? Okupiti veliki broj ljudi oko sebe i odrzavati kontakt sa istima ne moze svako, a vecinom su pametni ljudi socijalni jer mozes mislit skontali su da kroz razvoj poznanstava mogu da napreduju :lol:

Tema nema smisla a i sami koncept inteligencija razlicita od socijalni zivot jer uzimas za pravo da zbog par ekstrema stvaras siroku sliku o drustvu. Radi par hamsi sto idu jedna drugoj na kafu da ubiju dosadu i da otracaju svekrvu stvaras postulate o necijoj inteligenciji ;-)
triconja

#16 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

insomnia78 wrote:
triconja wrote:
Ne umiru meni poznanici
Jaro veoma smijesno :lol: :lol: :lol:

Pokusaj trolanja je na nivou obdanista ;-)
insomnia78

#17 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by insomnia78 »

Kad ti to kazes
sadie_forever

#18 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

a jel ti umiru poznanici :skoljka: :run:
triconja

#19 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by triconja »

sadie_forever wrote: Da ali sport nije "inteligentno zanimanje" vec zanimanje mase,oduvijek.ili recimo zadnja moda,ili sta je hose rekao mariji u prosloj epizodi.i u pravu si vecina ljudi su prosjecni ,ali to ne znaci da i tu nema neke nijanse...imam ja prijateljica koje su jako inteligentne i s kojima mozes pricati o nepravdi u svijetu,o predrasudama,o feminizmu ..a imam isto tako prijateljica koje su se snasle u zivotu ali njihova prica se svodi na trac,sta je sinoc kupila,sta njeno dijete voli a sta ne,gdje ce na odmor.ako pokusas sta vise,nece znati.

Pricati o tim temama koje ti smatras da su visoko intelektualne, cuj nepravda u svijetu i feminizmu, teme koje su prezvakane milion puta i svaki put se ponavljaju, uzmes novine i svaki dan ces vidjeti vijesti koje bas te teme obradjuju ne znaci da si ti nesto bolja, jer eto skontala si da to postoji i eto raspravljas o tome, nego neka poznanica koja tarlaha o farmi ili svojoj djeci ili necemu trecem. To vise baca na nerazvijenost kreativnosti cim se o istim stvarima vecinom prica kod obje grupe. :mrgreen:
sadie_forever

#20 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by sadie_forever »

triconja wrote:
sadie_forever wrote: Da ali sport nije "inteligentno zanimanje" vec zanimanje mase,oduvijek.ili recimo zadnja moda,ili sta je hose rekao mariji u prosloj epizodi.i u pravu si vecina ljudi su prosjecni ,ali to ne znaci da i tu nema neke nijanse...imam ja prijateljica koje su jako inteligentne i s kojima mozes pricati o nepravdi u svijetu,o predrasudama,o feminizmu ..a imam isto tako prijateljica koje su se snasle u zivotu ali njihova prica se svodi na trac,sta je sinoc kupila,sta njeno dijete voli a sta ne,gdje ce na odmor.ako pokusas sta vise,nece znati.

Pricati o tim temama koje ti smatras da su visoko intelektualne, cuj nepravda u svijetu i feminizmu, teme koje su prezvakane milion puta i svaki put se ponavljaju, uzmes novine i svaki dan ces vidjeti vijesti koje bas te teme obradjuju ne znaci da si ti nesto bolja, jer eto skontala si da to postoji i eto raspravljas o tome, nego neka poznanica koja tarlaha o farmi ili svojoj djeci ili necemu trecem. To vise baca na nerazvijenost kreativnosti cim se o istim stvarima vecinom prica kod obje grupe. :mrgreen:
ja sam navela primjer,naravno te zene obicno imaju svoj stav ,jedna mi je jednom rekla kako je feminizam etnocentrican i kako se bazira na zapadnjackoj kulturi,i kako neko ko je s istoka ne vidi sebe u tome,cak je malo i ksenofobicnosti tu..i eto meni to bjese bas dubokoumno dozivjela sam ono "ahaaa" sto bi rekli :D :lol:

ali ovo su samo primjeri,nije to neka inteligencija znati sve o nekim drustvenim temama,ali barati nauku fiziku matematiku to je vec nesto ,i tu nalazimo te frikove :D
Ramzess Veliki

#21 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by Ramzess Veliki »

Pa te iznadprosjecne malo ko i da sretne da bi ih komentirao.
Sto se tice nas prosjecno inteligentnih, sva moja generacija se nije trijeznila na faksu pa zavrsismo nekako.
Ramzess Veliki

#22 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by Ramzess Veliki »

sadie_forever wrote: ali ovo su samo primjeri,nije to neka inteligencija znati sve o nekim drustvenim temama,ali barati nauku fiziku matematiku to je vec nesto ,i tu nalazimo te frikove :D
Nas asistent iz matematike je magistrirao na Lomonosovu i bio je pravi mat freek, i cugali bismo zajedno na pauzama i nakon vjezbi.

Ako si na to mislila ...
zforumas

#23 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by zforumas »

Ja mislim da ovi oberinteligentni nemaju svekrve/punice i da u tom cucku grmi zec.
Last edited by zforumas on 24/12/2018 08:57, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#24 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by Ci-Nick »

inteligentni ljudi ne mogu ni sa sobom izići na kraj ( ni sebe razumjeti ) a kako će onda druge.
Glup, bezbrižan, zdrav, veseo i dugovječan,..
Pamet je kazna,..
TRANCE

#25 Re: Inteligencija i socijalni zivot

Post by TRANCE »

Prvi problem je kad se družiš s nekim što dosta njih uopšte ne sluša sagovornika, nego dođu da izbiflaju svoje, a drugo mišljenje ih ne zanima. Kad eliminišemo njih, dolazimo do drugog problema, a on nije inteligencija, već neobrazovanje, jer trebalo bi da možeš sa sagovornikom pored svakodnevnih bosanskih tema i zezancija nekad popričati i o svjetskoj istoriji, ekonomiji, politici, tehnologiji i raznim drugim zanimljivim oblastima. I na kraju dođemo do trećeg problema, a to je da je većina naroda ljubomorno i zlobno: dok te tapšu po ramenu u isto vrijeme gledaju da propadneš u svim životnim segmentima, a ako imaš ljepšu i obrazovaniju ženu, bolji posao, skuplju kuću ili auto, to se jednostavno ne prašta.
Zato se u slobodno vrijeme družim samo s 2-3 ljudi, ostale sam davno odhebao i rahatniji sam u životu bez njih. Bolje biti i sam, nego s budalama i zlobnicima.
Post Reply