Eto sad I Richard Wagner bio glup i netalentovan frajerhAZNADAR wrote: Vjerovanje u Boga i nacionalsocijalizam nije ista stvar. Nije po mnogo toga za usporedbe. Ici u detalje toga bi skrenulo temu. Ja sam agnostik koji poznaje mnoge inteligentne i ateiste i vjernike - ali tesko da bi covjek nasao ineligencije medju neonacistima.
Iznio sam toleranciju i samocu kao karakteristike inteligentnih ljudi i dodjosmo do Geringa i Romela.
Inteligencija i socijalni zivot
- Edin H.
#126 Re: Inteligencija i socijalni zivot
-
hAZNADAR
#127 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Edin H. wrote:Eto sad I Richard Wagner bio glup i netalentovan frajerhAZNADAR wrote: Vjerovanje u Boga i nacionalsocijalizam nije ista stvar. Nije po mnogo toga za usporedbe. Ici u detalje toga bi skrenulo temu. Ja sam agnostik koji poznaje mnoge inteligentne i ateiste i vjernike - ali tesko da bi covjek nasao ineligencije medju neonacistima.
Iznio sam toleranciju i samocu kao karakteristike inteligentnih ljudi i dodjosmo do Geringa i Romela.
Plaho inteligentno tvoje nabrajanje koga se mozes sjetiti samo da kontriras u sporednoj stvari u temi. Spocitavanje takodjer, gdje niko nije ni spomenuo talentovanost. Da li si mozda primijetio da je Wagner zivio u vrijeme kada nije postojao nacizam? On je bio antisemit(ne jedini u to vrijeme) kojeg su nacisti mnogo godina poslije upotrijebili. Ali ti si i dalje ubjedjen da si u pravu i ono ko zaheban nesto.
- Connaisseur Karlin
#128 Re: Inteligencija i socijalni zivot
sta ste se bezveze uzbihuzurili , bolje je biti sretan neg' pametan 
-
hAZNADAR
#129 Re: Inteligencija i socijalni zivot
A ha, ok,.. izvini al moram nesto, odo, ej cujemo se,..
- Edin H.
#130 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Of kuda ti izroni za Christmas?Connaisseur Karlin wrote:sta ste se bezveze uzbihuzurili , bolje je biti sretan neg' pametan
- Connaisseur Karlin
#131 Re: Inteligencija i socijalni zivot
dolsa da vidim sto ima na forumu , ugledah temu, pa rekoh da odgovorm i rijesim dilemu o pametiEdin H. wrote:Of kuda ti izroni za Christmas?Connaisseur Karlin wrote:sta ste se bezveze uzbihuzurili , bolje je biti sretan neg' pametan
da te pusnem
- DzordzHodzic
#132 Re: Inteligencija i socijalni zivot
oj karlin se vratila 
-
Hakiz
#133 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Connaisseur Karlin wrote:sta ste se bezveze uzbihuzurili , bolje je biti sretan neg' pametan
- ExNihilo
#134 Re: Inteligencija i socijalni zivot
The Ghost of Christmas PastEdin H. wrote:Of kuda ti izroni za Christmas?Connaisseur Karlin wrote:sta ste se bezveze uzbihuzurili , bolje je biti sretan neg' pametan
- madner
#135 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Glupi nacisti, htjeli zabraniti pusenje
Odlika inteligencije je da se nesto i procita o materiji, a ne da se lupa samo iz svog iskustva.
Odlika inteligencije je da se nesto i procita o materiji, a ne da se lupa samo iz svog iskustva.
-
hAZNADAR
#136 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Odlika inteligencije svakako nije vjecito kontriranje nekome na osnovu licnog iskustva. A jos manje tumaciti inteligenciju kroz pripadnost nekoj ideologiji, politici,...
- madner
#137 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Pa odluci se da li pripadnost nekoj ideologiji implicira inteligenciju ili ne.
Nije pitanje kontriranja, nego psihologije. Inteligencija je jedno, 5 karakternih crta drugo a sve ostalo je kombinacija. Odlika inteligentnih ljudi je da brze procesiraju informacije. To je to.
Nije pitanje kontriranja, nego psihologije. Inteligencija je jedno, 5 karakternih crta drugo a sve ostalo je kombinacija. Odlika inteligentnih ljudi je da brze procesiraju informacije. To je to.
- Banksy
#138 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Study links low intelligence with right-wing beliefs
https://www.theglobeandmail.com/life/th ... cle543361/
WHY LIBERALS AND ATHEISTS ARE MORE INTELLIGENT
http://www.asanet.org/research-and-publ ... ntelligent
Study: Are Liberals Smarter Than Conservatives?
http://content.time.com/time/health/art ... 42,00.html
-
hAZNADAR
#139 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Nemam se sta odluciti, kod mene nikada razliciti stavovi nisu pokazivali IQ kao kod tebe koji upotrebljava termin "intelektualni kepec"
gotovo u svakom sudaru sa neistomisljenikom. I slicni konto odnosa prema Jugi, ljevici, desnici,.... gdje je vrhunac pameti ideoloski oblikovan bez obzira kako neko nastupio - ono bitno je koja je raja a ne sta pise. Ili kako ono bjese tvoje cuveno - inteligentni Bosnjaci postanu Bosanci a ostane intelektualni skart - biva mjerilo inteligencije po kriteriju identiteta. Brzo procesuiranje informacija mozda?
Izvinjenje raji na of topic, 'vako nekad malo on i ja,..
Sto se tice teme - ja i dalje toleranciju smatram bitnom odlikom inteligentnih ljudi. I samocu - mislim da inteligentni ljudi vole samocu. Mogu i detaljnije o tome ako nekog interesuje.
gotovo u svakom sudaru sa neistomisljenikom. I slicni konto odnosa prema Jugi, ljevici, desnici,.... gdje je vrhunac pameti ideoloski oblikovan bez obzira kako neko nastupio - ono bitno je koja je raja a ne sta pise. Ili kako ono bjese tvoje cuveno - inteligentni Bosnjaci postanu Bosanci a ostane intelektualni skart - biva mjerilo inteligencije po kriteriju identiteta. Brzo procesuiranje informacija mozda?
Sto se tice teme - ja i dalje toleranciju smatram bitnom odlikom inteligentnih ljudi. I samocu - mislim da inteligentni ljudi vole samocu. Mogu i detaljnije o tome ako nekog interesuje.
- JThomas
#140 Re: Inteligencija i socijalni zivot
kako god tema počela, kad se ti ukažeš završi na istom...
-
hAZNADAR
#141 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Da nije razlicite tastature - pomislio bih da ste vas dvojica ista osoba. Psihologija? 
- madner
#142 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Klasican primjer manjka mogucnosti procesiranja mogucnosti. Kada se brka uzrok i posljedica.
- triconja
#144 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Hajde bogati, da je socijalizam dobar bila bi amerika socijalisticka (a i njemacka/francuska)hAZNADAR wrote:Nemam se sta odluciti, kod mene nikada razliciti stavovi nisu pokazivali IQ kao kod tebe koji upotrebljava termin "intelektualni kepec"![]()
gotovo u svakom sudaru sa neistomisljenikom. I slicni konto odnosa prema Jugi, ljevici, desnici,.... gdje je vrhunac pameti ideoloski oblikovan bez obzira kako neko nastupio - ono bitno je koja je raja a ne sta pise. Ili kako ono bjese tvoje cuveno - inteligentni Bosnjaci postanu Bosanci a ostane intelektualni skart - biva mjerilo inteligencije po kriteriju identiteta. Brzo procesuiranje informacija mozda?![]()
- uglavnomja
#145 Re: Inteligencija i socijalni zivot
i ivo andric je tu negdje, mentalni kepec, sto bi se reklo ... nije tolerisao isprazne, glupe i suplje ljude i razgovore ...
(i tema ce otici u smjeru: ali to nije bitno, bitno je da je bio antimuslimanskipisac)
inace za te netolerantne imamo mi razne fine nazive ters, namcor, nezgodan (narocito kad popije), tvrd(oglav), rigidan, zatim veliki bosnjak, srbin, hrvat, sda, sds, hdz ... itd
u biti ljudi koji ne znaju kontrolisati emocije su netolerantni
tolerancija (i moral
) nemaju bas nista zajednicko sa iq
madner je to fino napisao, da ne kvotam sada
(i tema ce otici u smjeru: ali to nije bitno, bitno je da je bio antimuslimanskipisac)
inace za te netolerantne imamo mi razne fine nazive ters, namcor, nezgodan (narocito kad popije), tvrd(oglav), rigidan, zatim veliki bosnjak, srbin, hrvat, sda, sds, hdz ... itd
u biti ljudi koji ne znaju kontrolisati emocije su netolerantni
tolerancija (i moral
madner je to fino napisao, da ne kvotam sada
-
hAZNADAR
#146 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Bas sam iznenadjen. 
- Connaisseur Karlin
#147 Re: Inteligencija i socijalni zivot
ExNihilo wrote:The Ghost of Christmas PastEdin H. wrote:Of kuda ti izroni za Christmas?Connaisseur Karlin wrote:sta ste se bezveze uzbihuzurili , bolje je biti sretan neg' pametan

- SmokingMan
#148 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Vratia se Šime. 
- Edin H.
#149 Re: Inteligencija i socijalni zivot
SmokingMan wrote:Vratia se Šime.
-
swanfilter
#150 Re: Inteligencija i socijalni zivot
Na osnovu pisanja pojedinih o neonacistima, dolazim do zakljucka da nasim prostorima intelegencija prsti na sve strane. Ratko i njemu slicni aduti ...