instrukcije iz francuskog

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
prilagodjena

#1 instrukcije iz francuskog

Post by prilagodjena »

Ima li neki profesor da daje instrukcije iz francuskog za dijete 8.razred?Tražim mušku,stručnu osobu...može moj ili njegov stan :-D

edit:Sarajevo je u pitanju
neo7

#2 Re: instrukcije iz francuskog

Post by neo7 »

samo da se pretplatim na ovo..i meni ce trebati...sto se mene tice ja cu od pocetka 8-)
hrle1976

#3 Re: instrukcije iz francuskog

Post by hrle1976 »

Davno nekada dok sam bio obicni akademski mucenik sam sebi dodatno u dzep gurao kes sa privatnim predavanjem francuskog. :D Ako nije neka hitna zurba da se on savladati bez instruktora, a ako taj osmo razrednik vec govori italijanski onda moze pisanu verziju francuskog da jako dobro razumije, jer ces u francuskom prepoznati dosta rijeci koje su jako slicne a i istog znacenja kao u engleskom, a tako isto kao u italijanskom zbog rimskog. Sto se gramatike tice laksa je og algoritmickih kalkulacija ali zato brojanje je uzas kada bi se prevodilo bukvalno :D ebo ih Napoleon! Sala na stranu. Brojanje je malo cudno za neki nas pojam ali nista strasno, tako isto i za gramatiku. Negativa jezika je, da brze govore od ritma slavenskih jezika i tako da ucenje pomocu slusanja je tesko, jer se tesko da razvrstati rijec od rijeci ako nisi 100% siguran sta je sta. Sad meni je tesko se postaviti u situaciju nekoga ko stim jezikom nebarata jer ja kad njih cujem to je isto kao da mi ti na bosanskom pricas, neprevodim u glavi sta mi govore, nekako tako. Belgiska i Luksemburska verzija francuskog (i ako to oficielno nije priznato sa strane francuza), ona postoji, a rijec je o par specificnih izraza koji nisu slicni ili drugacije konstruisani a ostalo je isto. Jezik je suvisan ako nemas namjeru da negdje zivis gdje se govori, a iskreno receno nekontam zasto sam ga i ucio ali eto sta cu sada kad ga znam. :D
prilagodjena

#4 Re: instrukcije iz francuskog

Post by prilagodjena »

neo7 wrote:samo da se pretplatim na ovo..i meni ce trebati...sto se mene tice ja cu od pocetka 8-)
i mom sinu je ovo drugi jezik koji je dobio u 7. razdredu(do 7. učio engleski) tako da se može reći da je i ovo sami početak :)
sad je malo zaškripalo,em predavač nejasan em pubertet pa mu se to baš i ne sluša pa bih da nađem nekoga s kim bi radio u 4 oka :D
žuti

#5 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

ako trazite ili dajete instrukcije onda je ovo dobra stvar , a poslao sam i na PP
www.magicprofa.com
žuti

#6 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

nasao sam jednu profesoricu iz Sarajeva...
Last edited by žuti on 19/01/2012 18:04, edited 1 time in total.
žuti

#7 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

ja bi volio krenuti recimo sa španskim... ako nekome treba pomoc iz turskog neka se javi... :)
neo7

#8 Re: instrukcije iz francuskog

Post by neo7 »

Posalji i meni na pp info o profi FR iz Sa :D :mrgreen:
hrle1976

#9 Re: instrukcije iz francuskog

Post by hrle1976 »

žuti wrote:ja bi volio krenuti recimo sa španskim... ako nekome treba pomoc iz turskog neka se javi... :)

Pkusaj na nekom forumu o lingvistiki... Danas imas dosta ljudi sto nude predavanje nekog jezika (pretezno studenti) preko Skype, pa se da dogovoriti itd.

Sto se francuskog tice, mogu vako (preko PP) nekome pomoci, nesto objasniti i tako to ali predavati ne, rado bi ali zbog obaveza vremena nemam. Tako isto vazi za ceski jezik.
žuti

#10 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

neo7 wrote:Posalji i meni na pp info o profi FR iz Sa :D :mrgreen:
poslao :thumbup:
žuti

#11 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

hrle1976 wrote:
žuti wrote:ja bi volio krenuti recimo sa španskim... ako nekome treba pomoc iz turskog neka se javi... :)

Pkusaj na nekom forumu o lingvistiki... Danas imas dosta ljudi sto nude predavanje nekog jezika (pretezno studenti) preko Skype, pa se da dogovoriti itd.

Sto se francuskog tice, mogu vako (preko PP) nekome pomoci, nesto objasniti i tako to ali predavati ne, rado bi ali zbog obaveza vremena nemam. Tako isto vazi za ceski jezik.
Razmisljao sam i o tome.. skype :D
žuti

#12 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

prilagodjena wrote:
neo7 wrote:samo da se pretplatim na ovo..i meni ce trebati...sto se mene tice ja cu od pocetka 8-)
i mom sinu je ovo drugi jezik koji je dobio u 7. razdredu(do 7. učio engleski) tako da se može reći da je i ovo sami početak :)
sad je malo zaškripalo,em predavač nejasan em pubertet pa mu se to baš i ne sluša pa bih da nađem nekoga s kim bi radio u 4 oka :D
samo da pitam da li si stupila u kontakt sa profesoricom? :)
prilagodjena

#13 Re: instrukcije iz francuskog

Post by prilagodjena »

nisam ali sam spremila broj,čekam da krene školska godina pa ću onda....u svakom slučaju hvala :)
žuti

#14 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

ok super, nema na cemu :thumbup:
Ady88

#15 Re: instrukcije iz francuskog

Post by Ady88 »

Meni treba jedna osoba tj. pocetnik koji ne zna francuski jezik jer sam i sam takav :-D . Dakle radi se o tome da moram naci jos nekog da bih poceo s predavanjima privatno, radi se o kvalifikovanom profesoru i ukoliko ne budemo zadovoljni mozemo vratiti novac. A osim francuskog daje instrukcije iz engleskog i njemackog jezika.

Inace za jednu osobu je 12KM sat, a meni je rekao da ako nadem jos nekog mozemo placati po 5KM za 45min ali da mu licno dodemo u stan koji se nalazi na Dobrinji jer mu se ne isplati hodati po ovoj cijeni.

Ja sam totalni pocetnik i na francuski samo znam reci bonjour :mrgreen: za pocetak bih htio nauciti osnovno tj. kako se sporazumjeti a gramatiku itd. ostavio za kasnije pa ukoliko ima neko zainteresovan nek mi se javi na PP da detaljno dogovorimo.
žuti

#16 Re: instrukcije iz francuskog

Post by žuti »

Ja sam ozbiljna musterija za njemacki. Sta mislite koliko se isplati ici na privatne casove ili je bolje ono standardno kurs.. Meni treba bas od pocetka do nekog osnovnog nivoa.
Post Reply