Sve sugestije su dobrodošle
Instrukcije iz Bosanskog jezika
-
USC
#1 Instrukcije iz Bosanskog jezika
Interesuje me da li je neko uzimao instrukcije iz Bosanskog jezika? Meni bi trebala osoba koja dobro objašnjava gramatiku ali kroz praksu, u priči ili u napisanom tekstu (dikatat i slično...) bez zamaranja sa teorijom, i neko da dobro usmjerava u pisanju tekstova, stilski.

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2 Re: Instrukcije iz Bosanskog jezika
Nema prakse bez teorije.
Zar ti nije lakse nauciti neko pravilo, nego popamtiti sve rijeci koje podlijezu tom pravilu?
Uzmi pravopis, listaj, citaj..ne moras strebati napamet..
Zar ti nije lakse nauciti neko pravilo, nego popamtiti sve rijeci koje podlijezu tom pravilu?
Uzmi pravopis, listaj, citaj..ne moras strebati napamet..
-
lingvistika
#3 Re: Instrukcije iz Bosanskog jezika
Koji dio gramatike: fonetika-fonologija, morfologija, sintaksa, semantika? Ili ako hoćeš: glasovi-slova, slogovi i riječi, sintagme i rečenice ili značenje i tekst?USC wrote:Interesuje me da li je neko uzimao instrukcije iz Bosanskog jezika? Meni bi trebala osoba koja dobro objašnjava gramatiku ali kroz praksu, u priči ili u napisanom tekstu (dikatat i slično...) bez zamaranja sa teorijom, i neko da dobro usmjerava u pisanju tekstova, stilski.
Sve sugestije su dobrodošle![]()
I koju vrstu tekstova želiš pisati?
-
enx
#4 Re: Instrukcije iz Bosanskog jezika
Ja znam jednu osobu koja dobro daje instrukcije iz bosanskog jezika. magistar, ako ti treba javi se na PP.
-
Keksich
#5 Re: Instrukcije iz Bosanskog jezika
meni treba da naučim a da ne učim ako nekoga znate javiteUSC wrote:Meni bi trebala osoba koja dobro objašnjava gramatiku ali kroz praksu, u priči ili u napisanom tekstu (dikatat i slično...) bez zamaranja sa teorijom, i neko da dobro usmjerava u pisanju tekstova, stilski.