Cega bona, bjez od onog ko nesto vjersko spominje barem jednom u dvije recenicecendlerbing wrote:Ovo je jedan od onih što žene smatra nižom vrstom.
Bolje ti je pricat sa turbo nacionalistom nego turbo vjernikom, manje glava zaboli
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Cega bona, bjez od onog ko nesto vjersko spominje barem jednom u dvije recenicecendlerbing wrote:Ovo je jedan od onih što žene smatra nižom vrstom.
Joj trico, ja što više čitam i slušam kako razmišljaju i kako vjeru predstavljaju pojedini zagriženi vjernici, poželim izaći iz takve vjere. Al eto, nije vjera kriva, što je ljudi svakako predstavljaju.triconja wrote:Cega bona, bjez od onog ko nesto vjersko spominje barem jednom u dvije recenicecendlerbing wrote:Ovo je jedan od onih što žene smatra nižom vrstom.![]()
![]()
.
Bolje ti je pricat sa turbo nacionalistom nego turbo vjernikom, manje glava zaboli![]()
![]()
Dakle, postoji mogucnost da ipak ostanes sa jednom. Mada, nije mi.jasno ni protivljene ako si je uputio u svojim namjerama.Zar postoje predbracni ugovori, kada religija sama namece svoja pravila, koja se moraju postovati.sekerbay wrote:Sve se može regulisati. Predbračni ugovor je rješenje za sve probleme.moonca wrote:Seceru, kako izgleda brak sa 4 zene. Da li se prva pita za saglasnost za dolazak druge,pa ove dvije za dolazak trece...
Po pravilu ne moraš tražiti dozvolu iako imaš naznaka da je legitimno da se žena suprotstavi.
Najbolji primjer jeste slučaj sa alijom i fatimom, neka je Allahov selam na njima, kada se ona usprotivila i na taj način uslovno rečeno spriječila aliju da oženi još jednu ženu.
Ček prvo da vidimo kakve vjere.cendlerbing wrote:poželim izaći iz takve vjere
Da.moonca wrote:Dakle, postoji mogucnost da ipak ostanes sa jednom.
Insan se mijenja. Ako o sličnim stvarima nije razmišljao kada se tek oženio, ne znači da neće s vremenom.moonca wrote:Mada, nije mi.jasno ni protivljene ako si je uputio u svojim namjerama
Višeženstvo je dozvoljeno a ne naređeno.moonca wrote:.Zar postoje predbracni ugovori, kada religija sama namece svoja pravila, koja se moraju postovati.
Ja cu ti prvi reci da je vjera nesto najbolje sto postoji da sacuva psihu covjeka i da ga lakse progura kroz zivot i da mu smanji strah od smrti i starosti, ali jedino ako se "konzumira" na pravi nacin. Znas i sama kakvi su ljudi kad pretjeraju u konzumaciji bilo cega, pa bila to kladionica, nacionalizam, vjera, slatko, slano, droga, alkohol i tako dalje i tako blize sve na tu temu. Ali eto cak i da izadjes iz vjere opet ce ti bit isto jal bila u vjeri jal bila van, nista se sustinski ne mijenja (jedino sto mozes tim postupkom uraditi je da dobijes vise negativnog nego pozitivnog, tj. osude okoline i porodice i mahalske price i tako to). Dok ne promijenis drustvo i okolinu sve ostaje isto.cendlerbing wrote:Joj trico, ja što više čitam i slušam kako razmišljaju i kako vjeru predstavljaju pojedini zagriženi vjernici, poželim izaći iz takve vjere. Al eto, nije vjera kriva, što je ljudi svakako predstavljaju.triconja wrote:Cega bona, bjez od onog ko nesto vjersko spominje barem jednom u dvije recenicecendlerbing wrote:Ovo je jedan od onih što žene smatra nižom vrstom.![]()
![]()
.
Bolje ti je pricat sa turbo nacionalistom nego turbo vjernikom, manje glava zaboli![]()
![]()
Ovog sekera zadnjih dana ko da je ujelo nešto pravo otrovno
cendlerbing wrote:Evo ga još jedan što se nikad nije zaljubio
Tae?Zejnep wrote:cendlerbing wrote:Evo ga još jedan što se nikad nije zaljubio
Pa žao mi gacendlerbing wrote:Tae?Zejnep wrote:cendlerbing wrote:Evo ga još jedan što se nikad nije zaljubio
Neizlječivocendlerbing wrote:Zaljubljenost je bolesno stanje.
Ev, tolikom pogodilo da neću moć zaspat, barem dok ne legnemcendlerbing wrote:Toliko različiti utisci o osobi koja je do prije nekoliko dana pisala...i sad...
Pa eto, može dušmanimaBellomo wrote:Eh... kad se sjetim. Ne dao Bog nikome.
Ne napisah na sta mislim kad kazem zaljubio. Mislim na to da nikad nisam presao u stanje koje bi trebalo da slijedi iz stadija prevelike doze razmisljanja o nekome u neki stadij gdje bih ja trebao da radim nesta sto bi to trebalo da realiziram, jes da sam probavo ali ne ide. Po meni je ljubav puki seksualni nagon i nista vise, barem po onome sto sam do sada osjetio i tako to, koje prodje nakon pet minuta i eto. Ima i druga vrsta razmisljanja o pojedinim osobama o kojima nikako nemam nekih seksualnih privlacenja nego me jednostavno fascinira njihova inteligencija. Ne mislim inteligencija ko velke sise i ostale gluposti nego bas inteligencija.cendlerbing wrote:Evo ga još jedan što se nikad nije zaljubio
Pa ti se stvarno nikada do sada nisi zaljubio.triconja wrote:Ne napisah na sta mislim kad kazem zaljubio. Mislim na to da nikad nisam presao u stanje koje bi trebalo da slijedi iz stadija prevelike doze razmisljanja o nekome u neki stadij gdje bih ja trebao da radim nesta sto bi to trebalo da realiziram, jes da sam probavo ali ne ide. Po meni je ljubav puki seksualni nagon i nista vise, barem po onome sto sam do sada osjetio i tako to, koje prodje nakon pet minuta i eto. Ima i druga vrsta razmisljanja o pojedinim osobama o kojima nikako nemam nekih seksualnih privlacenja nego me jednostavno fascinira njihova inteligencija. Ne mislim inteligencija ko velke sise i ostale gluposti nego bas inteligencija.cendlerbing wrote:Evo ga još jedan što se nikad nije zaljubio
Naravno sve ovo je moja percepcija te stvari koja nikako ne mora da bude istinita, jer jelte svi smo razliciti
Paaaa, maltene nikakva. OK, kod nas ne smiješ mlatit ženuzipoo wrote:ja ne kontam taj muslimanski brak
koja je razlika izmedju ovog sada
i to je dobro ili lose ?sekerbay wrote:Paaaa, maltene nikakva. OK, kod nas ne smiješ mlatit ženuzipoo wrote:ja ne kontam taj muslimanski brak
koja je razlika izmedju ovog sada