Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Bloo
Globalna šefica

#351 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Velkoski wrote:brak je kada po internetu tražiš momčića da se dopisuješ s njim po viberu do gluhih doba i šalješ mu slike sisa <3
i danas pamtim tvoje sise <3
Mis mekinjas

#352 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Mis mekinjas »

Juuuuu 15 strana okrsaja. :mrgreen:

Samci trebaju nauciti voljeti sebe, moraju se ostvariti kao persone, izgraditi zivot potpuno neovisan o drugim ljudima, stvoriti nesto materijalno za sebe.

Elem ako nosu sposobni ovo nek se udaju i zene radi samo udaje i zenidbe. :mrgreen:

Ako su sve ovo sto sam nabrojala vec napravili bit ce sposobni voljeti i bivati uz nekoga.

Naravno osobnog sam misljenja i zivljena u braku da ni muz ni zena ne trebaju znati sve sitnice jedno o drugom. Krupne stvari ok, dogovori ok, odgoj djece ok, slobodno vrijeme donekle ok, ali na sta ja recimo trosim svoje zaradjene pare je moja stvar. :D :lol:
Kredit za stan najbolje dizati sam ni pod razno u duetu. Vodi ka propasti. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#353 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

Bloo wrote:
Velkoski wrote:brak je kada po internetu tražiš momčića da se dopisuješ s njim po viberu do gluhih doba i šalješ mu slike sisa <3
i danas pamtim tvoje sise <3
i čuvam u posebnom folderu <3
zoomba

#354 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

anchor85 wrote:
zoomba wrote:
Pa ti samo lose vadis iz kontexta i kako ti odgovara , brak je puno vise, a ovo je samo jedna sitnica sto sam naveo..
Jel mozes kriviti svoje roditelje za brak?
Nije ona izvukla ništa iz koneksta. Sve si to ti sam rekao. Ako fino pročitaš.
Sebično je očekivati od nekoga da se brine o tebi i da ti pere guzicu, samo zato što si ga rodio. Jel dijete tražilo da se rodi? I don't think so. Ti si uživao, pa odlučio da sklepaš, da odgojiš da bi imao korist. Ono ništa nije bilo pitano.
Kao što rekoh, samo jedna od sitnica koja je na listi pogrešnih razloga.
Ovo je ograniceno razmisljanje , kreni od sebe jer pomazes roditeljima sto oni to zahtjevaju il sto tako ti zelis.. sve je to zivotni sljed dogadjaja..
medvjed23

#355 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by medvjed23 »

ne vidim sebe u braku.. ne vidim sebe kao roditelja.. što se tiče drugih ljudi i društva u cjelini, volio bih kad bi u bračnim stvarima bilo više, puno više opreza, pameti i vaganja.. ako sjebeš svoj život, to je, manje-više, tvoja stvar, al ne mislim da iko ima pravo napraviti pakao od tuđeg djetinjstva..
zoomba

#356 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Smjesni ste i kao davljenici fatate se za slamke i gluposti.. pod raznim izgovorima .. budi mangup pa koracaj kroz zivot.. najlakse se kriti iza izgovora ..
anchor85

#357 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by anchor85 »

medvjed23 wrote:ne vidim sebe u braku.. ne vidim sebe kao roditelja.. što se tiče drugih ljudi i društva u cjelini, volio bih kad bi u bračnim stvarima bilo više, puno više opreza, pameti i vaganja.. ako sjebeš svoj život, to je, manje-više, tvoja stvar, al ne mislim da iko ima pravo napraviti pakao od tuđeg djetinjstva..
Ma kakvo vaganje, trebaš uletiti u to, pa ko preživi pričat će :-) :-) :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#358 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

ne kontam, to moraš imati dijete ili zvocavu ženu od koje ne mo'sh do prodavnice bez da ti pošalje srce na da bi koračao kroz život? :mrgreen:

ne znam, ja više volim staviti petobu na 2-1 poredak, to mi je nekako jače koračanje
Bloo
Globalna šefica

#359 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Velkoski wrote:ne kontam, to moraš imati dijete ili zvocavu ženu od koje ne mo'sh do prodavnice bez da ti pošalje srce na da bi koračao kroz život? :mrgreen:

ne znam, ja više volim staviti petobu na 2-1 poredak, to mi je nekako jače koračanje
A ja na koku...
zoomba

#360 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Mis mekinjas wrote:Juuuuu 15 strana okrsaja. :mrgreen:

Samci trebaju nauciti voljeti sebe, moraju se ostvariti kao persone, izgraditi zivot potpuno neovisan o drugim ljudima, stvoriti nesto materijalno za sebe.

Elem ako nosu sposobni ovo nek se udaju i zene radi samo udaje i zenidbe. :mrgreen:

Ako su sve ovo sto sam nabrojala vec napravili bit ce sposobni voljeti i bivati uz nekoga.

Naravno osobnog sam misljenja i zivljena u braku da ni muz ni zena ne trebaju znati sve sitnice jedno o drugom. Krupne stvari ok, dogovori ok, odgoj djece ok, slobodno vrijeme donekle ok, ali na sta ja recimo trosim svoje zaradjene pare je moja stvar. :D :lol:
Kredit za stan najbolje dizati sam ni pod razno u duetu. Vodi ka propasti. :mrgreen:
Cuj ako nisu sposobni nek se zene :lol:
Pa sto si ti poletila da se udas onda?

Kolko se sjecam u pitanju ie bio forumas :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#361 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

Bloo wrote:
Velkoski wrote:ne kontam, to moraš imati dijete ili zvocavu ženu od koje ne mo'sh do prodavnice bez da ti pošalje srce na da bi koračao kroz život? :mrgreen:

A ja na koku...
hajmo na aparate, da vidiš unutrašnjeg mira i radosti kada se poredaju knjige
anchor85

#362 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by anchor85 »

zoomba wrote:Smjesni ste i kao davljenici fatate se za slamke i gluposti.. pod raznim izgovorima .. budi mangup pa koracaj kroz zivot.. najlakse se kriti iza izgovora ..
:lol: :lol: :lol:
Samo ću ti reći da je kroz život lakše koračat u dvoje. Pa ti skontaj ko je "mangup".
mad_max_ba

#363 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by mad_max_ba »

Samci brane svoje stavove
Ovi U braku svoje

ccccccc
Bloo
Globalna šefica

#364 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

mad_max_ba wrote:Samci brane svoje stavove
Ovi U braku svoje

ccccccc
A Tomo se.kupa...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#365 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

kako misliš samci? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#366 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Zoomba, ako upoznam nekog sa kojim mogu provesti ovo malo zivota sto mi je ostalo, naravno da cu ga svezati u podrum i provesti s njim zivot.

Ako ne naide...hebiga...

De ti nama naspi jos jedan fildzan kafe.
mad_max_ba

#367 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by mad_max_ba »

Velkoski wrote:kako misliš samci? :mrgreen:
ispravka pogrešnog izraza

ovi koji nisu u braku
:D
Bloo
Globalna šefica

#368 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Dok je ruke desnice, mi nismo sami....
Mis mekinjas

#369 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Mis mekinjas »

zoomba wrote:
Mis mekinjas wrote:Juuuuu 15 strana okrsaja. :mrgreen:

Cuj ako nisu sposobni nek se zene :lol:
Pa sto si ti poletila da se udas onda?

Kolko se sjecam u pitanju ie bio forumas :D
Ko kaze da smo se mi vjencali? To sto se volimo i trpimo to je baska stvar. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#370 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Velkoski »

Bloo wrote:
Dok je ruke desnice, mi nismo sami....
već te zamišljam :per:
Tomahawk11
Globalni moderator

#371 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
Ovi U braku svoje

ccccccc
A Tomo se.kupa...
:pliska:
anchor85

#372 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by anchor85 »

Ovi U braku svoje

ccccccc
Normala. SVak vodu na svoj mlin :D
MarlboroGold

#373 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by MarlboroGold »

Budimo realni... većina, ako ne svi, teže ka brakovima u kojima će biti što manja potreba za kompromisima, a puno više međusobnog uvažavanja.
Neki lako prihvataju i primjenjuju kompromise, često zdravo za gotovo, a najprije zbog straha da ne izgube drugu osobu, pa se u to upuštaju, dok drugi ipak razmišljaju u smislu "ako sad popustim, šta je sljedeće".

Drugo, treba prepoznati i efekat tog kompromisa i kako će se on ubuduće odražavati na brak. Ukoliko se pokaže kao loš, onda nešto nije u redu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#374 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Šta imam vodu na svoj mlin, nekad treba sagledati stvari sa više strana, mislim da su u prednosti oni koji su bili i samci i u braku, mogu pričati na osnovu iskustva, a opet ko još uvijek nije dobacio do braka, može pričati na osnovu iskustava iz okoline, ali je prosto nemoguće biti toliki baksuz da su oko tebe svi u usranim brakovima.
zoomba

#375 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

anchor85 wrote:
zoomba wrote:Smjesni ste i kao davljenici fatate se za slamke i gluposti.. pod raznim izgovorima .. budi mangup pa koracaj kroz zivot.. najlakse se kriti iza izgovora ..
:lol: :lol: :lol:
Samo ću ti reći da je kroz život lakše koračat u dvoje. Pa ti skontaj ko je "mangup".
Sad ispadose budale ovi u braku a ovi sto nisu pametni..
Pa da pametni kolko pricaju, valjda bi nesto ostavrilia ne samo filozofirali i sve ostalo samo na rijecima bez dijela..
Brak je i odgovornost,a neki bjeze i od toga..

Budite vi sami , to je svakako vase pravo i vas izbor, al nemojte govoriti da je brak los kad nije , losi ljudi naprave los brak..

Pricate o stvarima koje niste ni probale , osudjujete unaprijed na propast iz primjera drugih losi ljudi..
Last edited by zoomba on 06/04/2018 15:45, edited 1 time in total.
Locked