INSIDE ISIS

Post Reply
Honda Hondas

#1 INSIDE ISIS

Post by Honda Hondas »

Citam onu temu o Parizu, i nemoj da shvatim kakvi ljudi zive medju nama. :roll:

Relativizirati ovakav gnusan citav, govoreci da eto, francuska vanjska politika kriva.. :shock: vi, zaista niste normalni. Kao da se ne zna sa kakvim divljacima se ima posla ovdje.

Vidite li ovdje djecu od 8 godina, koja su indoktrirana ovom ideologijom, koja ce za par godina postati bombasi samoubojice, i od koje strahovati citav svijet? Ja ne mogu da shvatim da Vi opravdavate teroristicki napad u FRA time da se u Palestini, Siriji , ili Iraku desavaju slicni zlocini, ubijanja, silovanja?

Mnogo vam je zao Palestinaca, a ne zapitate da se da njihovo politicko rukovodstvo vodi te ljudi u smrt, pozivajuci na treci USTANAK protiv IZRAELA, iako znaju da vode rat koji nikako ne mogu dobiti? Kurce se, ispaljuju rakete na Izrael, a onda kad ih IDF naguzi, onda je kukala nam majka..

IZRAEL pocinio zlocine? Izrael je jos i human, jer izbacuje letke upozoravajuci civilno stanovnistvo da ode jer ce tu biti bombardovanje..

Znaci, i mi bi trebali ispaljivati rakete sa Vratnika prema Lukavici jer ne priznajemo RS? :izet:

Vama je izgleda mnogo draza suza jedne majke Fatime iz Gaze, nego suza jedne Svetlane iz Marijupolja u Ukrajini gdje je ubijeno 8 000 ljudi, a vise miliona interno raseljeno? Koje licemjerje, tako mi BOGA! :shock:

Isto je isa Irakom. Da nije bilo 9/11 , da nije u Njujorku ubijeno 3 000 civila u napadima,koji niko i ne spominje ovdje, ne bi bilo ni rata.
Sto ste trazili, to ste i dobili. Neke stvari se moraju gledati iz drugacije perspektive.

NE NE NE, nije mi nimalo zao ljudi BI jer da nisu takvi divljaci sjeli bi i konacno bi se dogovorili kako rijesiti stanje. Ne bi se okretali zapadnim medijatorima da uvedu red i disciplinu.
Honda Hondas

#2 Re: INSIDE ISIS

Post by Honda Hondas »

0:45 pocinje. Ovaj covjek je zarobljen, vjerovatno je i bit ce mucen, ali svejedno prosto je nevjerovatno sa kojom smirenoscu odgovara na pitanja i kakvi su odgovori. :roll: U ocima mu se vidi koliko je opijen ideologijom ISIS, da ce cak i zivot poloziti za nju,.. Strasno Strasno :-)
Walther

#3 Re: INSIDE ISIS

Post by Walther »

Ko nas bre zavadi i ta salonska prica.... Nego, kod vasKe sinoc uveli internet pa ti nasao par godina stare dokumentarce?
mali_balon

#4 Re: INSIDE ISIS

Post by mali_balon »

Pogledaj ovaj video jebo te izrael u guzicu i njihov letak da te jebo

http://usuncut.com/world/israeli-police ... elmahania/
Honda Hondas

#5 Re: INSIDE ISIS

Post by Honda Hondas »

Walther wrote:Ko nas bre zavadi i ta salonska prica.... Nego, kod vasKe sinoc uveli internet pa ti nasao par godina stare dokumentarce?
Nisam djikan, nije bitno koliko su stari dokumentarci, bitno je na cemu se bazira njihova ideologija! Nije bitan Izrael, Srbija, cetnistvo.. Ja postavio temu o ISISU, a vise poceli o Palestini..

Ja samo dao jednu opasku o Palestini, i ratu koji nikad nece zavrsiti, iz razloga jer se HAMAS kurci, i salje omladince da prackama gadjaju izraelske tenkove, ne priznavajuci Izrael.. Kazem, i Izrael cin zlocine, ali velikom dijelom je krivo palestinsko politicko rukovodstvo jer ne zeli da polozi oruzje i da se pristupi mirovnim pregovorima..

TO je tako, a vi sad mozete, gladeci svoju crnu dugu bradu, pisati sta god hocete, boli me briga. Ima IGORE lista.
Jolpaz

#6 Re: INSIDE ISIS

Post by Jolpaz »

Walther wrote:Ko nas bre zavadi i ta salonska prica.... Nego, kod vasKe sinoc uveli internet pa ti nasao par godina stare dokumentarce?
Vidis da se covjek frisko registrovao da otvara oci po formu...
klixo

#7 Re: INSIDE ISIS

Post by klixo »

Honda Hondas wrote:Citam onu temu o Parizu, i nemoj da shvatim kakvi ljudi zive medju nama. :roll:

Relativizirati ovakav gnusan citav, govoreci da eto, francuska vanjska politika kriva.. :shock: vi, zaista niste normalni. Kao da se ne zna sa kakvim divljacima se ima posla ovdje.

Vidite li ovdje djecu od 8 godina, koja su indoktrirana ovom ideologijom, koja ce za par godina postati bombasi samoubojice, i od koje strahovati citav svijet? Ja ne mogu da shvatim da Vi opravdavate teroristicki napad u FRA time da se u Palestini, Siriji , ili Iraku desavaju slicni zlocini, ubijanja, silovanja?

Mnogo vam je zao Palestinaca, a ne zapitate da se da njihovo politicko rukovodstvo vodi te ljudi u smrt, pozivajuci na treci USTANAK protiv IZRAELA, iako znaju da vode rat koji nikako ne mogu dobiti? Kurce se, ispaljuju rakete na Izrael, a onda kad ih IDF naguzi, onda je kukala nam majka..

IZRAEL pocinio zlocine? Izrael je jos i human, jer izbacuje letke upozoravajuci civilno stanovnistvo da ode jer ce tu biti bombardovanje..

Znaci, i mi bi trebali ispaljivati rakete sa Vratnika prema Lukavici jer ne priznajemo RS? :izet:

Vama je izgleda mnogo draza suza jedne majke Fatime iz Gaze, nego suza jedne Svetlane iz Marijupolja u Ukrajini gdje je ubijeno 8 000 ljudi, a vise miliona interno raseljeno? Koje licemjerje, tako mi BOGA! :shock:

Isto je isa Irakom. Da nije bilo 9/11 , da nije u Njujorku ubijeno 3 000 civila u napadima,koji niko i ne spominje ovdje, ne bi bilo ni rata.
Sto ste trazili, to ste i dobili. Neke stvari se moraju gledati iz drugacije perspektive.

NE NE NE, nije mi nimalo zao ljudi BI jer da nisu takvi divljaci sjeli bi i konacno bi se dogovorili kako rijesiti stanje. Ne bi se okretali zapadnim medijatorima da uvedu red i disciplinu.
Niko ne pravda ove kozojebe vec da su ih FR i ostale velike sile napravile ovakvim... Stvarno se ti i takvi pravite glupi , zna se sta su ti koje napadas htjeli reci.
Fejsbuk , zatvaranje dzamija u FR , sirenje mrznje protiv Islama sve to zbog "samo"(probaj da mi ne izvrces ovu rijec) 150 ljudi ,a ovamo Siriji,Libiji,Iraku,Palestini dnevno pogine toliko ljudi.
Te iste zemlje su do neki dan bile normalne(sem Palestine) ... A onda dodju Zapadne sile i poruse sve.
Povrsinski gledajuci oni su zrtve radikalnih skupina koji se predstavljaju kao muslimani,ako gledamo korijen problems te zrtve(francuske) su zrtve SAD,FR i ostalih svj. sila(prvenstveno zapadnih).
Last edited by klixo on 15/11/2015 22:17, edited 1 time in total.
Walther

#8 Re: INSIDE ISIS

Post by Walther »

Honda Hondas wrote:
Nisam djikan, nije bitno koliko su stari dokumentarci, bitno je na cemu se bazira njihova ideologija! Nije bitan Izrael, Srbija, cetnistvo.. Ja postavio temu o ISISU, a vise poceli o Palestini..

Ja samo dao jednu opasku o Palestini, i ratu koji nikad nece zavrsiti, iz razloga jer se HAMAS kurci, i salje omladince da prackama gadjaju izraelske tenkove, ne priznavajuci Izrael.. Kazem, i Izrael cin zlocine, ali velikom dijelom je krivo palestinsko politicko rukovodstvo jer ne zeli da polozi oruzje i da se pristupi mirovnim pregovorima..

TO je tako, a vi sad mozete, gladeci svoju crnu dugu bradu, pisati sta god hocete, boli me briga. Ima IGORE lista.
Ma nisam ni pomislio da si... Gluho bilo.... Prica ti vidim iz aviona hebote patak salonski :wink:
HM 2011

#9 Re: INSIDE ISIS

Post by HM 2011 »

Honda Hondas wrote:Citam onu temu o Parizu, i nemoj da shvatim kakvi ljudi zive medju nama. :roll:

Upravo ovaj morbidni način Što ste tražili to ste i dobili - to ti je baš osnov za masu problema koji se dešavaju u svijetu.....

KAo prvo inicijalni terorizam zvani Al Quaida nije imao državu porijekla - radilo se o udruženju ćelijske strukture. Invazija Afganistana je opravdana postojanjem kampova za obuku terorista a invazija Iraqa je opravdana alumijskim cijevima i oružijem za masovno uništenje.

Kao prvo da se predstavim,

U iraqu nikada nisam bio, niti znam bilo koga od iračana, ni bliske ni udaljene veze nisam imao sa iraqom, prema navodima i slikama koje sam vidio iraq je sarađivao sa srbijom u ratu.

Ali koliko sam takođe shvatio jedini valjan razlog za invaziju na Iraq je bio što su nabavlili aluminijske cijevi..... Invazija bila i prošla, došlo do promjene režima, došlo do Abu Ghraib zločina (koji su video dokumentovani i koji služe kao materijal za konskripciju novih zarqakvija), masa problema se izdešvala, milijarde novca ulupane u KBR, Haliburton ali i Raytheon i slične..... I da pronađene su i aluminijske cijevi. Imam i ja par u šupi da ih se riješim što prije da ne bi neko izvršio prevrat vlade......

Takođe nisam nikada bio niti u Libiji, znam ponekog Libijca iz viđenja....

Isto drška od metle, je bila rješenje i za Gadafija..... Eno libijci bi sad od blata da ga prave ali nema više....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da se vratim na gnusan čin -

Čin je gnusan, njih 7 poubijalo 130 ljudi, po kinima i restoranima, mogli su roknut koga god da su htjeli i kada god da su htjeli. Mogu sutra to isto napraviti bilo gdje u svijetu u sred bijela dana, i uvjek će to moći raditi dok god ima fanatika koji su spremni svoj život dati za to.

Sad imamo problem ali šta je rješenje :

Obzirom da se ti gnušaš od svih tih zločina, protiv kojih nemaš odgovora, niti ćeš istoga imati ikada - nemam ti šta predložiti kao rješenje, osim da razmotriš onu dršku od metle i aluminijske cijevi kao historijsku grešku pojedinca - lidera zapadnog svijeta, tek kada razmotriš isto kao historijsku grešku - možda ali možda - će tebe i tvoje ovakvi fanatici zaobilaziti...............

Momentom stavljanja drške od metle u anus rahmetli Gadafija i momentom kročenja vojnih snaga u IRaq - svako ovo ubistvo je bilo PRORAČUNATI RIZIK, znači neko je računao na odmazdu i bolila ga je briga. Svaki od poginulih je obična kolateralna šteta koja veze nije imala sa bilo kojim događejem, ali je ispala ukalkulirani rizik.

Shvataš li ti to ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meni je žao svakog poginulog - ako je razlog njegove ili njene pogibije bogaćenje nekog pojedinca (nisu mogli velikane oni u blindiranim vozilima putuju, i obezbjeđenje im broji 100 ljudi). Žao mi je i da lideri nacija, u modernom svijetu posežu za oružanim konfliktima radi sirovina neke druge države, a svjestan sam da blagodati povoljne sirovine vjerovatno koristim i ja lično kada mi je jeftin mobitel ili slično..... Stvarno mi je žao, jer pripadam narodu nad kojim je počinjen genocid nedavno, itekako sam svijestan šta je pravda i nepravda, ali jako bitno je napomenuti da od mog žaljenja NIKO NEMA NIŠTA.

Pitanje je šta možemo uraditi da do ovakvih događaja ne dolazi ni na Bliskom istoku ni u EU, ni u Africi (dole je izgleda najgore)....

Ti ako nikoga ne žališ - što onda spominješ Pariz - što se čudiš postojanju ISIS-a..........
Last edited by HM 2011 on 15/11/2015 22:37, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: INSIDE ISIS

Post by Truba »

star video
ozbiljni ljudi i forumasi su ga vec pogledali
beniciodeltoro

#11 Re: INSIDE ISIS

Post by beniciodeltoro »

Ironija kada se otvori tema gdje se kritikuje relativiziranje i pominjanje Sirije i Iraka na temi o Parizu a taj isti autor počinje sa Njujorkom, Izraelom i Ukrajinom da opravda djela zapada.
Zašto je tebi odobreno da pominješ napade 11. septembra u Njujorku kao uzrok i opravdanje zašto je SAD bombardovao Irak (što su na kraju priznali da je greška i da nisu imali konkretne dokaze) a npr. djelovanja Francuske u arapskim zemljama se ne smiju pomenuti na temi o Parizu?
Da li pomenom mrtvih u svjetskom tržnom centru ti relativiziraš mrtve u iračkim školama pogođenim od zapada?
Da li pominješ majku Svetlanu iz Ukrajine iz istog razloga kao što neko postavlja slike mrtvih Palestinaca i Sirijaca na temi o Parizu gdje pitaju "a plače li svijet za njima?"

Sve što si kritikovao, sve to ti isto radiš i zato si licemjer. Kao što su neki uspjeli ugurati priču o majci Fatimi iz Gaze na temi o Parizu ti si uspjeo ugurati priču o majci Svetlani iz Ukrajine na temi o ISILu
Kao što su neki uspjeli skrenuti sa teme o Parizu i početi o ratu u BiH ili Iraku ti si to uradio sa 1.9.2011
Walther wrote:Ma nisam ni pomislio da si... Gluho bilo.... Prica ti vidim iz aviona hebote patak salonski :wink:
Pazi, ja sam ga prvi razotkrio na temi o Novom Pazaru i na kraju postade Sandžaklija, mogao bi ti poslije ovoga postati Palestinac :D
mist

#12 Re: INSIDE ISIS

Post by mist »

Zanimljivo stivo...Vesli Klark: "Naši prijatelji i saveznici su stvorili ISIS" :roll:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/606566/ZL ... -cudovista
Moenx

#13 Re: INSIDE ISIS

Post by Moenx »

Mozda sam naivan ali iako u znacjnom dijelu ISIS ove propagande stoji kako ISIS ima za metu veliki kalifat veliki dio planmete mislim da je on ipak bitno vezan za Siriju i Irak i da se srodio (USTVARI TO SAMO POKUSAVA) sa politickim i svim drugim ciljevima i putevima sunita u regionu
Gledajte drzava sa sunitskom vlascu Irak je bila izbrisana ratom protiv terorizma , laganim potenciranjem sukoba izmedju sunita i sisita suniti ostaju bez nekog bitnog zastitnika u velikokm dijelu BI Jaser Arafat kao lider umire (ili pak ne !!!!) i tako se niz od sunitskih lidera lagano topi u regionu i njima uopste vise nisu drage mjesovite drzave kao sirijska pa ni iracka, dakle sunitima
Ako ne gledamo samo na SIriju nego na siri region dobijamo stvarni odnos snaga pogledajmo skupa SIriju i Izrael
Izrael je proamericki i nije taknut , njegova ekonomija i drzava bilo kakvim ratovima Asadova Sirija je na koncu ostala drzava za koju mnogi suniti vele da je alevitska samo, mada nekad prije par godina to nije bilo i suniti vec pomenuti totalno ostaju bez vodje i bilo cega
Mislim da se rat u SIriji prvenstveno vodi da bi ljud imali drzavu -- ne bori se toliko za norod odbranu naroda nego da pojednine frakcije imaju svoju Sirijski suniti da imaju svoju aleviti isto tako Kurdi cak isto tako -- jer ako recimo Palestinci kokji su suniti nemaju zaledje u SIriji onda oni su u nepovoljnom polozaju njima su sve drzave macehe tada
Post Reply