da li je to zaista neophodno
ko su ti idioti u tim kompanijama koji to rade?

Eh eh ..tako bi čini mi se bilo sasvim normalno da imamo razvijenu svijest da podupiremo (generalno) domaće ..bilo da su proizvodi , trgovina ili bilo šta što je u rukama domaćih vlasnika ...siguran sam samo u jedno :da je ovakva ( gotovo nemoguća misija ) situacija kojim slučajem u Hr ,tj da hipotetski u Rovinju ili u Zg stoje jedna pored druge INovine i Tobacco (ili neki drugi objekat BiH lanca ) da bi se potrošači odlučivali za INovine 100 % ...naši bi se kiosci "osušili "StupskaBitanga wrote:Isto je tako u Sarajevu i BiH i nekako je logično kad posluju jedan pored drugog da ćeš prije kupiti u Tobbaco press ili Duhanpromet/Duhan nego u Inovine
Niđe veze priča realnoShaptach kobilama wrote:Eh eh ..tako bi čini mi se bilo sasvim normalno da imamo razvijenu svijest da podupiremo (generalno) domaće ..bilo da su proizvodi , trgovina ili bilo šta što je u rukama domaćih vlasnika ...siguran sam samo u jedno :da je ovakva ( gotovo nemoguća misija ) situacija kojim slučajem u Hr ,tj da hipotetski u Rovinju ili u Zg stoje jedna pored druge INovine i Tobacco (ili neki drugi objekat BiH lanca ) da bi se potrošači odlučivali za INovine 100 % ...naši bi se kiosci "osušili "StupskaBitanga wrote:Isto je tako u Sarajevu i BiH i nekako je logično kad posluju jedan pored drugog da ćeš prije kupiti u Tobbaco press ili Duhanpromet/Duhan nego u Inovine![]()
![]()
No kome pričati ...
zašto gradačačku, ilije engela i pijacu kod merkura trpaju pod otoku kad je to samo komšiluk naselju otoka a inace je C.Vila 2mk ultra wrote:
evo kako je sada na otoci![]()
Crvene su tobacco
plave su iNovine
ima i ova zelena anonimna unutar merkura![]()
eto dole ima i legenda koliko je 50m
sorcerer wrote:zato sto neki ljudi jos nisu naucili dijelove grada
ja sam jos cuo da nazivaju otoka onaj dio kod pijace u kvadrantu i tibrine zgrade u buca potoku![]()
![]()
![]()
otoka je brcanska i žrtava fašizma i ende. gradilo se novo naselje otoka--završeno koliko me sjecanje služi 73. a useljeno 74.karanana wrote:pa sta je onda otoka? brcanska?
onaj tobaco press kod taksi standa kod dallasa ni ne radi.
ne mogu se sjetiti u kojoj, ali u jednoj od ove dvije trafike sam vidio da se prodaju ustaske knjige o ustaskim satnijama i bojnama iz drugog svjetskog rata.
bolje se prodaje pod nazivom Otokasorcerer wrote:zato sto neki ljudi jos nisu naucili dijelove grada
ja sam jos cuo da nazivaju otoka onaj dio kod pijace u kvadrantu i tibrine zgrade u buca potoku![]()
![]()
![]()
tako je muhamuha_sa wrote: otoka je brcanska i žrtava fašizma i ende. gradilo se novo naselje otoka--završeno koliko me sjecanje služi 73. a useljeno 74.
i tad su bile samo dvije ulice koje su se zvale--Soc. revolucije i Ž.fašizma.
pojma nemam, al znam da otoka nije ni slucajnokaranana wrote:a kako se onda zove ovo vamo s druge strane gdje je dallas, bingo, dom zdravlja pa dole do grasa i bazena?
dio gdje je sadasnja remiza pripada alipasinom mostu,a u nekadasnjoj remizi dugo godina bilo skladiste i prodavnica namjestaja firme oriolik iz oriovcamuha_sa wrote:pojma nemam, al znam da otoka nije ni slucajnokaranana wrote:a kako se onda zove ovo vamo s druge strane gdje je dallas, bingo, dom zdravlja pa dole do grasa i bazena?![]()
Gras smo vazda zvali remiza na alpašinom--a nekadšnja remiza je bila u blizini vrbanja mosta gdje je sad onaj veliki parking a nekad bio tu i Stelex.
sorcerer wrote:dio gdje je sadasnja remiza pripada alipasinom mostu,a u nekadasnjoj remizi dugo godina bilo skladiste i prodavnica namjestaja firme oriolik iz oriovcamuha_sa wrote:pojma nemam, al znam da otoka nije ni slucajnokaranana wrote:a kako se onda zove ovo vamo s druge strane gdje je dallas, bingo, dom zdravlja pa dole do grasa i bazena?![]()
Gras smo vazda zvali remiza na alpašinom--a nekadšnja remiza je bila u blizini vrbanja mosta gdje je sad onaj veliki parking a nekad bio tu i Stelex.
ovi zovu i C.vilu 2 otoka pa me ne cudi da nazovu otokom i lokaciju zgrade opštine N.Graduskrsno_respo wrote:pa i to se naziva otoka mada je to mislim mjesna zajednica alipasin most ili tako nesto ako uopste pripada nekoj mjesnoj zajednici jer nema stanovnika taj kvadrat jer je industrijska zona
znaci do dzemala bijedica se nezvanicno zove otoka kao i dom zdravlja nekadasnji kumrovec
momak se bacio s nebodera u gradačačkoj ulici i to je C.vila 2 a i sam ti znaš koje je naselje otoka i samo je to otoka a ovi uhljupi što se mene tice nek nazovu i mojmilo otokom, al ga ja nikad tako zvat necu--a neŠ ni tiuskrsno_respo wrote:pa dobro ovo kod kumroveca mi je i logicnije nazvati otoka nego c vilu 2muha_sa wrote:ovi zovu i C.vilu 2 otoka pa me ne cudi da nazovu otokom i lokaciju zgrade opštine N.Graduskrsno_respo wrote:pa i to se naziva otoka mada je to mislim mjesna zajednica alipasin most ili tako nesto ako uopste pripada nekoj mjesnoj zajednici jer nema stanovnika taj kvadrat jer je industrijska zona
znaci do dzemala bijedica se nezvanicno zove otoka kao i dom zdravlja nekadasnji kumrovec![]()
skoro kad se onaj momak bacio s nebodera gdje je "cepelin" ovdje na klixu naslov--Samoubistvo u naselju otoka
jest da je preko miljacke iako cini da je to mz alipasin most 2 pa je to jos veca glupost
meander je stadion dzamija bazen i to
remiza i u stvarnosti jeste alipasin most tako da ti ovo ostalo dodje kao cardak ni na nebu ni na zemlji

nema toliko novih kuca u prnjavorskoj i ovoj drugoj ulici (znam da se prije zvala Partizanski kurir), i dojnjem dijelu vrbovskesorcerer wrote:gledaj livade i 27 kuca u prnjavorskoj ulici ,sad ne mozes sibicu bacit hahahahha