iNovine vs Tobacco Shop

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1 iNovine vs Tobacco Shop

Post by mk ultra »

na Otoci u 50 metara 3 x iNovine, 4 x Tobacco.. još na dosta mijesta u gradu jedna do druge 2 trafike npr na Malti, Pofalićima

da li je to zaista neophodno :-)
ko su ti idioti u tim kompanijama koji to rade?
Mišo_Kovač

#2 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by Mišo_Kovač »

iNovine su TDR-ove, a Tobacco Press FDS-ov... Tako valjda ide konkurencija, parkiraš dvije trafike jednu do druge, pa nek raja izvoli :D
StupskaBitanga

#3 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by StupskaBitanga »

Isto je tako u Sarajevu i BiH i nekako je logično kad posluju jedan pored drugog da ćeš prije kupiti u Tobbaco press ili Duhanpromet/Duhan nego u Inovine
mk ultra

#4 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by mk ultra »

Image

evo kako je sada na otoci :mrgreen:
Crvene su tobacco
plave su iNovine
ima i ova zelena anonimna unutar merkura :lol:

eto dole ima i legenda koliko je 50m
Mišo_Kovač

#5 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by Mišo_Kovač »

Šta ćeš, raja voli da diminja, tako da trafika nikad dosta :D čudi me da uz sve ovo nemamo još i gro strateški rasporedjenih tobacco vending uredjaja, za ne daj bože :izet:
Shaptach kobilama

#6 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by Shaptach kobilama »

StupskaBitanga wrote:Isto je tako u Sarajevu i BiH i nekako je logično kad posluju jedan pored drugog da ćeš prije kupiti u Tobbaco press ili Duhanpromet/Duhan nego u Inovine
Eh eh ..tako bi čini mi se bilo sasvim normalno da imamo razvijenu svijest da podupiremo (generalno) domaće ..bilo da su proizvodi , trgovina ili bilo šta što je u rukama domaćih vlasnika ...siguran sam samo u jedno :da je ovakva ( gotovo nemoguća misija ) situacija kojim slučajem u Hr ,tj da hipotetski u Rovinju ili u Zg stoje jedna pored druge INovine i Tobacco (ili neki drugi objekat BiH lanca ) da bi se potrošači odlučivali za INovine 100 % ...naši bi se kiosci "osušili " ;-) ;-)
No kome pričati ...
StupskaBitanga

#7 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by StupskaBitanga »

anonimna je duhanpromet
Malo više MB Tobacco press ima još jednu trafiku i gore na autobuskoj u Kvadrantu prema Buća potoku jedna pored druge TP i IN
Alkos

#8 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by Alkos »

Shaptach kobilama wrote:
StupskaBitanga wrote:Isto je tako u Sarajevu i BiH i nekako je logično kad posluju jedan pored drugog da ćeš prije kupiti u Tobbaco press ili Duhanpromet/Duhan nego u Inovine
Eh eh ..tako bi čini mi se bilo sasvim normalno da imamo razvijenu svijest da podupiremo (generalno) domaće ..bilo da su proizvodi , trgovina ili bilo šta što je u rukama domaćih vlasnika ...siguran sam samo u jedno :da je ovakva ( gotovo nemoguća misija ) situacija kojim slučajem u Hr ,tj da hipotetski u Rovinju ili u Zg stoje jedna pored druge INovine i Tobacco (ili neki drugi objekat BiH lanca ) da bi se potrošači odlučivali za INovine 100 % ...naši bi se kiosci "osušili " ;-) ;-)
No kome pričati ...
Niđe veze priča realno :mrgreen: Kupio bih na kiosku koji mi je bliži, jer u svakom radi "domaća" žena za mizernu platicu.

Ovi kiosci su profitabilni ko moj qrac, tako da priča o "podupiranju domaćeg" ne stoji. Ovo je čisto borba za pozicioniranje duhanskih proizvoda i ništa više. Ako već podupireš domaće onda kupi i puši Auru ili Drinu. :wink:
muha_sa

#9 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

mk ultra wrote:Image

evo kako je sada na otoci :mrgreen:
Crvene su tobacco
plave su iNovine
ima i ova zelena anonimna unutar merkura :lol:

eto dole ima i legenda koliko je 50m
zašto gradačačku, ilije engela i pijacu kod merkura trpaju pod otoku kad je to samo komšiluk naselju otoka a inace je C.Vila 2 :?
sorcerer

#10 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by sorcerer »

zato sto neki ljudi jos nisu naucili dijelove grada :D
ja sam jos cuo da nazivaju otoka onaj dio kod pijace u kvadrantu i tibrine zgrade u buca potoku :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#11 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

sorcerer wrote:zato sto neki ljudi jos nisu naucili dijelove grada :D
ja sam jos cuo da nazivaju otoka onaj dio kod pijace u kvadrantu i tibrine zgrade u buca potoku :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :thumbup:
karanana

#12 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by karanana »

pa sta je onda otoka? brcanska?

onaj tobaco press kod taksi standa kod dallasa ni ne radi.
ne mogu se sjetiti u kojoj, ali u jednoj od ove dvije trafike sam vidio da se prodaju ustaske knjige o ustaskim satnijama i bojnama iz drugog svjetskog rata.
muha_sa

#13 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

karanana wrote:pa sta je onda otoka? brcanska?

onaj tobaco press kod taksi standa kod dallasa ni ne radi.
ne mogu se sjetiti u kojoj, ali u jednoj od ove dvije trafike sam vidio da se prodaju ustaske knjige o ustaskim satnijama i bojnama iz drugog svjetskog rata.
otoka je brcanska i žrtava fašizma i ende. gradilo se novo naselje otoka--završeno koliko me sjecanje služi 73. a useljeno 74.
i tad su bile samo dvije ulice koje su se zvale--Soc. revolucije i Ž.fašizma.
mk ultra

#14 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by mk ultra »

sorcerer wrote:zato sto neki ljudi jos nisu naucili dijelove grada :D
bolje se prodaje pod nazivom Otoka :mrgreen:
sorcerer

#15 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by sorcerer »

muha_sa wrote: otoka je brcanska i žrtava fašizma i ende. gradilo se novo naselje otoka--završeno koliko me sjecanje služi 73. a useljeno 74.
i tad su bile samo dvije ulice koje su se zvale--Soc. revolucije i Ž.fašizma.
tako je muha :thumbup:
karanana

#16 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by karanana »

a kako se onda zove ovo vamo s druge strane gdje je dallas, bingo, dom zdravlja pa dole do grasa i bazena?
muha_sa

#17 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

karanana wrote:a kako se onda zove ovo vamo s druge strane gdje je dallas, bingo, dom zdravlja pa dole do grasa i bazena?
pojma nemam, al znam da otoka nije ni slucajno :-)

Gras smo vazda zvali remiza na alpašinom--a nekadšnja remiza je bila u blizini vrbanja mosta gdje je sad onaj veliki parking a nekad bio tu i Stelex.
sorcerer

#18 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by sorcerer »

muha_sa wrote:
karanana wrote:a kako se onda zove ovo vamo s druge strane gdje je dallas, bingo, dom zdravlja pa dole do grasa i bazena?

Gras smo vazda zvali remiza na alpašinom--a nekadšnja remiza je bila u blizini vrbanja mosta gdje je sad onaj veliki parking a nekad bio tu i Stelex.
dio gdje je sadasnja remiza pripada alipasinom mostu,a u nekadasnjoj remizi dugo godina bilo skladiste i prodavnica namjestaja firme oriolik iz oriovca
muha_sa

#19 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

sorcerer wrote:
muha_sa wrote:

dio gdje je sadasnja remiza pripada alipasinom mostu,a u nekadasnjoj remizi dugo godina bilo skladiste i prodavnica namjestaja firme oriolik iz oriovca
:lol: jebo li te oriolik :lol: otkud se njega sjeti, totalno sam zaboravio a sad me ti podsjeti :-D sad znam da sam baš tu kupio neki dio namještaja--da me ubiješ ne znam šta sam kupio :lol:
sorcerer

#20 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by sorcerer »

kako se necu sjetit,bio sam tu 1000 puta ,tetak bio poslovodja u tom skladistu :lol:
muha_sa

#21 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

uskrsno_respo wrote:pa i to se naziva otoka mada je to mislim mjesna zajednica alipasin most ili tako nesto ako uopste pripada nekoj mjesnoj zajednici jer nema stanovnika taj kvadrat jer je industrijska zona
znaci do dzemala bijedica se nezvanicno zove otoka kao i dom zdravlja nekadasnji kumrovec
ovi zovu i C.vilu 2 otoka pa me ne cudi da nazovu otokom i lokaciju zgrade opštine N.Grad :lol:
skoro kad se onaj momak bacio s nebodera gdje je "cepelin" ovdje na klixu naslov--Samoubistvo u naselju otoka :-)
sorcerer

#22 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by sorcerer »

c.vila 2 od bosmala i teheranke do raskrsnice gdje je bivsi hepok-sadasnji merkur
c.vila 1 od stometarke do pijace kvadrant,u c.vilu 1 spadaju i vranica neboderi ,mada se to naselje nekad zvalo podvoznjak ....
muha_sa

#23 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by muha_sa »

uskrsno_respo wrote:
muha_sa wrote:
uskrsno_respo wrote:pa i to se naziva otoka mada je to mislim mjesna zajednica alipasin most ili tako nesto ako uopste pripada nekoj mjesnoj zajednici jer nema stanovnika taj kvadrat jer je industrijska zona
znaci do dzemala bijedica se nezvanicno zove otoka kao i dom zdravlja nekadasnji kumrovec
ovi zovu i C.vilu 2 otoka pa me ne cudi da nazovu otokom i lokaciju zgrade opštine N.Grad :lol:
skoro kad se onaj momak bacio s nebodera gdje je "cepelin" ovdje na klixu naslov--Samoubistvo u naselju otoka :-)
pa dobro ovo kod kumroveca mi je i logicnije nazvati otoka nego c vilu 2
jest da je preko miljacke iako cini da je to mz alipasin most 2 pa je to jos veca glupost
meander je stadion dzamija bazen i to
remiza i u stvarnosti jeste alipasin most tako da ti ovo ostalo dodje kao cardak ni na nebu ni na zemlji :)
momak se bacio s nebodera u gradačačkoj ulici i to je C.vila 2 a i sam ti znaš koje je naselje otoka i samo je to otoka a ovi uhljupi što se mene tice nek nazovu i mojmilo otokom, al ga ja nikad tako zvat necu--a neŠ ni ti :lol:

jedino je ovo otoka i vozdra a miljacka je granica s jedne strane a s druge ulica koja vodi ispod viktorke ka mostu pored hepoka iliti danas merkura.
Image
sorcerer

#24 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by sorcerer »

gledaj livade i 27 kuca u prnjavorskoj ulici ,sad ne mozes sibicu bacit hahahahha
mk ultra

#25 Re: iNovine vs Tobacco Shop

Post by mk ultra »

sorcerer wrote:gledaj livade i 27 kuca u prnjavorskoj ulici ,sad ne mozes sibicu bacit hahahahha
nema toliko novih kuca u prnjavorskoj i ovoj drugoj ulici (znam da se prije zvala Partizanski kurir), i dojnjem dijelu vrbovske

a kad se prodje dzamija u vrbovskoj :run:
Post Reply