Inovacije i patenti
-
fvelic
#1 Inovacije i patenti
U Institutu za zaštitu intelektualnog vlasništva BiH prijavio sam inovaciju/patent. Zanima me kako za isti mogu naći zainteresirane firme ili pojedince, koji imaju resurse za provođenje te inovacije/patenta u djelo. Radi se o automobilu pogonjenog na električnu energiju, bez potrebe da se baterije istog pune na eksterni izvor energije.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#2 Re: Inovacije i patenti
fvelic wrote:U Institutu za zaštitu intelektualnog vlasništva BiH prijavio sam inovaciju/patent. Zanima me kako za isti mogu naći zainteresirane firme ili pojedince, koji imaju resurse za provođenje te inovacije/patenta u djelo. Radi se o automobilu pogonjenog na električnu energiju, bez potrebe da se baterije istog pune na eksterni izvor energije.
masALLAH...nego nemoj to u javnost, skinut ce te ko iz naftnog lobija. radi preko advokata..
-
Desert Wind
#3 Re: Inovacije i patenti
Kao sto rece covjek iznad, bolje ti je da zavezes labrnju jarane prije nego te nestane...
Proglasen bi bio vjestcem, nenormalnim, djes ti ba pametovat cijelom svijetu kad je normalno i jedino ispravno da placas 2,5 marke za litar benzina i nafte...
Ima njih koji su patentirali vodeno ubrizgavanje pa leze 2 metra pod zemljom... Nema toga u kapitalizmu jaruga - slobodna besplatna energija - pa znas ti sta to znaci - nema gladi - nema neplodnih povrsina - opste vrhunsko blagostanje u svijetu... i konacna harmonija...
Inace licno mogu reci da zavidim na geniju kojeg posjedujes... iako pretpostavljam o cemu je rijec jer sam vidio svojim ocima par uradaka...
Ti si fakticki dosao do slozenog perpetuum mobile-a koji daje energiju za kojeg svi pametuju da ga nema i ne postoji...
Ziv i zdrav bio razvijaj to sam - i zivi sam od te energije... Inace ti je od mene od srca
lijepo je vidjet da u zemljici Bosni ima jos pametnijeh glava otvorenog uma........
Sa gornjim kolegom se ne bih slozio - za taj projekat samo materi i ocu i nikom vise da kazes kakvi advokati i bakraci...
Pokusaj investirati malo sam sa sobom skupiti nesto i implementirat sam sa sobom i to je to.
Proglasen bi bio vjestcem, nenormalnim, djes ti ba pametovat cijelom svijetu kad je normalno i jedino ispravno da placas 2,5 marke za litar benzina i nafte...
Ima njih koji su patentirali vodeno ubrizgavanje pa leze 2 metra pod zemljom... Nema toga u kapitalizmu jaruga - slobodna besplatna energija - pa znas ti sta to znaci - nema gladi - nema neplodnih povrsina - opste vrhunsko blagostanje u svijetu... i konacna harmonija...
Inace licno mogu reci da zavidim na geniju kojeg posjedujes... iako pretpostavljam o cemu je rijec jer sam vidio svojim ocima par uradaka...
Ti si fakticki dosao do slozenog perpetuum mobile-a koji daje energiju za kojeg svi pametuju da ga nema i ne postoji...
Ziv i zdrav bio razvijaj to sam - i zivi sam od te energije... Inace ti je od mene od srca
Sa gornjim kolegom se ne bih slozio - za taj projekat samo materi i ocu i nikom vise da kazes kakvi advokati i bakraci...
Pokusaj investirati malo sam sa sobom skupiti nesto i implementirat sam sa sobom i to je to.
- Priorat
#4 Re: Inovacije i patenti
Desert Wind wrote:Kao sto rece covjek iznad, bolje ti je da zavezes labrnju jarane prije nego te nestane...
Ziv i zdrav bio razvijaj to sam - i zivi sam od te energije... Inace ti je od mene od srcalijepo je vidjet da u zemljici Bosni ima jos pametnijeh glava otvorenog uma........
Sa gornjim kolegom se ne bih slozio - za taj projekat samo materi i ocu i nikom vise da kazes kakvi advokati i bakraci... Pokusaj investirati malo sam sa sobom skupiti nesto i implementirat sam sa sobom i to je to.
nemoj i ti sad pretjerivati. to se preko specijalizovanih ljudi za to unovci. i jezik za zube i zivis u blagostanju.
-
fvelic
#5 Re: Inovacije i patenti
Prvo, hvala vam na komentarima. Moram vam reći da sam o svemu razmislio i razmišljam već više od tri godine. Uradio sam prvi korak, a to je zaštita u Institutu za zaštitu intelektualnih prava. Znam da je to relativno malo, ali je urađeno. Razmislio sam i o najgoroj varijanti da mi se "posreći" da mi neko ukrade ideju. Pa šta, ostat ću bez para, ali zato ću ostati upamćen, jer ipak sam se ja prvi sjetio. Razgovarao sam sa svojim prijateljima (užim) i ljudi su ostali iznenađeni (na kraju im nije bilo smiješno i snažno me podupiru). Jasno mi je da će uvijek postojati pametnjakovići koji će se smijati. Međutim, ja sam ponosan na sebe da barem razmišljam o nečemu pametnom. Ako ne nađem nikoga, o tome sam isto tako razmislio, jednostavno ću to uraditi sam. Da vam malo natuknem bit će mi potrebna jedna Toyota Prius koja već ima više od 80% od onoga što je meni potrebno. Naći ću polovnu i kupit ću je npr. za 15.000 KM. Za drugi dio o kojem vam sada neću pričati po mom mišljenju ne treba mi više od 5.000 KM. Već sam na internetu našao čovjeka koji je napravio velike rezultate u smislu u kojem je to meni potrebno. Stupit ću sa njim u kontakt i dogovoriti se. Ovoliko mogu obećati, a oni koji se smiju neka nastave sa smijanjem. I dalje naglašavam, volio bih naći nekoga ko je zainteresovan i ima resurse pa da otkupi sve ovo od mene.
- .Irfan.
#6 Re: Inovacije i patenti
čuvaj se frende da te ne koknu masoni. sretno sa patentom.
- atko
#7 Re: Inovacije i patenti
Svaka ti dalafvelic wrote:Jasno mi je da će uvijek postojati pametnjakovići koji će se smijati. Međutim, ja sam ponosan na sebe da barem razmišljam o nečemu pametnom.
Drago mi je vidjeti ljude koji smiju javno reci da imaju "hrabrosti" razmisljati o necemu pametnom ... kod nas ako se neko uzdize iznad horizonta bosanske ucmalosti ... odmah ga za nogu fataju i povlace dole ... ili ako ode previsoko ... e onda je lopov, peder, posrecilo mu se ... a najjaci argument kad neko nekoga hoce da eliminise je "ma znam lika ba zivio dva haustora od mene"
Meni je inace jako zao sto kod nas nema nekih NORMALNIH dogadjaja ... sajam inovacija, muzjej tehnike itd itd ... kod nas se samo prica o dodi, zlaji, rejsu, nacionalnim interesima ... samo jedan grc beznadja i nacionalFasizma
Pametno sa patentom ... ne zaljeci se dok ne napravis svoj prototip i ne osiguras materijalne dokaze da si to ti prvi uradio
- aman
#8 Re: Inovacije i patenti
fvelic wrote:U Institutu za zaštitu intelektualnog vlasništva BiH prijavio sam inovaciju/patent. Zanima me kako za isti mogu naći zainteresirane firme ili pojedince, koji imaju resurse za provođenje te inovacije/patenta u djelo. Radi se o automobilu pogonjenog na električnu energiju, bez potrebe da se baterije istog pune na eksterni izvor energije.
- slobodni armirach
#9 Re: Inovacije i patenti
Prvo dokazi sebi da to sto si zamilio da radi i funkcionise, pa onda ganjaj investitore.
sjedi u svoje alter auto, i drito pred fabriku u Munchen
bez uvrede, vrlo tesko da nadjes pravog investitora koji ce dati svoj novac u nesto sto si zamislio, dobio proracune na papiru,
postavi se u njegovu situaciju i bit ce ti jasno o cemu ti govorim.
Sva nauka je samo pretpostavka!
bez uvrede, vrlo tesko da nadjes pravog investitora koji ce dati svoj novac u nesto sto si zamislio, dobio proracune na papiru,
- Priorat
#10 Re: Inovacije i patenti
slobodni armirach wrote:Prvo dokazi sebi da to sto si zamilio da radi i funkcionise, pa onda ganjaj investitore.
predpostavka je majka nesporazuma!!!!!
-
Eborg
#11 Re: Inovacije i patenti
Napravi prototip i to neka ti bude polazna tačka. Napravi studiju, testiranja i sve to.
I onda to unovči, kao što neko kaže, kada budeš u fazi da sjedneš i odvezeš ga pred BMW na probu.
Nemoj puno laprdati uokolo, vjeruj mi. Kako zbog toga što su to "neželjena" otkrića tako i zbog mogućnosti đonjenja.
I onda to unovči, kao što neko kaže, kada budeš u fazi da sjedneš i odvezeš ga pred BMW na probu.
Nemoj puno laprdati uokolo, vjeruj mi. Kako zbog toga što su to "neželjena" otkrića tako i zbog mogućnosti đonjenja.
-
Desert Wind
#12 Re: Inovacije i patenti
ja ne znam ljudi jeste li vi normalni pa to je ko da nadjes zlatnu zilu u sred brda i odes pred BMW da mu pokazes gdje je
mislim da takav idiotluk pokriva sav genij - nije BMW dobrotvorno antropoloska organizacija koja ce tu ideju provest u djelo radi dobrobita svih nego megalomansko-profiterska korporacija kao i sve ostale ljudi moji...
jarane moj - ako bilo kome kazes tajnu samoobnovljive energije ti si mrtav coek - sto?
pa jednostavno zato sto nije niko lud da mu milijarde izbijas iz dzepa na energetskom ropstvu covjece ukines NASDAQ preko noci kao i kompletni bankarsko-lihvarski sistem finansija i manipulacija energijom....
ja znam da je moguca samoobnovljiva energija - ima puno nacina da se od vode napravi supermocno gorivo a od magneta "vjecni" motor....
kakav BMW kakvi bakraci - ako mozes sam doci do cilja i sam ga implementirat i dijelit sa osobama od povjerenja to je ok...
kakve korporacije kakvi patenti - ljudi bolan salju svjetske armije u rat radi goriva minerala i energije bombarduju sve zivo i nezivo od djece do zena radi nafte, a gospoda sa foruma savjetuje da saljes auto sa samoobnovljom energijom javno u jednu korporaciju

mislim da takav idiotluk pokriva sav genij - nije BMW dobrotvorno antropoloska organizacija koja ce tu ideju provest u djelo radi dobrobita svih nego megalomansko-profiterska korporacija kao i sve ostale ljudi moji...
jarane moj - ako bilo kome kazes tajnu samoobnovljive energije ti si mrtav coek - sto?
pa jednostavno zato sto nije niko lud da mu milijarde izbijas iz dzepa na energetskom ropstvu covjece ukines NASDAQ preko noci kao i kompletni bankarsko-lihvarski sistem finansija i manipulacija energijom....
ja znam da je moguca samoobnovljiva energija - ima puno nacina da se od vode napravi supermocno gorivo a od magneta "vjecni" motor....
kakav BMW kakvi bakraci - ako mozes sam doci do cilja i sam ga implementirat i dijelit sa osobama od povjerenja to je ok...
kakve korporacije kakvi patenti - ljudi bolan salju svjetske armije u rat radi goriva minerala i energije bombarduju sve zivo i nezivo od djece do zena radi nafte, a gospoda sa foruma savjetuje da saljes auto sa samoobnovljom energijom javno u jednu korporaciju
- karbofix
#13 Re: Inovacije i patenti
i ja razmišljam o nečemu pametnom
nego mogu li ja to online prijaviti odmah u EPO?
-
Eborg
#14 Re: Inovacije i patenti
Vala čovjek sam ne može ni za sebe skupiti lovu, a kamo li još da to sam proizvodi.
Ovo oko BMW-a je samo karikatura koja u suštini znači da ne treba nikoga kontaktirati dok ne bude imao gotov i raspoloživ model za upotrebu koji je u potpunosti istestiran.
Uostalom, BMW nema ništa sa naftom, njima je u interesu da prodaju automobil a šta ćeš ti stavljati u njega ih se ne tiče.
Činjenica s kojom se slažem je da gotovo nikome nije u interesu ovakvo otkriće - ovakva stvar bi bila ravna otkriću Amerike i spuštanju čovjeka na Mjesec jer bi iz temelja promijenila svjetsku ekonomiju i svjetski poredak.
Zato i kažem - pravi sam i testiraj i ne govori nikome ništa ni za živu glavu, ako ko pita šta praviš reci da praviš filtere za zeničku željezaru i gotova priča.
Ovo oko BMW-a je samo karikatura koja u suštini znači da ne treba nikoga kontaktirati dok ne bude imao gotov i raspoloživ model za upotrebu koji je u potpunosti istestiran.
Uostalom, BMW nema ništa sa naftom, njima je u interesu da prodaju automobil a šta ćeš ti stavljati u njega ih se ne tiče.
Zato i kažem - pravi sam i testiraj i ne govori nikome ništa ni za živu glavu, ako ko pita šta praviš reci da praviš filtere za zeničku željezaru i gotova priča.
- Hashishar
#15 Re: Inovacije i patenti
To ako se pročuje možeš završiti k'o Tesla... (Umrijeti iscenirano prirodnom smrću)
-
Wind
#16 Re: Inovacije i patenti
Ako ga nisi kontaktirao, javi se ovdje mom prijatelju.....reci da sam te ja poslao!
http://www.elektroauto.ba/
http://www.elektroauto.ba/
-
Brzaner
#17 Re: Inovacije i patenti
ma extra je vizija, za takve projekte postoji razvojna banka kojoj bi mogao izloziti svoje namjere, ne bi trebala biti problem takva vrsta investicije, jer ne trazis lovu za otvaranje kafica ili kakav sverc
a trebas kakvo karoserijsko oblikovanje te makine?
ps. vezano za inovacije, kinezi globalno prednjace i sad je neki genijalac skontao kako ustediti svu onu silnu energiju koja je potrebna da neprestalno zaustavlja i pokrece vozove diljem svijeta - izumio je jaro voz koji se nikada ne zaustavlja a ljudi i roba na stanicama normalno ulaze i izlaze u isti
a trebas kakvo karoserijsko oblikovanje te makine?
ps. vezano za inovacije, kinezi globalno prednjace i sad je neki genijalac skontao kako ustediti svu onu silnu energiju koja je potrebna da neprestalno zaustavlja i pokrece vozove diljem svijeta - izumio je jaro voz koji se nikada ne zaustavlja a ljudi i roba na stanicama normalno ulaze i izlaze u isti
- slobodni armirach
#18 Re: Inovacije i patenti
dobio si dovoljno 'savjeta' da prvo sto sebi trebas nabaviti par kvadrata na groblju, pa onda krenuti na posao.
-
Eborg
#19 Re: Inovacije i patenti
E ovo mi se sviđa, mLogo! 
Kraća putovanja, manje peglanja, divota!
Kraća putovanja, manje peglanja, divota!
- bosan
#20 Re: Inovacije i patenti
Hocel se auto zvati Torabifvelic wrote:U Institutu za zaštitu intelektualnog vlasništva BiH prijavio sam inovaciju/patent. Zanima me kako za isti mogu naći zainteresirane firme ili pojedince, koji imaju resurse za provođenje te inovacije/patenta u djelo. Radi se o automobilu pogonjenog na električnu energiju, bez potrebe da se baterije istog pune na eksterni izvor energije.
I on se puni bez kabla.
Izvini moro sam
- .Irfan.
#21 Re: Inovacije i patenti
priznajem da mi nije 100% jasno, kako ce se punit, a u tome i jeste poenta patenta, tako da i ne ocekujem da ces nam recbosan wrote:fvelic wrote:U Institutu za zaštitu intelektualnog vlasništva BiH prijavio sam inovaciju/patent. Zanima me kako za isti mogu naći zainteresirane firme ili pojedince, koji imaju resurse za provođenje te inovacije/patenta u djelo. Radi se o automobilu pogonjenog na električnu energiju, bez potrebe da se baterije istog pune na eksterni izvor energije.
-
fuada
#22 Re: Inovacije i patenti
Nađite web stranicu na adresi http://www.patent-inovacija.ba želio bih čuti komentare. Na toj web stranici imate opisam patent-inovaciju ukratko i mogućnost komentirajte. Ako imate želju ostaviti neki lični kontakt imate i tu mogućnost. Sve je besplatno i anonimno. Nemojte da sada odgovaram bilo bi preopširno, ali samo jedno svi patenti i inovacije su imali otpor u počecima.
- sinuhe
#23 Re: Inovacije i patenti
'vako cu i ja. Izmislim perpetum mobile i pitam forumase za savjet 
- Fuzzy Dunlop
#24 Re: Inovacije i patenti
Svaka cast i nadam se da ces svoju ideju sprovesti u djelo.
Samo se nadam da ovo nije hoax i da ne bude, treba mi jos 1000 da dovrsim, ko ce me pogurati??
Samo se nadam da ovo nije hoax i da ne bude, treba mi jos 1000 da dovrsim, ko ce me pogurati??
-
Maxxtro
#25 Re: Inovacije i patenti
Desert Wind wrote: Ti si fakticki dosao do slozenog perpetuum mobile-a koji daje energiju za kojeg svi pametuju da ga nema i ne postoji...