"Injekcije u koljeno"-gonartroza i vaša iskustva u terapiji

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

nikeze

#26 Re: "Injekcije u koljeno"-gonartroza i vaša iskustva u terapiji

Post by nikeze »

Što se tiče upotrebe kortikosteroida u liječenju zglobova imam loše mišljenje o njima, jer uzorkuju razaranje organizma i osteoporozu.
Znam čovjeka kojeg je koljeno jako boljelo i već se bio odlučio za vještačko. Doktor je rekao da je malo oštećena hrskavica i da nije za zamjenu.
Primio je nekoliko hijaluronskih injekcija i od tada nema problema. Ima 80 godina i fizički je aktivan kao neko od 25 godina.
Što se tiče teških oblesti ako što je artritis i osteoartritis, zaista ne znam kako tu pomoći.
Po meni su za bolove bolji nesteroidni antireumatici kao Voltaren ( a i oni se ne smiju dugo koristiti) nego kortikosteroidi koji su razorni lijekovi.
Plivanje je najbolji lijek za zglobove jer pospješuje dotok krvi i hranje zglobova.
Takođe stalno uzimanje tableta glukozamina i hondroina pomaže.
gradskadjeca

#27 Re: "Injekcije u koljeno"-gonartroza i vaša iskustva u terapiji

Post by gradskadjeca »

Caos, vidim mrtva tema, i ne spominje se PRP, imam 118 Kg, znam, radim sada na tome da se dovedem u red. Imam osteoartritis. Bio u Orthosu, kazu mogu primiti hijalurnosku, cijena 900KM. I tako svakih godinu dana, a mogu i PRP, cijena terapije za oba koljena 350 KM, trebam da primim 4 terapije, odnosno 1400 KM. Kazu da drzi inidividualno, 1-3 godine.

Ima li neko neko misljenje, savjet, preporuku.

Hvala
Post Reply