Inicijativa za formiranje 'Zheljinog' fonda

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Sta hos koje pi.ke materine?!

Nista
7
47%
samo chetvrtkom
8
53%

Total votes: 15

edu

Post by edu »

evo da i pitar malo pomogne..ipak ste mi drazi od modrice.. :D :D ..za pocetak..promijeniti naziv teme..(izabci sebe) staviti atraktivniji naslov..koji ce privuci veci broj forumasa..zatim prebaciti temu na podofrum fudbal jer tamo dolaze ljudi od kojih mozes traziti prijedloge..i kojih se ova kriza u taboru strumfova (in)direktno tice...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stochar wrote:Ljudi, hoce li iko rechi nesto pametno i predlozhiti nesto konkretno? :x
politicar:
Htio sam da otvorim ovu temu da vidim vaša mišljenja zašto je navijanje ove sezone loše. Pad je počeo još prije dvije sezone, jer od tada nije bilo nikakvog napretka.
-U zadnjih par utakmica primjetio sam da smo postali pravi "karaoke" navijači. Dakle, isto kao da neko dole sa megafonom ima listu sa svim našim pjesmama pa bez ikakvog reda puca onoga čega se sjeti. Sve više mi ličimo na kakav horski tezgaški bend koji svira uvijek isti koncert i ispuca svoj repertoar koji ne znam kako i nama samima nije dopiz.dio.
- Navija se bez ikakve veze sa situacijom na terenu. Različiti likovi se otimaju oko megafona (po devizi "daj meni, sjetio sam se ja jedne") i često to ama ni našta ne liči.
- Nakon što je Aner tragično poginuo/umro (rahmet mu duši) bio je kao nekakav dogovor "Dosta više mržnje", ali jok kod nas Jug horski izljeva mržnju prema Zenici s pjesmama koje nemaju veze sa zdravom pameću ("kur.va balkanska+ srce Srbije").
- Drago mi je da ima ljudi koji vole navijati, ali mi opasno idu na živac klinci od 20 godina koji dodju do jugozapada ili jugoistoka i proklinju i psuju raji ili starijim ljudima što ne navijaju sa obrazloženjem "što nisi otišao na sjever". E, pa nekome je puno dati 7 KM za sjever i neko je doša da sa ćejfom i cigarom gleda utakmicu i ne kontam što ga se ne ostavi na miru.
- Kada opadne intezitet navijanja, onda se počnu riječima gazati svi živi ("jal usta.še, jal srbi, jal tuzlaci, jal' zeničani..) što daje lijepu sliku globalnog intelekta naših navijača. Njih optužujemo za komplekse malograđanstva, a mi te iste kompekse ispoljavamo ("Hoćemo i mi da budemo seljaci pa da gazamo, psujemo djecu i naciju i grad i ženu i sve redom.."). Uostalom, to me i ne čudi jer to i jeste prava slika našeg uzdignutog grada i mi se po tome ničemu ne razlikujemo od bilo koga iz ove države.
- Smiješno je bilo i prozivanje "Hajmo sjever.." i 2 min. poslije "Jug, jug jug, jug je samo jedan..."
- Pun mi je kur.ac i tuča navijača između sebe zbog razloga tipa- treba li igrati Hadžić ili ne.. (i to sam vidio).

Ovo su problemi koje ja vidim, pa me zanima pošto ne poznajem vođe navijača, da li iko može tu uvesti red ili se uvijek desi da dodju krivousti p'jani likovi koji preuzmu kontrolu nad Jugom te počesto izgleda više kao vašar nego kao ozbiljna skupina navijača. Btw. svaka čast raji koja i pored takvih problema bar pokušava da navijanje na nešto i liči. Eto, pozdrav.

cooya:
Zanimljiva,a ujedno i osjetljiva tema.Na Jugu jos uvijek vlada rasulo,a zasto je to tako niko nikada nece saznati(ustvari manje vise se zna,ali niko o tome ne zeli da prica).Zalosno jeste da pola Juga navija "Forza Zeljo..." a druga polovina "Go ,sve bih dao ja za goooo..."...Nema pravog vodje i to je to,nema autoriteta niko od ovih sto pokusavaju nesto.
Ali je i glupo vidjet za neko od njih zadje i tjera raju da navija.To nigdje u Svijetu nema niti ce biti.Zna se da sredina Juga navija,pa ko hoce da navija neka stane na sredinu i iz sveg glasa navija,ne stedi grlo,ali da neko hoda po jugu i tjera raju da navijaju,to je sramota...Ne znam dokle ce sve ovo voditi,ali mi nismo navijali ko jedan(izuzimajuci utakmicu protiv Modrice) od Newcastla...A kada cemo opet treba se zapitati...
itd itd...onda ide cenzura hornsa i mene pa Anerl promuhabeti:
Mnogo toga sto sam htio napisati vec je prije rekao Vekac...

A ti Nedo smiri duhove malo, jesi li me cuo?! Naravno da je pohvalno sve sto ste uradili ti i tvoja ekipa, ali previse sebi dajes za pravo! Cuj ti njega, nemoj sr.ati?!

Ne znam koji je ovo puta da se na forumu raspravlja o pitanju vodje. Po hiljaditi put: ne treba nam VODJA kao pojedinac, treba nam ekipa koja ce biti jaka, pametna, inovativna i prije svega slozna. Ima tu materijala po svim tackama, osim po ovoj zadnjoj. To opet povlaci pitanje organizacije, odnosno udruzenja navijaca. I to ce se rijesiti, polako. Jedini je problem sto svako ko je dao 5 maraka za zastavu ili stolicu hoce 'da se i on nesto pita'. Isti ti sto hoce da se pitaju non-stop prave sr.anja zbog kojih nayebu drugi, obicno stariji i iskusniji od njih.

Haj' sad da razmotrimo ove neke tacke:

- JAKA ekipa - pa vec smo jaka ekipa. Zasto to mislim? Pa s kim se mi to pobismo ikad? Ko se to zaletio na nas, bilo na Grbavici (ne daj Boze), bilo na gostovanjima? Niko! Ovo protiv Dinama nije bila tuca nas i BBB, s kojima se i nismo zeljeli tuci. Citam samo bas ove 'mlade nadobudne' nakon utakmice protiv Dinama: "mi smo pi.cke", "mi smo vaki-naki"; pa sto se ne zaletiste, ultrashi moji, na Dinamovce? Ja cuh samo "sjever u napad" i onda yebete ovdje majku 'nekome' sto nije krenuo tamo i prebio par Boysova pa da vi poslije pricate kako ste ih 'razvalili' i furate se da ste zayebani?

- PAMETNA - i toga imamo napretek. Da nije tako, navijaci ne bi bili najjaci segment institucije Zeljo. Zato, Nedo dragi, potrudi se da udjes u ovu skupinu, a to ces najbolje uraditi ako budes pratio postove politicara, jednog navijaca koji je dosta stariji i iskusniji od tebe, mozda nesto i naucis. Nemoj se ljutiti, znam ja da ti zelis najbolje i sve to, ali izvuce mi zivac pravo!

- INOVATIVNA - tu smo, vala, tanki. Vecina mladjih navijaca naci ce se u ovoj klasi, ali to bas i nije tako. Pjevamo tudje pjesme, krademo tudje koreografije i folove (svaka cast Canetu i njegovoj ekipi koji stvarno izmisljaju stvari, a ne kopiraju - kopiranje nije inovativnost). To pogotovo vazi za pjesme. Ali nije bitno, po meni u posljednje vrijeme navijanje uopste nije lose. Jeste da se ponavljaju neke pjesme i sve to, ali i Enis i Tarik i ostali koji uzimaju megafon makar se trude da to dobro zvuci. I po meni vecinu pjesama pokvare upravo drugi navijaci, ritma nema ni sekunde, i cimje neka pjesma sa pljeskanjem mi presaltamo sa 33 na 45 - ne mozes vise pjevati tako brzo. Sto se tice vodjenja navijanja, polako, i to je nesto sto se uci, vjezba, trenira, svaki put ce biti sve bolje. Na primjer, Tarik pravo dobro odradi onu "Jug je nasa sveta strana...", odlicno tempira ritam u odnosu na sjever.

Enise, ako ovo citas, NE SMIJES prijetiti raji, nigdje to ne vodi, postizes samo suprotan efekat. Vodja navijanja mora poceti sa MOLIM VAS, nemas pojma kakav to efekat ima na ljude, vjeruj mi da dobijes jos 20% glasova za svaku pjesmu. Naravno, kada je potrebno, treba primijeniti i silu, ponekad ne mozes drugacije, ali potrudi se u svakom trenutku da nesto rijesis bez sile.

Druga stvar, sad se sjetih, poruka ovim drugim iz Enisove ekipe: nemojte se qrciti! Ako ste skontali da ste fol zayebani jer vam je Enis jaran - varate se! Na onoj utakmici protiv Modrice, nakon sto je postavljen transparent "Aner Kasapovic..." jedno 18 puta smo upozoravali raju da ne sjede na transparentu. Pa imate li makar toliko postovanja? OK, uglavnom su raja kontala zasto to govorimo, samo jedan glumac, ocigledno neki 'zayebani' Enisov ili Tarikov jaran - u stvari nisam ni siguran da li je dio te ekipe, ako nije izvinjavam se - okrenu se i pita 'je li to ima nekih problema'? Ja prevrnem i pocnem se derati na njega i krenem prema gore u namjeri da mu razvalim ono malo pi.cke sto ima, ali tu uleti Enis i bukvalno ih sviju odgura od plakata. Dakle, to ne kontam, ocito je Enis najjaci u toj ekipi, ali frajer skroz OK, ubjedljivo najrazumniji od njih, prije toga na ulazu pomogao mi je da zastitimo dijete od uzasne guzve koju je nekoliko kretena napravilo guranjem. I ovaj gest kada je odmakao navijace od plakata. Dakle, u njemu ima materijala za nekoga ko treba biti dio te prve udarne ekipe. Ovo sam sad naveo samo kao primjer, ali, da ne razglabam vise, nama je najpotrebnija SLOGA, malo osjecaja za tribinu i bice to sve uredu...

a [palermo sve zachini sa:
1. Djeca od 10tak godina NE MOGU stajati u prvim redovima kopa. Sve se zna kome je gdje mjesto da stoji, nije dovoljno skupiti grupu ljudi i reci imam navijacku tribinu.

2. NE MOZE se svako penjati na sipku i voditi navijanje, kako je njemu k. cejf. Ne moze neko "dijete" od 17-18 godina voditi navijanje, jer prije svega nema autoriteta niti ce ikada imati postovanje starijih momaka koji dolaze na Jug punooo duze.

3. Nije dovoljno da se pjeva neka pjesma, nego treba i pogoditi pravi trenutak kada koja pjesma treba da se pjeva, koliko da se pjeva. Ne treba dozvoliti da se pjeva 10 pjesama na Jugu.

4. Sve se zna ko hoce i da se zaleti na protivnicke navijace, i ko hoce da se potuce sa njima, i ko ce braniti svoje drugove u frci, nema tu puno price. Ko je p. taj ostaje p. nema veze stajao on sa Manijacima na tribini, ili sa BBB ili as nekim desetim. Neka djeca se zalijecu preba izlazu protiv Dinama, 2 drota zamahnuse penderom nigdje vise djece nema, to se pravoj grupi ne smije desiti. Zna se ko treba da odluci da li ce se zalijetati ili ne, a ne kako kome qrcu cejf ide malo zahebavat u.stase, c.etnike. I onda nahebu normalni ljudi koji prate ZELJU svuda, a ne samo na domacim utakmicama u zastiti gomile ljudi. Ne smije se dozvoliti da par debila naprave s.ranje kakvo su napravili na zadnjoj utakmici.

5. Ono sa zastavama u subotu je bilo vise nego smijesno, stavljaj zastavu skidaj zastavu, moja zastava ce tu tvoja tamo, ono je zivi uzas, treba odrediti gdje koji trans stoji, i tako ce stajati cijelo vrijeme, a ne neko dodje prije nekoga i zakaci svoj trans na sredinu. Toga nema u organizovanim grupama

Sve dok se ne rijesi par osnovnih problema, mi cemo biti gomila neorganizovanih ljudi, koji daju podrsku ZELJI. A sve ovo nece rijesiti djeca nego ozbiljni stariji momci sa JUZNE tribine.
pitt

Post by pitt »

Mora biti disiplina i hijerarhija neka u navijackom taboru. Izaberite velikog strumfa :D i par "porucnika", koji ce voditi navijanje i ujedno odrzavati red i mir. Nista bez dobre organizacije.
SD-6

Post by SD-6 »

...ja samo za sebe znam...da vazda promuk'o dodjem kuci(malo i od brlje doduse)...protiv dinama bilo je bruke i na jugu i na sjeveru...trebali su ovi penzosi sa sjevera kad je počo pendrek sjevat ...svi da suknu ko jedan...i da se prikljuci fight ekipa(evo me ko naš HZSA) sa juga,ali prava a ne dječurlija...pa onda nahrlit i razbacat i turtlese i šminkere s kačketima(svi nakve kackete natakli,gledo se izgleda dokumentarac o eng.huliganima :D,pa momci u filmu :oops: )...a znam momka...sto se dernja na jugu...(horns ga je opiso)...mislim ne moze on nama poslije modrice na kraju reci:Svi ste pičke" :-? hallo ba...treba uvest neki red majka mu stara,ako misle da cjel jug navija,ne mogu se svi koncentrisat na jedno mjesto(bakljadu protiv modrice su slabo razvukli)...treba neke stvari razjasniti i postavit na mjesto...mislim evo ja recimo :D kad god zatekbiram :shock: (iz one sume)...svi šute :-? :roll: ...zahebajem se... kakav ba tekbir :-) to su pitari patentirali :oops: ..
treba napravit neki zdogovor,podvuć hijerarhija...a ne improvizacija i anarhija
"Samo je jedan ,grijeha je vrijedan"...ne gospodo ...ovoga puta nije DZIHAD :mrgreen: :P ...već ZELjO! :wink:
hvala na razumjevanju

:kravata:
T

Post by T »

mIRCerka wrote:
edu wrote:odjebite.. :D :D :D

volimo i mi tebe ImageImage

ako mi vec cenzurishu postove na rodjenom mi forumu, mogu makar smajlice krasti Image
Bez uvrede, mIRCi, ali mislim da tebi vise odgovara ovaj smajli ImageImage

:D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

T wrote:
Bez uvrede, mIRCi, ali mislim da tebi vise odgovara ovaj smajli ImageImage

:D :D
none taken :D

a u pravu si, taj mi vise odgovara :D
hvala :P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jos nisam dobila sve podatke, ali u tijeku je sakupljanje novca sa nishane za rahmetli Anera....
stochar, nemoj se ljutiti, koristicu tvoju temu da obavjestavam ljude :D
Post Reply