Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li ste za to da Ulica Koševo postane ulica Prvog korpusa ABiH ?

Da
64
31%
Ne
134
64%
Ne zanima me
11
5%

Total votes: 209

guy fawkes

#176 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

KatarinaKosaca wrote:
poznanik wrote:Naravno da NE, ali je NE i poređenje Draže Mihailovića, dokazanog fašiste i zločinca nad stanovništvom BiH sa nekoliko visokih oficira stare države u kojoj je i BiH bila članica, sastavni dio... Da bismo i sami bili poštovani, moramo i druge poštovati. Nikad ne smijemo smetnuti s uma da na ovom sarajevskom prostoru žive i pripadnici drugih religioznih ili etničkih skupina, osim najdominantnijih Bošnjačkih ili islamskih, da i oni imaju prava...

U svojim komentarima isključujem VRS i ratna događanja iz perioda '92.-'95.
U principu se slažem, ali opet mi nije jasno, onda, po kojim kriterijumima se određuju vrijednosti drugih naroda i nacionalnih manjina?

malo se pravis naivna, a :D
guy fawkes

#177 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

xDenisx wrote:
muha_sa wrote:molio bih pojašnjenje--ko koga istjero :?:
Lavovi Srbe :(

mislim da si dozivio vrhunac komunikacije od kad citam tvoje "postove"

svaka cast
muha_sa

#178 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by muha_sa »

xDenisx wrote:
muha_sa wrote:molio bih pojašnjenje--ko koga istjero :?:
Lavovi Srbe :(
tako i ja skontah :-) svašta nadrobio u onom postu--da sam u Minhenu bio i da sam još tamo svašta bih pomislio :-)
dr.Gonzo

#179 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by dr.Gonzo »

Ja zivim u naselju u kome se vecina ulica zove po pokrajinama, drugim zemljama, i njihovim glavnim gradovima. Mislim da bi i nama dobro doslo nesto tako apoliticno, mada je najbolje nista ne mijenjati radi administrativnih troskova...
guy fawkes

#180 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

muha_sa wrote:
Goblin wrote:
The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!
Multietnicnost je razlicitost,ti imas svoje idole ,drugi ljudi svoje a tu je i tolerancija a to je podnosenje,prihvatanje drugacijega. Konkretan primjer je Milos,ti ga ne volis,tvoje komsije ga vole a ne vole Sahvet Bega,kojega ti volis no jedni druge tolerisete i postujete,imate obje ulice i zivite u miru i ljubavi.
Tvoj je stav,ko ih jebe,mi smo ih istjerali,sada smo mi hadzije i ima da bude po nasem. Oni posto smo ovdje jaci,poklope se po usima i odu,pa tamo gdje dodzu cine zulum iste vrste. Spirala mrznje i nerazuma koja nam vec 20 godina unistava ovo malo zemlje sto imamo.
Pomirenje i tolerancija nije nametanje svoje vizure svijeta,nego prihvatanje drugoga i drugacijega. Dok mi ( Sarajlije,Bosnjaci ) ne budemo dovoljno svjesni za prakticnu primjenu te tolerancije i multikulturalnosti nemamo nikakvo moralno pravo da u nekoga upiremo prstom,da bilo koga prozivamo za bilo sta,da sa visine dijelimo epitete i nazive kao sto pojedini na ovome forumu cine.
molio bih pojašnjenje--ko koga istjero :?:

cinjenica je da poslije rata ima drasticno manje srba nego sto je to bio slucaj prije rata

nismo ih mi istjerali, ali prema onima koji su ovu drzavu i ovaj grad osjecali kao svoj i koji su ostali ponasamo se kao zadnji supci
Goblin

#181 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by Goblin »

The 51st State wrote:
Goblin wrote:
The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!
Multietnicnost je razlicitost,ti imas svoje idole ,drugi ljudi svoje a tu je i tolerancija a to je podnosenje,prihvatanje drugacijega. Konkretan primjer je Milos,ti ga ne volis,tvoje komsije ga vole a ne vole Sahvet Bega,kojega ti volis no jedni druge tolerisete i postujete,imate obje ulice i zivite u miru i ljubavi.
Tvoj je stav,ko ih jebe,mi smo ih istjerali,sada smo mi hadzije i ima da bude po nasem. Oni posto smo ovdje jaci,poklope se po usima i odu,pa tamo gdje dodzu cine zulum iste vrste. Spirala mrznje i nerazuma koja nam vec 20 godina unistava ovo malo zemlje sto imamo.
Pomirenje i tolerancija nije nametanje svoje vizure svijeta,nego prihvatanje drugoga i drugacijega. Dok mi ( Sarajlije,Bosnjaci ) ne budemo dovoljno svjesni za prakticnu primjenu te tolerancije i multikulturalnosti nemamo nikakvo moralno pravo da u nekoga upiremo prstom,da bilo koga prozivamo za bilo sta,da sa visine dijelimo epitete i nazive kao sto pojedini na ovome forumu cine.
za mene posle 92' i nemaju, ako imaju obraza sami bi se resetovali, no znamo kako svijet funkcionise, dotad ti je ta prica pila vode..., mozda i danas ali fakat sto mi prvi vazda, barem toliko moralnog prava imamo?
Prije par godina : Bombardovanje Gaze avionima i artiljerijom. Izraelci gledaju sa brda i smiju se. Kamera ih snima,jedna djevojka Izraelka kaze : Pa eto priznajem da je ovo malo fasisticki ( pokazuje prstima malo ) Jesi li ti bar na tom stanju svijesti da priznas da je tvoja izjava da Srbi nemaju nikakva prava u Sarajevu malo fasisticka ?!?!
muha_sa

#182 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by muha_sa »

guy fawkes wrote:
cinjenica je da poslije rata ima drasticno manje srba nego sto je to bio slucaj prije rata

nismo ih mi istjerali, ali prema onima koji su ovu drzavu i ovaj grad osjecali kao svoj i koji su ostali ponasamo se kao zadnji supci
samo možeš u svoje ime govorit.
-o njihovom odlasku sam sijaset puta piso pa ne bih da se ponavljam a ako baš ne znaš kako je bilo spreman sam da ponovim još koji put.
guy fawkes

#183 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

muha_sa wrote:
guy fawkes wrote:

samo možeš u svoje ime govorit.
-o njihovom odlasku sam sijaset puta piso pa ne bih da se ponavljam a ako baš ne znaš kako je bilo spreman sam da ponovim još koji put.

ne ponasam se ni ja, ali vecina se ponasa, to je ono sto je bitno
srbi su konstitutivan narod u bih imaju ista prava kao i ostala dva naroda, nemamo vise o cemu pricati na tu temu
The 51st State

#184 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

Prije par godina : Bombardovanje Gaze avionima i artiljerijom. Izraelci gledaju sa brda i smiju se. Kamera ih snima,jedna djevojka Izraelka kaze : Pa eto priznajem da je ovo malo fasisticki ( pokazuje prstima malo ) Jesi li ti bar na tom stanju svijesti da priznas da je tvoja izjava da Srbi nemaju nikakva prava u Sarajevu malo fasisticka ?!?!

lutas kao desperados...ko je spominjo nikakva prava? prava na ulice sa nazivima koji i u primislima negativno konotiraju, sigurno da nemaju, u stvari imaju apsolutno prava da pokrenu inicijativu....
Goblin

#185 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by Goblin »

muha_sa wrote:
Goblin wrote:
molio bih pojašnjenje--ko koga istjero :?:
Bosnjaci su iz Sarajeva istjerali Srbe. Nije to bilo brutalno i puno krvavih ratnih zlocina kao srpsko protjerivanje Bosnjaka,ni izdaleka. Bilo je puno perfidnije,puno vise u rukavicama. Sarajevo je bilo drugi najveci srpski grad u Jugoslaviji,danas u Sarajevu Srbi ne cine ni 6-7 % stanovnistva. Bio si tu u ratu,je li !! Sjecas li se egzodusa 96 ?? Kakav je tvoj stav bio onda o tome ?? Moj stav je bio veselje i senlucenje iz kalasa,uz smijeh i podsmijeh kolonama jadnih izbjeglica. No,bio sam mlad i lud,u medjuvremenu sam shvatio neke stvari. No ljudi sa nase strane,koji nisu bili mladi i ludi,su sve cinili da se egzodus desi i nista nisu cinili da ga sprijece ,da su ga uspjeli sprijeciti,imali bi puno bolje osnove za novu BiH !!
The 51st State

#186 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

Bosnjaci su iz Sarajeva istjerali Srbe. Nije to bilo brutalno i puno krvavih ratnih zlocina kao srpsko protjerivanje Bosnjaka,ni izdaleka. Bilo je puno perfidnije,puno vise u rukavicama. Sarajevo je bilo drugi najveci srpski grad u Jugoslaviji,danas u Sarajevu Srbi ne cine ni 6-7 % stanovnistva. Bio si tu u ratu,je li !! Sjecas li se egzodusa 96 ?? Kakav je tvoj stav bio onda o tome ?? Moj stav je bio veselje i senlucenje iz kalasa,uz smijeh i podsmijeh kolonama jadnih izbjeglica. No,bio sam mlad i lud,u medjuvremenu sam shvatio neke stvari. No ljudi sa nase strane,koji nisu bili mladi i ludi,su sve cinili da se egzodus desi i nista nisu cinili da ga sprijece ,da su ga uspjeli sprijeciti,imali bi puno bolje osnove za novu BiH !!
koji bosnjacki politicar je mogao ponistiti direktivu sds-a?

mislim sa ovim na celu http://www.youtube.com/watch?v=aUTmk1vANkM .
guy fawkes

#187 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

iskreno i tacno

svaka cast :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#188 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

Šta sve čovjek ovdje ne može pročitati. Koji falsifikati skorije povjesti. Mislim, taj čiko Krajišnik, ima li on ikakvog udjela u događajima 1996 ili smo se trebali mi baciti pod traktore i moliti dobre sugrađane sa Grbavice da ostanu, mislim , onako :? :?
Pa, ni izbjeglica koji živi u Han Pijesku neće reći da ga je netko istjerao iz Sarajeva nego će reći... "SVi išli, pa šta ću se ja pravit pametan i ostajat", ali će Bandini na forumu i dva trola napisati da trabamo vjerovati njegovom postu, a ne svojim očima :shock:
Što napisa @muha da sam bila u Minhenu... svašta bi i pomislila :roll:
guy fawkes

#189 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

KatarinaKosaca wrote:Šta sve čovjek ovdje ne može pročitati. Koji falsifikati skorije povjesti. Mislim, taj čiko Krajišnik, ima li on ikakvog udjela u događajima 1996 ili smo se trebali mi baciti pod traktore i moliti dobre sugrađane sa Grbavice da ostanu, mislim , onako :? :?
Pa, ni izbjeglica koji živi u Han Pijesku neće reći da ga je netko istjerao iz Sarajeva nego će reći... "SVi išli, pa šta ću se ja pravit pametan i ostajat", ali će Bandini na forumu i dva trola napisati da trabamo vjerovati njegovom postu, a ne svojim očima :shock:
Što napisa @muha da sam bila u Minhenu... svašta bi i pomislila :roll:

nije bilo istjerivanja i ubijanja srba u sarajevu?
sve je super u sarajevu?
nije se raja masovno radovala kad su srbi isli??

mi to izmislili? :-)

puna ti usta bandinija, ako mislis da ce me tako banirati samo naprijed, mozes me i prijaviti

prljavo igras katarina, uvijek
smijesni_ste

#190 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by smijesni_ste »

Jeste, svi Srbi koji su otišli su podržavali Krajišnika..ali svi do jednog...pojedinci, naravno, to pouzdano znaju... :o
KatarinaKosaca

#191 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

guy fawkes wrote:nije bilo istjerivanja i ubijanja srba u sarajevu?
sve je super u sarajevu?

puna ti usta bandinija, ako mislis da ce me tako banirati samo naprijed, mozes me i prijaviti

Ne zanima mene hoće li te banovati ili neće, to nije moje... Nego , kao i uvijek izmišljaš. Ja neću da padnem u kolektivnu amneziju... Krajišnik je rekao Srbima da odu.. i otišli su. Te spomenute 1996. Jesu li ga svi podržavali ili ne, to je drugo, ali su ga poslušali.
KO se radovao, a ko nije... o emocijama se ne govori niti su zakonom kažnjive. Valjda individualna stvar. A u Sarajevu ništa nije bilo super, daleko od toga. Padale su bombe, vladala je glad, nestašica vode, struje, bilo je jezivo... Da, to pojednici odlično znaju i odlično se sjećaju.
A sve to zajedno o čemu (uvijek okreneš temu) nema veze sa ovom temom.
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#192 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by brad90 »

metronom wrote:
brad90 wrote:za mene i siguran sam za hiljade drugih ljudi rodjenih u ovom gradu to ce uvjek biti ulica KRALJA TOMISLAVA, a na tabli moze pisati sta god pozele debilcici iskopleksirani, seljackim mlijekom zadojeni koji sjede u udobnim foteljama, ali nece jos dugo, bice povratak na svoja ognjista pa tamo izmisljajte neke nove trgove i nove nazive !!!!!!
Ima li u Beogradu ulica Zmaja od Bosne? Ima li u Zagrebu ulica Kulina bana? Sta tebi znaci Kralj Tomislav i kakve on veze ima sa Sarajevom? Sto je on bolji od Nemanje, raznih vojvoda, cara Dusana i sl? To sto tebe puca nostalgija za onom drzavom nemoj nama prodavati ko neku über-cool-modernu stvar, a sve druge nazivati debilima, seljacima i kompleksasima, kad upravo iz tvojih rijeci kompleksi prste na sve strane... A za te prijetnje protjerivanjima bi trebao dobiti i ban...
Boli me briga za BG i ZG i koji su nazivi ulica u tim gradovima, Sarajevo je uvjek bilo posebno i multikulturalno, zato se nerijetko pise i govori o duhu ovog grada koji se polako gubi zbog toga sto nekome smeta naziv neke ulice, ne mogu zaliti za vremenima prije rata jer sam rodjen prekasno da bih se sjecao bilo cega, ali znam kako su me moji roditelji ucili, Sarajevo je propalo i pocelo gubiti duh onaj dan kada su ljudi koji su dosli ovdje nametnuli svoj nacin razmisljanja i obrasce ponasanja, zato druze danas nema nekih novih nadrealista, zabranjenog pusenja, Pimpeka i Mirze nego ljudi sa cudnim proporcijama glave, sa nekim vazdusnim djonovima i suskavim trenerkama, meni ne smeta nijedan vojvoda ili beg i u to puno i ne ulazim, ja sam govorio o osjecajima i ubijanju duha ovog grada, a to ubijanje se vrsis sitematicno zadnjih 20-ak godina i to je vrlo ocigledno, promjena naziva ulica ciji nazivi nikoga ne vrijedjaju je samo jedan pokazatelj od mnogih. Ja ne nosim vazdusne djonove i nemam kocku na glavi pa sam siguran da ne mogu biti uber-mega-cool sa dva o, a nisam govorio o protjerivanju niti bilo kakvom nasilju nego o onom sto se davno trebalo uciniti, a to je vratiti sve one koje ne prihvate principe grada, kulturu i obrasce ponasanja u svoju rodnu grudu !!!! Dok budemo gledali kakve su nam komsije iz nazovi metropola mi necemo ici naprijed, dok smo furali svoj stav i pricu sve je bilo mnogo bolje ;)
pozdravcic od jugonostalgicara rodjenog 1990 godine :bih: :bih: :bih:
guy fawkes

#193 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

KatarinaKosaca wrote:
guy fawkes wrote:nije bilo istjerivanja i ubijanja srba u sarajevu?
sve je super u sarajevu?

Ne zanima mene hoće li te banovati ili neće, to nije moje... Nego , kao i uvijek izmišljaš. Ja neću da padnem u kolektivnu amneziju... Krajišnik je rekao Srbima da odu.. i otišli su. Te spomenute 1996. Jesu li ga svi podržavali ili ne, to je drugo, ali su ga poslušali.
KO se radovao, a ko nije... o emocijama se ne govori niti su zakonom kažnjive. Valjda individualna stvar. A u Sarajevu ništa nije bilo super, daleko od toga. Padale su bombe, vladala je glad, nestašica vode, struje, bilo je jezivo... Da, to pojednici odlično znaju i odlično se sjećaju.
A sve to zajedno o čemu (uvijek okreneš temu) nema veze sa ovom temom.

jasne su meni tvoje namjere, nije problem, ne moras kriti

sta izmisljam?
jesu li srbi ubijani u ratu u sarajevu? jesu
ako ne vjerujes meni vjeruj jovanu divjaku koji je zbog tih stvari i vratio generalski cin aliji izetbegovicu

kako ona to izvrne, cuj jesu li emocije zabranjene?
naravno da nisu, cak su i pozeljne, iz njih smo vidjeli prave namjere i zelje nas laznih multikulturalaca

kazem vam, filosofija palanke u pravom njenom obliku
sta bi od onakvog sarajeva :(
zateznistub

#194 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by zateznistub »

Goblin wrote: Bosnjaci su iz Sarajeva istjerali Srbe. Nije to bilo brutalno i puno krvavih ratnih zlocina kao srpsko protjerivanje Bosnjaka,ni izdaleka. Bilo je puno perfidnije,puno vise u rukavicama. Sarajevo je bilo drugi najveci srpski grad u Jugoslaviji,danas u Sarajevu Srbi ne cine ni 6-7 % stanovnistva. Bio si tu u ratu,je li !! Sjecas li se egzodusa 96 ?? Kakav je tvoj stav bio onda o tome ?? Moj stav je bio veselje i senlucenje iz kalasa,uz smijeh i podsmijeh kolonama jadnih izbjeglica. No,bio sam mlad i lud,u medjuvremenu sam shvatio neke stvari. No ljudi sa nase strane,koji nisu bili mladi i ludi,su sve cinili da se egzodus desi i nista nisu cinili da ga sprijece ,da su ga uspjeli sprijeciti,imali bi puno bolje osnove za novu BiH !!
Kako te samo nije stid?
Ili si jako bezobrazan (u sta vjerujem) ili si ne inforisan.
Molim moderaciju da djeluje povodom ove tvoje bljuvotine.
Selma Sa

#195 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by Selma Sa »

Uloga 1.korpusa neupitna. A ova inicijativa nesuvisla i neprihvatljiva. Dajte neka se boracke organizacije, koordinacije i institucije pocnu baviti pitanjima iz svoje nadleznosti....Novac trosite na stipendiranje boracke djece. Vrijeme je da se sve inicijative ovih institucija i organizacija prestanu mjeriti brojem spomen ploca i nazivom ulica.
Tradicija i historija ove ulice datiraju puno prije 1.korpusa....a i poslije :-)
Sramota je da se patriotizam mjeri imenima ulica i trgova. Ako smo se odbranili u ratu dajte da omogucimo normalan zivot u miru....
Sad - sa kralja Tomislava preko Koseva- pa do Armije i korpusa......dajte ljudi- kako bi bilo da se bavimo zivotnim pitanjima....ako cemo mijenati, vratimo je kralju Tomislavu.... ;-)
Ime ulice u 5 redova u svim formularima ???!!!! Vrijeme i novac na promjene dokumanata....!!!???? Registracije i preregistracije???!!!!!
Hajmo dati inicijativu da se boracke organizacije bave borcima...da napokon revidiraju spiskove , a ne da ih svake godine iznova revidiraju o nasem trosku.....Cika Jovo Divjak stipendira boracku djecu, a mi raspravljamo o inicijativama koje znace trosak postavljanja novih ploca sa imenima ???!!!!!
JThomas

#196 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by JThomas »

Goblin wrote: Bosnjaci su iz Sarajeva istjerali Srbe. Nije to bilo brutalno i puno krvavih ratnih zlocina kao srpsko protjerivanje Bosnjaka,ni izdaleka. Bilo je puno perfidnije,puno vise u rukavicama. Sarajevo je bilo drugi najveci srpski grad u Jugoslaviji,danas u Sarajevu Srbi ne cine ni 6-7 % stanovnistva. Bio si tu u ratu,je li !! Sjecas li se egzodusa 96 ?? Kakav je tvoj stav bio onda o tome ?? Moj stav je bio veselje i senlucenje iz kalasa,uz smijeh i podsmijeh kolonama jadnih izbjeglica. No,bio sam mlad i lud,u medjuvremenu sam shvatio neke stvari. No ljudi sa nase strane,koji nisu bili mladi i ludi,su sve cinili da se egzodus desi i nista nisu cinili da ga sprijece ,da su ga uspjeli sprijeciti,imali bi puno bolje osnove za novu BiH !!
pa onda reci lijepo da govoriš u svoje ime i završi.

srbima i hrvatima su njihove izabrane politike jasno i glasno poručile da sarajevo nije njihov grad, neuporedivo jasnije i glasnije nego bošnjačka politika. i oni su ih poslušali - kada je rat već bio završio. naravno da bošnjačka politika ovdje nije bezgrešna, štaviše. ali udio je neuporediv.
muha_sa

#197 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by muha_sa »

kako te ba nije stid ovo pisat :?: o kakvom šenlucenju pišeš :?: laže te onaj ko ti je ovo prico :-)
svjedok sam pljacke i paljevine svega što nisu mogli sa sobom ponjet.

-uostalom :-) :run: koji meni kurac ovo treba. eto vas pa guslajte.
KatarinaKosaca

#198 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:kako te ba nije stid ovo pisat :?: o kakvom šenlucenju pišeš :?: laže te onaj ko ti je ovo prico :-)

Nemoj da guslaju kako su počeli, jer eto, nitko nije podržavao Krajišnika, a mi smo se veseili što idu, mi ih ubijali i protjerivali. Sa ciljem da se svede sve na tezu da smo svi isto krivi i da je bio građanski rat. Zato mi neće pisati o onome što sam svojim očima :shock: vidjela i iskrivljavati istinu.
guy fawkes

#199 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote:kako te ba nije stid ovo pisat :?: o kakvom šenlucenju pišeš :?: laže te onaj ko ti je ovo prico :-)

Nemoj da guslaju kako su počeli, jer eto, nitko nije podržavao Krajišnika, a mi smo se veseili što idu, mi ih ubijali i protjerivali. Sa ciljem da se svede sve na tezu da smo svi isto krivi i da je bio građanski rat. Zato mi neće pisati o onome što sam svojim očima :shock: vidjela i iskrivljavati istinu.

ko je tvrdio da je ovdje bio gradjanski rat od nas sa ove teme?
kad sam ja tvrdio da je bio gradjanski rat opcenito?

naravno da su podrzavali krajsnika mnogi, ali govoriti o tome da nije bilo zlocina u sarajevu nad srbima tokom rata je smijesno i zlobno

rekoh procitaj pismo jovana divjaka, posto meni ne vjerujes
amrica

#200 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by amrica »

Selma Sa wrote:Uloga 1.korpusa neupitna. A ova inicijativa nesuvisla i neprihvatljiva. Dajte neka se boracke organizacije, koordinacije i institucije pocnu baviti pitanjima iz svoje nadleznosti....Novac trosite na stipendiranje boracke djece. Vrijeme je da se sve inicijative ovih institucija i organizacija prestanu mjeriti brojem spomen ploca i nazivom ulica.
Tradicija i historija ove ulice datiraju puno prije 1.korpusa....a i poslije :-)
Sramota je da se patriotizam mjeri imenima ulica i trgova. Ako smo se odbranili u ratu dajte da omogucimo normalan zivot u miru....
Sad - sa kralja Tomislava preko Koseva- pa do Armije i korpusa......dajte ljudi- kako bi bilo da se bavimo zivotnim pitanjima....ako cemo mijenati, vratimo je kralju Tomislavu.... ;-)
Ime ulice u 5 redova u svim formularima ???!!!! Vrijeme i novac na promjene dokumanata....!!!???? Registracije i preregistracije???!!!!!
Hajmo dati inicijativu da se boracke organizacije bave borcima...da napokon revidiraju spiskove , a ne da ih svake godine iznova revidiraju o nasem trosku.....Cika Jovo Divjak stipendira boracku djecu, a mi raspravljamo o inicijativama koje znace trosak postavljanja novih ploca sa imenima ???!!!!!
:thumbup:
Post Reply