Samo ignorirati...KatarinaKosaca wrote:E, nek nam je došao @Bandini da svaku temu zatrola
Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
-
xDenisx
#151 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
-
The 51st State
#152 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
i karadzic je raja, heroj srba i mi bi trebali to da postujemo..., odjebi ba...koje ti vise odgovara
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#153 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
A ti si pod lažnim okriljem multi-kultija svaku temu zatrolao istočnjačkim vjetrovima relativizirajući pri tom činjenice koje su se ovoj zemlji desile ne tako davno i vrijeđajući vjernike.guy fawkes wrote:xDenisx wrote:Opet ovog spamera
znas li ti kakvu drugu recenicu osim evo spamera
nikad ni na jedno pitanje nisi normalno odgovorio
- guy fawkes
#154 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
xDenisx wrote:Samo ignorirati...KatarinaKosaca wrote:E, nek nam je došao @Bandini da svaku temu zatrola
naravno da ces ignorirati jer ne znas odgovoriti, ti nemas nikakvu sposobnost komunikacije
eventualno stavis neki smajli ili ponovis parolu
iznesi svoje stavove jednom u zivotu
- guy fawkes
#155 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
The 51st State wrote:i karadzic je raja, heroj srba i mi bi trebali to da postujemo..., odjebi ba...koje ti vise odgovara
missin a point
- poznanik
#156 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu...guy fawkes wrote:mozda nije tvoj i moj, ali jeste heroj srba koji su konstitutivan narod u BIHKatarinaKosaca wrote:... mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati
Pod izgovorom ratnih stradanja poništavaju se ustavne i društvene vrijednosti sarajevske multietičnosti.
-
The 51st State
#157 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
jok ja. nego si ofiran...guy fawkes wrote:The 51st State wrote:i karadzic je raja, heroj srba i mi bi trebali to da postujemo..., odjebi ba...koje ti vise odgovara
missin a point
- guy fawkes
#158 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
KatarinaKosaca wrote:A ti si pod lažnim okriljem multi-kultija svaku temu zatrolao istočnjačkim vjetrovima relativizirajući pri tom činjenice koje su se ovoj zemlji desile ne tako davno i vrijeđajući vjernike.guy fawkes wrote:xDenisx wrote:Opet ovog spamera
znas li ti kakvu drugu recenicu osim evo spamera
nikad ni na jedno pitanje nisi normalno odgovorio
nisam niti jednu zatrolao, nego nemate odgovore
ponavljate par recenica koje ste naculi i to je to
kakvi istocnjacki vjetrovi?
to su cinjenice nikakvi istocnjacki vjetrovi, monsuni ili passati
vjernike ne vrijedjam, oni sami od sebe najcesce prave segu
-
Kikebudalike
#159 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
halo domorodci i sandžosi (neka se ostali ne nađu uvrijeđeno ako sam ih zaboravio), nikada vam to neće uspjeti.Jebala vas huškaroška politika više.
Ni u bijedi više nemereš živjet moj Reufe.
Ni u bijedi više nemereš živjet moj Reufe.
- guy fawkes
#160 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
The 51st State wrote:guy fawkes wrote:jok ja. nego si ofiran...The 51st State wrote:
missin a point
pridruzi se stadu, ocito ni ti nemas nista da kazes
poredeci neke vojvode sa karadjicem je smijesno
vjerovatno ne znas ni ko su ti ljudi
- KatarinaKosaca
#161 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Prvi put na ovom forumu se neću složiti sa tobom. Dakle, koji je kriterijum koji treba uzeti? U dupljak Sarajevu je jedna od centričnijih ulica Draže Mihajlovića , tamo gdje je Tom. Da li to znači da je trebamo uvesti i u Sarajevu, jer očito da je to nekome junak? Ako ne, ko je taj koji određuje kriterijum i po čemu se on radi?poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu...![]()
Pod izgovorom ratnih stradanja poništavaju se ustavne i društvene vrijednosti sarajevske multietičnosti.
-
The 51st State
#162 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
izvini, nisu se marsovci izivljavali po sarajevu nego "raja"..., kakvi mazohisti jebo te....poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu...guy fawkes wrote:mozda nije tvoj i moj, ali jeste heroj srba koji su konstitutivan narod u BIHKatarinaKosaca wrote:... mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati![]()
- guy fawkes
#163 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu...guy fawkes wrote:mozda nije tvoj i moj, ali jeste heroj srba koji su konstitutivan narod u BIHKatarinaKosaca wrote:... mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati![]()
stradanje je bilo, ali sta sad, treba da napravimo bosnjacko-muslimansku zemlju zbog toga??
ako je tako hajde da je pravimo, ali necemo vise zavaravati ni sebe ni druge parolama multikulturalnosti, supljim pricama o gradu gdje u 100 metara imas 4 razlicite bogomolje i slicne gluposti
recimo otvoreno, srbi, hrvati i svi ostali bjezite iz nase zemlje
i da znamo na cemu smo
-
The 51st State
#164 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
eto ti znas...i ne podmeci levatu, nego sam poredio vrijednosti koje srbi bastine u bosni, za njih su i te srpske vojskovodje iz prvog svjetskog rata heroji kao i karadzic, sto bi ja kao trebao da postujem, a?
- guy fawkes
#165 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
KatarinaKosaca wrote:Prvi put na ovom forumu se neću složiti sa tobom. Dakle, koji je kriterijum koji treba uzeti? U dupljak Sarajevu je jedna od centričnijih ulica Draže Mihajlovića , tamo gdje je Tom. Da li to znači da je trebamo uvesti i u Sarajevu, jer očito da je to nekome junak? Ako ne, ko je taj koji određuje kriterijum i po čemu se on radi?poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu...![]()
draza mihailovic je otjelotvorenje cetnika, niko ne trazi ulicu takvog zlotvora, fasiste i kolaboracioniste
ali ovdje sve srpsko izaziva zgrazanje
-
Goblin
#166 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
Multietnicnost je razlicitost,ti imas svoje idole ,drugi ljudi svoje a tu je i tolerancija a to je podnosenje,prihvatanje drugacijega. Konkretan primjer je Milos,ti ga ne volis,tvoje komsije ga vole a ne vole Sahvet Bega,kojega ti volis no jedni druge tolerisete i postujete,imate obje ulice i zivite u miru i ljubavi.
Tvoj je stav,ko ih jebe,mi smo ih istjerali,sada smo mi hadzije i ima da bude po nasem. Oni posto smo ovdje jaci,poklope se po usima i odu,pa tamo gdje dodzu cine zulum iste vrste. Spirala mrznje i nerazuma koja nam vec 20 godina unistava ovo malo zemlje sto imamo.
Pomirenje i tolerancija nije nametanje svoje vizure svijeta,nego prihvatanje drugoga i drugacijega. Dok mi ( Sarajlije,Bosnjaci ) ne budemo dovoljno svjesni za prakticnu primjenu te tolerancije i multikulturalnosti nemamo nikakvo moralno pravo da u nekoga upiremo prstom,da bilo koga prozivamo za bilo sta,da sa visine dijelimo epitete i nazive kao sto pojedini na ovome forumu cine.
- guy fawkes
#167 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
The 51st State wrote:eto ti znas...i ne podmeci levatu, nego sam poredio vrijednosti koje srbi bastine u bosni, za njih su i te srpske vojskovodje iz prvog svjetskog rata heroji kao i karadzic, sto bi ja kao trebao da postujem, a?
karadjicu ce presuditi hag, a sto je jos vaznije vrijeme
namjerno postavljas stvari naopako, da bi dobio neku frankenstajn tezu
i ne vrijedjaj vise, jednom si rekao odjebi, sad levatu, nadam se da je to zadnji put
-
The 51st State
#168 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
za mene posle 92' i nemaju, ako imaju obraza sami bi se resetovali, no znamo kako svijet funkcionise, dotad ti je ta prica pila vode..., mozda i danas ali fakat sto mi prvi vazda, barem toliko moralnog prava imamo?Goblin wrote:Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
Multietnicnost je razlicitost,ti imas svoje idole ,drugi ljudi svoje a tu je i tolerancija a to je podnosenje,prihvatanje drugacijega. Konkretan primjer je Milos,ti ga ne volis,tvoje komsije ga vole a ne vole Sahvet Bega,kojega ti volis no jedni druge tolerisete i postujete,imate obje ulice i zivite u miru i ljubavi.
Tvoj je stav,ko ih jebe,mi smo ih istjerali,sada smo mi hadzije i ima da bude po nasem. Oni posto smo ovdje jaci,poklope se po usima i odu,pa tamo gdje dodzu cine zulum iste vrste. Spirala mrznje i nerazuma koja nam vec 20 godina unistava ovo malo zemlje sto imamo.
Pomirenje i tolerancija nije nametanje svoje vizure svijeta,nego prihvatanje drugoga i drugacijega. Dok mi ( Sarajlije,Bosnjaci ) ne budemo dovoljno svjesni za prakticnu primjenu te tolerancije i multikulturalnosti nemamo nikakvo moralno pravo da u nekoga upiremo prstom,da bilo koga prozivamo za bilo sta,da sa visine dijelimo epitete i nazive kao sto pojedini na ovome forumu cine.
Last edited by The 51st State on 19/12/2011 17:01, edited 1 time in total.
- poznanik
#169 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Naravno da NE, ali je NE i poređenje Draže Mihailovića, dokazanog fašiste i zločinca nad stanovništvom BiH sa nekoliko visokih oficira stare države u kojoj je i BiH bila članica, sastavni dio... Da bismo i sami bili poštovani, moramo i druge poštovati. Nikad ne smijemo smetnuti s uma da na ovom sarajevskom prostoru žive i pripadnici drugih religioznih ili etničkih skupina, osim najdominantnijih Bošnjačkih ili islamskih, da i oni imaju prava...KatarinaKosaca wrote:Prvi put na ovom forumu se neću složiti sa tobom. Dakle, koji je kriterijum koji treba uzeti? U dupljak Sarajevu je jedna od centričnijih ulica Draže Mihajlovića , tamo gdje je Tom. Da li to znači da je trebamo uvesti i u Sarajevu, jer očito da je to nekome junak? Ako ne, ko je taj koji određuje kriterijum i po čemu se on radi?poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu...![]()
U svojim komentarima isključujem VRS i ratna događanja iz perioda '92.-'95.
-
The 51st State
#170 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
a ti kao ne vrjedjas..., pa da tako je to kad se ostane bez argumentacije, onda pocinje vrdanje i supliranje....guy fawkes wrote:The 51st State wrote:eto ti znas...i ne podmeci levatu, nego sam poredio vrijednosti koje srbi bastine u bosni, za njih su i te srpske vojskovodje iz prvog svjetskog rata heroji kao i karadzic, sto bi ja kao trebao da postujem, a?
karadjicu ce presuditi hag, a sto je jos vaznije vrijeme
namjerno postavljas stvari naopako, da bi dobio neku frankenstajn tezu
i ne vrijedjaj vise, jednom si rekao odjebi, sad levatu, nadam se da je to zadnji put
- KatarinaKosaca
#171 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Netačno. Ne mogu ti na forumu pisati svoju adresu, ali živim u ulici u centru koja nosi ime srpskog književnika. I nemoj živ bio meni o multi-kulti, helem sam produkt takvog braka, helem sam i ja u jednom takvom. Ali, ovo je Bosna. Ovo je Bosna i Hercegovina koja ima svoje vrijednosti i treba da ih njeguje. Toliko se toga od prve bombe na Sarajevo promijenilo, cijele sudbine svih ljudi pa je i promjena nekih imena tako normalna. Ne mislim , pri tom, na primjer Azize šaćirbegović-.Goblin wrote:Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!
- KatarinaKosaca
#172 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
U principu se slažem, ali opet mi nije jasno, onda, po kojim kriterijumima se određuju vrijednosti drugih naroda i nacionalnih manjina?poznanik wrote:Naravno da NE, ali je NE i poređenje Draže Mihailovića, dokazanog fašiste i zločinca nad stanovništvom BiH sa nekoliko visokih oficira stare države u kojoj je i BiH bila članica, sastavni dio... Da bismo i sami bili poštovani, moramo i druge poštovati. Nikad ne smijemo smetnuti s uma da na ovom sarajevskom prostoru žive i pripadnici drugih religioznih ili etničkih skupina, osim najdominantnijih Bošnjačkih ili islamskih, da i oni imaju prava...
U svojim komentarima isključujem VRS i ratna događanja iz perioda '92.-'95.
- muha_sa
#173 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
molio bih pojašnjenje--ko koga istjeroGoblin wrote:Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
- guy fawkes
#174 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
a ti kao ne vrjedjas..., pa da tako je to kad se ostane bez argumentacije, onda pocinje vrdanje i supliranje....
kad sam te uvrijedio odmah mi ukazi na to??
kakvo vrdanje i supljiranje, karadzic ce biti osudjen za svoja zlodjela i kao takav ne moze biti heroj niti imati ulicu
milos obilic nema nikakve veze sa bosnjacima niti njihovim stradanjima, ali tebi je i on kao i karadjic, ustvari svi srbi su tebi kao karadjic, o tome se i radi
svoju mrznju ispoljavaj na drugi nacin, ili je drzi u sebi, to nije moj problem
-
xDenisx
#175 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Lavovi Srbemuha_sa wrote:molio bih pojašnjenje--ko koga istjero