Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li ste za to da Ulica Koševo postane ulica Prvog korpusa ABiH ?

Da
64
31%
Ne
134
64%
Ne zanima me
11
5%

Total votes: 209

xDenisx

#151 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by xDenisx »

KatarinaKosaca wrote:E, nek nam je došao @Bandini da svaku temu zatrola :run:
Samo ignorirati...
The 51st State

#152 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

koje ti vise odgovara
i karadzic je raja, heroj srba i mi bi trebali to da postujemo..., odjebi ba...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#153 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

guy fawkes wrote:
xDenisx wrote:Opet ovog spamera :roll:

znas li ti kakvu drugu recenicu osim evo spamera

nikad ni na jedno pitanje nisi normalno odgovorio
A ti si pod lažnim okriljem multi-kultija svaku temu zatrolao istočnjačkim vjetrovima relativizirajući pri tom činjenice koje su se ovoj zemlji desile ne tako davno i vrijeđajući vjernike.
guy fawkes

#154 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

xDenisx wrote:
KatarinaKosaca wrote:E, nek nam je došao @Bandini da svaku temu zatrola :run:
Samo ignorirati...

naravno da ces ignorirati jer ne znas odgovoriti, ti nemas nikakvu sposobnost komunikacije

eventualno stavis neki smajli ili ponovis parolu

iznesi svoje stavove jednom u zivotu 8-)
guy fawkes

#155 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

The 51st State wrote:
koje ti vise odgovara

missin a point
poznanik

#156 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by poznanik »

guy fawkes wrote:
KatarinaKosaca wrote:... mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati :D
mozda nije tvoj i moj, ali jeste heroj srba koji su konstitutivan narod u BIH
U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu... :thumbup:

Pod izgovorom ratnih stradanja poništavaju se ustavne i društvene vrijednosti sarajevske multietičnosti.
The 51st State

#157 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

guy fawkes wrote:
The 51st State wrote:
koje ti vise odgovara

missin a point
jok ja. nego si ofiran...
guy fawkes

#158 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

KatarinaKosaca wrote:
guy fawkes wrote:
xDenisx wrote:Opet ovog spamera :roll:

znas li ti kakvu drugu recenicu osim evo spamera

nikad ni na jedno pitanje nisi normalno odgovorio
A ti si pod lažnim okriljem multi-kultija svaku temu zatrolao istočnjačkim vjetrovima relativizirajući pri tom činjenice koje su se ovoj zemlji desile ne tako davno i vrijeđajući vjernike.

nisam niti jednu zatrolao, nego nemate odgovore
ponavljate par recenica koje ste naculi i to je to

kakvi istocnjacki vjetrovi?
to su cinjenice nikakvi istocnjacki vjetrovi, monsuni ili passati

vjernike ne vrijedjam, oni sami od sebe najcesce prave segu
Kikebudalike

#159 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by Kikebudalike »

halo domorodci i sandžosi (neka se ostali ne nađu uvrijeđeno ako sam ih zaboravio), nikada vam to neće uspjeti.Jebala vas huškaroška politika više.
Ni u bijedi više nemereš živjet moj Reufe.
guy fawkes

#160 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

The 51st State wrote:
guy fawkes wrote:
The 51st State wrote:

missin a point
jok ja. nego si ofiran...

pridruzi se stadu, ocito ni ti nemas nista da kazes

poredeci neke vojvode sa karadjicem je smijesno

vjerovatno ne znas ni ko su ti ljudi
KatarinaKosaca

#161 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu... :thumbup:

Pod izgovorom ratnih stradanja poništavaju se ustavne i društvene vrijednosti sarajevske multietičnosti.
Prvi put na ovom forumu se neću složiti sa tobom. Dakle, koji je kriterijum koji treba uzeti? U dupljak Sarajevu je jedna od centričnijih ulica Draže Mihajlovića , tamo gdje je Tom. Da li to znači da je trebamo uvesti i u Sarajevu, jer očito da je to nekome junak? Ako ne, ko je taj koji određuje kriterijum i po čemu se on radi?
The 51st State

#162 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

poznanik wrote:
guy fawkes wrote:
KatarinaKosaca wrote:... mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati :D
U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu... :thumbup:

izvini, nisu se marsovci izivljavali po sarajevu nego "raja"..., kakvi mazohisti jebo te....
guy fawkes

#163 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

poznanik wrote:
guy fawkes wrote:

stradanje je bilo, ali sta sad, treba da napravimo bosnjacko-muslimansku zemlju zbog toga?? :shock:
ako je tako hajde da je pravimo, ali necemo vise zavaravati ni sebe ni druge parolama multikulturalnosti, supljim pricama o gradu gdje u 100 metara imas 4 razlicite bogomolje i slicne gluposti

recimo otvoreno, srbi, hrvati i svi ostali bjezite iz nase zemlje
i da znamo na cemu smo
The 51st State

#164 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

eto ti znas...i ne podmeci levatu, nego sam poredio vrijednosti koje srbi bastine u bosni, za njih su i te srpske vojskovodje iz prvog svjetskog rata heroji kao i karadzic, sto bi ja kao trebao da postujem, a?
guy fawkes

#165 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

KatarinaKosaca wrote:
poznanik wrote:U ovoj konstataciji je poenta svega bitnog u poslijeratnom Sarajevu... :thumbup:

Prvi put na ovom forumu se neću složiti sa tobom. Dakle, koji je kriterijum koji treba uzeti? U dupljak Sarajevu je jedna od centričnijih ulica Draže Mihajlovića , tamo gdje je Tom. Da li to znači da je trebamo uvesti i u Sarajevu, jer očito da je to nekome junak? Ako ne, ko je taj koji određuje kriterijum i po čemu se on radi?

draza mihailovic je otjelotvorenje cetnika, niko ne trazi ulicu takvog zlotvora, fasiste i kolaboracioniste

ali ovdje sve srpsko izaziva zgrazanje
Goblin

#166 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by Goblin »

The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!
Multietnicnost je razlicitost,ti imas svoje idole ,drugi ljudi svoje a tu je i tolerancija a to je podnosenje,prihvatanje drugacijega. Konkretan primjer je Milos,ti ga ne volis,tvoje komsije ga vole a ne vole Sahvet Bega,kojega ti volis no jedni druge tolerisete i postujete,imate obje ulice i zivite u miru i ljubavi.
Tvoj je stav,ko ih jebe,mi smo ih istjerali,sada smo mi hadzije i ima da bude po nasem. Oni posto smo ovdje jaci,poklope se po usima i odu,pa tamo gdje dodzu cine zulum iste vrste. Spirala mrznje i nerazuma koja nam vec 20 godina unistava ovo malo zemlje sto imamo.
Pomirenje i tolerancija nije nametanje svoje vizure svijeta,nego prihvatanje drugoga i drugacijega. Dok mi ( Sarajlije,Bosnjaci ) ne budemo dovoljno svjesni za prakticnu primjenu te tolerancije i multikulturalnosti nemamo nikakvo moralno pravo da u nekoga upiremo prstom,da bilo koga prozivamo za bilo sta,da sa visine dijelimo epitete i nazive kao sto pojedini na ovome forumu cine.
guy fawkes

#167 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

The 51st State wrote:

eto ti znas...i ne podmeci levatu, nego sam poredio vrijednosti koje srbi bastine u bosni, za njih su i te srpske vojskovodje iz prvog svjetskog rata heroji kao i karadzic, sto bi ja kao trebao da postujem, a?

karadjicu ce presuditi hag, a sto je jos vaznije vrijeme

namjerno postavljas stvari naopako, da bi dobio neku frankenstajn tezu

i ne vrijedjaj vise, jednom si rekao odjebi, sad levatu, nadam se da je to zadnji put
The 51st State

#168 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

Goblin wrote:
The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!
Multietnicnost je razlicitost,ti imas svoje idole ,drugi ljudi svoje a tu je i tolerancija a to je podnosenje,prihvatanje drugacijega. Konkretan primjer je Milos,ti ga ne volis,tvoje komsije ga vole a ne vole Sahvet Bega,kojega ti volis no jedni druge tolerisete i postujete,imate obje ulice i zivite u miru i ljubavi.
Tvoj je stav,ko ih jebe,mi smo ih istjerali,sada smo mi hadzije i ima da bude po nasem. Oni posto smo ovdje jaci,poklope se po usima i odu,pa tamo gdje dodzu cine zulum iste vrste. Spirala mrznje i nerazuma koja nam vec 20 godina unistava ovo malo zemlje sto imamo.
Pomirenje i tolerancija nije nametanje svoje vizure svijeta,nego prihvatanje drugoga i drugacijega. Dok mi ( Sarajlije,Bosnjaci ) ne budemo dovoljno svjesni za prakticnu primjenu te tolerancije i multikulturalnosti nemamo nikakvo moralno pravo da u nekoga upiremo prstom,da bilo koga prozivamo za bilo sta,da sa visine dijelimo epitete i nazive kao sto pojedini na ovome forumu cine.
za mene posle 92' i nemaju, ako imaju obraza sami bi se resetovali, no znamo kako svijet funkcionise, dotad ti je ta prica pila vode..., mozda i danas ali fakat sto mi prvi vazda, barem toliko moralnog prava imamo?
Last edited by The 51st State on 19/12/2011 17:01, edited 1 time in total.
poznanik

#169 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:
Naravno da NE, ali je NE i poređenje Draže Mihailovića, dokazanog fašiste i zločinca nad stanovništvom BiH sa nekoliko visokih oficira stare države u kojoj je i BiH bila članica, sastavni dio... Da bismo i sami bili poštovani, moramo i druge poštovati. Nikad ne smijemo smetnuti s uma da na ovom sarajevskom prostoru žive i pripadnici drugih religioznih ili etničkih skupina, osim najdominantnijih Bošnjačkih ili islamskih, da i oni imaju prava...

U svojim komentarima isključujem VRS i ratna događanja iz perioda '92.-'95.
The 51st State

#170 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by The 51st State »

guy fawkes wrote:
The 51st State wrote:

karadjicu ce presuditi hag, a sto je jos vaznije vrijeme

namjerno postavljas stvari naopako, da bi dobio neku frankenstajn tezu

i ne vrijedjaj vise, jednom si rekao odjebi, sad levatu, nadam se da je to zadnji put
a ti kao ne vrjedjas..., pa da tako je to kad se ostane bez argumentacije, onda pocinje vrdanje i supliranje....
KatarinaKosaca

#171 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

Goblin wrote:Ne shvatas ne ?? Nemas ti sta postovati Milosa Obilica,mozes ga slobodno i mrziti,( mada Milos Obilic nikada nije nanio ni najmanje zlo bosnjackom narodu )to nije bitno. Bitna je cinjenica da Srbi u Sarajevu,koje je jelde multietnicno,nemaju pravo na nijednu jedinu ulicu iz svoga kulturno-historijskoga nasljedza !!
Netačno. Ne mogu ti na forumu pisati svoju adresu, ali živim u ulici u centru koja nosi ime srpskog književnika. I nemoj živ bio meni o multi-kulti, helem sam produkt takvog braka, helem sam i ja u jednom takvom. Ali, ovo je Bosna. Ovo je Bosna i Hercegovina koja ima svoje vrijednosti i treba da ih njeguje. Toliko se toga od prve bombe na Sarajevo promijenilo, cijele sudbine svih ljudi pa je i promjena nekih imena tako normalna. Ne mislim , pri tom, na primjer Azize šaćirbegović-.
KatarinaKosaca

#172 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by KatarinaKosaca »

poznanik wrote:Naravno da NE, ali je NE i poređenje Draže Mihailovića, dokazanog fašiste i zločinca nad stanovništvom BiH sa nekoliko visokih oficira stare države u kojoj je i BiH bila članica, sastavni dio... Da bismo i sami bili poštovani, moramo i druge poštovati. Nikad ne smijemo smetnuti s uma da na ovom sarajevskom prostoru žive i pripadnici drugih religioznih ili etničkih skupina, osim najdominantnijih Bošnjačkih ili islamskih, da i oni imaju prava...

U svojim komentarima isključujem VRS i ratna događanja iz perioda '92.-'95.
U principu se slažem, ali opet mi nije jasno, onda, po kojim kriterijumima se određuju vrijednosti drugih naroda i nacionalnih manjina?
muha_sa

#173 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by muha_sa »

Goblin wrote:
molio bih pojašnjenje--ko koga istjero :?:
guy fawkes

#174 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by guy fawkes »

a ti kao ne vrjedjas..., pa da tako je to kad se ostane bez argumentacije, onda pocinje vrdanje i supliranje....

kad sam te uvrijedio odmah mi ukazi na to??

kakvo vrdanje i supljiranje, karadzic ce biti osudjen za svoja zlodjela i kao takav ne moze biti heroj niti imati ulicu

milos obilic nema nikakve veze sa bosnjacima niti njihovim stradanjima, ali tebi je i on kao i karadjic, ustvari svi srbi su tebi kao karadjic, o tome se i radi

svoju mrznju ispoljavaj na drugi nacin, ili je drzi u sebi, to nije moj problem
xDenisx

#175 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH

Post by xDenisx »

muha_sa wrote:molio bih pojašnjenje--ko koga istjero :?:
Lavovi Srbe :(
Post Reply