Ta inicijativa je proslijeđena nadležnoj Komisiji u kantonu, ova je to proslijedilia Općini Centar, a oni svojim mjesnim zajednicama.
Mijenjanje imena jedna velike i gusto naseljene ulice u centru grada prije svega je skupo tehničko pitanje. Svi građani koji žive ovdje morali bi mijenjati svoje dokumente ( recimo kreditne kartice), sve firme koje ovdje posluju morale bi mijenjati svoja rješenja o registracij, pošta bi morala da se prilagođava...
Drugo
Koševo je jako star toponim, stariji od samog Sarajeva. Ne znam da li je OK da se on mijenja. Kao dijete ja sam se čudio svojim dedama koji su Titovu zvali Ćemaluša, Obalu Apel Kejom, a ulicu kralja Tomislava - Koševo.
Treće
Sigurno je da Prvi korpus zauzima važno mjesto u novijoj historiji ovog grada i da zaslužuje jednu ulicu. Ali svi takođe znamo da geografija ovog grada obiluje besmislenim, generičkim i nezasluženim nazivima ulica. Sjetimo se ogromne ulice Džemala Bijedića koja počinje negdje kod Velepekare a završava negdje na Ilidži. Transferzala ova, transferzala ona.
Dakle, da li ste za to da Ulica Koševo postane ulica Prvog korpusa ABiH ?