novi.dan.nova.nafaka wrote:Dammme wrote:Ozbiljnost diskusije se valjda ogleda u argumentima, jel' de?
Tako bi i u ovoj raspravi o je.enoj pašteti. Pljuvalo se pljuvalo, dok nije utvrđeno da ova nesretna direktorica nema ništa s tim. Ma gdje ste "diskutanti s argumentima", nisam vas prepoznao? Šta je iz boldiranog netačno?
Pa u stvari, tačno je to da ti i tebi slični očigledno nemate trunke radnog i organizacionog iskustva, i onda pišete nebuloze. Direktorica nema ništa sa paštetama!? Kao što sam već pisao, nije li njeno da osnuje stručne timove koji će nadgledati sve aspekte rada obdaništa. Sutra će doći pašteta stara 26 godina, ili neka druga namirnica koja nije primjerena ishrani u vrtićima - pa naravno da će direktor biti kriv,
ne zato što on nije vidio da je takva i takva hrana došla u skladište, već što nema službu/Tim ljudi koji to nadgleda. Naravno, forumskim piskaralima bez trunke radnog iskustva to ne može nikako ući u glavu.

Ma ko si ti bolan da nekoga nazivaš forumskim piskaralom?
Otkud ti znaš kakvo je i koliko moje radno iskustvo?
Previše sebi dopuštaš, tako da ako nastaviš sa ovakvim seljačkim pokušajima diskreditacije, moraću odgovoriti na isti način.
Da se vratimo argumentima. Timovi? O kavim bolan timovima pričaš? Pa je li ti napisah da žena ne može da zaposli odgajateljice i medicinske sestre, što je osnovna djelatnost JU Djeca Sarajeva, a kamoli još da zapošljava lezihljeboviće u administraciji. Šta je posao Tržišne inspekcije? Šta je posao metar administracije u KS? Postoje li u Kantonu službe koje bi se trebale baviti time, a ne da JU, koja jedva skrpi pare za sebe, plaća još dodatne administracije. Koliko znam JU Djeca Sarajeva je na budžetu od januara tako da ništa sami ne mogu uraditi. Ne pada ti na pamet jel' de da se osvrneš na ono što napisah oko "Kekeca" i kako je tenderska procedura odužila opravku istog na više od 4 mjeseca.
novi.dan.nova.nafaka wrote:Dammme wrote:Odeš malo i pogledaš kako izgledaju vrtići, danas 17 godina nakon rata su razvaljeni k'o da je 1996.
Nove radnike ne mogu primiti jer ih ima više nego im predviđa sistematizacija, a hitno su im potrebni novi i stručni kadrovi.
Pa ja u vrtićima visim u zadnje 3-4 godine, i čista je laž da je sve razvaljeno! Eto, i to je dokaz da veze nemaš kakva je situacija. Za cijenu koja se plaća stanje je solidno. A potrebni su kadrovi poput Nerminovog brata ili Zlatkovih asistenata !?

De molim te reci gdje "visiš"? Otiđi malo pogledaj Kekec, Lastavicu, Dunje, Rosicu, pa onda možemo razgovarati.
A što se tiče Nerminovog brata i Zlatkovih asistenata boli me neka stvar za njih. Mogu se samozapaliti zajedno sa Zlatkom i Nerminom.