Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#3301 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

gerberi wrote: Još ni Upravni odbor nije formiran koji raspisuje konkurs prema tome biće "krepaj magarče dok livada ozeleni" preko leđa naše djece i živaca nas roditelja.

Sta ti hoces u stvari? Da nova vd krsi zakon pa da odleti s pozicije? Zavrsi na birou?

arzija je krsila zakon godinama ne dozvoljavajuci da se formira normalan UO, zato je takvo stanje kakvo je.

Valjda je red da se pocne raditi po zakonu, a to trazi malo vremena. Pogotovo poslije haosa koji je ostao poslije nje.
gerberi

#3302 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

Sta ti hoces u stvari? Da nova vd krsi zakon pa da odleti s pozicije? Zavrsi na birou?
Očito nisi dobro informisan gospođa vd je rekla da su ti ljudi višak pa je sad primila 12 ljudi i prima još jednog PRVAVNIKA iako ustanova ima dva pravnika pa ja sad nešto neznam jel ovo KRŠENJE ZAKONA i RAD PO ZAKONU

Arzija je otišla koliko se to mora naglašavati UO nije zavisio od nje samo već od Ministarstva koje je trebalo raspisati konkurs a prijašnji članovi upravnog odbora su imali saglasnost da je njihov mandat validan dokle god se neraspiše novi konkurs za UO a taj konkurs je raspisan tek 2008 godine i tek ove godine poništen! Nije Arza bila 10 godina direktor i nije sve do nje bilo bilo je i ranih direktora i svi šutili. Ali činjenica je ta da se sa ovom ženom pravi greška postavljena je kao figura tu i samo govori "TAKO MINISTAR REKAO" a vi roditelji i djeco trpite. Ponavlja se scenarijo Arze i treba na vijeme djelovati! Pošto gospođa sve prepisuje od Arze vidjećemo sastava UO sve izlobirani roditelji su se vjerovatno prijavili i izlobirani uposlenici ! Živi bili pa vidjeli!!!
lilica011

#3303 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by lilica011 »

Mislim da smo i mi roditelji krivi.Moje dijete od septembra je u vrtiću i samo jednom je bio sastanak roditelja.Pojma nemamo šta se dešava,ali nažalost vecinu roditelja to i nije briga.Čitavu zimu djeca bolesna su se dovodila i svi su stalno bili bolesni.Kada sam pitala učiteljicu zašto primaju takvu djecu oni su rekli da ih ne smiju vratiti.Kada su nazvali jednog roditelja i rekli da im dijete ima temperaturu,on je rekao da im sada ona da opravdanje što su uzeli izlaz sa posla.Svaki vrtić po zakonu treba imati uposlenu med.sestru.Ja nijedan neznam da to ima.Kada sam predlagala da se organizuje sastanak rečeno je da nema dovoljan broj zainteresovanih.Da li vi mislite da je za djecu od 3 godine ,koji su prvi put tu dovoljan jedan sastanak i to na početku?Na stranu ministarske i direktorske igre(na koje mi nemamo nikakvog uticaja),ima stvari na koje mi možemo uticati a vidim da u ovom vrtiću nikog nije briga ni za što.Djeci donosimo voće,maramice sami insistiramo da petkom nosimo posteljinu.Kad bi od 36 djece koje ide svaki dan neko drugi donio nešto od toga ,mjesečno jednom bi trebali ali nece niko ništa.Mislim da u drugim vrtićima nije tako,ali Srećica je što se toga tiče katastrofa.Učiteljice su još iste ,jer su starije žene ,pa valjda ih nemogu rotirati puno.Da i još nikada djeca nisu izašla vani,jer su najmladji i kao teško je sa njima.Ima jedan period oko sat vremena kad su obadvije na poslu i mogu tada ,ali nece da se trude...Mislim da su ovo stvari na koje niko ne utiče,tipa ministar i ostali.Sve je isto bila Arzija ili Vasva...
prviputnaforumu

#3304 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by prviputnaforumu »

Postovana lilica011,

moje dijete ide u isti vrtic i mogu vam reci da smo sretni. s obzirom na situacije u ostalim vrtićima! Roditeljski se ne može održati dok ne dobiju zeleno svjetlo od Uprave, a što se tiče maramica, voća, radnog materijala, uvijek vam je tako da par roditelja donosi a 80% roditelja ne donosi. Zato nije vrtić kriv, već roditelji! Pitajte te iste učiteljice za prethodne generacije, postoje roditelji koji za 2-3 godine koliko su im djeca boravila u vrtiću nikada nisu došli niti na jedan roditeljski sastanak.
gerberi

#3305 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

Kao što sam i rekla primljeni odgajatelji su naravno veze i vezice :? a ko eto ne treba odgajatelja i ostalih uposlenika!! Jedna od takvih ja odgajateljica HEĆO MAIDA rodica ili što već od nekog direktorčića ili šefa iz JKP Park ili Rad! Pa ako je gospođa vraćala smo odabrane što nije vratila i neke koji nemaju nikoga :-) Idealn direktorčić!!! A takođe iduće sedmice se vraća neka teta sa trudničkog koju je mjenjala VALJEVČIĆ DŽEMILA pravnica (informacija od teta iz vrtića) koju će gospođa direktorica da ostavi u radnom odnosu da tako troši Budžetske i nas roditelja pare na bespotrebni neradnički kadar, a kako mi tete kažu da je ona totalno nesposobna osoba :x
PA MOŽE LI MI KO POMOĆI MOGU LI JA KAO RODITELJ PRIJAVITI GOSPOĐU VD DIREKTORICU INSPEKCIJI,(KOJA ĆE BITI EFIKASNA A NE KORUMPIRANA) JER JA NE MOGU DA VJERUJEM DA JE TA NESPOSOBNA OSOBA POTREBNIJA OD ODGAJATELJA!! :?
eluna

#3306 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

lilica011 wrote:Mislim da smo i mi roditelji krivi.Moje dijete od septembra je u vrtiću i samo jednom je bio sastanak roditelja.Pojma nemamo šta se dešava,ali nažalost vecinu roditelja to i nije briga.Čitavu zimu djeca bolesna su se dovodila i svi su stalno bili bolesni.Kada sam pitala učiteljicu zašto primaju takvu djecu oni su rekli da ih ne smiju vratiti.Kada su nazvali jednog roditelja i rekli da im dijete ima temperaturu,on je rekao da im sada ona da opravdanje što su uzeli izlaz sa posla.Svaki vrtić po zakonu treba imati uposlenu med.sestru.Ja nijedan neznam da to ima.Kada sam predlagala da se organizuje sastanak rečeno je da nema dovoljan broj zainteresovanih.Da li vi mislite da je za djecu od 3 godine ,koji su prvi put tu dovoljan jedan sastanak i to na početku?Na stranu ministarske i direktorske igre(na koje mi nemamo nikakvog uticaja),ima stvari na koje mi možemo uticati a vidim da u ovom vrtiću nikog nije briga ni za što.Djeci donosimo voće,maramice sami insistiramo da petkom nosimo posteljinu.Kad bi od 36 djece koje ide svaki dan neko drugi donio nešto od toga ,mjesečno jednom bi trebali ali nece niko ništa.Mislim da u drugim vrtićima nije tako,ali Srećica je što se toga tiče katastrofa.Učiteljice su još iste ,jer su starije žene ,pa valjda ih nemogu rotirati puno.Da i još nikada djeca nisu izašla vani,jer su najmladji i kao teško je sa njima.Ima jedan period oko sat vremena kad su obadvije na poslu i mogu tada ,ali nece da se trude...Mislim da su ovo stvari na koje niko ne utiče,tipa ministar i ostali.Sve je isto bila Arzija ili Vasva...

ljudi ne razumijem vas :? :? kad vi dolazite po svoju djecu?? jedni u 2, neki u 3, neki u 5 ili svi od 4 do 5??? pa zar je malo kafića u gradu gdje možeter sjesti i popiti kafu pa porazgovarati o problemima vaše djece ...... koji UO i koje zeleno svjetlo ..... ma koji će meni zakon zabraniti da s nekim pijem kafu na javnom mjestu???? HALOOOOOOOOOOOOO, za 3 godine našla bi brojeve telefona cijelog diplomatkog kora u svijetu, a ne 30-ak osoba iz moje bliže okoline ........

i kakvo vam je to opravdanje da "većina nije zaisteresovana" ?!?!?!??! ...... kakve vi to izgovore nalazite da svoju odgovornost prebacijete negdje drugo ........ baš me briga šta misli i radi većina - moje bi dijete bogami izvodile vani, pa kud puklo da puklo ....... ako ne znaju same, rekla bih im ja kako da to organizuju - u grupe po 4-5 djece i na smejnu ..... e baš mi je to mudro slovo :-) :-) :-)
lilica011

#3307 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by lilica011 »

eluna wrote:
lilica011 wrote:Mislim da smo i mi roditelji krivi.Moje dijete od septembra je u vrtiću i samo jednom je bio sastanak roditelja.Pojma nemamo šta se dešava,ali nažalost vecinu roditelja to i nije briga.Čitavu zimu djeca bolesna su se dovodila i svi su stalno bili bolesni.Kada sam pitala učiteljicu zašto primaju takvu djecu oni su rekli da ih ne smiju vratiti.Kada su nazvali jednog roditelja i rekli da im dijete ima temperaturu,on je rekao da im sada ona da opravdanje što su uzeli izlaz sa posla.Svaki vrtić po zakonu treba imati uposlenu med.sestru.Ja nijedan neznam da to ima.Kada sam predlagala da se organizuje sastanak rečeno je da nema dovoljan broj zainteresovanih.Da li vi mislite da je za djecu od 3 godine ,koji su prvi put tu dovoljan jedan sastanak i to na početku?Na stranu ministarske i direktorske igre(na koje mi nemamo nikakvog uticaja),ima stvari na koje mi možemo uticati a vidim da u ovom vrtiću nikog nije briga ni za što.Djeci donosimo voće,maramice sami insistiramo da petkom nosimo posteljinu.Kad bi od 36 djece koje ide svaki dan neko drugi donio nešto od toga ,mjesečno jednom bi trebali ali nece niko ništa.Mislim da u drugim vrtićima nije tako,ali Srećica je što se toga tiče katastrofa.Učiteljice su još iste ,jer su starije žene ,pa valjda ih nemogu rotirati puno.Da i još nikada djeca nisu izašla vani,jer su najmladji i kao teško je sa njima.Ima jedan period oko sat vremena kad su obadvije na poslu i mogu tada ,ali nece da se trude...Mislim da su ovo stvari na koje niko ne utiče,tipa ministar i ostali.Sve je isto bila Arzija ili Vasva...

ljudi ne razumijem vas :? :? kad vi dolazite po svoju djecu?? jedni u 2, neki u 3, neki u 5 ili svi od 4 do 5??? pa zar je malo kafića u gradu gdje možeter sjesti i popiti kafu pa porazgovarati o problemima vaše djece ...... koji UO i koje zeleno svjetlo ..... ma koji će meni zakon zabraniti da s nekim pijem kafu na javnom mjestu???? HALOOOOOOOOOOOOO, za 3 godine našla bi brojeve telefona cijelog diplomatkog kora u svijetu, a ne 30-ak osoba iz moje bliže okoline ........

i kakvo vam je to opravdanje da "većina nije zaisteresovana" ?!?!?!??! ...... kakve vi to izgovore nalazite da svoju odgovornost prebacijete negdje drugo ........ baš me briga šta misli i radi većina - moje bi dijete bogami izvodile vani, pa kud puklo da puklo ....... ako ne znaju same, rekla bih im ja kako da to organizuju - u grupe po 4-5 djece i na smejnu ..... e baš mi je to mudro slovo :-) :-) :-)
Draga Eluna ,pola roditelja nije u stanju da kaze dobro juto ili dan kad dodje po svoje dijete a misliš da je za kafu...Imam osjećaj da su svi u svom svijetu i da ih se pola ne tiče ništa oko uslova gdje su djeca.Što se tiće izlaska djece kako se petljati u neciji posao i reci moje dijete mora vani.Svi znamo kako je kad neko nama nešto govori kako da radimo svoj posao kako to završi.Kod njih je pravilo sva dijeca ili niko.Da je privatni vrtić nešto bi se moglo sugerirati a u državnim nema šanse da im se išta kaže.
gerberi

#3308 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

Draga Eluna ,pola roditelja nije u stanju da kaze dobro juto ili dan kad dodje po svoje dijete a misliš da je za kafu...Imam osjećaj da su svi u svom svijetu i da ih se pola ne tiče ništa oko uslova gdje su djeca.Što se tiće izlaska djece kako se petljati u neciji posao i reci moje dijete mora vani.Svi znamo kako je kad neko nama nešto govori kako da radimo svoj posao kako to završi.Kod njih je pravilo sva dijeca ili niko.Da je privatni vrtić nešto bi se moglo sugerirati a u državnim nema šanse da im se išta kaže.
Trebala bi sva djeca koja imaju vlastito ili općinsko dvorište da izvode djecu vani ali nema dovoljno teta jer je prekobrojnost grupa. Preča je neka sudinica DžEMILA VALJEVČIĆ (TREĆI PRAVNIK) da se zaposli jer je kao ona najzaslužnija za dolazak Vasve za direktora, preča je ona od bilo koga jer treba primati još jednog besposličara ko zna za koliku platu, a nema se za odgajatelja ko eto "TREBA ONA JADNICA DA ČEKA SAGLASNOST OD MINISTRA DA BI PRIMILA NEKOG ODGAJATELJA A ZA SUDINICU NE TREBA" ..SRAMOTA NEK JE BUDE ŽENA DIREKTOR A NE ZNA ORGANIZVATI FUNKCIONISANJE USTANOVE i kako ja kao roditelj da budem zadovoljna NIKAKO...ALI JA KAO RODITELJ NE ODUSTAJEM POZVAT ĆU SVE INSPEKCIJE RADNE,PROSVJETNE SANITARNE :x
semmy

#3309 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by semmy »

prviputnaforumu wrote:Postovana lilica011,

moje dijete ide u isti vrtic i mogu vam reci da smo sretni. s obzirom na situacije u ostalim vrtićima! Roditeljski se ne može održati dok ne dobiju zeleno svjetlo od Uprave, a što se tiče maramica, voća, radnog materijala, uvijek vam je tako da par roditelja donosi a 80% roditelja ne donosi. Zato nije vrtić kriv, već roditelji! Pitajte te iste učiteljice za prethodne generacije, postoje roditelji koji za 2-3 godine koliko su im djeca boravila u vrtiću nikada nisu došli niti na jedan roditeljski sastanak.

samo da potpisem :thumbup:
i moj sin je, doduse poodavno, jer je sad vec 6 razred, isao u srecicu , cak i u produzeni boravak do 3 razreda ( ali su produzeni poslije ukinuli, ne znam zasto ) i ja sam bila prezadovoljna a i moje dijete...vaspitacice su bile odlicne, posebno Buba i Jolanka ( mislim da su jos u srecici ) koje je moj sin obozavao. djeca su imala mnoge aktivnosti, od predstava i takmicenja sa glumom, pjevanjem do izleta na razna mjesta, obilazaka muzeja, pozorista, kina itc... posteljinu za svoje dijete sam svaki petak mijenjala, voce su imali u vrticu pa to nikad nisu trazili da donosimo...bojice, teke, i ostali pribor za rad smo naravno kupovali ( to radimo i za skolu i to mi je sasvim normalno da roditelji svojoj djeci takve stvarcice kupuju za vrtic i skolu )...
imali su cesto i casove kuhanja ( pravili su sljivopitu, sitne kolacice, keksice i sl...) naravno tada je svako dijete donosilo odredjene namirnice..imali su i casove sivanja i jos mnoge aktivnosti koje su djeci bile zanimljive...znam samo da je uvijek htio duze ostajati u vrticu jer mu je bilo zabavno..
gerberi

#3310 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

i moj sin je, doduse poodavno, jer je sad vec 6 razred, isao u srecicu , cak i u produzeni boravak do 3 razreda ( ali su produzeni poslije ukinuli, ne znam zasto ) i ja sam bila prezadovoljna a i moje dijete...vaspitacice su bile odlicne,
Voljela bi i ja kao roditelj da mogu da napišem da sam zadovoljna i da su vaspitačice odlične ali nažalost ne mogu, jer kao što sam već napisala moje dijete nema dvije stalne vaspitačice da ih mogu pohvaliti ali ovako teško jer ova jedna "stalna" realno ne može ništa i što planira ne zna ko će joj doći! :sad:
Gledam na TVSA kako gospođa Vasva kaže da moramo da pazimo kome djecu u vrtiću ostavjamo (jer je riječ bila o odvođenju-kindapovanju djeteta koja se desila prije možda više od 20 dana , a gospođa se oglasila prošle sedmice ODREAGOVALA NA VRIJEME :? ) ali ja ne znam gospođo direktorice ko mi ostaje sa dijetetom! Trenutno znači nemamo bezbjednost u vrtićima, nećemo imati ni vaspitačica ni drugih potrebnih osoba koje će na što bolji način pomoći u realizaciji što boljeg rada JU, ali zato će biti bespotrebnog administrativnog kadra poput one neke PRAVNICE VALJEVČIĆ DžEMILE koja će joj vjerovatno pomoći oko toga kako da naša djeca budu bezbjedna!!! :x. Kako je moguće da direktorica može produžiti ugovor administrativnom radniku, koji ce s njom hodati i čuvati joj torbu i za to primati platu, a ne moze produziti ugovor odgojnom osoblju kojeg fali na sve strane. INTERESANTNO :-)
StupskaBitanga

#3311 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by StupskaBitanga »

imam jedno pitanje
Da li je objavljen konkurs za upis u vrtiće Djeca Sarajeva?
i kak ide taj postupak
semmy

#3312 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by semmy »

StupskaBitanga wrote:imam jedno pitanje
i kak ide taj postupak
nema nikakvog konkursa...odes na vojnicko polje u vrtic ( zaboravih kako se zove ) ispunis formulare, potpises, kazes u koji bi vrtic zelio da ti dijete ide, odvedes dijete na izvadi bris grla i nosa i s urednim nalazima u vrtic...

bar je tako bilo...jel vasva sta mijenjala ne znam
gerberi

#3313 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

imam jedno pitanje
i kak ide taj postupak
Ima konkurs početkom juna i tu predaješ zahtjeve za koji vrtić želiš tako su mi vaspitačice objasnile,a ako sada hoćeš da upišeš dijete samo odeš kod teta nekih administrativnih radnica koje sjede na području svake opštine i potpišeš ugovor ako ima "mjesta" jer i za to moraš da imaš vezu ako je neki poseban vrtić "JER NEMA MJESTA PUNO DJEČICE A NEMA VASPITAČICA ALI ZATO IMA NA IZVOZ PRAVNIKA, PORED POSTOJEĆA DVA ZAPOŠLJAVA SE JOŠ JEDAN KAŽU VELIKI STRUČNJAK SREDIĆE SVE SVAKI MANJAK VASPITAČA UVAŽENA DŽEMILA VALJEVČIĆ DA POPRAVI I DA PRAVNO ZAŠTITI SVU ONU DJEČICU KOJU POKUŠAJU DA KINDAPUJU IZ VRTIĆA :run: :thumbup:
valterbranisarajevo

#3314 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Kada već sve znaš što ne kažeš da je među onima kojima nije produžen ugovor o radu bilo najmanje vaspitačica. Najviše je bilo: domara, kotlovničara i čistačica. Ministarstvo je zvanično u medijima objavilo taj podatak, a ja ga nisam htio prenositi očekujući da će ga ovdje postaviti neko od "zabrinutih roditelja". ali avaj... :D
valterbranisarajevo

#3315 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Nisam se više mislio javljati, ali nisam mogao više gledati kako lažeš ljude..

O manjku odgajatelja u vrtićima Sarajeva

Od promjene rukovodstva JU Djeca Sarajeva, kada je nakon dugih peripetija sa pozicije direktorice smijenjena Arzija Mahmutović, a postavljena Vasva Jajetović, govori se o problemu manjka odgajateljica.

Zapravo, roditeljima se čini da je u ovom trenutku odgajateljica manje nego što ih je bilo, dok se istovremeno kao ispomoć vrtićima angažiraju apsolventice sa pedagoškog fakulteta.

O ovom problemu stiglo je i saopćenje iz kantonalnog Ministarstva obrazovanja i nauke, u kojem se zaključuje kako je manjak odgajatelja u JU "Djeca Sarajeva" odgovornost prošlog menadžmenta. Raniji menadžment (čitaj direktorica Mahmutović) su zapošljavali veći broj tehničkog osoblja, nauštrb pedagoškog, a danak ovoj praksi jeste situacija u kojoj se vrtići trenutno nalaze.

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS dijeli zabrinutost roditelja, a ovim saopćenjem želi javnost informirati kako je "višegodišnja zapuštenost i poslovanje u pravnom vakuumu dovelo funkcionisanje JU Djeca Sarajeva na sam rub izdržljivosti odgajatelja, roditelja i djece, čemu svjedoče nalazi nadležnih inspekcijskih službi.

Prethodni menadžment JU Djeca Sarajeva ozbiljno je doveo u pitanje zakonitost poslovanja i provođenje i poštivanje odgojnih standarda i normativa u vrtićima, prije svega zbog činjenice da je omjer zapošljavanog tehničkog osoblja i odgajatelja disproporcionalan s obzirom na djelatnost", kaže se u saopćenju

Ministarstvo ovim daje odgovor i na pitanje o očiglednom sanjenju broja odgajateljica do uspostave novog menadžmena:

"Nedopustivo je da su odgajatelji angažovani ugovorima na određeno vrijeme u trajanju od više godina, što je u suprotnosti sa pozitivnim zakonskim propisima. Dakle, nijednom od odgajatelja nije otkazan ugovor o radu, već su ugovori istekli, a prijem novih uposlenika moguć je isključivo raspisivanjem konkursa što je nadležnost direktora i Upravnog odbora Ustanove.

Zaključkom Vlade KS od februara 2011. godine, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS je poduzelo sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, a prije svega, raspisivanje konkursa za izbor Upravnog i Nadzornog odbora JU "Djeca Sarajeva", koji će po imenovanju raspisati konkurs za direktora ustanove, što je početak uvođenja JU "Djeca Sarajeva" u legalno funkcionisanje" saopćeno je.

radiosarajevo.ba

Hajd zdravo... :D

Ministarstvo sigurno ima spisak svih kojima je istekao Ugovor i sigurno ne bi davali lažne informacije, jer ih po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama svako može dobiti na uvid...Eh te Kešine rodice čistačice i rođaci domari.. :D

Sada možeš nastaviti, ali ako opet pretjeraš sa lažima javiću se ja opet ponekad i opet dokazati da lažeš .... :run:
gerberi

#3316 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

Kada već sve znaš što ne kažeš da je među onima kojima nije produžen ugovor o radu bilo najmanje vaspitačica. Najviše je bilo: domara, kotlovničara i čistačica.
Pa ti očito nemaš trenutno dijete u vrtiću i nemaš pojma šta se dešava i na šta to sve liči!!!
Pa kad su čistačice bile višak zašto ih nova direktorica (ali samo podobne) vraća u radni odnos jer se gospođa boji inspekcije jer jedna žena malo pere tute pa trči da postavi ručak ...a domara kaže teta "spala vrata nemaju nikoga da to popravi" ....ako je taj neko bio višak pa sada nema nikog da to održava onda neka je otpustila :run:
Zaključkom Vlade KS od februara 2011. godine, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS je poduzelo sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, a prije svega, raspisivanje konkursa za izbor Upravnog i Nadzornog odbora JU "Djeca Sarajeva", koji će po imenovanju raspisati konkurs za direktora ustanove, što je početak uvođenja JU "Djeca Sarajeva" u legalno funkcionisanje" saopćeno je.
E vidiš u Elektroprivredi i Terminalima Ploče Federalna Vlada je uspostavila Upravne i Nadzorne odbore preko noći,a agonija JU Djeca Sarajeva je produžena ko zna do kada.Da je cilj Ministarstva da riješi problem poduzeo bi slične mjere već konkurs za Upravni i Nadzorni nije u skladu sa Zakonom, nema dovoljan broj prijavljenih...elem da će konkurs biti poništen :thumbup: što znači nema ni početka uvođenja legalnog funkcionisanja JU, a ni direktora ko zna do kada ..A evo je Ministarstvo objavilo ponovno Javni oglas za Predsjednika UO 06.05.2011 ponovni poziv za prijave otvoren još 30 minimalno dana zbog (Službenih novina) što ovakva objava nije po Zakonu jer se u slučaju neprijavljivanja ni jednog kandidata za poziciju člana ili Predsjednika UO trbao poništiti,pa objaviti novi, a ne ovako ponovno poziv za prijave ....pa tamo negdje do Septembra MOŽDA!!!
Ministarstvo sigurno ima spisak svih kojima je istekao Ugovor i sigurno ne bi davali lažne informacije, jer ih po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama svako može dobiti na uvid...Eh te Eešine rodice čistačice i rođaci domari.
Sigurno da ima spisak svih onih kojima je istekao Ugovor (imena i prezimena) ali su ti isti ljudi, pojedina imena i vrćeni u radni odnos. ZAŠTO JE ONDA REČENO DA SU TI LJUDI VIŠAK AKO SE SADA ODABRANI I DOBRO PROBRANI VRAĆAJU U RADNI ODNOS (VEZICE DIREKTORSKE,ŠEFIĆA NEKIH,ITD.) :? TO SE SVE MOŽE PROVJERITI!
A što se tiče Standarda prgledaj malo pa dođi do informacija koliko koja grupa ima djece (svaka broji preko standarda) koliko imaju čistačica po Standardu, domara po Standardu, da se zabrineš a Standarde imaš na web stranici Ministarstva :sad:
Pa kad se utvrdi da ja kao dobro informisni roditelj i brinem za svoje dijete, roditelj koji svoje dijete svako jutro odvede u vrtić i pomisli ko će ga poslije podne sačekati laže i ovim putem sugerišem da gospođa Vasva PRIMA NEPOTREBNE LJUDE (PRAVNIKE), a moje dijete to trpi naravno za moje pare onda se javi pa mi reci da lažem.
:thumbup:
amrica

#3317 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

jah, zaboravila si napisati kako se zove ta pravnica kriva za sve :zzzz:
nisi odavno :-)
gerberi

#3318 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

E kako sam i do sada pisala istinu evo još jedne KOJA SE MOŽE PROVJERITI, JEL ISTINA ILI NE, pa neka mi neko kaže da ja govorim laži !!
Gospođa Vasva Jajetović koja je trebala uvesti zakonitosti u rad JU "Djeca Sarajeva" napravila je nečuven prekršaj, ja mislim da bi joj na toj hrabrosti i Arza pozavidila, koja kako po forumu piše nije bilo većeg kriminalca i kršitelja Zakona od nje!

PAZITE OVO: ZALJUČEN UGOVOR DŽEMILI VALJEVČIĆ DIPLOMIRANOM PRAVNIKU, POLOŽEN PRAVOSUDNI ISPIT(POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA), NA RADNO MJESTO ŠEFA SLUŽBE ZA NABAVKU GDJE NEISPUNJAVA USLOVE PO SISTEMATIZACIJI RADNIH MJESTA, TAKO DA JOJ JE ZA OVO RADNO MJESTO BILA POTREBNA VŠS/SSS I TO JOŠ TRI GODINE RADNOG ISKUSTVA NA TIM POSLOVIMA I TO JOJ JE POTPISAN UGOVOR NA PERIOD DO RASPISIVANJA KONKURSA KOJI ĆE BITI KO ZNA KADA (DO IMENOVANJA UPRAVNOG ODBORA). NJOJ DO RASPISIVANJA KONKURSA, A VASPITAČICAMA PO MJESEC DANA. SVAKA ČAST

Vaspitačice ogorčene ne smiju ništa reći jer se boje Vasve, kažu počela provoditi mobing i prijetiti prebacivanjem iz objekta u objekat, uzmi knjižicu ako ti se ne sviđa ima ko hoće itd. PA ZAR JE OVO MOGUĆE KADA ĆE NA MJESTO DIREKTORA DOĆI NORMALNA OSOBA!!!!

MINISTRE TI I VLADA STE NAM ZADNJA NADA!!! REGULIŠITE OVO PRIJE NEGO DOĐE DO NEKOG BELAJA MOJE DJETE JE U VRTIĆU I MNOGA DRUGA DJECA!!!
gerberi

#3320 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

TI MIRNO SPAVAŠ A JA SUTRA DIJETE U VRTIĆ PA KO ZNA ŠTA GA SVE ČEKA
MOGU GA I KINDAPOVAT :-x
amrica

#3321 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

gerberi wrote:TI MIRNO SPAVAŠ A JA SUTRA DIJETE U VRTIĆ PA KO ZNA ŠTA GA SVE ČEKA
MOGU GA I KINDAPOVAT :-x
dzemila ce ga oteti :run:
gerberi

#3322 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by gerberi »

dzemila ce ga oteti
Tebi je vjerovatno ovo zezancija ali ja kao roditelj sam zabrinuta ali sa razlogom! Jer nema vaspitača a ima neki besposličara koji neće ništa raditi a platu primati. Oni će odvajati od usta djece i davati plate besposličarima!!!
E vjeruj da neće moći!!!
nosara

#3323 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

Bice jebeno ako pocnu djecu kindapovat... :sad: Toga kod arze nase nije bilo... 8-)
vendeta

#3324 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by vendeta »

pozz svima,posebno na ovoj temi,o kojoj mnogo znam jer mi je dosta prijateljica radilo i radi u ovoj firmi i da znate da je situacija svakim danom sve gora jer ljudi ostaju bez posla a djece je sve više i više a nepotrebni radnici kao što je administracija ostaje da radi i produžuju im se ugovori!
nosara

#3325 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

vendeta wrote:pozz svima,posebno na ovoj temi,o kojoj mnogo znam jer mi je dosta prijateljica radilo i radi u ovoj firmi i da znate da je situacija svakim danom sve gora jer ljudi ostaju bez posla a djece je sve više i više a nepotrebni radnici kao što je administracija ostaje da radi i produžuju im se ugovori!
Kad pocnu kindapovat, javi se... :zzzz:
Post Reply