Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#3151 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

crno_sa_zlatnim wrote:Vijece roditelja je trazilo proslavu Nove godine sa DM, sto je i omoguceno a vjerovatno ce i dalje biti neupitno. Insistiranje na ukidanju vjeronauke ce naravno imati kontreefekekat, a mislim da novi ministar nece imati toliko hrabrosti bez obzira koliko se kofrci na pocetku mandata.
Jer svakom mandatu dodje kraj, a ne sumnjam da ce kao i ostali pokusati da pliva ove 4 godine.
Tako da jos uvijek nema mjesta za slavlje, bar kad je vjeronauk u pitanju.
Kontraefekt?
Ma hajde?
crno_sa_zlatnim

#3152 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by crno_sa_zlatnim »

Kontrainicijativu, ako bas hoces :mrgreen:
Fliksi

#3153 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Fliksi »

seln wrote:
Fliksi wrote:
Izvinite svi ali tema glasi "Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtica".
Vratite se na pocetak i vidite kako su formulisani zahtjevi i ciljevi inicijative. Cilj nije "skinimo Arziju"!
Ovo je samo otvorilo put da se svi ovi ciljevi eventualno ispune. A da li ce - to je vec drugo pitanje....
I ja naravno pucam od srece sto je doticna napokon otisla ali to samo za sebe ne mora znaciti da ce se svi problemi rijesiti potezom carobnog stapica.
Sada slijedi ozbiljan rad svih: ministarstva, ustanove, VR...a ako to izostane, nista se nije postiglo (osim sto ne gledamo Arzijin mrski lik)
Ne poricem da ima jos da se radi, ali tema kao forumska diskusija je zavrsena. Bilo je sekularisti protiv sherijatlija.
Sherijatlije izgubili. Ostatak se moze svesti na vijesti o aktivnostima vijeca roditelja.
Ne slazem se sa tobom. "Serijatlije i sekularisti" je vrlo ograniceno posmatranje ove situacije. Ovdje su dvije krajnosti zakonitost i nezakonitost tj. kriminal i eticnost, te stoga mislim da ce ova tema jos zivjeti.
Prema tvojoj tezi zaista ispada da je Arzija "smijenjena zbog mahrame" tj. dozvoljavas onima koje nazivas serijatlijama da zive u tom ubjedjenju sto je potpuno pogresno.
Ja se pak nadam da ce neko novo rukovodstvo ove ustanove poraditi na zakonima, napuniti sve one rupe koje su nedostajale, uskladiti zakone i pravilnike i mnogo toga drugog.....
Vijece roditelja svakako radi u svom domenu i tu nema sta da se komentarise (osim eventualno da neko da kakvu dobru ideju ili ih poveze sa donatorima :-D )
seln

#3154 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

crno_sa_zlatnim wrote:Kontrainicijativu, ako bas hoces :mrgreen:
Ma trazi i MIle referendum, svaki dan. :D
delightful

#3155 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by delightful »

drzite se teme, molim vas. hvala.
safran

#3156 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

Da je priča završena mogu misliti sam osobe koje nisu ni pregledale prvih par stranica teme. Nažalost, već dvije godine ova tema alterira između dvije totalno sporedne priče ovisno o godišnjem dobu: "Za i protiv DM" i "Za i protiv vjeronauka". Smjenom Arzije Mahmutović nije riješen niti jedan problem zbog kojeg ova tema postoji. Sve što je realno postignuto nakon dvije godine jeste da je sa mjesta direktora smijenjena osoba sa kojom roditelji nisu mogli ostvariti civilizovanu komunikaciju. Podsjetite se teksta Inicijative - na ovoj temi su mnogi napisali desetine tekstova a da nikada nisu pročitali ovaj tekst.
seln

#3157 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

safran wrote:Da je priča završena mogu misliti sam osobe koje nisu ni pregledale prvih par stranica teme. Nažalost, već dvije godine ova tema alterira između dvije totalno sporedne priče ovisno o godišnjem dobu: "Za i protiv DM" i "Za i protiv vjeronauka". Smjenom Arzije Mahmutović nije riješen niti jedan problem zbog kojeg ova tema postoji. Sve što je realno postignuto nakon dvije godine jeste da je sa mjesta direktora smijenjena osoba sa kojom roditelji nisu mogli ostvariti civilizovanu komunikaciju. Podsjetite se teksta Inicijative - na ovoj temi su mnogi napisali desetine tekstova a da nikada nisu pročitali ovaj tekst.
Ako je se tema vrtjela oko Arzije jer nije bila moguca civilizirana diskusija, ok...sada nje nema, pretpostavljam da ce diskusija biti civilizirana, tema vise nije konfliktna, vec cisto izvjestavanje.
zonbirile

#3158 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zonbirile »

orao već izliven za ovu godinu,a nema lujke
Fliksi

#3159 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Fliksi »

seln wrote:
safran wrote:Da je priča završena mogu misliti sam osobe koje nisu ni pregledale prvih par stranica teme. Nažalost, već dvije godine ova tema alterira između dvije totalno sporedne priče ovisno o godišnjem dobu: "Za i protiv DM" i "Za i protiv vjeronauka". Smjenom Arzije Mahmutović nije riješen niti jedan problem zbog kojeg ova tema postoji. Sve što je realno postignuto nakon dvije godine jeste da je sa mjesta direktora smijenjena osoba sa kojom roditelji nisu mogli ostvariti civilizovanu komunikaciju. Podsjetite se teksta Inicijative - na ovoj temi su mnogi napisali desetine tekstova a da nikada nisu pročitali ovaj tekst.
Ako je se tema vrtjela oko Arzije jer nije bila moguca civilizirana diskusija, ok...sada nje nema, pretpostavljam da ce diskusija biti civilizirana, tema vise nije konfliktna, vec cisto izvjestavanje.
Kao sto vec rekoh :razz:
Arzija je bila samo sredstvo koje je otezavalo ne samo normalnu komunikaciju vec i normalno funkcionisanje ustanove.
Bez nje se mozemo nadati da ce sve ici lakse ali nema nikakve garancije za to.
Kad se sve kockice podloze, kada se stvori atmosfera za konstruktivan rad tek onda cemo moci vidjeti da li je ova tema okoncana. A do tada ce proci puno Bajrama :-)
safran

#3160 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

Smjena Arzije Mahmutović nije nikakva garancija da će civilizovan dijalog biti moguć ali se treba nadati da je gđa. Jajetović nešto naučila na greškama svoje prethodnice, npr. trebala bi biti svjesna da roditelji djece koja pohađaju vrtiće znaju čitati i pisati.
Chisum

#3161 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chisum »

Fliksi wrote:
seln wrote:
Kao sto vec rekoh :razz:
Arzija je bila samo sredstvo koje je otezavalo ne samo normalnu komunikaciju vec i normalno funkcionisanje ustanove.
Bez nje se mozemo nadati da ce sve ici lakse ali nema nikakve garancije za to.
Kad se sve kockice podloze, kada se stvori atmosfera za konstruktivan rad tek onda cemo moci vidjeti da li je ova tema okoncana. A do tada ce proci puno Bajrama :-)

Naravno da nista jos nista nije okoncano.... ali

salihh

#3162 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by salihh »

e ako je ovih poslednjih nekolicina forumasa primjer te nove civiliziranosti koja nam dolazi nakon mraka arzijinog, onda... :run:
drago mi je da su maske pale i da se sada i vidi da je arzijina marama i odsustvo ljubavi prema svetom deda mrazu njezin najveci grijeh... sada mozemo nastaviti kao i do sada...
predlazem da se djeci uz obavezno pojavljivanje dm jednom mjesecno organiziraju i degustacije svinjetine te povremeno alkoholisanje kako bi spremna docekala svijetliju buducnost koju im priprenaju sekularisti...

ehhhh, malo ironije, ali fakat ni daleko od istine :(
Chisum

#3163 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chisum »

salihh wrote:e ako je ovih poslednjih nekolicina forumasa primjer te nove civiliziranosti koja nam dolazi nakon mraka arzijinog, onda... :run:
drago mi je da su maske pale i da se sada i vidi da je arzijina marama i odsustvo ljubavi prema svetom deda mrazu njezin najveci grijeh... sada mozemo nastaviti kao i do sada...
predlazem da se djeci uz obavezno pojavljivanje dm jednom mjesecno organiziraju i degustacije svinjetine te povremeno alkoholisanje kako bi spremna docekala svijetliju buducnost koju im priprenaju sekularisti...

Jeste, provalio si nas.

Uglavnom, vozdra!

"Dama" je fasovala pedalu, a to je sada najbitnije.
salihh

#3164 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by salihh »

Chisum wrote:
salihh wrote:e ako je ovih poslednjih nekolicina forumasa primjer te nove civiliziranosti koja nam dolazi nakon mraka arzijinog, onda... :run:

Jeste, provalio si nas.

Uglavnom, vozdra!
vozdra i tebi, nisam ja nikoga provalio, sami se provaljujete... kontas
poznanik

#3165 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

salihh wrote:...predlazem da se djeci uz obavezno pojavljivanje dm jednom mjesecno organiziraju i degustacije svinjetine te povremeno alkoholisanje kako bi spremna docekala svijetliju buducnost koju im priprenaju sekularisti...
Zašto ne? Bolje što prije, da znaju, da se ne pitaju kasnije kako niko ne umire (kako su ih na vjeronauci učili), a milijarde ljudi je jede i pije... Možda će shvatiti da ih neko laže :oops:
ultima_palabra

#3166 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ultima_palabra »

poznanik wrote:
salihh wrote:...predlazem da se djeci uz obavezno pojavljivanje dm jednom mjesecno organiziraju i degustacije svinjetine te povremeno alkoholisanje kako bi spremna docekala svijetliju buducnost koju im priprenaju sekularisti...
Zašto ne? Bolje što prije, da znaju, da se ne pitaju kasnije kako niko ne umire (kako su ih na vjeronauci učili), a milijarde ljudi je jede i pije... Možda će shvatiti da ih neko laže :oops:
Koja tolerancija u ova dva posta :-) Naizgled tako daleko, a ustvari tako blizu...
zlatiborka

#3167 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zlatiborka »

Novoj direktorici gospodji Jajetovic je dat zadatak od strane ministarstva da podnese izvjestaj o zatecenom stanju u JU "Djeca Sarajeva" u roku od 10-tak dana. Blizi se istek tog roka, pa ce se vidjeti kako je gospodja Arzija vodila ustanovu, sta je radila, gdje su se trosile pare i tako to.....

Tu joj ni 10 mahrama nece pomoci ako se pokaze da je brljala, a vrijeme je da i Finansijska policija uleti i natenane proceslja sve i obznani rezultate istrage! :x

Ironija ili ne, ali ovo povecano ti je, blago receno....BLJAK....(smajlikojipovraca)
maslina

#3168 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maslina »

zlatiborka wrote:

Novoj direktorici gospodji Jajetovic je dat zadatak od strane ministarstva da podnese izvjestaj o zatecenom stanju u JU "Djeca Sarajeva" u roku od 10-tak dana. Blizi se istek tog roka, pa ce se vidjeti kako je gospodja Arzija vodila ustanovu, sta je radila, gdje su se trosile pare i tako to.....

Tu joj ni 10 mahrama nece pomoci ako se pokaze da je brljala, a vrijeme je da i Finansijska policija uleti i natenane proceslja sve i obznani rezultate istrage! :x

Ironija ili ne, ali ovo povecano ti je, blago receno....BLJAK....(smajlikojipovraca)
Po ko zna koji put ne možeš zadrtom objasniti: nije marama, nije DM. Izvještaj će ubrzo biti gotov. Ono što se već zna je da je za njenog mandata zaposleno najviše tehničkog osoblja (kuharice, čistačice...) i jedan veterinar. Za koji će on, niko ne zna. Zna se samo da imaju višak tehničkog osoblja. Onaj ko ih otpusti biće zlotvor, a Arzija koja ih je bespotrebno primila, dobrotvor.
Nedavno je B92 počela novu sezonu Insajdera. Tema je bila "Sprega pojedinih crkvenih krugova i desničarskih organizacija". U toku emisije je nekoliko puta ponovljeno kako novinari nemaju namjeru dovoditi u pitanje rad crkve, nego isključivo nekih ljudi. Naravno, kao i salihh, sutradan su se neki mediji oglasili sa manje više istim naslovom : "B92 protiv crkve!"
Fliksi

#3169 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Fliksi »

Ja ne znam zaista koliko vremena i argumenata se mora potrositi na vas koji sve posmatrate samo iz jednog ugla (kruznica ima njih 360, znas?)
Zreba li opet ponavljati sve sto tamo nije zakonito i pravilno? Tebo i slicnima ocito treba :x
Da, svi mi koji zelimo da nam djeca zimuju u objektima koje ne drzi predjedavajuci UO (da cirtiram tacku iz zakona o sukobu interesa "ne smije imati finansijski interes u instituciji cijim UO predsjedava") a koji je btw izgradjen bez gradjevinske, a uskladu sa tim nema ni upotrebnu dozvolu, svi mi koji zelimo da nam djeca ostvare ZAKONSKO pravo na osiguranje tokom boravka djeteta u predskolskoj ustanovi, svi mi koji zelimo da djeca peru ruke toplom vodom, svi mi koji zelimo da svaka aktivnost bude izjednacena tj. da je svi roditelji ili placaju ili ne placaju - mora da zderemo svinjetinu, alkoholisemo se (mozda usput nemamo zavrsenu ni osnovnu), a samim tim mora da smo totalni inovjerci, komunjare ili sta vec :D
Svaka cast, tvoj post, za razliku od nasih, zaista pokazuje civiliziranost :run:
maslina

#3170 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maslina »

Usput, neka djeca koja idu u vrtiće JU jedu svinjetinu. Pa šta bi ti sada, da ih lišiš života? O čemu pričaš nerastu?
sharafce

#3171 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by sharafce »

Politika je u svemu, pa i medju malom rajom koja nema pojma o tome...nije dobro :(
Meni je sasvim svejedno ko sjedi na vrhu JU "Djeca Sarajeva", mislim iz koje stranke, vazno mi je da je taj covjek sposoban, da djeca imaju zdraviju ishranu, da ih je manje po grupama, da imaju dovoljno sapuna, da rucak nje neukusan da ga niko ne bi jeo..., da tete imaju mnogo bolji odnos prema djeci, da se ne ponasaju kao da su Bogom date, .....da jedva čekaju da im djeca dodju, a ne: što ih manje dodje njima draže :(
crno_sa_zlatnim

#3172 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by crno_sa_zlatnim »

maslina wrote:

Usput, neka djeca koja idu u vrtiće JU jedu svinjetinu. Pa šta bi ti sada, da ih lišiš života? O čemu pričaš nerastu?

Ovako ce vjerovatno izgledati i koalicija na kantonalnom nivou. Da nije zalosno mozda bi i bilo smijesno.
zonbirile

#3173 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zonbirile »

-------------------------------
drug moj dragi,kada se desi ono što ti i braća priželjkujete,prvi će prići Amerika i ostali,a eto i mene s njima.Do tada sanjaj.Istorija bar nas tako uči.
safran

#3175 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

Kao što već rekoh, mnogi forumaši koji ostaviše veliki broj postova na ovoj temi nikada nisu pročitali tekst Inicijative. Da još dodam da ih to uopšte i ne zanima tako da ne vrijedi ponavljati.
Post Reply