Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#301 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

mIRCerka wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedna zvijezda je nekako cudna, nije kao druge... Perfidarije iz kuhinje "po zakonu"... :lol:
jedna mama

#302 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

swirl wrote:
jedna mama wrote:Hoces li pojasniti sta bi slika trebala da docara?
Da zvijezda tjera mjeseca :mrgreen:
Ja bih prije rekla tjerala - proslo svrseno vrijeme
upravnik

#303 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by upravnik »

Genijalna karikatura M.Ibrahimpašića u sarajevskom Oslobođenju.
Objavljeno u petak, 13. :kravata:

Image
hagel

#304 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hagel »

NIsam dugo bio na forumu ali nisam puno ni propustio.
@...gost jos uvijek se bori za gradjansko Sarajevo.....demokratskim putem gde je ispravno samo ono sto on misli a ne vecina... Sada kada nema Semihe, postoji Arzija sutra neko treci... Pored njega vidim i ostale forumashe koji i dalje tapkaju u istom mjestu boreci za neko gradjanstvo u kojem ljudi drugaciji od njih nemaju mjesta. Sta zakljuciti kada vidim da isti ljudi podrzavaju istospolne brakove i bore se za prava djece :-) :-) :-) Neki od njih nisu u stanju preuzeti odgovornost braka i djece a na forumu nas uce sta treba da radimo.... :roll: :roll: :roll:

Btw,
Otac sam dvoje djece od kojih mi jedno boravi u vrticu JU Djeca Sarajeva i zadovoljan sam onim sto ta institucija pruza. Naravno to ne znaci da nema stvari koje bi trebalo unaprijediti, ali treba biti realan prema mogucnostima navedene institucije.
Ja licno provjeravam kako mi se dijete hrani i kako se sa njim ponasa u obdanistu. Ja ga prijavljujem na one aktivnosti koje mislim da su OK za njega i ne stvaram nikakve predrasude o drugim roditeljima koji drugacije usmjeravaju svoju djecu i zahtjevaju druge stvari.......
Nazalost, ovakav pristup je totalno ne prihvatljiv ako se ne poklapa sa razmisljanjem nekolicinom tkz. gradjana roditelja koji su manjina i koje podrzavaju uvijek ista grupa forumasha kod kojih zbog ne postojanja kulture uvazavanja drugacijeg, kao rezultat izlaze inicijative koje vise imaju politicku pozadinu i samo tu imaju efekat, nego sto bi trebalo doprinjeti boljem radu institucije.
swirl

#305 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by swirl »

hagel wrote:NIsam dugo bio na forumu ali nisam puno ni propustio.
@...gost jos uvijek se bori za gradjansko Sarajevo.....demokratskim putem gde je ispravno samo ono sto on misli a ne vecina... Sada kada nema Semihe, postoji Arzija sutra neko treci... Pored njega vidim i ostale forumashe koji i dalje tapkaju u istom mjestu boreci za neko gradjanstvo u kojem ljudi drugaciji od njih nemaju mjesta. Sta zakljuciti kada vidim da isti ljudi podrzavaju istospolne brakove i bore se za prava djece :-) :-) :-) Neki od njih nisu u stanju preuzeti odgovornost braka i djece a na forumu nas uce sta treba da radimo.... :roll: :roll: :roll:

Btw,
Otac sam dvoje djece od kojih mi jedno boravi u vrticu JU Djeca Sarajeva i zadovoljan sam onim sto ta institucija pruza. Naravno to ne znaci da nema stvari koje bi trebalo unaprijediti, ali treba biti realan prema mogucnostima navedene institucije.
Ja licno provjeravam kako mi se dijete hrani i kako se sa njim ponasa u obdanistu. Ja ga prijavljujem na one aktivnosti koje mislim da su OK za njega i ne stvaram nikakve predrasude o drugim roditeljima koji drugacije usmjeravaju svoju djecu i zahtjevaju druge stvari.......
Nazalost, ovakav pristup je totalno ne prihvatljiv ako se ne poklapa sa razmisljanjem nekolicinom tkz. gradjana roditelja koji su manjina i koje podrzavaju uvijek ista grupa forumasha kod kojih zbog ne postojanja kulture uvazavanja drugacijeg, kao rezultat izlaze inicijative koje vise imaju politicku pozadinu i samo tu imaju efekat, nego sto bi trebalo doprinjeti boljem radu institucije.
:thumbup: :thumbup:
uvjek dobar gost

#306 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

Samo kratko jer sam prozvan... ko je većina... šta je većin prst u oku... kako se većina ponaša... koji su njeni argumenti...

Hegel pobrkao si lončiće...
hadzinicasa

#307 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

Btw,
dobro, što se ne boriš za te stvari koje bi "trebalo unaprijediti"? niko nema predrasude prema roditeljima koji traže druge stvari, ne znam odakle ti to. Pogledaj malo za šta se zalažu roditelji i upri prstom u politiku. Moje dijete također ide u vrtić. Ja lično nemam ništa protiv nikakve aktivnosti, samo želim da mi se ostavi sloboda izbora. Ne samo meni nego svima. A mislim da se oko 10 miliona godišnje koje dobija JU Djeca Sarajeva može bolje iskoristiti ZA djecu.

nema potrebe da djeca u 2009. godini piju mlijeko u prahu, jedu mljevenu salamu u varivu, piju razmućeni limuntos i čaj od uprženog šećera. dnevno se za hranu po jednom djetetu troši 0.5 KM. Pa ti skontaj. Tu politika nema mjesta. samo i isključivo djeca.
45cents

#308 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

uvjek dobar gost wrote:Samo kratko jer sam prozvan... ko je većina... šta je većin prst u oku... kako se većina ponaša... koji su njeni argumenti...
Hegel pobrkao si lončiće...
Hegel nije pobrkao lončiće!!

To je ona većina za koju se SDA zalaže u Foči, u Višegradu, Stocu, Banjaluci, pa i u "svom" Sarajevu... Tako su došli do ideje o 4-tom entitetu, kako bi svi svuda bili u većini (naravno uz potpunu cjelovitost Republike Srpske). Dakle, postdejtonsko je pravilo da većina uređuje javni život i javne službe, zato su se i ušutili za one dijelove BiH, gdje ne mogu "obezbijediti većinu".

Lijepo su se odrekli svih i svega, samo da obezbijede vladavinu većine u Sarajevu, Zenici, Konjicu i Bihaću.

Sorry za politički off topic u vrtićkoj butigi, samo sam pojasnio "šta" i kakva politika "stoji" iza Arzije, Semihe, Hapi, Zemi, Drpi, itd....
ravic

#309 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ravic »

Bojim se da mijenjamo teze. Pricamo o djeci u vrticima, uslovima u kojima borave, hrani koju jedu, sve to potkrijepimo dokazima ne transparentnom radu JU a onda pocnu price o tome kako mi uvlacimo djecu u politiku. Jel' mi roditelji nismo transparentno izabrali Vijece roditelja ili to nije ucinila JU ? (Ako je sve u redu cemu onda ne transparentnost ?) Jel mi roditelji pricamo o tome kolika je plata, ko je iz koje stranke ili govorimo da smo otkrili (postoje dokumenti, narudzbenice i sl) da se djeci daje limuntos, mlijeko u prahu, salame pred istek roka trajanja ? Da li govorimo o tome ko i kako izdaje vrtice, gdje i kome odlaze te pare ili pricamo da su vrtici prenakrcani, da djeca spavaju na spuzvama, koje su prostrte na pod, na kojem je itison koji su roditelji kupili a ispod kojeg je beton ? Jeste li svi vi zagovornici kojekakvi i kojecega platili osiguranje svoje djece ? Jeste li dobili racun ? Jeste li dobili primjerak ugovora u kojem vidite kod koga su djeca osigurana, od cega su djeca osigurana ? Niste. E onda ste prekrsili zakon ove drzave koju navodno branite. Zajedno sa JU koja nije izdala racun, zajedno sa JU koja je na oglasne ploce izvjesila primjerak ugovora tek nakon sto im je to trzisna inspekcija nalozila. ASA OSIGURANJE je osiguravatelj nase djece, koja je osiguranje JU dobila bez tendera a djecu osigurava na: trajni invaliditet, iznenadnu smrt i smrt usljed bolesti. Hocemol' o vjeronauci ? Hajmo. Ne zelim da mi djete vjerski obrazuje institucija koja krsi zakon. Ne zelim da mi na vjeronauci dijete plase, jer vjera je sama po sebi lijepa i uci istini i moralu a ne strahu od ljevorukih i slicnim budalastinama. Ne zelim da mi vjerouciteljice budu djevojcice od 18 godina sa pola kile sminke ispod marame koja prije vjeroucenja mora biti pedagog, znati kako i sta treba sa djecom. Te djevojcice, ni krive ni duzne nemaju pojma o svom zivotu a komoli da djecu poducavaju vjeri. Nasa djeca u tom slucaju sticu pogresnu sliku o onome sto jeste vjera. A izvinit ce te u mojoj porodici tradicija u tom smislu bastini se mnogo duze od 1992-ge. Zasto, visoko moralne osobe nadlezne za ovaj, sad vec problem a mislim pritom na Direktoricu JU i Ministra Kesu ne izadju u javnost, prostru papire i zacepe svima nama usta. Dajte papire.
Ko je u UO JU Djeca Sarajeva, kako se i zasto ponavlja procedura izbora Vijeca Roditelja, dajte narudzbenice u kojima se vidi sta stvarno djeca jedu i piju, dajte tender u kojima se vidi zasto je ASA dobila osiguranje djece, dajte kopije racuna za novac kojima su roditelji platili to osiguranje, dajte racune za casopise koje prodajete u vrticima a koji su namjenjeni djeci osnovne skole, dajte, zaceoite nam usta ili se u protivnom prekinite kriti iza politike, teorija zavjera i sto je najgore marama i vjere koja bi vam trebala biti sveta ako nisu vec djeca.
Pčelica

#310 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Roditelj sam, cije djete ide u vrtic Pcelica na Vratniku. Vrtic koji je tek odnedavno poceo sa radom, zasto je dolazilo do prestanka rada istog , ne znam. Mogu reci da sam prezadovoljna svime sto nudi ovaj vrtic, pocevsi od vaspitacica, pa nadalje.
Imam iskustva sa privatnim vrticima, koje sam placala duplo skuplje, za nista bolje uslove. Sve u svemu pruzam punu podrsku direktorici, i nemam nikakvih zamjerki u vezi sa radom vrtica, kao ni vecina roditelja cija djeca idu u navedeni vrtic.
hadzinicasa

#311 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

Pčelica wrote:Roditelj sam, cije djete ide u vrtic Pcelica na Vratniku. Vrtic koji je tek odnedavno poceo sa radom, zasto je dolazilo do prestanka rada istog , ne znam. Mogu reci da sam prezadovoljna svime sto nudi ovaj vrtic, pocevsi od vaspitacica, pa nadalje.
Imam iskustva sa privatnim vrticima, koje sam placala duplo skuplje, za nista bolje uslove. Sve u svemu pruzam punu podrsku direktorici, i nemam nikakvih zamjerki u vezi sa radom vrtica, kao ni vecina roditelja cija djeca idu u navedeni vrtic.
SUPER. U čemu pružaš podršku direktorici?
45cents

#312 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

ravic wrote:Bojim se da mijenjamo teze. Pricamo o djeci u vrticima, uslovima u kojima borave, hrani koju jedu, sve to potkrijepimo dokazima ne transparentnom radu JU a onda pocnu price o tome kako mi uvlacimo djecu u politiku. Jel' mi roditelji nismo transparentno izabrali Vijece roditelja ili to nije ucinila JU ? (Ako je sve u redu cemu onda ne transparentnost ?) Jel mi roditelji pricamo o tome kolika je plata, ko je iz koje stranke ili govorimo da smo otkrili (postoje dokumenti, narudzbenice i sl) da se djeci daje limuntos, mlijeko u prahu, salame pred istek roka trajanja ? Da li govorimo o tome ko i kako izdaje vrtice, gdje i kome odlaze te pare ili pricamo da su vrtici prenakrcani, da djeca spavaju na spuzvama, koje su prostrte na pod, na kojem je itison koji su roditelji kupili a ispod kojeg je beton ? Jeste li svi vi zagovornici kojekakvi i kojecega platili osiguranje svoje djece ? Jeste li dobili racun ? Jeste li dobili primjerak ugovora u kojem vidite kod koga su djeca osigurana, od cega su djeca osigurana ? Niste. E onda ste prekrsili zakon ove drzave koju navodno branite. Zajedno sa JU koja nije izdala racun, zajedno sa JU koja je na oglasne ploce izvjesila primjerak ugovora tek nakon sto im je to trzisna inspekcija nalozila. ASA OSIGURANJE je osiguravatelj nase djece, koja je osiguranje JU dobila bez tendera a djecu osigurava na: trajni invaliditet, iznenadnu smrt i smrt usljed bolesti. Hocemol' o vjeronauci ? Hajmo. Ne zelim da mi djete vjerski obrazuje institucija koja krsi zakon. Ne zelim da mi na vjeronauci dijete plase, jer vjera je sama po sebi lijepa i uci istini i moralu a ne strahu od ljevorukih i slicnim budalastinama. Ne zelim da mi vjerouciteljice budu djevojcice od 18 godina sa pola kile sminke ispod marame koja prije vjeroucenja mora biti pedagog, znati kako i sta treba sa djecom. Te djevojcice, ni krive ni duzne nemaju pojma o svom zivotu a komoli da djecu poducavaju vjeri. Nasa djeca u tom slucaju sticu pogresnu sliku o onome sto jeste vjera. A izvinit ce te u mojoj porodici tradicija u tom smislu bastini se mnogo duze od 1992-ge. Zasto, visoko moralne osobe nadlezne za ovaj, sad vec problem a mislim pritom na Direktoricu JU i Ministra Kesu ne izadju u javnost, prostru papire i zacepe svima nama usta. Dajte papire.
Ko je u UO JU Djeca Sarajeva, kako se i zasto ponavlja procedura izbora Vijeca Roditelja, dajte narudzbenice u kojima se vidi sta stvarno djeca jedu i piju, dajte tender u kojima se vidi zasto je ASA dobila osiguranje djece, dajte kopije racuna za novac kojima su roditelji platili to osiguranje, dajte racune za casopise koje prodajete u vrticima a koji su namjenjeni djeci osnovne skole, dajte, zaceoite nam usta ili se u protivnom prekinite kriti iza politike, teorija zavjera i sto je najgore marama i vjere koja bi vam trebala biti sveta ako nisu vec djeca.

Čovječe, šta reći nakon ovoga?

Godinama sam čekao da pročitam ovakve javne komentare.

Sa dubokim poštovanjem, šaljem vam sve čestitke i želje da uspijete u svojoj misiji!!!!
valterbranisarajevo

#313 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Nalog protiv Arzije Mahmutović

Arzijin petak 13.

Protiv Arzije Mahmutović, direktorice JU Djeca Sarajeva, izdat je prekršajni nalog jer je prekršila Zakon o vijeću uposlenika, potvrdila je za Dane Jagoda Smajiš, glavna inspektorica rada. Postupajući po zahtjevu za "izvršenje inspekcijskog nadzora u JU Djeca Sarajeva o okolnostima otkaza (odgajateljici vrtića Leptirić. prim.aut.) ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu ustanovljeno je da poslodavac, odnosno Arzija Mahmutović, nije pribavila mišljenje, odnosno, obavila konsultaciju s Vijećem uposlenika u konkretnom slučaju sa Sindikatom JU Djeca Sarajeva"?!
Mahmutovićka bi 13. februara, ukoliko Safet Kešo, ministar obrazovanja i nauke KS-a, bude realizirao obećanje, trebala dobiti ocjenu roditelja o njezinom radu. Ministru su se, naime, posljednjih dana javljali brojni roditelji ukazujući na moguće propuste direktorice, te se, stoga, 2. februara obavezao ocijeniti njezino upravljanje ustanovom u roku od deset dana.
Iako se brojni skandali vežu uz Arzijin mandat, počevši od nametanja islamskog vjeronauka i segregacije djece, protiv čega su se očitovali i brojni roditelji i intelektualci, ali i vjerska lica, potom progona Djeda Mraza, zataškavanja o higijenskim uvjetima, vaškama u vrtićima, požaru na Husremovcu, gdje djeca odlaze na zimovanje, zatim isteka mandata pojedinih članova UO-a čija djeca su odavno prerasla vrtiće... do kulminacije dolazi kada grupa roditelja djece iz vrtića Leptirić, u nemogućnosti da se sastanu sa direktoricom, od ministra Keše traže objašnjenje o premještanju odgajateljice Hašime Ćurak. Ćurak je nekoliko godina zaredom bila dobitnica priznanja za najbolju odgajateljicu Kantona Sarajevo, ali je "preko noći", po tvrdnjama roditelja, premještena u drugi vrtić. Skupini roditelja djece Leptirića pridružuju se i roditelji djece iz ostalih vrtića, ali se i lista njihovih zahtjeva proširuje - traži se poništavanje nelegalanog izbora članova Vijeća roditelja.
Iako je Mahmutovićka bila obavezna roditeljima dostaviti dokumentaciju, između ostalog, i o premještanju odgajateljice Ćurak, na sastanku na koji je došla u pratnji policije, to nije učinila. Prema riječima Dž. H., jedne od majki, do 9. februara to još nije bila učinila. Kešo je, nakon zajedničkog sastanka sa direktoricom i predstavnicima roditelja održanog krajem januara, pojasnio da je "direktorica evidentirala propuste u organizacijskom smislu u radu jedne od odgajateljica, iako njezin stručni aspekt rada nije bio upitan".
Dževad Perla, roditelj čije je dijete prošle godine pohađalo vrtić Leptirić, obratio se tada odgajateljicama zabrinut zbog upotrebe Izosana, koji se koristio za dezinfekciju ruku djece polaznika vrtića. Odgajateljice su ga uputile na direktoricu Mahmutović, od koje je saznao da "imaju nalog od Zavoda za javno zdravstvo". Na Perlin dopis ministru Keši od 23. jaunara u kojem ističe da se "sistematska pogreška lomi preko leđa nekoliko, ili čak jednog uposlenog - gospođe Hašime Ćurak", koja čak ni u vrijeme kada je Perla istakao korištenje Izosana kao eventualni problem nije bila ni odgovorni odgajatelj, niti je s njom razgovarao o tome, ministar još nije odgovorio.
Rok kojeg je Kešo dao za procjenu rada Mahmutovićke poklapa se s (minimalnim) rokom kojeg je dao za formiranje novog Vijeća roditelja, budući da je Arzija posljednji nelegalno formirala - što je svojom odlukom o poništenju potvrdio i ministar Kešo - namjeravajući si osigurati novi mandat. Stoga, čekamo petak 13. februar i Kešu na djelu.

(E.N.)

Dani broj 609
Pčelica

#314 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Pruzam podrsku direktorici da istraje u ovome. Strah me i pomisli ko bi mogao da bude njen zamjenik, i sta ce onda biti sa nasom djecom. Smatram da je Ona puno uradila za vrtice. Iz licnog primjera, vratila je vrtic Pcelica u funkciju. Vrtic koji nije radio dugi niz godina, na sto smo mi bili primorani djecu davati u privatne vrtice, ili voditi u druge najblize vrtice.

I ovdje se samo iznose negativni komentari, ima li ista pozitivno, sto su vasa djeca naucila u vrticima??? Pitate li se jesu li vaspitacice moralisane da rade, jesu li zadovoljne sa svojim primanjima, i jesu li im uopste primanja redovna? Mislim da to puno znaci u odnosu vaspitacica prema djeci.

A sto se tice uvodjenja vjeronauke, upoznata sam sa tim da se trazio kadar koji bi drzao vjeronauku djeci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti, ali nije bilo zainteresiranih odnosno nije bilo ponudjenog kadra.
Mislite li da ce se situacija promjeniti ako se smjeni sadasnja (i ako Bog da buduca) direktorica? Cisto sumnjam.

Jos mogu reci da su svi roditelji cija djeca idu u vrtic Pcelica zadovoljni radom istog, i da se svaki problem uspio rjesiti u vrlo kratkom roku, mada je problema bilo jako malo.

S toga otvaram grupu za roditelje koji pruzaju podrsku direktorici gosp.Arziji,
svi zainteresovani mogu kontaktirati na e-mail: [email protected]
amrica

#315 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

@pcelica
se spontano pojavila na forumu i vec u postu br. 2 ima spremnu adresu podrske arziji.... :shock:

Podsjeca na galeriju likova za podrsku gdji zunzafri, od cica goria pa nadalje.... klonovi....
Pčelica

#316 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Ovdje neki nazovimo ih roditelji provode sate i sate na forumu, nebi li sto vise oblatili i izvrjedjali gosp.Arziju. Ocigledno nemate drugog posla. Mislim da vam je bolje za to vrijeme da se posvetite vasoj djeci, kad ste tako zabrinuti za njihov odgoj.

U posljednje vrijeme pratim sta se sve pise, i koliko nisko idu pojedini roditelji. Kad tako vrijedjas kao roditelj gosp. koja je sigurno starija od tebe, a nadasve jednu obrazovanu gospodju, kako mislis izvesti djete na pravi put u danasnjem vremenu.

Napravljena je e-mail adresa, iz razloga zainteresovanosti svih roditelja vrtica Pcelica, kao i vecine drugih roditelja.
melb26sa

#317 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by melb26sa »

Pčelica wrote:Ovdje neki nazovimo ih roditelji provode sate i sate na forumu, nebi li sto vise oblatili i izvrjedjali gosp.Arziju. Ocigledno nemate drugog posla. Mislim da vam je bolje za to vrijeme da se posvetite vasoj djeci, kad ste tako zabrinuti za njihov odgoj.

U posljednje vrijeme pratim sta se sve pise, i koliko nisko idu pojedini roditelji. Kad tako vrijedjas kao roditelj gosp. koja je sigurno starija od tebe, a nadasve jednu obrazovanu gospodju, kako mislis izvesti djete na pravi put u danasnjem vremenu.

Napravljena je e-mail adresa, iz razloga zainteresovanosti svih roditelja vrtica Pcelica, kao i vecine drugih roditelja.
Nemam dijete u vrticu ali vjerujem da je "Pcelica" ustvari Arzija. Nije istrpila pa se morala registrovati. Predlazem da joj postavite sva pitanja na koja ste trazili odgovor od ministra Kese a odgovora nema. Zna Pcelica.
mericak

#318 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mericak »

Ako Bog da smijenit ce je, nicija nije do zore sjala.... :bih:
Pčelica

#319 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Mislim da ti nemas sta traziti na ovoj temi, jer nemas nikakvog iskustva sa vrticima. Nije te stid uopste komentarisati gosp., i njen rad. Iznositi neke cinjenice koje nemaju osnova.

A s druge strane, znaci niko ne smije biti na strani direktorice, i biti zadovoljan onim sto pruzaju vrtici Djeca Sarajeva, inace ce biti optuzen da je gosp. Arzija. Na sramotu vama.

Nikakve veze sa direktoricom nemam, mozete doci i provjeriti u vrticu. U kakvim uslovima nasa djeca rade (a ponavljam, tek je odnedavno krenuo sa radom) pa to je san snova, i s kakvim vaspitacicama provode vrijeme.
Jednostavno mi smo zadovoljni, prezadovoljni...

A vratite se par stranica unazad i pogledajte komentare roditelja cija djeca idu u vrtic Bajka. Nismo jedino mi zadovoljni.
almin-78

#320 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by almin-78 »

Pcelice,de nam reci kakvo je stanje medju obicnim roditeljima? Ova hajka na Arziju Mahmutovic je pocela nakon uvodjenja vjeronauke,sto je po meni dakle politicka hajka(zalite se Komsicu,a Arzija nije uvela obaveznu vjeronauku).Pojavljuju se u bhdanima redovno dva-tri imena ,,i oni kao predstavljaju roditelje.Poznajem 3 porodice cija djeca idu u vrtic u SA,i svi su zadoovoljni .To su moja iskustva s roditeljima
dino111

#321 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by dino111 »

Btw,

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dino111

#322 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by dino111 »

valterbranisarajevo wrote:Nalog protiv Arzije Mahmutović

Arzijin petak 13.

Protiv Arzije Mahmutović, direktorice JU Djeca Sarajeva, izdat je prekršajni nalog jer je prekršila Zakon o vijeću uposlenika, potvrdila je za Dane Jagoda Smajiš, glavna inspektorica rada. Postupajući po zahtjevu za "izvršenje inspekcijskog nadzora u JU Djeca Sarajeva o okolnostima otkaza (odgajateljici vrtića Leptirić. prim.aut.) ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu ustanovljeno je da poslodavac, odnosno Arzija Mahmutović, nije pribavila mišljenje, odnosno, obavila konsultaciju s Vijećem uposlenika u konkretnom slučaju sa Sindikatom JU Djeca Sarajeva"?!
Mahmutovićka bi 13. februara, ukoliko Safet Kešo, ministar obrazovanja i nauke KS-a, bude realizirao obećanje, trebala dobiti ocjenu roditelja o njezinom radu. Ministru su se, naime, posljednjih dana javljali brojni roditelji ukazujući na moguće propuste direktorice, te se, stoga, 2. februara obavezao ocijeniti njezino upravljanje ustanovom u roku od deset dana.
Iako se brojni skandali vežu uz Arzijin mandat, počevši od nametanja islamskog vjeronauka i segregacije djece, protiv čega su se očitovali i brojni roditelji i intelektualci, ali i vjerska lica, potom progona Djeda Mraza, zataškavanja o higijenskim uvjetima, vaškama u vrtićima, požaru na Husremovcu, gdje djeca odlaze na zimovanje, zatim isteka mandata pojedinih članova UO-a čija djeca su odavno prerasla vrtiće... do kulminacije dolazi kada grupa roditelja djece iz vrtića Leptirić, u nemogućnosti da se sastanu sa direktoricom, od ministra Keše traže objašnjenje o premještanju odgajateljice Hašime Ćurak. Ćurak je nekoliko godina zaredom bila dobitnica priznanja za najbolju odgajateljicu Kantona Sarajevo, ali je "preko noći", po tvrdnjama roditelja, premještena u drugi vrtić. Skupini roditelja djece Leptirića pridružuju se i roditelji djece iz ostalih vrtića, ali se i lista njihovih zahtjeva proširuje - traži se poništavanje nelegalanog izbora članova Vijeća roditelja.
Iako je Mahmutovićka bila obavezna roditeljima dostaviti dokumentaciju, između ostalog, i o premještanju odgajateljice Ćurak, na sastanku na koji je došla u pratnji policije, to nije učinila. Prema riječima Dž. H., jedne od majki, do 9. februara to još nije bila učinila. Kešo je, nakon zajedničkog sastanka sa direktoricom i predstavnicima roditelja održanog krajem januara, pojasnio da je "direktorica evidentirala propuste u organizacijskom smislu u radu jedne od odgajateljica, iako njezin stručni aspekt rada nije bio upitan".
Dževad Perla, roditelj čije je dijete prošle godine pohađalo vrtić Leptirić, obratio se tada odgajateljicama zabrinut zbog upotrebe Izosana, koji se koristio za dezinfekciju ruku djece polaznika vrtića. Odgajateljice su ga uputile na direktoricu Mahmutović, od koje je saznao da "imaju nalog od Zavoda za javno zdravstvo". Na Perlin dopis ministru Keši od 23. jaunara u kojem ističe da se "sistematska pogreška lomi preko leđa nekoliko, ili čak jednog uposlenog - gospođe Hašime Ćurak", koja čak ni u vrijeme kada je Perla istakao korištenje Izosana kao eventualni problem nije bila ni odgovorni odgajatelj, niti je s njom razgovarao o tome, ministar još nije odgovorio.
Rok kojeg je Kešo dao za procjenu rada Mahmutovićke poklapa se s (minimalnim) rokom kojeg je dao za formiranje novog Vijeća roditelja, budući da je Arzija posljednji nelegalno formirala - što je svojom odlukom o poništenju potvrdio i ministar Kešo - namjeravajući si osigurati novi mandat. Stoga, čekamo petak 13. februar i Kešu na djelu.

(E.N.)

Kao što sam pisao od početka iza sve ove kampanje stoji Senad pećanin čija je Hašima rodica.

Dani broj 609
dino111

#323 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by dino111 »

melb26sa wrote:
Pčelica wrote:Ovdje neki nazovimo ih roditelji provode sate i sate na forumu, nebi li sto vise oblatili i izvrjedjali gosp.Arziju. Ocigledno nemate drugog posla. Mislim da vam je bolje za to vrijeme da se posvetite vasoj djeci, kad ste tako zabrinuti za njihov odgoj.

Nemam dijete u vrticu ali vjerujem da je "Pcelica" ustvari Arzija. Nije istrpila pa se morala registrovati. Predlazem da joj postavite sva pitanja na koja ste trazili odgovor od ministra Kese a odgovora nema. Zna Pcelica.

E ovakvi se brinu o našoj djeci, osobe koje nemaju djecu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#324 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Truba »

kad čitam ova sranja podržavam katoličke vrtiće

jeste da će tamo djeca imati mnogo problema jer se odgajaju za europu a onda te vamo prcaju kad izađeš

a i časne znaju izuzetno naporne biti znam iz KŠCa štaš kad su čitav život posvetile drugima pa se malo zanesu za dobro djeteta... :? izmedju 2 zla... biram neko treće :lol: :lol: :lol: privatni vrtići ili da se plati nekoj ženi čuvanje :cry:
dino111

#325 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by dino111 »

[quote="ravic"] Hocemol' o vjeronauci ? Hajmo. Ne zelim da mi djete vjerski obrazuje institucija koja krsi zakon. Ne zelim da mi na vjeronauci dijete plase, jer vjera je sama po sebi lijepa i uci istini i moralu a ne strahu od ljevorukih i slicnim budalastinama. Ne zelim da mi vjerouciteljice budu djevojcice od 18 godina sa pola kile sminke ispod marame koja prije vjeroucenja mora biti pedagog, znati kako i sta treba sa djecom. Te djevojcice, ni krive ni duzne nemaju pojma o svom zivotu a komoli da djecu poducavaju vjeri. Nasa djeca u tom slucaju sticu pogresnu sliku o onome sto jeste vjera.quote]

Niko, ali baš niko te netjera da ti djete ide na vjeronauku. I ne znam odakle ti ta informacija da su vjeroučitelji 18-to godišnjakinje.
Za tvoju informaciju postoji fakultet koji se zove ISLAMSKI PEDAGOŠKI FAKULTET, odakle izađu pedagozi koji su školovani za rad sa djecom.
Post Reply