Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jara

#2676 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

Vrtići koji imaju 2 smjene uglavnom rade do 17.00. Zapravo ne znam ni jedan koji radi do 20.00 ( što ne znači da takvih nema).
maslina

#2677 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maslina »

Radno vrijeme vrtića, pa tako i odgajateljica je: prva smjena 7-13h, druga smjena 11-17h. Po potrebi organizuju i međusmjenu od9-15h. Treća smjena radi iza 17h. Ne znam koliko takvih ima, ali sigurno manje od tri, a pitanje ima li ih i toliko.
iceman2010

#2678 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

valterbranisarajevo wrote:Ovo sam dobio na P.P.

Gospodaričina odluka je sljedeća:

Roditelji mogu organizovati dijeljenje paketića, te dovesti Deda mraza, ali samo iza 17h. JU će rado ustupiti prostore svojih vrtića za to.

Ovo zvuči lijepo, dok ne razmisliš. A tada skontaš: vrtići rade do 17h i nakon tog vremena u prostorijama ostaju samo studenti, koji ih kao čuvaju noću i tu borave. Oni bi trebali roditeljima otvoriti vrata i pustiti ih unutra. A ko će organizovati djecu, smjestiti ih itd? Roditelji, bez odgajateljica, svakako to nisu u stanju. Gospodarica je toga svjesna i zna da će radije odustati, nego napraviti haos.

Tim potezom roditeljima je poručila kako ništa nije zabranila, a reisu kako ih nije pustila u vrtiće. Bar dok je njihovo radno vrijeme.

A djeca? Njoj se ionako *ebe za djecu.

Ja teza i teorija zavjere. Imam osjecaj da biste vise volili da se DM zabrani depesom u vrticima. Onda biste dosli na svoje. Jos da Arzija izadje i da prica kako se to mora zabraniti. Ovako vam propade igranka. Gdje je onaj sa provjerenom informacijom kako ce biti zabranjeno? Sta ce biti kad vam se izjalovi ovo za radno vrijeme? Koji ce biti sljedeci banalni razlog? Skandalozno! Vaspitacica ruzno pogledala DM-a? Sokantno! Dijete zaplakalo jer nije dobilo zeljenu igracku? Ovo je postalo presmjesno. Ofirate se maksimalno.
bez_ideje

#2679 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bez_ideje »

A u kojem je terminu organizovana Bajramska festa?
maslina

#2680 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maslina »

bez_ideje wrote:A u kojem je terminu organizovana Bajramska festa?
Bila. U radno vrijeme, kao i uvijek. I nije bilo: ovako ćemo, onako ćemo, može ako se mjesec poklopi sa suncem, čekaj da dođe odluka, nismo sigurni, nema kvoruma, nije zasjedao UO...
Istina da je ovo sa Arzijom postalo k`o španska serija, ali da li to znači da treba odustati i pustiti da primitivizam pobijedi (opet)? Jel` nekome nije jasno očemu se radi?
Vidi, ti ajsmenu, putovao sam po ovoj Bosni, prije, za vrijeme i poslije rata. Jedna stvar mi je postala jasna. Sela, zaseoci i ostala slična područja su oduvijek bila podijeljena. Stotinama godina u rikverc. Znalo se šta je čije, gdje žive Muslimani, šta je srpsko, a gdje su Hrvati. E, grad se ne uklapa u tu priču. Previše je to izmješano, ima ovih komunista koji se miješaju, truju čistu krv. Trba to rezati, ovako ili onako, a najbolje dok su mali. Jeste malo previše Arzije, ali nikad` dosta.
bez_ideje

#2681 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bez_ideje »

Aha,u radno vrijeme kao i uvijek!
E pa dragi roditelji,to su vasa djeca i vase pare.....
Ako se Arziji ne zagrmi zesce.....ko da i niste!
fatamorgana

#2682 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by fatamorgana »

bez_ideje wrote:Aha,u radno vrijeme kao i uvijek!
E pa dragi roditelji,to su vasa djeca i vase pare.....
Ako se Arziji ne zagrmi zesce.....ko da i niste!
A da je ti loma prepadnes sa pistoljOm? :run:
bez_ideje

#2683 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bez_ideje »

Ma jok,nego priprijetit otimanjem orla...a ako se bude puno koprcala,istopit ga na njene oci i napraviti novi escajg za maksumcad :mrgreen:
fatamorgana

#2684 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by fatamorgana »

Znaci nista od pucnjave, :( .
zonbirile

#2685 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zonbirile »

banuti sa DM na ručak,obavezno ponjeti tortu djeci,a Arziji go--no.
jalijas74

#2686 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jalijas74 »

Arziji duh jos vlada ovom ustanovom pozovimo
Image

i na silu ugurajmo DM pa neka iza 17:00 oni sastance
Hocemo za nasu djecu DM u normalno vrijeme a ne iza 17:00 kao neki bjednici
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2687 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hrasno38 »

iceman2010 wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ovo sam dobio na P.P.

Gospodaričina odluka je sljedeća:

Roditelji mogu organizovati dijeljenje paketića, te dovesti Deda mraza, ali samo iza 17h. JU će rado ustupiti prostore svojih vrtića za to.

Ovo zvuči lijepo, dok ne razmisliš. A tada skontaš: vrtići rade do 17h i nakon tog vremena u prostorijama ostaju samo studenti, koji ih kao čuvaju noću i tu borave. Oni bi trebali roditeljima otvoriti vrata i pustiti ih unutra. A ko će organizovati djecu, smjestiti ih itd? Roditelji, bez odgajateljica, svakako to nisu u stanju. Gospodarica je toga svjesna i zna da će radije odustati, nego napraviti haos.

Tim potezom roditeljima je poručila kako ništa nije zabranila, a reisu kako ih nije pustila u vrtiće. Bar dok je njihovo radno vrijeme.

A djeca? Njoj se ionako *ebe za djecu.

Ja teza i teorija zavjere. Imam osjecaj da biste vise volili da se DM zabrani depesom u vrticima. Onda biste dosli na svoje. Jos da Arzija izadje i da prica kako se to mora zabraniti. Ovako vam propade igranka. Gdje je onaj sa provjerenom informacijom kako ce biti zabranjeno? Sta ce biti kad vam se izjalovi ovo za radno vrijeme? Koji ce biti sljedeci banalni razlog? Skandalozno! Vaspitacica ruzno pogledala DM-a? Sokantno! Dijete zaplakalo jer nije dobilo zeljenu igracku? Ovo je postalo presmjesno. Ofirate se maksimalno.
Evo ga onaj sa provjerenom informacijom jer ako laze zena koja radi u obdansitu onda lazem i ja.!!
popajic

#2688 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by popajic »

bez_ideje wrote:A u kojem je terminu organizovana Bajramska festa?
Dobro pitanje !
Vjerovatno poslije 17...zar bi trebalo biti drugacije :-)
iceman2010

#2689 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Smijurija prava. Sada je termin od sustinske vaznosti. Ustvari nacicete vi razlog za borbu protiv mrskog neprijatelja. Da nije termin bilo bi nesto drugo. Ubjedjen sam da je to za bajram bilo kasnije, a da je ovo organizovano ranije opet bi bilo kako moze to. Da su u istom terminu nasli biste razlog i nacin da dokazete da baramska i novogodisnja svecanost ne mogu biti u istom terminu. I kao sto rekoh da nije termin dosao na dnevni red vec biste nasli nesto drugo. Smijurija. Mozda cak info o terminu nije ni tacan. Sta ako novogodisnja bude recimo u 12:00? Hoce li vam to biti prerano ili cete naci drugi razlog za napad na citiram: "zenu kojoj glava sluzi samo kao ukras za samiju."
chuchumbamayumbe

#2690 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by chuchumbamayumbe »

iceman2010 wrote:Smijurija prava. Sada je termin od sustinske vaznosti. Ustvari nacicete vi razlog za borbu protiv mrskog neprijatelja. Da nije termin bilo bi nesto drugo. Ubjedjen sam da je to za bajram bilo kasnije, a da je ovo organizovano ranije opet bi bilo kako moze to. Da su u istom terminu nasli biste razlog i nacin da dokazete da baramska i novogodisnja svecanost ne mogu biti u istom terminu. I kao sto rekoh da nije termin dosao na dnevni red vec biste nasli nesto drugo. Smijurija. Mozda cak info o terminu nije ni tacan. Sta ako novogodisnja bude recimo u 12:00? Hoce li vam to biti prerano ili cete naci drugi razlog za napad na citiram: "zenu kojoj glava sluzi samo kao ukras za samiju."
jadi moji
Cholina_Lokica

#2691 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Cholina_Lokica »

nekima lakse 10 cenata u dupe nego jedan u glavu
iceman2010

#2692 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Cholina_Lokica wrote:nekima lakse 10 cenata u dupe nego jedan u glavu
Nekima i metar.
Cholina_Lokica

#2693 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Cholina_Lokica »

pa ocigledno ;-)
iceman2010

#2694 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Cholina_Lokica wrote:pa ocigledno ;-)
Vise nego ocigledno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2695 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

iceman2010 wrote:Smijurija prava. Sada je termin od sustinske vaznosti. Ustvari nacicete vi razlog za borbu protiv mrskog neprijatelja. Da nije termin bilo bi nesto drugo. Ubjedjen sam da je to za bajram bilo kasnije, a da je ovo organizovano ranije opet bi bilo kako moze to. Da su u istom terminu nasli biste razlog i nacin da dokazete da baramska i novogodisnja svecanost ne mogu biti u istom terminu. I kao sto rekoh da nije termin dosao na dnevni red vec biste nasli nesto drugo. Smijurija. Mozda cak info o terminu nije ni tacan. Sta ako novogodisnja bude recimo u 12:00? Hoce li vam to biti prerano ili cete naci drugi razlog za napad na citiram: "zenu kojoj glava sluzi samo kao ukras za samiju."
da pogodim: ne bi je ni branio da nema šamiju?
iceman2010

#2696 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Chmoljo wrote:
da pogodim: ne bi je ni branio da nema šamiju?
Da ja pogodim: Vi je ne bi napadali da nema samiju? Ili mozda ipak bi jer nije prave politicke orjentacije? Da nije preduslov: Bez samije i iz SDP-a?
Chmoljo

#2697 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

iceman2010 wrote:
Da ja pogodim: Vi je ne bi napadali da nema samiju? Ili mozda ipak bi jer nije prave politicke orjentacije? Da nije preduslov: Bez samije i iz SDP-a?
odgovaraš kontrapitanjem... :D i fulaš, naravno... da znaš išta o ovim ljudima koji sve ovo pišu, ugrizao bi se za jezik.

ili želiš reći da je neko manji musliman ako je SDP-ovac ili ako ne voli Arziju?
ljubav_aha

#2698 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

ko je Arzija,Boginja djecijih vrtica :x
iceman2010

#2699 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Chmoljo wrote:
iceman2010 wrote:
odgovaraš kontrapitanjem... :D i fulaš, naravno... da znaš išta o ovim ljudima koji sve ovo pišu, ugrizao bi se za jezik.

ili želiš reći da je neko manji musliman ako je SDP-ovac ili ako ne voli Arziju?
Gdje sam to napisao? Vecinu ovih ovde znam sa drugih tema i znam sta misle o islamu i vjeri generalno, ali to nije tema. A kada neko napise da zeni glava sluzi samo kao ukras za samiju ocigledno nema bas puno veze sa islamom i islamskim propisima. Isto tako je ocigledno da mu ta samija smeta.
Chmoljo

#2700 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

iceman2010 wrote:
Chmoljo wrote:
iceman2010 wrote:

Gdje sam to napisao? Vecinu ovih ovde znam sa drugih tema i znam sta misle o islamu i vjeri generalno, ali to nije tema. A kada neko napise da zeni glava sluzi samo kao ukras za samiju ocigledno nema bas puno veze sa islamom i islamskim propisima. Isto tako je ocigledno da mu ta samija smeta.
u prethodnom postu. kontradiktoran si sam sebi.

to što dotična nema hrabrosti da stane iz svojih radnji, nego se krije iza vjere, više govori o njoj. i ne jednom je ona sama potegnula to pitanje (napadaju me jer sam pokrivena).
Post Reply