Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#2601 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

rokenrola wrote:ovo je najzanimljiviji forum, pogotovo sto su neki umislili da su neko i nesto, potrudio sam se da procitam vecinu od stotinjak stranica i jedino sto se moze reci-nemate pojma, nejedinstveni ste, ne znate sta vam vise smeta, direktorica il vjeronauka il ishrana ...

Iskrena dobrodošlica...Dugo smo čekali nekog pametnog i nadasve sposobnog da nas uputi u način rješavanja opštedruštvenog problema poznatog kao "samovolja i drskost" Arzije Mahmutović&Co.

Samo naprijed, pucaj savjetima i instrukcijama...
chuchumbamayumbe

#2602 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by chuchumbamayumbe »

rokenrola wrote:ovo je najzanimljiviji forum, pogotovo sto su neki umislili da su neko i nesto, potrudio sam se da procitam vecinu od stotinjak stranica i jedino sto se moze reci-nemate pojma, nejedinstveni ste, ne znate sta vam vise smeta, direktorica il vjeronauka il ishrana, imam prijatelje koji imaju djecu u sarajevskim vrticima i niko se ne zali, nije idealno al ne moze ni biti a vi se ovdje takmicite ko ce bolje da se istrese i kritikuje, nadite sebi kakav hobi i zivite zivot, a djeci ce biti dobro, ovako i na djecu lose uticete!
Evo, ja sam počeo da sakupljam značke i salvete, ako ima ko od ovih nezadovoljnih roditelja isti hobi (ako nema je bih mu zaista savjetovao da počne) da bi se mijenjao, neka mi se javi na pp.
Najiskrenije, otkako sam poslušao savjet citiranog forumaša, mnogo mi je lakše. Ne brinem se više šta će biti sa mojom djecom u obdaništu, samo me interesuju značke i salvete.
:thumbup: :sax:
HAVANA

#2603 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by HAVANA »

Evo mene,ja i ti vazda ista interesovanja imamo. :lol: :lol:
popajic

#2604 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by popajic »

rokenrola wrote:ovo je najzanimljiviji forum, pogotovo sto su neki umislili da su neko i nesto, potrudio sam se da procitam vecinu od stotinjak stranica i jedino sto se moze reci-nemate pojma, nejedinstveni ste, ne znate sta vam vise smeta, direktorica il vjeronauka il ishrana, imam prijatelje koji imaju djecu u sarajevskim vrticima i niko se ne zali, nije idealno al ne moze ni biti a vi se ovdje takmicite ko ce bolje da se istrese i kritikuje, nadite sebi kakav hobi i zivite zivot, a djeci ce biti dobro, ovako i na djecu lose uticete!
:D
Dobar savjet,dobar!
Opredjelio sam se za klikere sestoperce i vec vidim rezultat- direktorica mi vise ne izgleda kao azbaha,vjeronauka vrlo pozeljna vec u prvoj godini zivota, a hrana bolja od hadzibajricevih sogan dolmi :D
rokenrola

#2605 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

eto,pocnite se baviti necim korisnim,dajte sebi oduska,a vi navalili ko blesavi na arziju,hobiji su zakon,drago mi je da sam vam od koristi,samo nastavite,djeca ce vam biti zahvalna!
poznanik

#2606 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

rokenrola wrote:eto,pocnite se baviti necim korisnim,dajte sebi oduska,a vi navalili ko blesavi na arziju,hobiji su zakon,drago mi je da sam vam od koristi,samo nastavite,djeca ce vam biti zahvalna!
Znači - da je pustimo da ona radi šta hoće, kako zna i umije...a da se mi bavimo hobijima?
Jara

#2607 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

poznanik wrote:
rokenrola wrote:eto,pocnite se baviti necim korisnim,dajte sebi oduska,a vi navalili ko blesavi na arziju,hobiji su zakon,drago mi je da sam vam od koristi,samo nastavite,djeca ce vam biti zahvalna!
Znači - da je pustimo da ona radi šta hoće, kako zna i umije...a da se mi bavimo hobijima?
:lol: :lol: :lol: Jašta, čovjek/žena fino savjetuje, ne treba se opterećivat'. :D
semmy

#2608 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by semmy »

Sheftelija wrote:Ima li neko da je danas vodio dijete u vrtic? Nas nije radio, dezurni je bio neki u Skerlicevoj. Ja sam dijete povela na posao (sreca pa sam mogla i sef me pustio u pola 9 kuci). Ne znam kako to organizuju sa dezurnim vrticima. Bude li guzva, kako spavaju,nemaju svoje posteljine....bas mi ovo bzze. Ako je po zakonu 1 dan neradni a vrtic drzavna institucija valjda bi trebalo da postuju taj zakon?!?

koliko se ja sjecam dok je mali isao u vrtic i produzeni boravak ( od 1-vog do 3-ceg razreda ) da je vrtic srecica na dobrinji radio vec 2-gi dan bilo kojeg praznika... a u vrijeme odmora ( uglavnom je to bio august ) vrtic je bio zatvoren i djeca su isla na mojmilo u vrtic...ali ima tome 3 godine, ne znam kako je to sada regulisano...
mislim da tada ova azbaha nije bila na tronskom mjestu
eluna

#2609 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

negativ wrote:
eluna wrote:to što još uvijek nemam dijete ne znači da ga neću imati, a pošto uredno plaćam državi sve što je njeno NIKO MI NEĆE ZABRANITI da za svoje dijete pripremam sve što smatram da treba, pa i obdanište
Nadam se da ćeš dočekati da imaš svoje dijete i tek tada ćeš znati cijeniti dječiji osmjeh ili tužan pogled, a do tada će ti drugi morati objašnjavati kako je to kad ih boli zub, a ti ih sa zdravim zubom nećeš moći potpuno shvatiti.
A niko ti i NE BRANI NIŠTA, samo što to nećeš ostvariti na ovom forumu.
eluna wrote: uostalom, imamo zakon o slobodi izražavanja mišljenja, prema tome svoje ću mišljenje iznositi i u buduće, a sad mi pade na pamet da se i pridružim nekom obdaništu i njegovom savjetu roditelja, koliko znam, niko mi ne može zabraniti da budem sipatizer ili donator :D
Nisu vrtići sportski klubovi da im se može pridružiti, a što se tiče donacija i to mora da se provede kroz određenu proceduru, samo što donatori u ovom slučaju ne mogu uticati na politiku koju provodi nadležno ministarstvo, pa bujrum.
nisam rodila niti jedno dijete, ali sam se naninala dovoljno - čuvala sam familijinu djecu i djecu prijatelja, još kao djete od 11 godina naučila sam povijati bebe, i prati i hraniti i uspavljivati i sve ostalo ..... a sad su mi 30 i nešto

šta ja cijenim a šta ne, ne možeš da znaš, ali evo da te upoznam

po priči kolega na poslu čija djeca idu u obdanište SOS Kinderdorfa na Mojmilu, i po primjerima koji su ovdje izneseni - podrazumijeva se da smatram da i u Sarajevskim obdaništima ima ljudi koji vole djecu i nastoje u datim mogućnostima da im pruže najviše - ali eto, u prilici sam da uporedim stanje, pa mogu da kažem da je u sarajevskim obdaništima katastrofa, i to u prvom redu zbog vjeronauke pošto ljudsko stvorenje od 2 godine nije u stanju da razumno prihvati takvu filozofiju, te isto smatram čistom indoktrinacijom; zatim zbog odnosa većine vaspitača u tim ustanovama koji na posao dolaze nadrndani i na tuđoj djeci liječe sve svoje komplkse i bubice, i nadalje, zbog toga što su ta obdaništa prestala da vrše obrazovno-odgojnu funkciju, i svela su se samo na instituciju za "pripaziti djecu dok su mame i tate na poslu" i instituciju za pranje novca i neosnovano bogaćenje pojedinaca

da nikada u životu i ne rodim dijete, ova tema bi me zanimala jer za 30 godina djeca koja sada idu u obdanište bit će ljudi s kojima ću dijeliti životni postor, pa me zanima s kim ću to da živim tada: sa ljudima koje su tuđinci maltretirali od malih nogu pa su puni frustracija, raznoraznih kompleksa, nadojeni vjerskim, i svakim drugim fundamentalizmom još od vremena kad nisu bili ni svjesni niti sebe niti svijeta oko sebe, sa ljudima koji ne poznaju ništa drugo i drugačije i sve drugo i drugačije im je mrsko, ili sa ljudima koji su proveli sretno djetinjstvo i koji su sposobni i da upoznaju i sebe i druge kako bi stekli poštovanje i prema sebi samima i prema drugima, ljudima koji znaju razlikovati dobro od zlog, ljudima koji imaju radne navike, moral, koji će se boriti za neke opšte ciljeve a ne samo za svoj džep

vragu mu, nisam kriva što razmišljam unaprijed i što nisam osoba koja čeka da se nešto desi da bi se upitala "a šta sad" ..... meni je nekako draže ono šbb - kbb :)
rokenrola

#2610 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

opet ponavljam,nemate pojma,ne baratate pravim informacijama,raspitajte te se malo o privatnim vrticima,ljudi masovno ispisuju djecu i upisuju u drzavne,a vjeronauka nije za dvogodisnjake nego za djecu starije grupe u vrticima,sve radite napamet,pametne usijane glave!
eluna

#2611 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

rokenrola wrote:opet ponavljam,nemate pojma,ne baratate pravim informacijama,raspitajte te se malo o privatnim vrticima,ljudi masovno ispisuju djecu i upisuju u drzavne,a vjeronauka nije za dvogodisnjake nego za djecu starije grupe u vrticima,sve radite napamet,pametne usijane glave!
ajd ti poslušaj svoj savjet i uhvati se kakvog hobija - pusti nas i djecu na miru :kravata:
rokenrola

#2612 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

zasto bi vas pustio na miru,vi ovdje lijecite svoje komplekse a ne djecije potrebe,gurate nos i da vam je sve kontrolisati,dajte cinjenice,dokaze opipljive stvari a ne mahalske rekla-kazala price,zasto ovdje kad neko ima drugacije misljenje od vaseg pljuvanja odmah bude crna ovca,kao sto su vam vec pisali neki,imate te divne privatne vrtice pa ih ispisite iz ovih i upisite tamo!
eluna

#2613 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

rokenrola wrote:zasto bi vas pustio na miru,vi ovdje lijecite svoje komplekse a ne djecije potrebe,gurate nos i da vam je sve kontrolisati,dajte cinjenice,dokaze opipljive stvari a ne mahalske rekla-kazala price,zasto ovdje kad neko ima drugacije misljenje od vaseg pljuvanja odmah bude crna ovca,kao sto su vam vec pisali neki,imate te divne privatne vrtice pa ih ispisite iz ovih i upisite tamo!
nije ni čudo što smatraš da je u vrtiću DS dobro za tvoje dijete - pa ti ne znaš razliku između diskusije i "pljuvanja" ....... a već<imaš dijete :-) :-)
amrica

#2614 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by amrica »

@stigla maca i(li) @rokenrola, bar nauci pisati :roll: pa se prodaji kao dvije osobe :roll:
rokenrola

#2615 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

za elunu,nemam djecu al bice,jos sam mlad,ne bih da srljam pa da poslije kukam!
poznanik

#2616 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

rokenrola wrote:zasto bi vas pustio na miru,vi ovdje lijecite svoje komplekse a ne djecije potrebe,gurate nos i da vam je sve kontrolisati,dajte cinjenice,dokaze opipljive stvari a ne mahalske rekla-kazala price,zasto ovdje kad neko ima drugacije misljenje od vaseg pljuvanja odmah bude crna ovca,kao sto su vam vec pisali neki,imate te divne privatne vrtice pa ih ispisite iz ovih i upisite tamo!
Upućujem te na obavezno čitanje prve strane ove teme, usput pokušaj još koju, i onda se vrati s komentarom.

Nadam se da ćeš nas do tada osloboditi neumjesnih komentara, liče na trolanje, a to je ovdje kažnjivo.
negativ

#2617 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by negativ »

eluna wrote: nisam rodila niti jedno dijete, ali sam se naninala dovoljno - čuvala sam familijinu djecu i djecu prijatelja, još kao djete od 11 godina naučila sam povijati bebe, i prati i hraniti i uspavljivati i sve ostalo ..... a sad su mi 30 i nešto
To je lijepo, samo je velika razlika ninati svoje i ninati tuđe, pitaj prijatelje koje spominješ :!:
eluna wrote: šta ja cijenim a šta ne, ne možeš da znaš, ali evo da te upoznam
Nisam ni mislio da znam šta cijeniš, a šta ne, samo sam pokušao dočarati razliku između onoga što čujemo od drugih i onoga za šta smo sami odgovorni :idea:
eluna wrote: po priči kolega na poslu čija djeca idu u obdanište SOS Kinderdorfa na Mojmilu, i po primjerima koji su ovdje izneseni - podrazumijeva se da smatram da i u Sarajevskim obdaništima ima ljudi koji vole djecu i nastoje u datim mogućnostima da im pruže najviše - ali eto, u prilici sam da uporedim stanje, pa mogu da kažem da je u sarajevskim obdaništima katastrofa, i to u prvom redu zbog vjeronauke pošto ljudsko stvorenje od 2 godine nije u stanju da razumno prihvati takvu filozofiju, te isto smatram čistom indoktrinacijom; zatim zbog odnosa većine vaspitača u tim ustanovama koji na posao dolaze nadrndani i na tuđoj djeci liječe sve svoje komplkse i bubice, i nadalje, zbog toga što su ta obdaništa prestala da vrše obrazovno-odgojnu funkciju, i svela su se samo na instituciju za "pripaziti djecu dok su mame i tate na poslu" i instituciju za pranje novca i neosnovano bogaćenje pojedinaca
Sama si rekla 'po priči' i komentari su suvišni.
Ovaj pasus me podsjeća na vic ''koja je razlika između pedagoga i pedofila'' :?: Ali to je ipak samo vic. :lol:
eluna wrote: da nikada u životu i ne rodim dijete, ova tema bi me zanimala jer za 30 godina djeca koja sada idu u obdanište bit će ljudi s kojima ću dijeliti životni postor, pa me zanima s kim ću to da živim tada: sa ljudima koje su tuđinci maltretirali od malih nogu pa su puni frustracija, raznoraznih kompleksa, nadojeni vjerskim, i svakim drugim fundamentalizmom još od vremena kad nisu bili ni svjesni niti sebe niti svijeta oko sebe, sa ljudima koji ne poznaju ništa drugo i drugačije i sve drugo i drugačije im je mrsko, ili sa ljudima koji su proveli sretno djetinjstvo i koji su sposobni i da upoznaju i sebe i druge kako bi stekli poštovanje i prema sebi samima i prema drugima, ljudima koji znaju razlikovati dobro od zlog, ljudima koji imaju radne navike, moral, koji će se boriti za neke opšte ciljeve a ne samo za svoj džep
Evo da ponovim, moje dijete je jako zadovoljno u obdaništu, naučilo je mnogo lijepih stvari, a što je najvažnije odnos učiteljica prema djeci je više nego odličan.
eluna wrote: vragu mu, nisam kriva što razmišljam unaprijed i što nisam osoba koja čeka da se nešto desi da bi se upitala "a šta sad" ..... meni je nekako draže ono šbb - kbb :)
Lijepo je razmišljati unaprijed, ali to podrazumjeva i preduzimanje određenih konkretnih postupaka. :bih:
popajic

#2618 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by popajic »

rokenrola wrote:opet ponavljam,nemate pojma,ne baratate pravim informacijama,raspitajte te se malo o privatnim vrticima,ljudi masovno ispisuju djecu i upisuju u drzavne,a vjeronauka nije za dvogodisnjake nego za djecu starije grupe u vrticima,sve radite napamet,pametne usijane glave!
Koliko je starija grupa starija od 2 godine da joj vjeronauka pasuje kao rukavica :-)
shuriken

#2619 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by shuriken »

rokenrola wrote:ovdje ima mnogo frustriranih zena,o cemu ti 'amrice' govoris,da ti nisi kakav grafolog pa uporedujes pisanje,jadna majko,lijeci se draga zeno,curo il sta si vec!

hoš Zlatnog orla za aktivističko registrovanje na forum i isticanje u etiketiranju?

evo ko za tebe 1 800 eura, Arzija je platila 2 000
+ troskovi puta i smjestaja

ako nemas gotovinu, primamo i virman plaćen od strane građana Sarajeva
rokenrola

#2620 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

ako su moji komentari i postovi kaznjivi kakvi su onda vasi,ne birate rijeci kako da izvrijedate nekog ko ne misli kao vi a o uvredama na arzijin racun da ne govorimo,al evo imate negativ,iceman,stigla maca i jos mnoge druge koji ne misle kao vi,vi se bavite orlom,jadni ste i samim time sto visite na ovom forumu pokazuje da ste mahalasi koji nemaju pametnijeg posla!
Cholina_Lokica

#2621 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Cholina_Lokica »

uh maca se naljutila... muliplicira se :mrgreen:
rokenrola

#2622 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

mozda maca jeste al mene ne mozete naljutiti posto sve radite namjerno-ipak vama treba hobi-da lijecite zivce!
popajic

#2623 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by popajic »

rokenrola wrote:mozda maca jeste al mene ne mozete naljutiti posto sve radite namjerno-ipak vama treba hobi-da lijecite zivce!
Koji je razlog da se ti mlad, zdrav i bez djece toliko nerviras i protivis kritikovanju Arzije & comp.?
Nedostatak hobija ?
minjonja

#2624 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by minjonja »

popajic wrote:
rokenrola wrote:mozda maca jeste al mene ne mozete naljutiti posto sve radite namjerno-ipak vama treba hobi-da lijecite zivce!
Koji je razlog da se ti mlad, zdrav i bez djece toliko nerviras i protivis kritikovanju Arzije & comp.?
Nedostatak hobija ?
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
rokenrola

#2625 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by rokenrola »

ne protivim se ja,samo komentarisem,imam prijatelje koji imaju djecu u vrticima pa prenosim njihove dojmove mada su neki od njih isto ovdje,samo vi kritikujte,al ipak morate birati rijeci,jer kakve ste vi uvrede ovdje iznijeli to je strasno a ko biva moji postovi bi mogli biti zabranjeni-smjesno.samo vi radite,kritikujte,meni ne smeta sto vi to radite vec sto imam drugacije informacije o stanju kao jos mnogi na ovom forumu,al odmah ispada da neko ko drugacije misli brani arziju-smjesno,da bi ova tema na forumu bila relevantna trebaju se ispitati svi roditelji pa utvrditi pravo stanjea ne ovako,neko nezadovoljan,neko zadovoljan,neko ni nema djecu u vrticima,neki iz ciste dosade ovdje iznose sta misle itd.
Post Reply