Vjerovatno bi se i moje dijete ishavjestilo da sam deda mraza predstavio kao kakvu spodobu, ovako ona uziva i sa nestrpljenjem ceka Novu godinu kao i rodjendan, kao i Bajrame i Bozice i snijeg i sunce i bilo sta sto donosi osmjeh na lice.
To sto se vjeronauke tice vise nego mi je glupo sto se uvelo u obrazovni sistem... Vazda je postojao Mekteb ili kako se zove kod pravoslavaca i katolika i bujrum roditelji vrli, dijete za ruku i povedi ga tamo. Ma jes' malo sutra, nije ni nas niko vodio vec smo isli u pratnji starijih iz mahale, al' znate, danas je drugi vakat, puno brzi tempo zivota pa roditelji nemaju vremena da vodaju svoju djecu i neka vjeronauke u skoli, u vrticima... Nema se vremena jer ce proci serija, jer ce mi nesto "proletiti" na netu... Sve ovo je skontano od strane uhljupa koji nemaju i ne znaju nista pametnije raditi u zivotu. Vjera je nesto sto treba da bude moje i SAMO MOJE, ja cu svoje dijete usmjeravati na "pravi put" a da li ce ona ici njim to je samo njeno.
Ko je meni mogo zabraniti da jedem krmetinu il' da psujem i radim koje kakve stvari koje se krse sa vjerskim nacelima po kojima sam odgajan?
Roditelji dragi, fino svoje dijete u krilo, za ruku u setnju i razgovarajte, objasnite da smo svi od krvi i mesa a manite se "trovanja"
A sliku SVOG deda mraza vam postam nekad kasnije