Dali ti to ozbiljno ili se salis?maxell_sarajevo wrote:Podrska Arziji.
Ovom odlukom suda se dokazalo da je pravda spora,ali dostizna.![]()
Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- Better Man
#2001 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- bogoljub
#2002 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
NAPRIJED ARZIJA!! 
- therrarrius
#2003 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ironija?bogoljub wrote:NAPRIJED ARZIJA!!
Ili...
- minjonja
#2004 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
samo malo, meni nista nije jasno. mandat traje izgleda 4 godine. izabrana je nova direktorica. sad na osnovu cega je arzija ostala? kako to 
-
shambho
#2005 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
.
Last edited by shambho on 18/04/2011 00:02, edited 1 time in total.
- munevera44
- chengaba
#2007 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
maxell_sarajevo wrote:Podrska Arziji.
Ovom odlukom suda se dokazalo da je pravda spora,ali dostizna.![]()
Slažem se, konačno jedan normalan potez organa BiH!
-
theTruePath
#2008 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
NAPRIJED ARZIJA

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2009 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
evo da te pitam nešto: zašto ti podržavaš Arziju? zašto misliš da je ona u pravu?theTruePath wrote:NAPRIJED ARZIJA![]()
- Cyrax
#2010 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Zato sto je izmedju ostalog izbacila "komunisticku tvorevinu" Deda MrazaChmoljo wrote:evo da te pitam nešto: zašto ti podržavaš Arziju? zašto misliš da je ona u pravu?theTruePath wrote:NAPRIJED ARZIJA![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2011 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
u određenim slučajevima sud brzo radi
- chengaba
#2012 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
@theTruePath - ne nasjedaj na ove provokacije!Chmoljo wrote:evo da te pitam nešto: zašto ti podržavaš Arziju? zašto misliš da je ona u pravu?theTruePath wrote:NAPRIJED ARZIJA![]()
-
donBeton
#2013 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nikada do sada nisam stvarao neka svoja mišljenja o ovoj temi niti ih iznosio.
Sada kada se, čini mi se, bliži kraj ovome, zanimljiva mi je jedna stvar. Oni koji se generalno protive čistom politiziranju, pa i tendenciji politike da se mješa u sve društvene sfere uključujući javnu struku ovaj put su se žalili što nema takve vrste intervencije i tražili od vlasti da reaguje. Kada se desio jedan takav potez od izvršne vlasti, koji je ma koliko bio ispravan ipak ispolitiziran, Sud kaže da je prekršen zakon i nanesena nepravda. Zanimljivo će biti tek sada vidjeti kako će navedene organizacije i pojedinci reagovati u ovoj novonastaloj situaciji: jer trenutno sa jedne strane imaju Sud i zakon, a sa druge političke igre koje su sami izazvali.
Sada kada se, čini mi se, bliži kraj ovome, zanimljiva mi je jedna stvar. Oni koji se generalno protive čistom politiziranju, pa i tendenciji politike da se mješa u sve društvene sfere uključujući javnu struku ovaj put su se žalili što nema takve vrste intervencije i tražili od vlasti da reaguje. Kada se desio jedan takav potez od izvršne vlasti, koji je ma koliko bio ispravan ipak ispolitiziran, Sud kaže da je prekršen zakon i nanesena nepravda. Zanimljivo će biti tek sada vidjeti kako će navedene organizacije i pojedinci reagovati u ovoj novonastaloj situaciji: jer trenutno sa jedne strane imaju Sud i zakon, a sa druge političke igre koje su sami izazvali.
- valterbranisarajevo
#2014 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sud još ništa nije rekao, ali se odluka suda očigledno unaprijed zna...Neovisno sudstvo do bola...
-
donBeton
#2015 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
valterbranisarajevo wrote:Sud još ništa nije rekao, ali se odluka suda očigledno unaprijed zna...Neovisno sudstvo do bola...
Ne kontam. Šta je onda ovo? http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100622079
- valterbranisarajevo
#2016 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
To je privremena mjera do donošenja konačne odluke suda po tužbi. Ročište će se navodno održati 24.6. Ako tada sud uvaži tužbu, onda ona ostaje direktorica..
- valterbranisarajevo
#2017 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
nažalost, odluka će vjerovatno biti u korist Arzije.
Međutim vjerovatno je iz "CENTRALE" već procurilo kakva će biti odluka pa zato radost i slavlje. Siguran sam da će Goran Salihović veoma brzo biti promovisan u sudiju suda BiH ili na neku važnu funkciju u Ministarstvu pravde, kao i svi oni mnogobrojni sarajevski sudije i tužioci koji su u znak zahvalnosti za neprocesuirani kriminal promovisani na važne dužnosti (Mustafa Bisić i co.)
Ako ima obraza neće to uraditi, a ako nema -šta ću mu ja...
Međutim vjerovatno je iz "CENTRALE" već procurilo kakva će biti odluka pa zato radost i slavlje. Siguran sam da će Goran Salihović veoma brzo biti promovisan u sudiju suda BiH ili na neku važnu funkciju u Ministarstvu pravde, kao i svi oni mnogobrojni sarajevski sudije i tužioci koji su u znak zahvalnosti za neprocesuirani kriminal promovisani na važne dužnosti (Mustafa Bisić i co.)
Ako ima obraza neće to uraditi, a ako nema -šta ću mu ja...
Last edited by valterbranisarajevo on 22/06/2010 23:55, edited 1 time in total.
-
donBeton
#2018 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Aha. Hvala na pojašnjenju.
Hajd, onda se nadajmo da će odluka biti u korist djece.
Hajd, onda se nadajmo da će odluka biti u korist djece.
-
donBeton
#2019 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ne bih se složio sa takvom ocjenom rada Suda. Po meni su Sud i Policija naše najfunkcionalnije državne institucije, za razliku od, recimo, Tužilaštva...
-
theTruePath
#2020 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ne mozes se pozivati na sud,pa kad ne presudi onako kako ti smeta kritizirati sud i preispitivati ga!
a i Arzija je valjda do sada postala mudrija,neka djeda mraza,ne smeta nikome...a ne bi trebala ni vjeronauka da smeta
a i Arzija je valjda do sada postala mudrija,neka djeda mraza,ne smeta nikome...a ne bi trebala ni vjeronauka da smeta
- denis.istok
#2021 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Totalno si u pravu. Ako Sud donese presudu nema se sta komentarisati, nece je donijeti sigurno na osnovu pisanja po forumima nego po vazecem Zakonu.theTruePath wrote:Ne mozes se pozivati na sud,pa kad ne presudi onako kako ti smeta kritizirati sud i preispitivati ga!
A onda neka se malo preispita ko je i zasto napravio gresku u proceduri, dal VR, Vlada, UO ili neko cetvrti jer se nista slucajno ne desava!
- valterbranisarajevo
#2022 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Poučen mnogim primjerima u prošlosti ja im lično ne vjerujem.
- Chisum
#2023 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ne da se zli dabar.... lose, lose...
- seln
#2024 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Kao, recimo, one presude od godinu dana uslovno za silovanje retardirane djevojke?denis.istok wrote:Totalno si u pravu. Ako Sud donese presudu nema se sta komentarisati, nece je donijeti sigurno na osnovu pisanja po forumima nego po vazecem Zakonu.theTruePath wrote:Ne mozes se pozivati na sud,pa kad ne presudi onako kako ti smeta kritizirati sud i preispitivati ga!
- hadzinicasa
#2025 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Svi smo jednaki. Samo su neki malo više jednaki od onih drugih.komi wrote:u određenim slučajevima sud brzo radi