Ne može nositi orla, orao je dokazni materijaliz dna duše wrote:I orla nek nosimoderator wrote:Ama nek nosi i fotelju i sto i kompjuter i plakar, samo nek ide vise..valterbranisarajevo wrote:Arzija Mahmutović neće iz svoje fotelje
Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- poznanik
#1926 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
-
theTruePath
#1927 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Vasvija nastavlja i brani vjeronauku,i za djeda mraza kaze isto sto i Arzija "gdje ga budu zeljeli tu ce biti"
feel it feel it feel it

feel it feel it feel it
-
almir_tz
#1928 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Uz i ovu vijest:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100618052
i poludebilnu Vasvinu recenicu:
http://protest.ba/v2/dvadesetorica-sad- ... vluda-mp3/
Nikad na zelenu granu...

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100618052
i poludebilnu Vasvinu recenicu:
podjetimo se na stari disko hit:Ne znam zašto smo toliko medijima zanimljivi, i u školama se dešavaju različite stvari, i ne znam zašto postoji
toliki interes javnosti za ono što se dešava u JU "Djeca Sarajeva“.
http://protest.ba/v2/dvadesetorica-sad- ... vluda-mp3/
Nikad na zelenu granu...
- GAU 8
#1929 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Upitno je, do kada ce i privatni vrtici biti oaze tolerancije. Koliko mi je poznato, ovi fasisti razradjuju propise koji ce svaku, bilo javnu, ili privatnu odgojnu ustanovu, obavezati na nastavu vjeronauke.
Enjoy life...
Enjoy life...
- poznanik
#1930 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
theTruePath wrote:Vasvija nastavlja i brani vjeronauku,i za djeda mraza kaze isto sto i Arzija "gdje ga budu zeljeli tu ce biti"
feel it feel it feel it![]()
![]()
![]()
Gdje si ti to pročitao, provokatoru
-
theTruePath
#1931 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
poznanik wrote:theTruePath wrote:Vasvija nastavlja i brani vjeronauku,i za djeda mraza kaze isto sto i Arzija "gdje ga budu zeljeli tu ce biti"
![]()
![]()
Gdje si ti to pročitao, provokatoru
Intervju s njom na naslovnoj sarajevo-x
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1932 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
theTruePath wrote:Vasvija nastavlja i brani vjeronauku,i za djeda mraza kaze isto sto i Arzija "gdje ga budu zeljeli tu ce biti"
![]()
![]()
Ali neće biti plakata koji najavljuju mogući dolazak Djeda Mraza,...Nije šija, nego je vrat....po Arzijinom nalogu uslijedilo je promptno uklanjanje plakata sa sarajevskih vrtića koji najavljuju susret s Djeda Mrazom u nedjelju u 12 ispred Narodnog pozorišta, što je bezobrazluk neviđenih razmjera, ali i "treniranje strogoće" na našim najmlađim.
-
Mama dvoje djece
#1933 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Dragi roditelji, nemojte pjeniti odmah za to što je rekla za vjeronauku.
Ono što nam je bitno da je vjeronauka u rangu svih specijaliziranih programa i ko je taj koji je dozvolio da se zaposle ljudi na teret JU i budžeta i predaju vjeronauku u vrtićima, a da mi plaćamo ostale specijalizirane programe kao što su ples i engleski.
Dakle prvo ko hoće vjeronauku neka plaća ili nećemo ni mi plaćati engleski ili ples, kako bi i trebalo po Zakonu.
Drugo, sada kada imamo naše predstavnike u Upravnom odboru, moći će imati uvid u poslovanje (tako se i saznalo kako je plaćen orlić), imaće uvid u javne nabavke, zapošljavanje kao i u program rada za narednu školsku godinu gdje mogu staviti primjedbe ako nama roditeljima nešto ne odgovara kao npr. ako nema Djeda Mraza.
Sve to će preko njih saznati i Vijeće roditelja a preko njih i mi sami.
Nadam se da će nova direktorica ostvariti dijalog s nama što bivša nikada ali nikada nije mogla.
Meni već drugo dijete izlazi iz vrtića i kreće u školu, već sam 6 godina prisutna u vrtiću i stvarno su mi ove zadnje dvije godine bile mučne, nadam se da to neće roditelji doživljavati u budućnosti, a to zavisi samo od nas roditelja koji se angažujemo da ne prođe sve usput, koji želimo bolje svojoj djeci, pa se nadam da će oni koji ostaju nastaviti ovo što smo započeli prije više od godinu i po.
Ono što nam je bitno da je vjeronauka u rangu svih specijaliziranih programa i ko je taj koji je dozvolio da se zaposle ljudi na teret JU i budžeta i predaju vjeronauku u vrtićima, a da mi plaćamo ostale specijalizirane programe kao što su ples i engleski.
Dakle prvo ko hoće vjeronauku neka plaća ili nećemo ni mi plaćati engleski ili ples, kako bi i trebalo po Zakonu.
Drugo, sada kada imamo naše predstavnike u Upravnom odboru, moći će imati uvid u poslovanje (tako se i saznalo kako je plaćen orlić), imaće uvid u javne nabavke, zapošljavanje kao i u program rada za narednu školsku godinu gdje mogu staviti primjedbe ako nama roditeljima nešto ne odgovara kao npr. ako nema Djeda Mraza.
Sve to će preko njih saznati i Vijeće roditelja a preko njih i mi sami.
Nadam se da će nova direktorica ostvariti dijalog s nama što bivša nikada ali nikada nije mogla.
Meni već drugo dijete izlazi iz vrtića i kreće u školu, već sam 6 godina prisutna u vrtiću i stvarno su mi ove zadnje dvije godine bile mučne, nadam se da to neće roditelji doživljavati u budućnosti, a to zavisi samo od nas roditelja koji se angažujemo da ne prođe sve usput, koji želimo bolje svojoj djeci, pa se nadam da će oni koji ostaju nastaviti ovo što smo započeli prije više od godinu i po.
-
Nele
#1934 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ja ne kontam odgovor na ovo pitanje :
Hoće li se "vratiti“ Djed Mraz?
Ne vidim u tome nikakvih problema. Svugdje gdje roditelji i odgajatelji budu cijenili da žele Djeda Mraza, ja ne vidim razloga zašto ga ne bi bilo.
Isto ko da su roditelji otjerali deda mraza pa sada ako hoce moze se vratiti i sta imaju odgajatelji da se pitaju hoce li biti deda mraz ili ne. Kakav odgovor na jednostavno pitanje, umjesto jednostavnog odgovora stvorila jos više pitanja.
PS Treba je pitati sta ce se desiti ako roditelji budu htjeli a odgajatelji ne ?
Ne vidim u tome nikakvih problema. Svugdje gdje roditelji i odgajatelji budu cijenili da žele Djeda Mraza, ja ne vidim razloga zašto ga ne bi bilo.
Isto ko da su roditelji otjerali deda mraza pa sada ako hoce moze se vratiti i sta imaju odgajatelji da se pitaju hoce li biti deda mraz ili ne. Kakav odgovor na jednostavno pitanje, umjesto jednostavnog odgovora stvorila jos više pitanja.
PS Treba je pitati sta ce se desiti ako roditelji budu htjeli a odgajatelji ne ?
-
theTruePath
#1935 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
NIko ne pjeni postovana mamo s dvoje djece,meni licno je drago da ce vjeronauke biti
pozrav
pozrav
-
theTruePath
#1936 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nele wrote:Ja ne kontam odgovor na ovo pitanje :
Koja pitanja se tebi stvaraju bogati
-
high_volume
#1937 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Međutim, "nova vjeronauka" neće biti ideološko-strategijski zadatak i cilj određenih centara moći grada i širetheTruePath wrote:meni licno je drago da ce vjeronauke biti. pozrav
-
theTruePath
#1938 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
high_volume wrote:Međutim, "nova vjeronauka" neće biti ideološko-strategijski zadatak i cilj određenih centara moći grada i širetheTruePath wrote:meni licno je drago da ce vjeronauke biti. pozravOpada im moć, počinju da nestaju
To nikada nisam ni zelio
hvala Allahu da im opada moc,to odavno prizeljkujem,,,down with sda
- DaysleepeR
#1939 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
otišla je Arza sa pozicije na kojoj je bila, ali ja se ne bih radovao
po dobro poznatoj logici SDA i ostalih vladajućih stranaka ide nagrađivanje delegiranjem na viši nivo tako da nam Arzija može komforno postati nova kantonalna ministrica obrazovanja npr. (završava žena fax) ili možda gradonačelnica, federalna nekaka ministrica, federalni poslanik i sl...
samo se sjetite jedne od najomraženijih i najnesposobnijih osoba ikad a to je mama gradonačelnica koja je naravno unaprijeđena na veći nivo vlasti, veću platu i sl..
tako je svojevremeno i Salko Obhođaš od najomraženijeg načelnika u FBiH ikad, došao da pozicije federalnog ministra, hladno i računajući na zaboravnost ljudi...
e pa tako će i Arzija, predviđam na poziciju ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, samo gledajte....
po dobro poznatoj logici SDA i ostalih vladajućih stranaka ide nagrađivanje delegiranjem na viši nivo tako da nam Arzija može komforno postati nova kantonalna ministrica obrazovanja npr. (završava žena fax) ili možda gradonačelnica, federalna nekaka ministrica, federalni poslanik i sl...
samo se sjetite jedne od najomraženijih i najnesposobnijih osoba ikad a to je mama gradonačelnica koja je naravno unaprijeđena na veći nivo vlasti, veću platu i sl..
tako je svojevremeno i Salko Obhođaš od najomraženijeg načelnika u FBiH ikad, došao da pozicije federalnog ministra, hladno i računajući na zaboravnost ljudi...
e pa tako će i Arzija, predviđam na poziciju ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, samo gledajte....
-
high_volume
#1940 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Pa šta predlažeš?DaysleepeR wrote:otišla je Arza sa pozicije na kojoj je bila, ali ja se ne bih radovao...tako će i Arzija, predviđam na poziciju ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, samo gledajte....
- valterbranisarajevo
#1941 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ja također mislim da sve mora biti "po zakonu". Treba ponovo provesti anketu o tim dodatnim programima, ali "po zakonu". Svi znamo da je anketa na osnovu koje je svojevremeno uvedena vjeronauka bila naštimana, odnosno, da su anketirani samo "podobni" roditelji, po Arzijinom izboru. Ako i tada većina bude za vjeronauku, onda neka im bude..
A siguran sam da neće biti...
A siguran sam da neće biti...
-
theTruePath
#1942 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
- DaysleepeR
#1943 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
predlažem da što više ljudi izađe na izbore i uskrati njenoj stranci broj mijesta u Kantonu, federalnom parlamentu, itd...high_volume wrote:Pa šta predlažeš?DaysleepeR wrote:otišla je Arza sa pozicije na kojoj je bila, ali ja se ne bih radovao...tako će i Arzija, predviđam na poziciju ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, samo gledajte....
jedino što se može i uradit i predložit'
-
theTruePath
#1944 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
DaysleepeR wrote:predlažem da što više ljudi izađe na izbore i uskrati njenoj stranci broj mijesta u Kantonu, federalnom parlamentu, itd...high_volume wrote:Pa šta predlažeš?DaysleepeR wrote:otišla je Arza sa pozicije na kojoj je bila, ali ja se ne bih radovao...tako će i Arzija, predviđam na poziciju ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, samo gledajte....
jedino što se može i uradit i predložit'
A ne mislis da je recimo SDA doprinjela njenoj smijeni,na celu s Tihicevom novom politikom? gore ce ti biti ako izgubi SDA(a sve su prilike da hoce) i dobije recimo Fahrudin
- DaysleepeR
#1945 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
malo se ti krećeš u uskom krugu bojim setheTruePath wrote:Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
prosječan bh građanin ako uzmemo u obzir da je 18% hrvata, a ostalo ide 42% bošnjaka i 38% srba, onda prosječan građanin BiH jede svinjetinu, pije alkohol i nije islamske vjere... jer sumnjam da je više od 50% bošnjaka vjerski orjentiramo, bogme pune su kafane a i pivara profitira sve više iz godine u godinu, da ne pominjem tradicionalno pečenje rakije koje se dešava all over bosnia, stoga prijatelju, nije ti dobar pogled odatle gdje stojiš...
Last edited by DaysleepeR on 18/06/2010 21:37, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#1946 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
niđe vezetheTruePath wrote: A ne mislis da je recimo SDA doprinjela njenoj smijeni,na celu s Tihicevom novom politikom? gore ce ti biti ako izgubi SDA(a sve su prilike da hoce) i dobije recimo Fahrudin
-
Raska
#1947 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Šta piješDaysleepeR wrote:malo se ti krećeš u uskom krugu bojim setheTruePath wrote:Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
prosječan bh građanin ako uzmemo u obzir da je 18% hrvata, a ostalo ide 42% bošnjaka i 38% srba, onda prosječan građanin BiH jede svinjetinu, pije alkohol i nije islamske vjere... jer sumnjam da je više od 50% bošnjaka vjerski orjentiramo, bogme pune su kafane a i pivara profitira sve više iz godine u godinu, da ne pominjem tradicionalno pečenje rakije koje se dešava all over bosnia, stoga prijatelju, nije ti dobar pogled odatle gdje stojiš...
- DaysleepeR
#1948 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
pivu a bošnjak, zamisli skandala...
- valterbranisarajevo
#1949 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
od 2.300 djece na vjeronauku ide 600.To nije nikako većina čak i ako se ne računaju jaslice...theTruePath wrote:Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
-
theTruePath
#1950 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
DaysleepeR wrote:malo se ti krećeš u uskom krugu bojim setheTruePath wrote:Nebi bio bas siguran,prosjecni bh gradjanin nije ultraliberalni ateista kao ti vec vjernik
Nisam mislio vjernik prakticar,vec "folk vjernik"(a to vazi za sva tri naroda),i moj babo je pio alkohol,pecenje rakije se dogadjalo u nasoj avliji svake god..ali me tjerao u mekteb,bukvalno tjerao jer ja nisam htio