Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#1851 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Better Man »

Vjeronauka u vrticima za mene predstavlja jedan vid fasizma, rasizma i ucenju djece podjeli i mrznji. Vjeronauku treba zabraniti u vrticima i ne samo u njima, vec i u skolama. Vjeronauci je mjesto iskljucivo u dzamiji, crkvi, sinagogi i drugim vjerskim objektima, a nikako u javnim ustanovama kao sto su vrtici, skole itd. dali je Azriju stid nakon sve samih lazi koje je veceras izgovorila u emisiji? Rijec je o jednoj bolesnoj i isfustriranoj zeni koju je ostavio suprug i koja svoje komplekse lijeci na uposlenicima, djeci i njihovim roditeljima.
@Bošnjak

#1852 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by @Bošnjak »

HAVANA wrote:
@Bošnjak wrote:@HAVANA
Pa njeno pravno uređenje, ove naše BiH, podrazumijeva da ti ako ne želiš, da tvoje dijete u vrtiću , osnovnoj školi, srednjoj školi itd, ima vjeronauku imaš pravo da je nema a ja , ako to želim, imam pravo da moje dijete ima vjeronauku. Niko ti ne nameće svoj način života kao jedini ispravan, ali ova država npr ima , pored ateista i vjernike: muslimane, pravoslavne, katolike, jevreje...Znači tvoje pravo na ateizam, podrazumijeva i nečije pravo na vjeru !!!

Pa gdje je zamjenski predmet za moje dijete?Gdje će moje dijete?Gdje će Ivana a gdje Srdjan?Na hodnik?
Imaš li ti djece i znaš li na koji način to sve sada funkcioniše?Ja imam dvoje.Hoćeš da je zovnem da ti napiše šta radi dok je vjeronauka i gdje smije boraviti?Da ti napiše gdje su boravili dok im je bila po rasporedu u sred nastave?
A vjeronauka i vrtić :shock: :lol: Nemojte biti smiješni...

Čudno neko poimanje demokratije imaš. „Gdje će moje dijete dok je tvoje na vjeronauci?“ Znači , ako tih simboličnih čas/dva vjeronauke, koja i ne mora biti u vrtiću, slažem se , ali treba je, barem po meni, imati u osnovnoškolskom/srednjoškolskom obrazovanju, što koliko znam sada nije slučaj , bar kada su srednje škole u pitanju, na nivou cijele FBIH, znači ti si automatski ugrožen/ugrožena ako se tvoje dijete nečim drugim bavi, igra se sa drugom grupom, dok je moje npr. na vjeronauci? I automatski tvoje pravo da tvoje dijete ne pohađa vjeronauk, (apsolutno imaš to pravo), meni namečeš tako što to isto pravo meni, da moje dijete pohađa/uskračuješ. I ponavljam , vjeronauka u vrtićima, nije potrebna, nju treba prakticirati, za one koji to žele tek od osnovne ,preko srednje škole do fakulteta! Samo, čudna ta demokracija? Sebi daješ za pravo, drugima oduzimaš to isto pravo. B R A V O !!!
@Bošnjak

#1853 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by @Bošnjak »

Better Man wrote:Vjeronauka u vrticima za mene predstavlja jedan vid fasizma, rasizma i ucenju djece podjeli i mrznji. Vjeronauku treba zabraniti u vrticima i ne samo u njima, vec i u skolama. Vjeronauci je mjesto iskljucivo u dzamiji, crkvi, sinagogi i drugim vjerskim objektima, a nikako u javnim ustanovama kao sto su vrtici, skole itd. dali je Azriju stid nakon sve samih lazi koje je veceras izgovorila u emisiji? Rijec je o jednoj bolesnoj i isfustriranoj zeni koju je ostavio suprug i koja svoje komplekse lijeci na uposlenicima, djeci i njihovim roditeljima.

Za vrtiće se slažem, nepotrebno ! Zabrana vjeronauke u školama pa i za one koji je žele? E, to ti je fašizam !!!
Građanin

#1854 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Građanin »

HAVANA wrote:
Građanin wrote:Problem sa gospođom Arzijom je samo taj što je dotična Bošnjakinja i uz to vjernica, zato i smeta Bošnjacima koji nisu baštinici bošnjačke tradicije. Mnogo toga što nije rekla joj se podmeće samo zato što "ne leži ", gospodi ateistima. Neka proganjaju one koji ruše ovu državu a ne patriote iz reda ovog ili iz reda drugih BiH naroda !

ARZIJA ! :thumbup:

Haj se zakuni :shock: :lol:

Staljina mi, Rankovića i Golog mi otoka :dance:
Građanin

#1855 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Građanin »

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1856 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by PipiDugaDevetka »

Better Man wrote:Vjeronauka u vrticima za mene predstavlja jedan vid fasizma, rasizma i ucenju djece podjeli i mrznji. Vjeronauku treba zabraniti u vrticima i ne samo u njima, vec i u skolama. Vjeronauci je mjesto iskljucivo u dzamiji, crkvi, sinagogi i drugim vjerskim objektima, a nikako u javnim ustanovama kao sto su vrtici, skole itd. dali je Azriju stid nakon sve samih lazi koje je veceras izgovorila u emisiji? Rijec je o jednoj bolesnoj i isfustriranoj zeni koju je ostavio suprug i koja svoje komplekse lijeci na uposlenicima, djeci i njihovim roditeljima.
Đure Pucara Starog mi i glamočkog krompira, mudro zboriš.
delightful

#1857 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by delightful »

gradjanin i bosnjak, kloniranje je zabranjeno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1858 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

@Bošnjak wrote:

Za vrtiće se slažem, nepotrebno ! Zabrana vjeronauke u školama pa i za one koji je žele? E, to ti je fašizam !!!
reče čovjek koji ne poštuje pravila ni ovog foruma :oops:
munevera44

#1859 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by munevera44 »

Prijedlog

Kad vjeronauk može u škole i vrtiće pitam se kad će biti obavezan na ultrazvuku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1860 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

vesna55 wrote:Prijedlog

Kad vjeronauk može u škole i vrtiće pitam se kad će biti obavezan na ultrazvuku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma jok ba, kod ginekologa će se ugrađivati tunelići u materice: onaj za atesitičko i onaj za ovaj teističko sjeme :oops:
valterbranisarajevo

#1861 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

he, he Arzijine laži i obmane na svakom koraku, pa i na ovoj temi - i tako već pet godina. Ali brzo će srijeda i onda adio :)
valterbranisarajevo

#1862 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Većinu laži i nebuloza koje je večeras izrekla neću komentarisati, jer ona uglavnom sve ponavlja kao papagaj godinama, a sve to smo komentarisali već hiljadu puta.

Ali, neću preći preko jedne bestidnosti koju je koristila u večerašnjoj emisiji. Osoba koja je rat provela šireći guzove po Italiji nema nikakvo pravo da se poziva na patriotizam ,sakriva iza boraca i tako pokušava steći naklonost javnosti. Kvazipatriotizam – stari, oprobani SDA izum. Međutim, bojim se da ovaj put neće upaliti. :run:
GAU 8

#1864 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by GAU 8 »

Građanin wrote:
Klasično teroriziranje i napad na osobnost, to je poziv na smjenu Azrije ! Čime ćemo se baviti kada je smijenimo/otjeramo, smjenom ostalih Bošnjaka/provjerski orijentisanih ? Kada se pročitaju "epiteti", pojedinih forumaša prema ovoj ženi,u ranijim postovima, da se "naježiš"...
Inace je opstepoznata cinjenica, kako svi lopovi na kraju kao krajni argument potezu napad na licnost i Islamofobiju.
TO JE DA SE NAJEZIS!
Niko ne kritikuje osobu, vec djela, tacnije nedjela!

Ako imas djecu, da bog da ih cijeli zivot Arzije pratile. Moju nece!
GAU 8

#1865 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by GAU 8 »

@Bošnjak wrote:GOSPODO, OVO NIJE SAMO ATEISTIČKA DRŽAVA. IMAJU I OSTALI GRAĐANI SVOJA PRAVA, A NE SAMO KOMUNISTIČKI ORIJENTISANI ! ZAŠTO NE SMJENJUJETE DIREKTORE PREDŠKOLSKIH I ŠKOLSKIH USTANOVA IZ RS-A . OČITO VAM SVETI SAVA KAO ZAŠTITNIK ŠKOLE NE SMETA , A BOŠNJAK/BOŠNJAKINJA, AKO JE VJERNIK I NA FUNKCIJI VAM SMETA ! JADNI STE !!!
IMas li ti dijete?
GAU 8

#1866 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by GAU 8 »

Pa njeno pravno uređenje, ove naše BiH, podrazumijeva da ti ako ne želiš, da tvoje dijete u vrtiću , osnovnoj školi, srednjoj školi itd, ima vjeronauku imaš pravo da je nema a ja , ako to želim, imam pravo da moje dijete ima vjeronauku. Niko ti ne nameće svoj način života kao jedini ispravan, ali ova država npr ima , pored ateista i vjernike: muslimane, pravoslavne, katolike, jevreje...Znači tvoje pravo na ateizam, podrazumijeva i nečije pravo na vjeru !!!
Ovo je sekularna drzava
GAU 8

#1867 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by GAU 8 »

@Bošnjak wrote:
HAVANA wrote:

Pa gdje je zamjenski predmet za moje dijete?Gdje će moje dijete?Gdje će Ivana a gdje Srdjan?Na hodnik?
Imaš li ti djece i znaš li na koji način to sve sada funkcioniše?Ja imam dvoje.Hoćeš da je zovnem da ti napiše šta radi dok je vjeronauka i gdje smije boraviti?Da ti napiše gdje su boravili dok im je bila po rasporedu u sred nastave?
A vjeronauka i vrtić :shock: :lol: Nemojte biti smiješni...

Čudno neko poimanje demokratije imaš. „Gdje će moje dijete dok je tvoje na vjeronauci?“ Znači , ako tih simboličnih čas/dva vjeronauke, koja i ne mora biti u vrtiću, slažem se , ali treba je, barem po meni, imati u osnovnoškolskom/srednjoškolskom obrazovanju, što koliko znam sada nije slučaj , bar kada su srednje škole u pitanju, na nivou cijele FBIH, znači ti si automatski ugrožen/ugrožena ako se tvoje dijete nečim drugim bavi, igra se sa drugom grupom, dok je moje npr. na vjeronauci? I automatski tvoje pravo da tvoje dijete ne pohađa vjeronauk, (apsolutno imaš to pravo), meni namečeš tako što to isto pravo meni, da moje dijete pohađa/uskračuješ. I ponavljam , vjeronauka u vrtićima, nije potrebna, nju treba prakticirati, za one koji to žele tek od osnovne ,preko srednje škole do fakulteta! Samo, čudna ta demokracija? Sebi daješ za pravo, drugima oduzimaš to isto pravo. B R A V O !!!
Vjernauk u vrticima je uveden iskljucivo da se uhljebi silni kadar sa medresa. I to je jasno ko dan.
Ja nemam nista protiv recimo nauke o moralu, o lijepim stvarima, gdje bi djeca pohadjala istu nastavu bez obzira na vjeroispovijest.
Ali kada dijete pocne dobijati fobije poput: "ne smijem jesti/pisati lijevom rukom, odgrist ce mi je sejtan"
E TO JE TERORISANJE DJETETA
zlatiborka

#1868 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zlatiborka »

Hej ljudi,

sta je ovo, sad upravo na kantonalnoj TV prikazase 2 uposlenice JU Djeca Sarajeva, jednu vaspitacicu i jednu kuharicu kako hvale i zele da im se Arzija vrati kao direktorica?!

Koliko sam uspjela cuti da je izabrana nova direktorica ustanove gospodja Vasvija Jajetovic, ali je uposlenici ne prihvataju.

Pojavila se i sama Arzija propisno umotana, ne kao do sada da joj vire usi i mindjuse i da joj se vidi dekolte sa biserima. Nisam upratila sta je rekla.

Je li neko gledao i ima li neko vise informacija.....

:sax:
munevera44

#1869 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by munevera44 »

zlatiborka wrote:Hej ljudi,

sta je ovo, sad upravo na kantonalnoj TV prikazase 2 uposlenice JU Djeca Sarajeva, jednu vaspitacicu i jednu kuharicu kako hvale i zele da im se Arzija vrati kao direktorica?!

Koliko sam uspjela cuti da je izabrana nova direktorica ustanove gospodja Vasvija Jajetovic, ali je uposlenici ne prihvataju.

Pojavila se i sama Arzija propisno umotana, ne kao do sada da joj vire usi i mindjuse i da joj se vidi dekolte sa biserima. Nisam upratila sta je rekla.

Džaba ti sve g. Arzija prNila si u veš lonac i sad šuti poklopi se po ušima i gledaj imal gdje kako upražnjeno radno mjesto mislim kakva savjetnica

Arzija ima svoje lobiste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zlatiborka

#1870 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zlatiborka »

vesna55 wrote:
zlatiborka wrote:Hej ljudi,

Džaba ti sve g. Arzija prNila si u veš lonac i sad šuti poklopi se po ušima i gledaj imal gdje kako upražnjeno radno mjesto mislim kakva savjetnica

Arzija ima svoje lobiste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko zna, kako neko prije rece, uhljebice se u ministarstvu prosvjete i obrazovanja KS. :x

Ako bude imala dobre lobiste dogurace ona i na Kesino mjesto tj. postace ministrica za PROSVJETU i OBRAZOVANJE kantona Sarajevo. :evil:

Sve je moguce nakon ovih igara bez granica, da Arzija bude odlucivala o djeci i omladini u KS! Znamo kako je to radila za vrijeme svog mandata direktorice JU Djeca Sarajeva. :(

Nego, mene zanima ko stoji iza nje ili ko je gura? Zna li neko?
denis.istok

#1871 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by denis.istok »

Jel to potvrdjen izbor novog direktora?

Koliko znam stoje:
Gdin Mustafa ef. Ceric, Gdin Bakir Izetbegovic, Gdin Safet Keso i sva sarajevska SDA a cini mi se da ne kotira lose ni u SBB BiH cim moze na TV Alfa.
hadzinicasa

#1872 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

iako mi je likovanje zaista strano, nakon godinu i po dana lijepo je vidjeti da ipak ima nekog efekta i da nije bas sve borba s vjetrenjacama. kompletna inicijativa od strane roditelja nikada nije bila nista licno, vec se radilo o principima, slobodama i djeci.

direktorica je sve to prebacila na licni nivo i cak se zaklela da ce se osvetiti svakom od nas licno i poimence kad tad. ima nas kojima je bilo prijeceno u toku procesa. ima nas koji se nalazimo u nezavidnim pozicijama vezano za posao, nicim izazvano. ima nas .... ali ima i drugih nas :D

sve ce ovo proci, a roditeljima koji imaju djecu u vrticima, koji ce upisati djecu tek - postoji mehanizam vijeca roditelja putem kojeg se zaista moze ucestvovati u radu ustanove. glupo bi bilo proppustiti tu priliku. radi djece.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1873 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by PipiDugaDevetka »

@hadzinice i ostali koji su se ''izborili'' za pravdu i prava djece u vrtićima zaslužili ste odlikovanje Deda Mraza u obliku sanjki koje vuku zlatni irvasi!
valterbranisarajevo

#1874 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Godinama nam ispiru mozak kako je u onom sistemu bio mrak, kako se nije smjelo ništa reći protiv vlasti, a da je ovo sada demokratija..Jeste ali u „panjevima“. Prijetnje ljudima koji su samo htjeli da se u JU Djeca Sarajeva poštuje zakon je dokaz da je ova vlast truhla i da ovdje ustvari nema nikakve demokratije...

Prijetili su gospođi koja je prije nekoliko godina pokrenula peticiju, roditeljima, prijetili su nekim našim forumašima banditi Semihe Borovac (sjećate li se – baš na ovom forumu). Mogu samo misliti šta ćemo još saznati poslije srijede kada progovore vaspitačice, koje sada u strahu za posao šute..

Arzija je samo ogledalo ove vlasti pokazuje, u pravom svjetlu kakva je ona: spletke, laži, zarazne bolesti, prljavština, kvazipatriotizam, igranje sa vjerskim i nacionalnim osjećanjima građana sa skupljanje jeftinih političkih poena.

Pa zar JU Djeca Sarajeva nije slika i drugih institucija: porodilišta, doma Ljubica Ivezić, zaraženih izvora vode...

Roditelji koji su se borili i siguran sam izborili za promjene su za mene heroji. Ovo je dokaz da građani mogu promijeniti neke stvari, samo moraju imati snage za dugu borbu razne niske udarce.

Podijelite te niske udarce koje dobivate sa nama na forumu, sa novinarima, razotkrijte one koji vam prijete. Nije ovaj grad ničija „babovina“. Ne mogu oni tek tako.. Ima nas puno koji vas podržavamo. Uvijek će se nađe neki način da pomognemo da se zaštitite od nasrtaja...

Iako to nije bio jedini problem, nadam se da ćemo pred Novu godinu napraviti jeednu veliku proslavu, i u nekom vrtiću (čistom,urednom i punom kvalitetne hrane) dočekati Deda Mraza svi zajedno...I tako proslaviti pobjedu dobra nad zlom... :thumbup:
high_volume

#1875 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by high_volume »

zlatiborka wrote: Ko zna, kako neko prije rece, uhljebice se u ministarstvu prosvjete i obrazovanja KS. :x
Ako bude imala dobre lobiste dogurace ona i na Kesino mjesto tj. postace ministrica za PROSVJETU i OBRAZOVANJE kantona Sarajevo.
Sve je moguce nakon ovih igara bez granica, da Arzija bude odlucivala o djeci i omladini u KS! Znamo kako je to radila za vrijeme svog mandata direktorice JU Djeca Sarajeva.
Nego, mene zanima ko stoji iza nje ili ko je gura? Zna li neko?
Koliko ja znam, za Arziju Mahmutović se priprema krivična prijava, zapravo nekoliko njih :oops:

Tako da je moguće da Arzija dogura i do Zenice :D
Post Reply