Kakvi su to ljigavci u Kurtonalnoj TV, pa to je cudo jedno!jedna tamo wrote:jao i ja sam sad to gledala, vala mogli su to bolje organizovati, kako mi je bilo žao one djece što su plakala jer nisu dobila paketićvalterbranisarajevo wrote:Sada je bio prilog na TVSA. prilog je gadan i odvratan kakvi samo mogu biti prillozi na toj TV. U prilogu se pojavila i veličanstvena. Evo šta je ukratko rekla:
-Djedu Mrazu niije zabranjen dolazak u vrtiće
-Niko nije skidao plakate sa vrtića
-Ovo nije SDP-ov grad itd itd
Prilog je tendenciozno završen, umjesto sa licima sretne djece kakva su bila, sa jednim djetetom koje plače "jer nije dobilo paketić".
Fuj..![]()
a ona Arzija fuj...kaže Alija Behmen je odbio pomoći djeci sa posebnim potrebama, kako je jadna stvarno....
i još je rekla da oni nemaju para da financiraju djeda mraza ali će ustupiti prostorije a onda je gradonačelnik rekao da on nije imao tu informaciju jer se sigurno nebi smrzavali vani da su to znali...
Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- chuchumbamayumbe
#1151 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- chuchumbamayumbe
#1152 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Bio sam protiv trosenja para na osnivanje gradske TV, a sada sam izrazito za!
pogledah na njihovoj stranici, pa pronadjoh nesto zanimljivo.
Koga oni lazu?! Da li pokusavaju da slazu nas, ili sami sebe?!
FUJ FUJ FUJ!
Koja je to propaganda, izgleda da im su im Djogina i Miloseviceva propaganda uzor kako se treba boriti protiv "neprijatelja" i rusilaca nase svekolike tradicije, slobode, blagostanja, i prije svega, Djeda Mraza!
Dragi gledatelji Televizije Sarajevo i posjetitelji naše internet-stranice,
TVSA je regionalna javna televizija u službi javnog interesa građana Kantona Sarajevo. Signalom pokriva šire područje KS-a, a programsku saradnju i razmjenu ostvaruje sa drugim regionalnim javnim televizijama, te tako svoje emisije plasira širom BiH. Osnivač TVSA je Skupština Kantona Sarajevo, u najvećem procentu finansira se iz budžeta Kantona. Misiju javnog emitera i svoju programsku koncepciju TVSA realizira poštujući evropske standarde profesionalnog i objektivnog novinarstva, a naši uposlenici i saradnici konstatno teže produkciji najvišeg kvaliteta. TVSA informira, educira i zabavlja gledatelje. Insistiramo na programima domaće produkcije, a značajnu pažnju poklanjamo programskim sadržajima za djecu i mlade.
Obaveza i praksa TVSA je profesionalno, pošteno, objektivno i pravovremeno izvještavanje o zbivanjima u Kantonu Sarajevo i u Bosni i Hercegovini, rasvjetljavanje aktuelnih pojava i procesa u društvu, te promoviranje tradicije i kulture Sarajeva i BiH. TVSA je autentičan glas Kantona Sarajevo u Bosni i Hercegovini i u svijetu.
Zadatak TVSA je informiranje građana, ali i omogućavanje javnih debata u kojima se profiliraju ciljevi i interesi demokratske javnosti. TVSA ima obavezu promovirati historijske i aktuelne nacionalne, kulturološke i religijske, privredne, regionalne i druge pozitivno vrjednovane osobenosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Cilj TVSA je da profesionalnim i kvalitetnim programom doprinese promoviranju pozitivnih vrijednosti, te izgradnji demokratskog i prosperitetnog društva. TVSA svoj razvoj dimenzionira na pokrivanju šireg područja Kantona Sarajevo u terestrijalnoj mreži, uvezivanjem sa ostalim javnim televizijama na regionalnom nivou i emitiranje satelitskog signala za dijasporu.
TVSA se auditoriju obraća sa platforme vijekovima gradjene multikulturalnosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te historijom osvjedočene tolerancije i suživota ljudi svih nacija i konfesija.TVSA u svojim programima promovira kulturu demokratije otvorenog društva i ljudskih prava, evropskih vrijednosti i bosanskohercegovačkog patriotizma.
Orijentir urednika i novinara TVSA je istina i pravo svakog čovjeka na osobnu čast. TVSA insistira na istinitim informacijama, a ne na senzacionalističkim konstrukcijama.TVSA svojim dokumentarnim i obrazovnim programom podsjeća gledatelje na najvažnije dogadjaje i ličnosti u viševijekovnoj historiji Sarajeva i BiH.
TVSA je otvorena za ideje i prijedloge izvan vlastite kadrovske strukture i namjerava privući kreativne autore svih afiniteta.
Dragi gledatelji i posjetitelji,
želimo direktno od vas dobiti prijedloge, kritike, komentare i eventualne pohvale, jer je naša prioritenta želja da, prije svega, vi budete zadovoljni programom. Bit ćemo Vam zahvalni na ovakvom vidu saradnje, a jedan od načina da unaprijedimo naš odnos je formiranje ove internet-stranice, koja će u perspektivi postati portal. Uvijek nas možete pozvati putem telefona ili se javiti na mail naših urednika, voditelja ili emisija, a na raspolaganju su vam i adrese vodećih ljudi TVSA.
S poštovanjem,
Emir Zlatar
direktor Amir Zukić
izvršni direktor programa
pogledah na njihovoj stranici, pa pronadjoh nesto zanimljivo.
Koga oni lazu?! Da li pokusavaju da slazu nas, ili sami sebe?!
FUJ FUJ FUJ!
Koja je to propaganda, izgleda da im su im Djogina i Miloseviceva propaganda uzor kako se treba boriti protiv "neprijatelja" i rusilaca nase svekolike tradicije, slobode, blagostanja, i prije svega, Djeda Mraza!
Dragi gledatelji Televizije Sarajevo i posjetitelji naše internet-stranice,
TVSA je regionalna javna televizija u službi javnog interesa građana Kantona Sarajevo. Signalom pokriva šire područje KS-a, a programsku saradnju i razmjenu ostvaruje sa drugim regionalnim javnim televizijama, te tako svoje emisije plasira širom BiH. Osnivač TVSA je Skupština Kantona Sarajevo, u najvećem procentu finansira se iz budžeta Kantona. Misiju javnog emitera i svoju programsku koncepciju TVSA realizira poštujući evropske standarde profesionalnog i objektivnog novinarstva, a naši uposlenici i saradnici konstatno teže produkciji najvišeg kvaliteta. TVSA informira, educira i zabavlja gledatelje. Insistiramo na programima domaće produkcije, a značajnu pažnju poklanjamo programskim sadržajima za djecu i mlade.
Obaveza i praksa TVSA je profesionalno, pošteno, objektivno i pravovremeno izvještavanje o zbivanjima u Kantonu Sarajevo i u Bosni i Hercegovini, rasvjetljavanje aktuelnih pojava i procesa u društvu, te promoviranje tradicije i kulture Sarajeva i BiH. TVSA je autentičan glas Kantona Sarajevo u Bosni i Hercegovini i u svijetu.
Zadatak TVSA je informiranje građana, ali i omogućavanje javnih debata u kojima se profiliraju ciljevi i interesi demokratske javnosti. TVSA ima obavezu promovirati historijske i aktuelne nacionalne, kulturološke i religijske, privredne, regionalne i druge pozitivno vrjednovane osobenosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Cilj TVSA je da profesionalnim i kvalitetnim programom doprinese promoviranju pozitivnih vrijednosti, te izgradnji demokratskog i prosperitetnog društva. TVSA svoj razvoj dimenzionira na pokrivanju šireg područja Kantona Sarajevo u terestrijalnoj mreži, uvezivanjem sa ostalim javnim televizijama na regionalnom nivou i emitiranje satelitskog signala za dijasporu.
TVSA se auditoriju obraća sa platforme vijekovima gradjene multikulturalnosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te historijom osvjedočene tolerancije i suživota ljudi svih nacija i konfesija.TVSA u svojim programima promovira kulturu demokratije otvorenog društva i ljudskih prava, evropskih vrijednosti i bosanskohercegovačkog patriotizma.
Orijentir urednika i novinara TVSA je istina i pravo svakog čovjeka na osobnu čast. TVSA insistira na istinitim informacijama, a ne na senzacionalističkim konstrukcijama.TVSA svojim dokumentarnim i obrazovnim programom podsjeća gledatelje na najvažnije dogadjaje i ličnosti u viševijekovnoj historiji Sarajeva i BiH.
TVSA je otvorena za ideje i prijedloge izvan vlastite kadrovske strukture i namjerava privući kreativne autore svih afiniteta.
Dragi gledatelji i posjetitelji,
želimo direktno od vas dobiti prijedloge, kritike, komentare i eventualne pohvale, jer je naša prioritenta želja da, prije svega, vi budete zadovoljni programom. Bit ćemo Vam zahvalni na ovakvom vidu saradnje, a jedan od načina da unaprijedimo naš odnos je formiranje ove internet-stranice, koja će u perspektivi postati portal. Uvijek nas možete pozvati putem telefona ili se javiti na mail naših urednika, voditelja ili emisija, a na raspolaganju su vam i adrese vodećih ljudi TVSA.
S poštovanjem,
Emir Zlatar
direktor Amir Zukić
izvršni direktor programa
- bez_ideje
#1153 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Hmmmmm,ovako,a da se iduce godine na vrijeme organizuje manifestacija djecijeg programa u nekoj dvorani,angazuje grad,glumci,pjevaci,sponzori a na kraju Deda Mraz podijeli paketice?
Ovo na zimi ,na trgu mi nije bas najbolja varijanta
Ovo na zimi ,na trgu mi nije bas najbolja varijanta
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1154 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija 
- chuchumbamayumbe
#1155 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ovdje ocito nije bilo dovoljno vremena za kvalitetnu organizaciju.KatarinaKosaca wrote:Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija
Ministarstvo je nalozilo da se organizuje DM u obdanistima, Arzija po instrukciji Mladih i jos mladjih Muslimana je to izignorisala, i Grad je odlucio da preduzme akciju.
Ispalo je kako je ispalo, ima se 365 dana do iduce proslave, morace se bolje organizovati, ako ne u obdanistima, onda negdje na zatvorenom, pa da to lici na sta treba da lici.
Moja djeca su dobila paketice (i jos ce ih dobijati), tako da nije uopste pitanje paketica, nego je pitanje principa.
Ipak se pojavi Djeda Mraz, i to je to.
Nisu ga skroz protjerali, a iduce godine ce ga biti jos vise!
- HAVANA
#1156 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
KatarinaKosaca wrote:Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija
Pusti sad tu priču katarina.
Apsolutno me ne zanima ni sdp ...interesuju me djeca i zašto nisu dobila paketiće u vrtiću?
Hajde reci mi ko je krivac što se ovo uopšte moralo ovako nabrzinu i na otvorenom organizovati?
Ko je krivac za ovo sve?
- KatarinaKosaca
#1157 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Krivac je sigurno politika na kantonalnom nivou (jer i ravnateljicu vidim kao čovjeka te vlasti), ali SDP vlada gradom, gradonačelnik napada novinare i to ne treba spominjati po tebi. Roditelji koji sebe nazivaju progresivnim su se otimali za paketiće, (ja sam se sramila sad pred tv) i oni su kao elemenat napredka
I ja se slažem sa onim što je netko ovdje napisao... Jako dobra zavjesa da se udari po islamu i muslimanima kao braneći djecu. MIslim da najviše fanova imate na Palama.
Dakle, ko je kriv što se tako loše organiziralo danas, @Havana? Ko je kriv? (Posjesti me na film bure baruta ova krivica)
I ja se slažem sa onim što je netko ovdje napisao... Jako dobra zavjesa da se udari po islamu i muslimanima kao braneći djecu. MIslim da najviše fanova imate na Palama.
Dakle, ko je kriv što se tako loše organiziralo danas, @Havana? Ko je kriv? (Posjesti me na film bure baruta ova krivica)
- valterbranisarajevo
#1158 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Da da rekla je da dolazak Djeda Mraza nije u planu i programu, ali nije rekla da ona lično piše plan i program (100% provjereno).
Saznali smo da Arzija nije opravdala utrošena sredstva koje je dobila od grada iz 2008, a za par dana će 2010..
Još nešto, i meni se dizao stomak na kupovinu NTV 99 i pravljenje gradske televizije, ali sada sve to povlačim i dajem im podršku...
Peticija za smjenu Arzije Mahmutović
http://www.ipetitions.com/petition/arzija/
Saznali smo da Arzija nije opravdala utrošena sredstva koje je dobila od grada iz 2008, a za par dana će 2010..
Još nešto, i meni se dizao stomak na kupovinu NTV 99 i pravljenje gradske televizije, ali sada sve to povlačim i dajem im podršku...
Peticija za smjenu Arzije Mahmutović
http://www.ipetitions.com/petition/arzija/
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1159 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
odvratno je to što i ovdje pokušavaš popljuvati ono što ti se ne sviđa, a vrlo dobro znaš da taj Behmen, kakav god on bio, nije krivac za sve ovo o čemu se ovdje priča.KatarinaKosaca wrote:Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija
aferim.
samo me interesuje ko ti se od njih lično zamjerio.
-
salihh
#1160 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
hrasno, ja se nadam da nije djed mraz jedino cemu se moje dijete raduje, a siguran sam da cu mu u tijeku njegovog odrastanja uskratiti jos nekoliko "radovanja" koja nemaju veze s djeda mrazom, pa hebote, ako imas djecu znas i sam, svaki odlazak u supermarket i odbijanje da mu kupim nesto je dio tog odrastanja i uskracivanja radovanja. ja znam svoje dijete i odlazak u pozoriste na predstavu i nakon toga u turnbo-limac po igracku za koju smo se dogovorili da ce je dobiti je za njega veca radost od djeda mraza...hrasno38 wrote:Zato sto ti mislis i tvrdis da tebi ne treba, sto je logicno radi godina, apsolutno ne znaci da ne bi obradovalo tvoje dijete i da njemu ne treba. Ali ogranicenost je isto tako dio ljudskoga roda.salihh wrote:eto, prodje jos jedna godina bez deda mraza... da nije bilo toliko halabuke vjerovatno bi bilo sve ok, ali moralo se od ove, ruku na srce budalastine, napraviti politicki problem br. 1, pa sada nikome nista ne valja.
meni, a ni mome djetetu, djed mraz u obdanistu ne treba. meni ovako odgovara...
mome djetetu je 4 godine i jos uvijek ja odredjujem o njegovom skolovanju i obrazovanju, a ponavljam da mome djetetu ovakav djed mraz NE TREBA
- valterbranisarajevo
#1161 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Opet laješ.Prošli put nisam ali sada ću te prijaviti...KatarinaKosaca wrote:Krivac je sigurno politika na kantonalnom nivou (jer i ravnateljicu vidim kao čovjeka te vlasti), ali SDP vlada gradom, gradonačelnik napada novinare i to ne treba spominjati po tebi. Roditelji koji sebe nazivaju progresivnim su se otimali za paketiće, (ja sam se sramila sad pred tv) i oni su kao elemenat napredka![]()
I ja se slažem sa onim što je netko ovdje napisao... Jako dobra zavjesa da se udari po islamu i muslimanima kao braneći djecu. MIslim da najviše fanova imate na Palama. Dakle, ko je kriv što se tako loše organiziralo danas, @Havana? Ko je kriv? (Posjesti me na film bure baruta ova krivica)
- KatarinaKosaca
#1162 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
valterbranisarajevo wrote:Opet laješ.Prošli put nisam ali sada ću te prijaviti...KatarinaKosaca wrote:Krivac je sigurno politika na kantonalnom nivou (jer i ravnateljicu vidim kao čovjeka te vlasti), ali SDP vlada gradom, gradonačelnik napada novinare i to ne treba spominjati po tebi. Roditelji koji sebe nazivaju progresivnim su se otimali za paketiće, (ja sam se sramila sad pred tv) i oni su kao elemenat napredka![]()
I ja se slažem sa onim što je netko ovdje napisao... Jako dobra zavjesa da se udari po islamu i muslimanima kao braneći djecu. MIslim da najviše fanova imate na Palama. Dakle, ko je kriv što se tako loše organiziralo danas, @Havana? Ko je kriv? (Posjesti me na film bure baruta ova krivica)
Ti prijetiš i vrijđaš u isto vrijeme
-
salihh
#1163 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...Chmoljo wrote:odvratno je to što i ovdje pokušavaš popljuvati ono što ti se ne sviđa, a vrlo dobro znaš da taj Behmen, kakav god on bio, nije krivac za sve ovo o čemu se ovdje priča.KatarinaKosaca wrote:Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija
aferim.
moram ponoviti da meni ovakav politicki djeda mraz ne treba, a ne treba ni mome djetetu
- chuchumbamayumbe
#1164 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ko to ima najvise fanova na Palama, Arzija ili roditelji ove djece?!KatarinaKosaca wrote:Krivac je sigurno politika na kantonalnom nivou (jer i ravnateljicu vidim kao čovjeka te vlasti), ali SDP vlada gradom, gradonačelnik napada novinare i to ne treba spominjati po tebi. Roditelji koji sebe nazivaju progresivnim su se otimali za paketiće, (ja sam se sramila sad pred tv) i oni su kao elemenat napredka![]()
Pa citav svijet se cudi od prosle godine i zabrane Djeda Mraza od strane Arzije&MM, ibrete se, oni u RS likuju, ljudi organizovali prosle godine proteste pred Katedralom, i ove godine je nasla izgovor.
Ja mislim da si ti to nesto pogresno postavila u svojoj glavi.
Jos ce roditelji djece biti krivci sto se neko na Palama smije i govori, gledaj onih dole u Sarajevu, Teheran ko Teheran...
Jesamo li ja i Havana to krivi zato sto tako etiketiraju Sarajevo!?
- KatarinaKosaca
#1165 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Hajde, ba, Chmoljo , mojne i ti tog šupljikata oko osobnog zamjeranja. Jesi li gledao ono? Je li ispod svakog dostojanstva ona skoro pa tuča oko paketića? Je li bilo organizirano i na kakav način? Je li gradonačelnik verbalno napao novinare koji su to snimali? Šta sam ja slagala? ti jesi to da nisam rekla ko je kriv. Jasno sam napisala.Chmoljo wrote:odvratno je to što i ovdje pokušavaš popljuvati ono što ti se ne sviđa, a vrlo dobro znaš da taj Behmen, kakav god on bio, nije krivac za sve ovo o čemu se ovdje priča.KatarinaKosaca wrote:Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija
aferim.
- Chmoljo
#1166 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
bićemo realni pa ćemo reći da je sve politika jarane moj: i asvaltiranje puta, i pružanje cijevi vodovoda, a bogami i otvaranje školesalihh wrote: nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...
moram ponoviti da meni ovakav politicki djeda mraz ne treba, a ne treba ni mome djetetu
ne znam je li neko spomenuo, ali izgovor za zabranu deda Mraza bio je H1N1, iako je ista opasnost prijetila dok se održavala priredba povodom Kurban-bajrama.
šta je to onda?
da ne spominjem salmonelu po vrtićima. ova žena nema nimalo obraza kada do sad nije podnijela ostavku.
-
salihh
#1167 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ipak, zarad djece, zar behmen nije mogao organizirati sastanak s arzijom na vrijeme i ponuditi usluge, novcane i ljudske, od strane grada, pa ako kospodja odbije... ovako, ispade da je i on sam kriv koliko i arzija... hebi ga, njoj, a vjeruj mi ni poprilicnom broju roditelja, do deda mraza ascare nije stalo pa me ne cudi da se nije ni "pretrgla" oko toga, ali behmenu, a i savjetnicima mu, bi bolje bilo da su krenuli na vrijeme i kroz odgovarajuce kanale, a ne ovako ad hoc, na silu i uz inat...Chmoljo wrote:bićemo realni pa ćemo reći da je sve politika jarane moj: i asvaltiranje puta, i pružanje cijevi vodovoda, a bogami i otvaranje školesalihh wrote: nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...
moram ponoviti da meni ovakav politicki djeda mraz ne treba, a ne treba ni mome djetetu![]()
ne znam je li neko spomenuo, ali izgovor za zabranu deda Mraza bio je H1N1, iako je ista opasnost prijetila dok se održavala priredba povodom Kurban-bajrama.
šta je to onda?
da ne spominjem salmonelu po vrtićima. ova žena nema nimalo obraza kada do sad nije podnijela ostavku.
- Chmoljo
#1168 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
a ti se naslađivala dok si gledala, zar ne? kako si ono rekla: "napredni roditleji se tuku za paketiće", ja ovdje vidim naslađivanjeKatarinaKosaca wrote:
Hajde, ba, Chmoljo , mojne i ti tog šupljikata oko osobnog zamjeranja. Jesi li gledao ono? Je li ispod svakog dostojanstva ona skoro pa tuča oko paketića? Je li bilo organizirano i na kakav način? Je li gradonačelnik verbalno napao novinare koji su to snimali? Šta sam ja slagala? ti jesi to da nisam rekla ko je kriv. Jasno sam napisala.
ili da je sve bilo perfektno ti bi došla ovdje i pohvalila način na koji je Alija Behmen to organizovao. kako da ne
oko organizacije se može štošta prigovoriti. a jebe mi se u krajnjoj liniji za Behmena, i nemam namjeru da ga branim, ali neka djeca su bila i sretna danas. a biće ih i još.
biće opet podjela, malo skromnijih paketića kojoj ću, akoBogda i sam prisustvovati. a zmija nek' se inati, daBogda je stigla svaka dječija suza.
- Chmoljo
#1169 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ma u pravu si, SDP je, kao i uvijek za sve krivsalihh wrote: ipak, zarad djece, zar behmen nije mogao organizirati sastanak s arzijom na vrijeme i ponuditi usluge, novcane i ljudske, od strane grada, pa ako kospodja odbije... ovako, ispade da je i on sam kriv koliko i arzija... hebi ga, njoj, a vjeruj mi ni poprilicnom broju roditelja, do deda mraza ascare nije stalo pa me ne cudi da se nije ni "pretrgla" oko toga, ali behmenu, a i savjetnicima mu, bi bolje bilo da su krenuli na vrijeme i kroz odgovarajuce kanale, a ne ovako ad hoc, na silu i uz inat...
oko organizacije i Behmena sam rekao svoj stav gore.
- chuchumbamayumbe
#1170 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Inace, docek Djeda Mraza se po pravilu desava u julu, kada je +28 i kada je ono pravo suncano.salihh wrote:nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...Chmoljo wrote:odvratno je to što i ovdje pokušavaš popljuvati ono što ti se ne sviđa, a vrlo dobro znaš da taj Behmen, kakav god on bio, nije krivac za sve ovo o čemu se ovdje priča.KatarinaKosaca wrote:Sad sam gledala na Tv (nije kantonalna). Alija Batnam, čuveni organizator, pa još su mu krivi novinari koji snimaju kako se progresivni roditelji čupaju i otimaju za paketiće, a oni koji su za to bili suviše elegantni tješe svoju djecu koja nisu primila paketiće. I takvi su dežurni držaoco moralnih i inh lekcija
aferim.
Kako god, gradska se uprava koliko-toliko potrudila, a Kurton je uradio nista, jos su popljuvali sve to na Kurtonalnoj TV.
A sada lafo Arzija nudila obdanista?! Aaaaa!!! Kakva shuplja, pa ne mogu da vjerujem.
Ko o cemu, kurva o postenju, sto bi rek'o nas narod.
Tvom djetetu ne treba Djeda Mraz (kakav god da je, i ja to postujem), ali mojoj djeci treba i zasto im to ukidati i na osnovu cega?!
Vec sam rekao, ako ne zelis Djeda Mraza, neka se fino teta igra sa svom djecom ciji roditelji ne zele DM-a, a djeca ciji roditelji hoce DM-a neka imaju priredbu.
To je jednom godisnje! Koliko puta ih godisnje odvoje jedne od drugih na konto vjeronauke?!
Nije u bosnjackoj tradiciji?! Moja djeca nisu Bosnjaci. Pa jesu li obdanista bosnjacka?! Sta je slijedece sto se ukida jer nije po tradiciji?!
Jedva cekam da vidim sta ce slijedece da stave na repertoar!
- KatarinaKosaca
#1171 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Vidiš kako pogrešno.Nisam imala osjećaj naslađivanja (izgleda ti teške, teške predrasude, ali tebi na obraz), nego srama u ime onih koji sebe nazivaju progresivcima, a haman su se pobili za pakete. Eto, taj sam osjećaj imala Chmoljo. I nisam vijdela da su neka djeca bila sretna nego su plakala jer su ostala bez paketića. Kako krivac nikada ne voli kamere (ko li ih nije volio u ratu, bođe), tako je i Batman napao kamermane što to snimaju. Ali, naravno i za to su krivi kleronacionalisti i ja koja to pišem.Chmoljo wrote:a ti se naslađivala dok si gledala, zar ne? kako si ono rekla: "napredni roditleji se tuku za paketiće", ja ovdje vidim naslađivanjeKatarinaKosaca wrote:
Hajde, ba, Chmoljo , mojne i ti tog šupljikata oko osobnog zamjeranja. Jesi li gledao ono? Je li ispod svakog dostojanstva ona skoro pa tuča oko paketića? Je li bilo organizirano i na kakav način? Je li gradonačelnik verbalno napao novinare koji su to snimali? Šta sam ja slagala? ti jesi to da nisam rekla ko je kriv. Jasno sam napisala.![]()
ili da je sve bilo perfektno ti bi došla ovdje i pohvalila način na koji je Alija Behmen to organizovao. kako da ne![]()
oko organizacije se može štošta prigovoriti. a jebe mi se u krajnjoj liniji za Behmena, i nemam namjeru da ga branim, ali neka djeca su bila i sretna danas. a biće ih i još.
biće opet podjela, malo skromnijih paketića kojoj ću, akoBogda i sam prisustvovati. a zmija nek' se inati, daBogda je stigla svaka dječija suza.
Ako uzmeš da nešto organizaraš uradi to kako treba ili nemoj raditi. SDP nije u stanju ni DEda Mraza organizirati. Da, tome se naslađujem, istina. Djecu žalim, a u ime tkz progresivnih roditelja se sramim njih i njihovog "dostojanstva"
- Chmoljo
#1172 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
i već drugi put upoređuješ SDP sa SDS-omKatarinaKosaca wrote: Vidiš kako pogrešno.Nisam imala osjećaj naslađivanja (izgleda ti teške, teške predrasude, ali tebi na obraz), nego srama u ime onih koji sebe nazivaju progresivcima, a haman su se pobili za pakete. Eto, taj sam osjećaj imala Chmoljo. I nisam vijdela da su neka djeca bila sretna nego su plakala jer su ostala bez paketića. Kako krivac nikada ne voli kamere (ko li ih nije volio u ratu, bođe), tako je i Batman napao kamermane što to snimaju. Ali, naravno i za to su krivi kleronacionalisti i ja koja to pišem.
Ako uzmeš da nešto organizaraš uradi to kako treba ili nemoj raditi. SDP nije u stanju ni DEda Mraza organizirati. Da, tome se naslađujem, istina. Djecu žalim, a u ime tkz progresivnih roditelja se sramim njih i njihovog "dostojanstva"
-
salihh
#1173 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
moje djete je bilo kod djeda mraza, u firmi u kojoj radim, ali tamo nema politike... ja cijelo vrijeme pisem da meni, a ni mome djetetu ne treba OVAKAV djeda mraz u obdanistu. manimo se mi kurtona i kantona, arzije i svega... nemoj mi te price o julu i +28, znas ti dobro o cemu sam ja govorio... ja sam siguran da je cilj i bio da sve izgleda bijedno i jadno kako bi se izazvalo upravo ovo sto ti sada pises.chuchumbamayumbe wrote:Inace, docek Djeda Mraza se po pravilu desava u julu, kada je +28 i kada je ono pravo suncano.salihh wrote: nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...
moram ponoviti da meni ovakav politicki djeda mraz ne treba, a ne treba ni mome djetetu![]()
![]()
Kako god, gradska se uprava koliko-toliko potrudila, a Kurton je uradio nista, jos su popljuvali sve to na Kurtonalnoj TV.
A sada lafo Arzija nudila obdanista?! Aaaaa!!! Kakva shuplja, pa ne mogu da vjerujem.
Ko o cemu, kurva o postenju, sto bi rek'o nas narod.
Tvom djetetu ne treba Djeda Mraz (kakav god da je, i ja to postujem), ali mojoj djeci treba i zasto im to ukidati i na osnovu cega?!
Vec sam rekao, ako ne zelis Djeda Mraza, neka se fino teta igra sa svom djecom ciji roditelji ne zele DM-a, a djeca ciji roditelji hoce DM-a neka imaju priredbu.
To je jednom godisnje! Koliko puta ih godisnje odvoje jedne od drugih na konto vjeronauke?!
Nije u bosnjackoj tradiciji?! Moja djeca nisu Bosnjaci. Pa jesu li obdanista bosnjacka?! Sta je slijedece sto se ukida jer nije po tradiciji?!
Jedva cekam da vidim sta ce slijedece da stave na repertoar!
garantujem ti da je djeda mraz u obdanistima i ove godine bio samo da je cilj "otaca" bio djeda mraz i djeca... ali ne, cilj je bio kakiti po kantonu, po arziji i raspaljivati raju i produbljivati jazove...
ponavljam ti, djeda mraz na silu mome djetetu u obdanistu paketic uruciti nece... ima brate jos mjesta za paketic bez smrada politike... da li se razumijemo ili nam ni to nije cilj?
- taxi_driver
#1174 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
KatarinaKosaca wrote:Vidiš kako pogrešno.Nisam imala osjećaj naslađivanja (izgleda ti teške, teške predrasude, ali tebi na obraz), nego srama u ime onih koji sebe nazivaju progresivcima, a haman su se pobili za pakete. Eto, taj sam osjećaj imala Chmoljo. I nisam vijdela da su neka djeca bila sretna nego su plakala jer su ostala bez paketića. Kako krivac nikada ne voli kamere (ko li ih nije volio u ratu, bođe), tako je i Batman napao kamermane što to snimaju. Ali, naravno i za to su krivi kleronacionalisti i ja koja to pišem.Chmoljo wrote:a ti se naslađivala dok si gledala, zar ne? kako si ono rekla: "napredni roditleji se tuku za paketiće", ja ovdje vidim naslađivanjeKatarinaKosaca wrote:
Hajde, ba, Chmoljo , mojne i ti tog šupljikata oko osobnog zamjeranja. Jesi li gledao ono? Je li ispod svakog dostojanstva ona skoro pa tuča oko paketića? Je li bilo organizirano i na kakav način? Je li gradonačelnik verbalno napao novinare koji su to snimali? Šta sam ja slagala? ti jesi to da nisam rekla ko je kriv. Jasno sam napisala.![]()
ili da je sve bilo perfektno ti bi došla ovdje i pohvalila način na koji je Alija Behmen to organizovao. kako da ne![]()
A ja se evo stidim tvog razmisljanja.A to da djecu zalis mozes macku o rep okaciti.Mislim da si jedva docekala da bude koji paketic manje da bi ovdje sva usplahirena napisala ovo sto si napisala.
- KatarinaKosaca
#1175 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
A ja neču moći spavati koliko se sekiram šta ti misliš. Baš mi je tvoje mišljenje jako, jako važno i to što ti mislištaxi_driver wrote: A ja se evo stidim tvog razmisljanja.A to da djecu zalis mozes macku o rep okaciti.Mislim da si jedva docekala da bude koji paketic manje da bi ovdje sva usplahirena napisala ovo sto si napisala.