Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
- sebilj
#1 Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Francusko-kolumbijski taokinja Ingrid Betancourt je oslobodjena od strane kolumbijske armije nakon 6 godina zatocenistva od strane FARC-a.
- cyprus
#2 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Good news 
- mofo33
#3 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
odlicno
od sinoc se samo o njenom oslobodjenju prica, svako 30 minuta nam daju novosti kako je obucena,
sta je rekla sinu a sta kcerki,sta si jeli i sta pili...
pa se raspravlja ko je pokrenuo veliku akciju oslobodjena,blablabla i blabla
drago mi je za Ingrid, nego sta ce se desti sa nekoliko hiljada anomimnih taoca FARC-a?
od sinoc se samo o njenom oslobodjenju prica, svako 30 minuta nam daju novosti kako je obucena,
sta je rekla sinu a sta kcerki,sta si jeli i sta pili...
pa se raspravlja ko je pokrenuo veliku akciju oslobodjena,blablabla i blabla
drago mi je za Ingrid, nego sta ce se desti sa nekoliko hiljada anomimnih taoca FARC-a?
- cheguevara_k1
#4 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Mene zanima sta ce se desiti sa borcima FARC-a koje kao taoce drzi vlada ??? Zar oni nisu ljudi ???
- mofo33
#5 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
nisu oni taoci, nego su zatvorenici!cheguevara_k1 wrote:Mene zanima sta ce se desiti sa borcima FARC-a koje kao taoce drzi vlada ??? Zar oni nisu ljudi ???
politicka i ideoloska ubijedjenja FARC-a su jedan problem,
a kidnapovati narod je sasvim drugi problem pred svim zakonima ove planete
- medaaa
#6 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Francusko-kolumbijsku političarku Ingrid Betancourt, koja je šest i pol godina provela u zatočeništvu ljevičarske kolumbijske gerile FARC, srdačno je u Parizu u petak dočekao predsjednik Nicolas Sarkozy.

Sarkozy je, naime, njezino oslobađanje iz zatočeništva u džungli, učinio jednim od prioriteta njegove vanjske politike.
Sarkozy i supruga Carla Bruni Sarkozy na pisti su dočekali Betancourt koja je s obitelji stigla posebnim letom iz Bogote.
"Ingrid Betancourt, dobro došla. Francuska vas voli", rekao je u dirljivom pozdravu Sarkozy.
"Izvanredna, savršena, besprijekorna operacija kolumbijske vojske koja mi je omogućila da sada budem s vama je također rezultat vašeg zalaganja", uzvratila je Betancourt.
Betancourt je oslobođena u srijedu s još 14 drugih talaca

Sarkozy je, naime, njezino oslobađanje iz zatočeništva u džungli, učinio jednim od prioriteta njegove vanjske politike.
Sarkozy i supruga Carla Bruni Sarkozy na pisti su dočekali Betancourt koja je s obitelji stigla posebnim letom iz Bogote.
"Ingrid Betancourt, dobro došla. Francuska vas voli", rekao je u dirljivom pozdravu Sarkozy.
"Izvanredna, savršena, besprijekorna operacija kolumbijske vojske koja mi je omogućila da sada budem s vama je također rezultat vašeg zalaganja", uzvratila je Betancourt.
Betancourt je oslobođena u srijedu s još 14 drugih talaca
- mofo33
#7 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
avion francuske vlade isao po nju,
500 pozvanika na slavlju oslobodjenja...
evo 2 dana od jutra do zore novinari samo o Ingrid pricaju!
u Kolumbiji je bila politicarka, za Francusku je obicni gradjanin
pocinjem se pitati cemu tolika frka
- kirby
#8 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
mofo33 wrote:avion francuske vlade isao po nju,
frka je u tome sto su platili 20 mil $ i sto je cijela akcija oslobadjanja bila dobro namjestena.
- sebilj
#9 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Da,daaaaa....!!!!kirby wrote:mofo33 wrote:avion francuske vlade isao po nju,
frka je u tome sto su platili 20 mil $ i sto je cijela akcija oslobadjanja bila dobro namjestena.
- mofo33
#10 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
to sto su platili, jasno je...
zdrava i citava nam bila Ingrid, nego neka nas batale daviti
zdrava i citava nam bila Ingrid, nego neka nas batale daviti
- suncica24
#11 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Frka je zato sto je zena bila jedna vazna politicka aktivistkinja u Kolumbiji, koja je oslobodjena iz zarobljenistva nakon SEST GODINA!
Meni nije jasno kako to da francuzi nasjedaju na pricu o svemocnom Sarkozyju?!
Pitam se, sjecate li se koliko puta je sarkozy pomenu Ingrid u svojim govorima, ako nista vise?
Ja ne mogu da se sjetim ni jednog. Pa se pitam: Cime je to on zasluzan za njeno oslobadjanje?
Meni nije jasno kako to da francuzi nasjedaju na pricu o svemocnom Sarkozyju?!
Pitam se, sjecate li se koliko puta je sarkozy pomenu Ingrid u svojim govorima, ako nista vise?
Ja ne mogu da se sjetim ni jednog. Pa se pitam: Cime je to on zasluzan za njeno oslobadjanje?
- cheguevara_k1
#12 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Zbog razlicitih politickih i ideoloskih uvjerenja moze se otici u zatvor. Onda postajes (politicki)zatvorenik, pa ti se sudi, pa postajes osudjenik i ides na izdrzavanje kazne pa onda ako je izdrzis ides na slobodu. Vojnicima FARC-a se ne sudi. Jednostavno ih drze zarobljene, samim tim su zarobljenici ili taoci. Isto kao sto je i ova Francuskinja bila.mofo33 wrote:nisu oni taoci, nego su zatvorenici!cheguevara_k1 wrote:Mene zanima sta ce se desiti sa borcima FARC-a koje kao taoce drzi vlada ??? Zar oni nisu ljudi ???
- mofo33
#13 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
eh pa sad, politicke opozicije se ne moraju manifestovati nasiljem...cheguevara_k1 wrote:Zbog razlicitih politickih i ideoloskih uvjerenja moze se otici u zatvor. Onda postajes (politicki)zatvorenik, pa ti se sudi, pa postajes osudjenik i ides na izdrzavanje kazne pa onda ako je izdrzis ides na slobodu. Vojnicima FARC-a se ne sudi. Jednostavno ih drze zarobljene, samim tim su zarobljenici ili taoci. Isto kao sto je i ova Francuskinja bila.mofo33 wrote:nisu oni taoci, nego su zatvorenici!cheguevara_k1 wrote:Mene zanima sta ce se desiti sa borcima FARC-a koje kao taoce drzi vlada ??? Zar oni nisu ljudi ???
kolumbijska gerila mi ne inspirise bas neku milost...
- scooter21ba
#14 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
kako onda opisujes recimo njemacku za vrijeme hitlera on je na vlasti sve je ok ako si ss-ovac i kad te uhvati taoc si a ako uhvate oni nekog ko je protiv rajha onda je zatvorenik?mofo33 wrote:eh pa sad, politicke opozicije se ne moraju manifestovati nasiljem...cheguevara_k1 wrote:Zbog razlicitih politickih i ideoloskih uvjerenja moze se otici u zatvor. Onda postajes (politicki)zatvorenik, pa ti se sudi, pa postajes osudjenik i ides na izdrzavanje kazne pa onda ako je izdrzis ides na slobodu. Vojnicima FARC-a se ne sudi. Jednostavno ih drze zarobljene, samim tim su zarobljenici ili taoci. Isto kao sto je i ova Francuskinja bila.mofo33 wrote: nisu oni taoci, nego su zatvorenici!
kolumbijska gerila mi ne inspirise bas neku milost...
- mofo33
#15 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Joooj, ode ti do Hitlera!!scooter21ba wrote: kako onda opisujes recimo njemacku za vrijeme hitlera on jena vlasti sve je ok ako si ss-ovac i kad te uhvati taoc si a ako uhvate oni nekog ko je protiv rajha onda je zatvorenik?
Nego, fino si i sam naveo rijec "vlast";
svaka vlada (koliko god sugava bila) se bori protiv opozicije na sopstvene nacine!
Kolumbijska opozicija su obicne paravojne formacije, koje finasiraju svoju budjavu marksisticku ideologiju
prodajom kokaina i neduznog naroda koji im padne u mrezu.
Koji paradox za marksizam...
- scooter21ba
#16 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
budjavi su onda i demokrati na kubimofo33 wrote:Joooj, ode ti do Hitlera!!scooter21ba wrote: kako onda opisujes recimo njemacku za vrijeme hitlera on jena vlasti sve je ok ako si ss-ovac i kad te uhvati taoc si a ako uhvate oni nekog ko je protiv rajha onda je zatvorenik?
Nego, fino si i sam naveo rijec "vlast";
svaka vlada (koliko god sugava bila) se bori protiv opozicije na sopstvene nacine!
Kolumbijska opozicija su obicne paravojne formacije, koje finasiraju svoju budjavu marksisticku ideologiju
- cheguevara_k1
#17 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Druze, mijesas FARC i Sendero Iluminoso. To su dvije razlicite grupe. Ovi prvi ( FARC ) kad bi dilali kokain, odavno bi uzeli vlast u Kolumbiji. Ovi drugi opet, sluze vladi samo kao maska i ustvari rade za nju. Oni su glavni i uz vladu jedini proizvodjaci kokaina, kojeg kasnije pomocu kartela izvoze i prodaju po svijetu.@mofo
- mofo33
#18 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
Drugovi i drugarice ne postoje vise,dragi moj,cheguevara_k1 wrote:Druze, mijesas FARC i Sendero Iluminoso. To su dvije razlicite grupe. Ovi prvi ( FARC ) kad bi dilali kokain, odavno bi uzeli vlast u Kolumbiji. Ovi drugi opet, sluze vladi samo kao maska i ustvari rade za nju. Oni su glavni i uz vladu jedini proizvodjaci kokaina, kojeg kasnije pomocu kartela izvoze i prodaju po svijetu.@mofo
Cheguevara isto tako.
A sto se demokracije tice... Sta je to bijese vec?
- scooter21ba
#19 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
drugovi i drugarice itekako postoje
to sto si ti slijep ili neces da vidis tvoj problem
- mofo33
#20 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
moj problem?scooter21ba wrote:drugovi i drugarice itekako postoje
- scooter21ba
#21 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
jok eto moj je
- mofo33
#22 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
naravno da je tvoj problemscooter21ba wrote:jok eto moj je
sve do momenta dok me ne objasnis o cemu se radi,DRUZE
- scooter21ba
#23 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
sta ti imam objasnjavati postoje li drugovi i drugarice kad je ocito da postoje
ali sta ces uvijek ce biti ogranicenosti pogleda
ali sta ces uvijek ce biti ogranicenosti pogleda
- Topla voda
#24 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
kad ce napisati knjigu i prodati je u visemiliunskom tirazu?
- mofo33
#25 Re: Ingrid Betancourt oslobodjena !!!
jasta ce nego napisati knjigu!Topla voda wrote:kad ce napisati knjigu i prodati je u visemiliunskom tirazu?
o kolumbijsko-marksistickim drugovima i drugaricama
i njenoj "green" partiji (2%glasova!!!demokratskih,naravno...)
da nije iz bogate porodice,udata za francuza, itd. nikada niko ne bi cuo za nju!
davez