Ingmar Bergman
Moderator: _BataZiv_0809
- del boyoo7
#2 Re: Ingmar Bergman
nije valjda da niko nevoli bergmana?
- harač
#4 Re: Ingmar Bergman
podsjeti me da pogledam ima li na youtube-u čitavih filmova... volio bih pogledati "Winter Light" i eventualno "Silence", ali vidim samo "Through a Glass Darkly"
inače, gledao "Persona", "Cries and Whispers", "Wild Strawberies", "The Seventh Seal" [nekako ih i cijenim u tom redoslijedu], dio "Funny and Alexandra", dio "Sawdust and Tinsel", dio "Autumn Sonata"
inače, gledao "Persona", "Cries and Whispers", "Wild Strawberies", "The Seventh Seal" [nekako ih i cijenim u tom redoslijedu], dio "Funny and Alexandra", dio "Sawdust and Tinsel", dio "Autumn Sonata"
- del boyoo7
#5 Re: Ingmar Bergman
pa to brate svaka cast!!!i sta kazes da je naj jace od bergmana?meni mozda cries and whispers mada je glupo izdvojit 1 film al--sven nykvist je genije njegov obavezni kamerman
- del boyoo7
#6 Re: Ingmar Bergman
ja sam bas danas skinuo virgin spring(1960) uzeo oscara za naj strani film a nisam jos odgledo?moze se vecina naci al prevodi su nezgodni za uklopit
- del boyoo7
#7 Re: Ingmar Bergman
ovo nisam gledo Sawdust and Tinsel"kakav je ovo film jel neki rani radovi ili kasnije!?a izvini pitam te koji ti je najjaci film a napisao si redoslijed i naravno ja sam zaboravio personu upravu si mozda najbolji njegov film!
- harač
#8 Re: Ingmar Bergman
"Persona" mi je visoko iznad svih, a formalno tu je i "Cries and Whispers", koji je ostavio snažan dojam. Moram priznati da me je razočarao "The Seventh Seal" (morat ću mu se vratiti još jednom). Vidim ima i "Virgin Spring" na youtube-u.
Inače, ismijao sam se ovoj parodiji:
P.S. jednom je na BHT-u bio "Funny and Alexander" u 24:00, ali sam se namjerio da gledam, ALI dali su sinhronizaciju na španski jezik
k'o da je sapunica
nisam mogao gledati, šteta
Inače, ismijao sam se ovoj parodiji:
P.S. jednom je na BHT-u bio "Funny and Alexander" u 24:00, ali sam se namjerio da gledam, ALI dali su sinhronizaciju na španski jezik
- harač
#9 Re: Ingmar Bergman
jedan od "boljih loših" ranijih radova (svi raniji su mu loši, ali u različitom stepenu)del boyoo7 wrote:ovo nisam gledo Sawdust and Tinsel"kakav je ovo film jel neki rani radovi ili kasnije!?a izvini pitam te koji ti je najjaci film a napisao si redoslijed i naravno ja sam zaboravio personu upravu si mozda najbolji njegov film!
- del boyoo7
#10 Re: Ingmar Bergman
da ti rani radovi su malo FREK!!!
- del boyoo7
#11 Re: Ingmar Bergman
e neces vjerovat ja sam kupio fany i alexandar orginal dvd za 4 km strasan film ak si gledo sam pocetak to je najgori deo kasnije je ludilo mrak to je prvi film koji sam odgledo od bergman i zato se zaljubio njegove filmove!a i ja sam tak skinuo sa torrenta i snimio na dvd autumn sonata ruski audio heh odgledo film i bacio dvd hehe cuj ruski jbg nisam probo prije snimanja!a meni bas fazon imat film nest mi se neda pogledat na youtubu ono kolekcionar sam imam nekih 2000 do 2500 filmova od toga nekih 800 orginal dvdova......parodija je ludilo nisam ovo nikad gledo!
- harač
#12 Re: Ingmar Bergman
gledam tvoju listu top 5 filmova. "malo" odudara od drugih listi
iznenađujuće vidjeti nekoga ovdje ko se zanima i za nešto više od hollywooda
- harač
#13 Re: Ingmar Bergman
i ja sam ih skupljao prije (još gledam kutiju na vrhu ormara), istina večina divixi, nijedan original, ali onda me popustilo
ne volim imati stvari u hard kopiji, i u knjigama sam se bacio na ebooks 
- del boyoo7
#14 Re: Ingmar Bergman
ej hvala pa et sta da ti kazem ono ko klinac sam dobio na poklon knjigu 1001 film koji morate pogledati od 1912-2002 i od tad sam lud za ˝pravim filmovima˝tu sam knjigu dobio 2003 imo sam nekih 14 god i ..tak !! imo sam blesav i brz zivot mogu ti iskreno reci da su mi ti filmovi puno pomogli da se vratim na pravi put!!sta ti jos volis osim bergmana?
a ono ja zivim trenutno u tuzli i tesko je naci kupit neki film standardno hollywoodko djubre se prodaje al nekako nest pronadjem!!nekad se zna u mercatoru pojavi tih nekih klasika!
a ono ja zivim trenutno u tuzli i tesko je naci kupit neki film standardno hollywoodko djubre se prodaje al nekako nest pronadjem!!nekad se zna u mercatoru pojavi tih nekih klasika!
- harač
#15 Re: Ingmar Bergman
pa ja sam svojevremeno u "asterixu" pokupovao sve "umjetničke" filmove, može bit da ih zato nema 
- del boyoo7
#16 Re: Ingmar Bergman
e hahaa ta ti je dobra fakat je zbog toga!!!a i da ima ko ce ih kupit!,pa vidio si im liste pirati s kariba,terminator,troja..hahahaha mislim imam i ja neke od tih filmova al ono zato sto nekad nekom snimim ono u komercijalne svrhe da se nest zaradi a onda da mogu kupit sta ozbiljno(a glupo je lista samo 5 filmova ja to onak na prvu napiso imao mozda i boljih neznanam) koja je tvoja lista et od 10.naj filmova ???? a i ti si tuzli jel?ja nisam nikad kupio film u asterixu,neznam zasto ehe a i nemam nijednog divxa!!!
- harač
#17 Re: Ingmar Bergman
imam negdje i ja listu, među prve 3 stranice, ne da mi se sad tražiti; bila je neka nasumična, teško je to određivati tako; pa ne znam gdje ti kupuješ, meni je asterix bio jedini izvor (istina, od 5 filmova koji se kupe, 2 po običaju i ne rade
), naročito jer zbog konekcije nikad ništa nisam mogao skidati s neta. danas kad dođem u tz idem u asterix po programe i sl., a za filmove sam im dobro došao da ih rasteretim stvari koje niko neće
vidim da sad u onom lokalu iznad rome prodaju samo nove stvari
p.s. ovo je bilo 30.12.2010
Persona
La Passion de Jeanne d'Arc
Mulholland Dr.
The Thin Red Line
El angel exterminador
možda nije bilo fer stavljati ovog lyncha na listu jer u značajnoj mjeri parazitira na personi
p.s. ovo je bilo 30.12.2010
Persona
La Passion de Jeanne d'Arc
Mulholland Dr.
The Thin Red Line
El angel exterminador
možda nije bilo fer stavljati ovog lyncha na listu jer u značajnoj mjeri parazitira na personi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Ingmar Bergman
pogledao sam 13 njegovih naslova
divlje jagode
wirgin spring
Fanny och Alexander dužu i kraću verziju
winter light
Persona
Scene iz braka
sve dobri naslovi
divlje jagode
wirgin spring
winter light
Persona
Scene iz braka
sve dobri naslovi
- harač
#19 Re: Ingmar Bergman
to more bit rekordBlack swan wrote:pogledao sam 13 njegovih naslova
divlje jagode
wirgin spring
winter light
Persona
Scene iz braka
sve dobri naslovi
- del boyoo7
#20 Re: Ingmar Bergman
lista je odlicna,svaka cast!iskreno nisam gledo ovaj od bunela?!(jel nest kao viridiana)ni joan de arc od dryera nemogu naci,svaka cast sto si to pogledo klasika u svakom smislu rijeci.
- Truba
#21 Re: Ingmar Bergman
od bunuela sam sve gledao...
to su bila vremena...
od bergmana mi je najsvježiji Scene iz braka i Fani i Aleksandar
Sedmi pečat sam gledao 2-3 puta... dilan dog ga često krade
sedmi mi je nekako predalek... persona i scene iz braka su pravo bliske...
od bergmana mi je najsvježiji Scene iz braka i Fani i Aleksandar
Sedmi pečat sam gledao 2-3 puta... dilan dog ga često krade
sedmi mi je nekako predalek... persona i scene iz braka su pravo bliske...
- del boyoo7
#22 Re: Ingmar Bergman
azanimljivo zapazanje za dilan doga!nisam o tome nikad mislio a sad kad pominjes nest povezujem ima smisla..a da nepricamo o woody allenu koji je neka smesna verzija bergmana!
- harač
#23 Re: Ingmar Bergman
kad si već kod w. allena baš sam sinoć na youtube-u gledao fin intervju s njim o bergmanu. bio je original fanboy 
- Truba
#24 Re: Ingmar Bergman
ma dobar je on... sleeper ani hal...
sent from my ubercol abakus using talpatak
sent from my ubercol abakus using talpatak
-
BASS
#25 Re: Ingmar Bergman
Fanny & Alexander i Divlje Jagode (ili put pored grma divljih jagoda
) su mi zanimljivi ali nisu nesto dojmili,s tim da su mi Divlje bolje. Persona je neponovljivo djelo. Secene iz braka mi se svidjaju zbog te promjene,translacije u likovima,isto radi i u Shame-u, mada na taj film imam cak i zamjerke.Ali opet, ratni "setting" je tu onako kao "scenski dekor", izgleda da skandinavci fakat pojma nemaju o ratu
ali opet glavna je ta promjena u likovima i kako su to druge osobe na pocetku i na kraju filma, to Bergman tako plasticno prikaze. Sedmi je, ipak, meni jako drag film. Najupecatljivija scena mi je ona kada cirkusanti izvode svoj neki "show" i odjednom ih prekine procesija i pravi "show"
ono u stilu bitch please
http://www.youtube.com/watch?v=sVWQtDEBBK0
ostali filmovi su u redu na gledanje
ostali filmovi su u redu na gledanje