Informatika/Grafički dizajn u BiH

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Casual's

#1 Informatika/Grafički dizajn u BiH

Post by Casual's »

Pozdrav,brat mi je u velikoj dilemi.Ima cilj da upiše neki fakultet koji se bavi ovim gore iz naslova teme,iz Ze je.Zanima me vaše misljenje koji je naisplatniji,što se tice znanja i novca naravno,te koji sve fakulteti u BiH imaju sto proucavaju gore navedeno..
casanova123

#2 Re: Informatika/Grafički dizajn u BiH

Post by casanova123 »

Dnas bi svi na informatiku zato sto na klixu ima par ljudi koji govore da je buducnost samo u ITu i da su tu najvece pare.. Malo se ko zapita da li je ta osoba zaista za informatike odnosno programiranja i takvog rada..Svi gledaju na pare, a u sustini ti ako si strucan i jak sa znanjem u odredjenom podrucju bit ces placen svuda jako dobro.. btw, informatika i graficki dizajn se mnogo razlikuju.. na faxu se ne rade photoshop ili ilustrator ili indesign i ostale zezancije oko grafike, osim computer graphics i computer vision sto opet veze nema sa grafickim dizajnom al et..

sve zavisi sta ti brat voli raditi.. ako voli da radi u photoshopu i tako te stvari neka uzme graphic design, au slucaju ako je vec nesto programirao i ako zna otprilike kakav ce mu zivot biti kao programeru onda neka upise informatiku..
Brkooo

#3 Re: Informatika/Grafički dizajn u BiH

Post by Brkooo »

Nije istina sto se tice toga da se ne uci Adobe paket na faxu!
Uglavnom ako izabere IT/grafiku nece pogrijesit... ako ne uspije ovdje , sirok mu citav svijet sto se tice posla... :thumbup:
casanova123

#4 Re: Informatika/Grafički dizajn u BiH

Post by casanova123 »

Na kojem faxu se radi Adobe paket u sklopu informatickog studija i u sklopu kojeg predmeta?
numizmatic

#5 Re: Informatika/Grafički dizajn u BiH

Post by numizmatic »

Ja sam dosad imala AutoCAD, u okviru predmeta CAD-CAM inženjering, doduše ništa preduboko.
Post Reply