http://radio202.int.ba/Audio202/Zeljezn ... rajevo.mp3
Jadni smo,dok nam takvi ljudi rade na informacijama!
Ovo je pravi Tarzan English, by the way, odkud kod nas toliki kompleks da se mora znat strani jezik. Otidji u Veneziu na trg Svetog Marca pa probaj narucit ista komplikovanije na bilo kom jeziku, sem ako ne naletis na curu iz Pule ko konobaricu. Pa opet kafane rade. "U Rimu se ponasaj ko Rimljanin" i nauci par rijeci na jeziku zemlje u koju ides! Sem Njemaca probaj vidjet koliko Evropljani poznaju strane jezike. Pitaj u Parizu nesto na Italijanskom pa da vidis!!!Šeha wrote:Meni je ovdje vise on ispao kreten nego ona. On je tako ofiran i tako se vidi da je nas da bi ja na njenom mjestu rekao "ne seri matereti nego reci sta hoces."

Ima istine u ovome, ali ako je ovo ona ista osoba o kojoj se svojevremeno prièalo na na Saxu, nakon ¹to je neko snimio njeno javljanje na telefon, onda je to druga prièa. Sjeæa li se iko toga?Edin H. wrote:Kao prvo djevojka na informacijama ocigledno razumije elementarni engleski sto se primjecuje iz njenih odgovora, ali teze govori engleski.
Da li je provalila novinara koji se uzgred, cereka cijelo vrijeme i govori takodje manje, vise elementarni engleski sa izuzetno jakim bosanskim akcentom, a npr. izgovara Beograd pravilno i bez ikakvoga akcenta ili jenostavno djevojka nije imala priliku da bilo kada prakticira govorni engleski tesko je reci.
Ako su vec zeljeli napraviti ovaj stos trebali su snimiti konverzaviju stranca ili nekoga ko zvuci kao stranac pa vidjeti na sta ce to izaci.
Inace mogu misliti kako su slabe plate na informacijama i tesko da mogu dobiti za taj novac lingvistu sa dobrim poznavanjem vise stranih jezika.
Para vrti gdje burgija nece
Ne, ne, ne - govorim o osobi sa ¾eljeznièke (a mo¾da i autobuske, ne znam) stanice. Neko je mobitelom snimio njeno javljanje - ne¹to mrtvije, inertnije i neaktivnije dugo vremena moje u¹i èule nisu.Nosferatu wrote:Ma ja, prva zrtva je bila Slavica Pecikoza, potparolo NS BiH.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=36422
Ne bih o Adiju, ali ako se vec povlaci pitanje onda bi zeljeznicka stanica trebala biti kriva za to ne nudi informacije i na nekim drugim jezicima a ne nekakvo ismijavanje na njen racun.E sad, mozda djevojka nije ucila engleski, sto je oprostivo?amrino wrote:Da zivimo u nekoj zemlji u kojoj tete sa saltera pricaju malo bolje eng. jezik- ovo snimanje razgovora bez pitanja, te blacenje zeninog ugleda 202 bi debelo platio...ali posto zivimo u selendri gdje je bitnije zasto teta na salteru ne prica tecni eng.- (za razliku od voditelja radia...) ...nego milijardu drugih problema...onda se desava evo ovo...
a taj isti radio se poslije zali sto je dobio RAK...ccc
Primitivna, nekreativna poliKITA Adija Sarajlica i njegovih pulena....