Radim na jednoj studiji te su mi potrebne informacije o vijecnicima u opstinama u BiH. Trazim podatke poput imena i prezimena, kontakt informacija (email), etnicke pripadnosti, stranke kojoj pripadaju, obrazovanju, i slicno. Ono sto nalazim na opstinskim stranicama nije dovoljno, jer cesto sadrzi samo imena i prezimena, po neka informacija o strucnoj spremi i nista vise. Postoji li nacin da se dodje do ovih informacija? Putem CIK-a?
Hvala!
Informacije o opstinskim vijecnicima?
- Ja_Ja
- fosna2014
#2 Re: Informacije o opstinskim vijecnicima?
http://www.cin.ba/Ja_Ja wrote:Radim na jednoj studiji te su mi potrebne informacije o vijecnicima u opstinama u BiH. Trazim podatke poput imena i prezimena, kontakt informacija (email), etnicke pripadnosti, stranke kojoj pripadaju, obrazovanju, i slicno. Ono sto nalazim na opstinskim stranicama nije dovoljno, jer cesto sadrzi samo imena i prezimena, po neka informacija o strucnoj spremi i nista vise. Postoji li nacin da se dodje do ovih informacija? Putem CIK-a?
Hvala!
-
putokaz1
#3 Re: Informacije o opstinskim vijecnicima?
Šta reći većina ih prodje po unaprijed pripremljenom scenariju.
Stranke isplanirao broj mandata 2/3 mandata gore dole i odluče koji će kandidati proći.
Ako unaprijed izabrani nije među onima koji su dobili najviše na unutarstranačkoj listi njemu se poslije 19,00 dopiše dovoljan broj glasova da bude.
Oni samo dižu ruke i izvršavaju poliike svojih centrala.
Većina su vjerni članovi SDA,HDZ,SNSD SDS.
Kada u mojoj općini se obratiš vijećniku on odgovori ili šta si meni došo ili pitaj šefa.
Stranke isplanirao broj mandata 2/3 mandata gore dole i odluče koji će kandidati proći.
Ako unaprijed izabrani nije među onima koji su dobili najviše na unutarstranačkoj listi njemu se poslije 19,00 dopiše dovoljan broj glasova da bude.
Oni samo dižu ruke i izvršavaju poliike svojih centrala.
Većina su vjerni članovi SDA,HDZ,SNSD SDS.
Kada u mojoj općini se obratiš vijećniku on odgovori ili šta si meni došo ili pitaj šefa.