e ovako..
u moru nevladinih organizacija koje se bave humanitarnim radom pokusavam izabrati jednu kojoj bi posvetila dio vremena
nije da mi se ne da googlati o svakoj al bi cijenila preporuke vas koji ste clanovi neke od njih..dobiti informaciju iz prve ruke
dakle zamolila bih vas da mi preporucite jednu od tih org. , kazete ukratko cime se bave i sl.
s obzirom da ne vozim zamolila bih samo za one koje rade na podrucju Sarajeva
Unaprijed zahvalna
Informacija
-
Pearl
#3 Re: Informacija
ne znam zasto je bitno biti dio neke organizacije..Compos_Sui wrote:e ovako..
u moru nevladinih organizacija koje se bave humanitarnim radom pokusavam izabrati jednu kojoj bi posvetila dio vremena
nije da mi se ne da googlati o svakoj al bi cijenila preporuke vas koji ste clanovi neke od njih..dobiti informaciju iz prve ruke
dakle zamolila bih vas da mi preporucite jednu od tih org. , kazete ukratko cime se bave i sl.
s obzirom da ne vozim zamolila bih samo za one koje rade na podrucju Sarajeva
Unaprijed zahvalna
ovdje na forumu imas slucajeva koliko zelis... slucajeva kojima sama mozes odnijeti pomoc (tj uvjeriti se da nije neka ubleha).. nazalost (zbog broja slucajeva), mozes cak i da proberes da li da pomognes u novcu, hrani, odjeci, drvima, posjetom i obicnim razgovorom...
ako trazis formalno udruzenje, mogu preporuciti jedino dobro.ba (jer sam sa radom udruzenja upoznata), koje se nalazi na istoimenoj web stranici, ali i to udruzenje radi na principu da poveze ljude kojima pomoc treba, sa ljudima koji pomoc zele da pruze..
problem sa nevladinim organizacijama, po mom skromnom misljenju, je one rade vecinom na principu "daj ti nama pare pa cemo ih mi rasporediti gdje treba"... ovdje mozes saznati informacije o konkretnim osobama, porodicama, kolektivnim centrima, kojima mozes sama pomoci na nacin koji izaberes...