Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drndalo

#1 Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by drndalo »

Ponukan raznim raspravama iniciranim dogadjajima u saobracaju, svakim danom, svuda oko nas, evo jedna informacija...

http://auto.ba/bh-vijesti/1-bh-vijesti/ ... 11-prijava
Winter Cup 2011. - info 2 + prijava
Autor A. Džafić Petak, 04 mart 2011 18:25

AUTO Media Group, AUTO 4x4 Club i Termalna rivijera Ilidža organiziraju Winter Cup 2011. koji se sastoji od tri trke.

U nastavku donosimo kalendar takmičenja, podjelu klasa, program, iznos kotizacije i obrazac za prijavu takmičara.

• Kalendar:

- Sarajevo 13.03.2011.

- Sarajevo 27.03.2011.

- Sarajevo 10.04.2011.

Sve tri trke bit će održane na poligonu Termalne rivijere Ilidža

• Klase*:

- Putnička vozila:

1. klasa: do 1.400 ccm

2. klasa: od 1.401 do 2.000 ccm

3. klasa: preko 2.001 ccm

- Terenska vozila:

4. klasa: do 2.500 ccm

5. klasa: preko 2.501 ccm

* Koeficijent za motore sa turbo punjačem: 1,5

• Program:

- 09:00 - Prijave i tehnički pregled vozila

- 10:00 - Trening

- 12:00 - Trka 1

- 13:30 - Trka 2

- 15:00 - Ručak i proglašenje pobjednika

• Kotizacija**:

- 50 KM (25 €)

** Kotizacija uključuje startninu, osiguranje i ručak za dvije osobe
Koliko sam ja shvatio, ucesce je moguce i sa vasim svakodnevnim automobilom, na pripremljenoj stazi, jedino je kaciga obavezna, 1 auto na stazi, stoperica je majka...

Pa udrite po gasu, neki od vas ce uspjeti da pokazu da znaju da voze, makar i trulje, drugi ce cak i dobar plasman ostvariti. Treci ce pokazati koliko u stvari ne znaju, ali ce nesto nauciti iz toga, te raditi na poboljsanju sebe i auta za iducu godinu... Cetvrti ce se zaliti da im je svako osim njih samih kriv sto su bili 63 po redu, od 62 moguca takmicara, svi ih mrze, i ne shvacaju njihove Bogom dane talente... Njima ni Bog ne moze pomoci, ali prve 3 kategorije bi mogle biti smirenije u saobracaju nakon ovoga, i zato pozdravljam organizaciju, iako mi gazda Auto grupe bas i nije najomiljeniji lik...
Magarece_godine

#2 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Magarece_godine »

:-) :-) Jedva cekam vidjeti bijele golfove dvice šta mogu :D onako naĆunirani :D
Hendrix

#3 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Hendrix »

Ali jarane, dole nema treba na stazi, ne mogu pjan iz diska kad se vraćam malu odvest kući pa ga načepim trećom oca mi...
Kakva staza i trke, ko da je njima interesantno se trkati gdje ih niko ne vidi osim kolega...
Nije do staze, nije ni do njih nego do policije i kazni...kad prvi ode u zatvor na godinu radi divljanja biće nešto od ove države.
fidoremilienko

#4 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by fidoremilienko »

Bit će to poprište neviđenog seljakluka, gdje će prednost imati ćunirani VW (Golf 1,2,3) "bolidi" zajedno sa kockoglavim vozačima! :D
Qler

#5 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Qler »

Vidi, ja licno nemam nista protiv tuniranih dvica trica i slicnih. Dok god je to radjeno za profesionalnog trkanja. Tamo mozes naci dobrih primjeraka. I ljudi koji ozbiljno shvataju taj posrt, moraju od necega krenuti, pa im je najlakse od dvicka krenuti. Ali ako se to radi profesionalno, ako se radi namjenski, moze i trabanta vozati.
bjelic

#6 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by bjelic »

Hendrix wrote:Ali jarane, dole nema treba na stazi, ne mogu pjan iz diska kad se vraćam malu odvest kući pa ga načepim trećom oca mi...
Kakva staza i trke, ko da je njima interesantno se trkati gdje ih niko ne vidi osim kolega...
Nije do staze, nije ni do njih nego do policije i kazni...kad prvi ode u zatvor na godinu radi divljanja biće nešto od ove države.
i još moram platiti 50 kermi, kad ovako mogu besplatno jurcat gradom :-)
drndalo

#7 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by drndalo »

Zar nije 50 KM malo para za ceif porazavanja svih ostalih zestokih vozaca... I jos im se nasmijes u brk = Neprocjenjivo... Za sve ostalo, tu je Mastercard... 8)
Dr. Oetker

#8 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Dr. Oetker »

bjelic wrote:
Hendrix wrote:Ali jarane, dole nema treba na stazi, ne mogu pjan iz diska kad se vraćam malu odvest kući pa ga načepim trećom oca mi...
i još moram platiti 50 kermi, kad ovako mogu besplatno jurcat gradom :-)
NIje besplatno, često se plati i glavom...
AS_sa

#9 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by AS_sa »

aa valja malo trenirat prije tog takmicenja .... to ce se malo po gradu ic na pripreme ... . :lol:
Drule_sa

#10 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Drule_sa »

Jel ovo koeficijent za turbo znaci da se mnozi kubikaza jos sa 1.5
Npr u mene je 2.0 turbo, sto znaci da je to zapravo 3000, tj klasa preko 2000 kubika?
Inace je 1998, zeznu me turbo :D :D
drndalo

#11 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by drndalo »

Sta ima veze, ne mora to nista znaciti... Tu sama snaga ne znaci sve... Jos ako bude snijega... Imas manje kila, jer je motor manji zbog turba... Mozda i konkurencija u toj klasi bude "tanja"... :wink:
Drule_sa

#12 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Drule_sa »

Al opet mi je nekako nelogicno to sto nisu razdvojili dizele i benzinjare...
respo

#13 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by respo »

zato sto ce i sastavljeno biti 3 takmicara :)
drndalo

#14 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by drndalo »

Sama ideja i nije losa, izvedba je uvijek "sepala"...

Da npr. mozes sa Pezoom 106 sa 50 KS "nalupati" nekoga sa GTI-em 16v ili tako nesto je meni simpa... To gledam kao neku vrstu auto-slaloma, u koju je jos snijeg ubacen u jednacinu, pa u boj, kome se "bije"... 8)

Na zalost, malo je onih koji ce rizikovati da budu nalupani, pa da ih za*ebaju u mahali... :cry:
AmADin_gospo

#15 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by AmADin_gospo »

drndalo wrote:Ponukan raznim raspravama iniciranim dogadjajima u saobracaju, svakim danom, svuda oko nas, evo jedna informacija...
AUTO Media Group, AUTO 4x4 Club i Termalna rivijera Ilidža organiziraju Winter Cup 2011. koji se sastoji od tri trke.

srač, srač, srač...

• Kotizacija**:

- 50 KM (25 €)

** Kotizacija uključuje startninu, osiguranje i ručak za dvije osobe
sa boldanim gore si mi sve rekao, Auto media nikada nije organizovala trku da valja, iz cijele BiH su ih otjerali jer su idioti. zadnji rejs u SA organizuju bez najave MUPu., vatrogascima i hitnoj. prave trku na 201 metar u rajlovcu na vojnom terenu, naravno bez najave gdje je cilj 20 metara od trotoara pa poslje udesa, gdje golf izlječe i momak najebe, oni se kupe i nestaju.

svako ko se ozbiljno bavi Auto Moto sportom s njima je završio odavno, samo neiživljena djeca mogu da im odu tamo ako i bude ikakve trke. i još jedna stvar, ako im i daju poslje svega dozvolu, a neče, vidi datuma trka:
• Kalendar:

- Sarajevo 13.03.2011.
- Sarajevo 27.03.2011.
- Sarajevo 10.04.2011.
očemo li se trkati s zimskim ili ljetnim gumama i trebamo li lance stavljati :roll:
Drule_sa

#16 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by Drule_sa »

pa zavisi koji ti setup vise odgovara :D
drndalo

#17 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by drndalo »

AmADin_gospo wrote:sa boldanim gore si mi sve rekao, Auto media nikada nije organizovala trku da valja
Potpisujem, jedino sto bi bilo bolje da se makar i tamo neko izzivljava nego na cesti... Da je srece i pameti u BIHAMKu, pa da je nesto kao npr. stari poligon redovno u upotrebi za ovakve stvari...

Ali ne, imaju oni vaznijih stvari... :evil:
svako ko se ozbiljno bavi Auto Moto sportom s njima je završio odavno
Ko se ozbiljno bavi auto sportom, obicno ne pravi velika sranja u saobracaju... Izzivljen je na drugim mjestima, pogodnijim za to...
AmADin_gospo

#18 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by AmADin_gospo »

ne branim divljake na ulici, i sam ih se ježim i muka mi je istih. i mišljenja sam ja je brzini mjesto na pisti a ne na ulici u saobračaju.

što se tiče bihamka, ljudi nemogu ništa. evo, BIHAMK i moto savez RSa organizuju brdske trke svake godine, cca 10 staza ima godišnje, ali to uličnim divljacima nije interesantno jer nemogu da pariraju ni najlošijim na stazi, zašto? loši su vozači, nemaju para da sastave auto da valja, da ne govorim o silnim trošokovima samo za jednu trku (cca 800-1000 KM u zavisnosti od lokacije i načina transporta vozila itd itd).

auto medija je prije par godina otjerala iz BiH ovlaštene vlasnike licence 402 Street Race koji su bili iz hrvatske u nadi da će je dobiti oni, ali se to nije desilo. na "trke" koje"organizuje" auto medija dolaze isključivo djeca koja divljaju po gradu, a svi ozbiljni moto klubovi izbjegavaju auto mediju več par godina.

po mom mišljenju, jedini način da se divljanje na ulicama zaustavi je oduzimanje vozila na licu mjesta.
možemo mi napraviti stazu pored SA kao Grobnik, ali to nepije vode, jer i nek ulaz bude 10 KM, opet će se djeca voziti po gradu i divljati jer kako kažu "to jarane, nije ba zanimljivo na stazu, treba znati u gužvi da se provlačiš, treba se znat elvatu zaljepit na karambolku i izgurat ga s ceste, a ne ba na stazi gdje nema nikoga da te vidi, vako po gradu koke šmekaju imaš li neonke, imaš li xenone i diode na brisačima" itd itd itd...
drndalo

#19 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by drndalo »

Brdo ti je u Bih spalo na 3-4 trke max. a i to bude sa 2 u inostranstvu koje se boduju za BiH prvenstvo... Ostalo skoro sve potpisujem...
AmADin_gospo

#20 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by AmADin_gospo »

ma od prošle godine AMSRS i BIHAMK posebno organizuju trke, ove godine bi trebalo biti 6 trka za BH šampionat pod organizacijom BIHAMKa (Cazin, Ustikolina, Igman i još jedna, nemogu se sjetiti koja) od kojih su dvije vani, "Glava Zete" u CG i Split u HR.
sLLayer

#21 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by sLLayer »

bio danas na trci, pobjedio naravno golf 2 :lol: dok je sveukuono bilo 5 auta u ovoj manjoj kategoriji :-)
AmADin_gospo

#22 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by AmADin_gospo »

to ona klasa bez semafora, gdje se kalendarom mjeri vrijeme na 402 ? :lol: :lol:
emko1234

#23 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by emko1234 »

ideja je odlicna..mislim stvarno nemam pametnijg posla u zivotu nego da dodjem s novim autom i da se trkam na improviziranoj stazi pred ljudim kojim je drugo najvece drustveno okupljanje korida..cast izuzetcima..
shibonja

#24 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by shibonja »

Pa ti se prijavi na Veliku nagradu Monaka ,tamo ce te gledati holivudske zvijezde ,uspjesni sportisti i utajivaci poreza(tvoj nivo??)
Ne kontam samo sta radis na ovom forumu sa obicnom rajom? ;-)
AdnanSA

#25 Re: Info za sve Schumacher-e, i ostale...

Post by AdnanSA »

Gledao trku. Bilo je malo auta i malo gledalaca. Jedan lijep Subaru Impreza je naprašio sve ostale iako je sa malom prednošću triumfovao ispred Opela Corse i Golfa II. Jeep Chiroki sa 4.0 motorom je također orao zemlju. Sve u svemu proveo sam dva lijepa sata na čistom zraku i vidjelo se i par dobrih vožnji. Sve čisti entuzijasti.
Post Reply