Zna li neko kakav je Pezo 407 hdi?
Info za Pezo 407 hdi ????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
uzas
#1 Info za Pezo 407 hdi ????
Pozz
-
nova_korisnica
#3 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
uzas wrote:Pozz
isto kao i tvoj nick
shalim se...vozila sam se par puta...nije lose...ali ne znam je li vrijedan svojih para...
nisam nesto ljubitelj franc auta
-
Sea_of_tranquillity
#4 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
"Vozila sam se" i "imala sam" su ipak razliciti pojmovi.
Na stranu ce mo staviti subjektivnost prema francuskim autima, HDI motori su se pokazali kao jako izdrzljivi i pouzdani.
Malo poznato da se veliki servis na 1.6 HDI motorima radi tek na cca 240.000 km, korpa sa lamelom i potisnom izdrzi oko 250.000 i sl...( naravno, ako nije u pitanju kakav tatin sin koji svoje licne frustracije iskaljuje na autu)...ali..kao i uvijek - bjezi od chipovanih motora.
E sad...nisi samo rekao koji je HDI? 2.0 HDI su jako popularni kod,taxista (ne govorim o nasim taxama koji od vw-a nisu dalje makli) napolju. Glase kao nezahtjevni motori koji prevaljuju dosta kilometraze uz redovan servis.
Medjutim 407 ima drugu izrazenu manu...a to nije ni motor ni elektrika...vec poluosovine, generalno ovjes mu je slabiji nego na njegovom, po platformi bliskom, Citroenu C5
Ganjaj auto da je kupljeno u zemlji i sa servisnom knjizicom...da koliko-toliko mozes provjeriti istorijat vozila i trebao bi biti ok.
Na stranu ce mo staviti subjektivnost prema francuskim autima, HDI motori su se pokazali kao jako izdrzljivi i pouzdani.
Malo poznato da se veliki servis na 1.6 HDI motorima radi tek na cca 240.000 km, korpa sa lamelom i potisnom izdrzi oko 250.000 i sl...( naravno, ako nije u pitanju kakav tatin sin koji svoje licne frustracije iskaljuje na autu)...ali..kao i uvijek - bjezi od chipovanih motora.
E sad...nisi samo rekao koji je HDI? 2.0 HDI su jako popularni kod,taxista (ne govorim o nasim taxama koji od vw-a nisu dalje makli) napolju. Glase kao nezahtjevni motori koji prevaljuju dosta kilometraze uz redovan servis.
Medjutim 407 ima drugu izrazenu manu...a to nije ni motor ni elektrika...vec poluosovine, generalno ovjes mu je slabiji nego na njegovom, po platformi bliskom, Citroenu C5
Ganjaj auto da je kupljeno u zemlji i sa servisnom knjizicom...da koliko-toliko mozes provjeriti istorijat vozila i trebao bi biti ok.
-
uzas
#5 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Planiram da uzmem Pezo 407 hdi (1.6 ili 2.0 mada vise volim malo jaci motor) 2006-2007g. pa me stvarno interesuje kvalitet ovjesa i elektrike jer znam da su im motori odlicni ( imao sam 405 dizel i nikad nisam imao problema)....a to za citroena moze biti da je jaci ali mi se ne svidja( nekako mi glomazan)
.......trenutno sam u fazi trazenja dobrog Pezo-a
-
Sea_of_tranquillity
#6 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Nisam ni sugerirao...ali cinjenica stoji.
Govorimo onda o novoj generaciji HDI motora...i ganjaj redizajniranu 407-u. Kao i kod renovole Lagune..vazi isto pravilo..MK2 je znatno pouzdaniji i tehnicki dotjeran auto.
Sretno
Govorimo onda o novoj generaciji HDI motora...i ganjaj redizajniranu 407-u. Kao i kod renovole Lagune..vazi isto pravilo..MK2 je znatno pouzdaniji i tehnicki dotjeran auto.
Sretno
-
nadrealista
#7 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Imam takav cca 2 godine (2.0HDI 100kW). Za vožnju je čista 10 ali održavanje je
i kao što reče neko gore motor je super, troši oko 7 l gradske vožnje, ali ovjes je problematičan a problem ti se uvećava ako ga održavaš u ovlaštenim servisima jer su cijene
U svakom slučaju preporučujem auto
i kao što reče neko gore motor je super, troši oko 7 l gradske vožnje, ali ovjes je problematičan a problem ti se uvećava ako ga održavaš u ovlaštenim servisima jer su cijene
-
milojicabrzi
#8 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Kada vidis da neko auto pocnu vozati taksisti, to auto je provjereno i pokazalo se ok.
Samo na jednom standu taxija znam vidjeti po tri-cetri peugeota 406 ili 407. To su ljudi koji zive od auta, i oni medjusobno komuniciraju, prate i uglavnom ulazu u auta koja mogu puno preci bez nekih velikih intervencija.
Slicna je prica bila i kad se tek na nasem trzistu intenzivnije pojavio SEAT, tamo negdje '98-99.Raja bas nisu imala povjerenja, jer je Skoda tada bila izlazila na trziste sa Felicijom, koja nije bas bila nesto. Medjutim, kada su taksisti poceli vozati Toleda, i prelaziti bez problema oko 300 000 km, pojavila se ekspanzija, i sada se na cesti ne moze ostati od Ibiza, Toleda. itd.
Tako da moj je glas za 407 HDI (cak ima i neki majstor negdje prema Kaknju, koji je specijalista za HDI motore, a nije skup kao ovlasteni servisi).
Samo na jednom standu taxija znam vidjeti po tri-cetri peugeota 406 ili 407. To su ljudi koji zive od auta, i oni medjusobno komuniciraju, prate i uglavnom ulazu u auta koja mogu puno preci bez nekih velikih intervencija.
Slicna je prica bila i kad se tek na nasem trzistu intenzivnije pojavio SEAT, tamo negdje '98-99.Raja bas nisu imala povjerenja, jer je Skoda tada bila izlazila na trziste sa Felicijom, koja nije bas bila nesto. Medjutim, kada su taksisti poceli vozati Toleda, i prelaziti bez problema oko 300 000 km, pojavila se ekspanzija, i sada se na cesti ne moze ostati od Ibiza, Toleda. itd.
Tako da moj je glas za 407 HDI (cak ima i neki majstor negdje prema Kaknju, koji je specijalista za HDI motore, a nije skup kao ovlasteni servisi).
- LeonardoAC
#9 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Razbiješ far i moraš pola auta zamijenit' 
-
uzas
#10 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Kako mislis ovjes problematican?nadrealista wrote:Imam takav cca 2 godine (2.0HDI 100kW). Za vožnju je čista 10 ali održavanje je![]()
i kao što reče neko gore motor je super, troši oko 7 l gradske vožnje, ali ovjes je problematičan a problem ti se uvećava ako ga održavaš u ovlaštenim servisima jer su cijene![]()
Zar je toliko mekan da si vec ima mijenjanja na njemu u te 2 godine vozanja?
Ja razmisljam o 2007g i da je presao oko 100k-130k (hiljada).....ako je stvarno heba sa njima da trazim neko drugo auto...
- johntra
#11 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
meni je stvarno Peugeot draga marka i volim njihova auta, mislim da je novi 3008 odličan, ali da korpa i lamela tj. set kvačila izdrži oko 250.000 bez mijenjanja mi je totalno nerealno... 
-
nadrealista
#12 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Jest mekan jbg. al zato kad izađeš nakon duže relacijeuzas wrote:Kako mislis ovjes problematican?nadrealista wrote:Imam takav cca 2 godine (2.0HDI 100kW). Za vožnju je čista 10 ali održavanje je![]()
i kao što reče neko gore motor je super, troši oko 7 l gradske vožnje, ali ovjes je problematičan a problem ti se uvećava ako ga održavaš u ovlaštenim servisima jer su cijene![]()
Ja razmisljam o 2007g i da je presao oko 100k-130k (hiljada).....ako je stvarno heba sa njima da trazim neko drugo auto...
Znaš šta ..nisam htio da te obeshrabrim jer bilo šta da kupiš možeš imati iste ili neke druge probleme jbg. znaš da ne kupuješ nov auto
Zadnji put kad sam mijenjao kugle jedna u ovlaštenom servisu je bila cca 250 KM a ja sam ih zamjenio ( znam šta je neorginalni dio) obje prednje za 300 KM.
-
nadrealista
#13 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Jest mekan jbg. al zato kad izađeš nakon duže relacijeuzas wrote:Kako mislis ovjes problematican?nadrealista wrote:Imam takav cca 2 godine (2.0HDI 100kW). Za vožnju je čista 10 ali održavanje je![]()
Znaš šta ..nisam htio da te obeshrabrim jer bilo šta da kupiš možeš imati iste ili neke druge probleme jbg. znaš da ne kupuješ nov auto
Zadnji put kad sam mijenjao kugle jedna u ovlaštenom servisu je bila cca 250 KM a ja sam ih zamjenio ( znam šta je neorginalni dio) obje prednje za 300 KM.
-
Broj 1
#14 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Ja vozo jedno godinu dana, mogu ti reci mraaak od auta, nek prica ko sta hoce ali meni su bolji od VW.
- citroen
#15 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
ne moze mu ovjes biti meksi od passata B5(bimbe) nikako,to je vala sampion sto se tice toga,lafete odlaze pravo cesto,4 na jednom tocku al eto ima se dijelova sad na sve strane i nisu nesto skupi...polahko preko rupa i rupica

-
s@mson
#16 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
uh, ovih dana sam u potrazi za nekim autom, trazim informacije, gledam oglase...
jedna od opcija je i ova 407-ica...
druga opcija je laguna 1.9 DCi...
suma je oko 15000 KM, toliko cu valjda imati na raspolaganju...
volio bih kada bi neko ko zna mnogo o autima napravi neki uporedni test, kaze dobre i lose osobine...
volio bih kada bi neko ko zna mnogo o autima napravi neki uporedni test, kaze dobre i lose osobine...
-
mikilauda76
#17 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Kupio u aprilu prosle godine 1.8B i prezadovoljan sam. U gradu mi trosi 10l, na otvorenom 6-6,5l dok na autoputu 7-7,5 (pri brzini 120-140Km/h). Vec sam napravio 50.000KM i nikakvih problema nisam imao, a kupio sam ga sa 60.000Km.
Posto inace pravim puno kilometara, extra udobno auto. Jednom sam prilikom u 5 dana napravio 5.000Km a da nisam ni osjetio, dok sam skoro isti taj put napravio sa Skodom Oktavijom, i nisam sebi mogao doci 3 dana, koliko su me ledja bolila. Znao sam da su franzusi odobniji ali toliko....
Tako da preporucujem ti 407-u...
Posto inace pravim puno kilometara, extra udobno auto. Jednom sam prilikom u 5 dana napravio 5.000Km a da nisam ni osjetio, dok sam skoro isti taj put napravio sa Skodom Oktavijom, i nisam sebi mogao doci 3 dana, koliko su me ledja bolila. Znao sam da su franzusi odobniji ali toliko....
Tako da preporucujem ti 407-u...
-
milojicabrzi
#18 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Moj glas za Peugeot...cuo sam da puno ljudi "bjezi" od te Lagune nakon godinu-dvije, i da je puna nekih kompliciranih i ruznih kvarova...
- dinaraaa
#19 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Peugeot je vozilica namijenjena uživanju u kulturnim zemljama sa kulturnim cestama i kulturnim vozačima.
Znači ni u jednom aspektu nema BiH te s toga i nije namijenjen bosanskim vozačima- tj BiH nije baš ciljna grupa Peugeot koncerna
Znači ni u jednom aspektu nema BiH te s toga i nije namijenjen bosanskim vozačima- tj BiH nije baš ciljna grupa Peugeot koncerna
- sinus
#20 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Ja mislim da za 15.000 KM nećeš nači 407-icu da nije izhabana...s@mson wrote:uh, ovih dana sam u potrazi za nekim autom, trazim informacije, gledam oglase...
P.S:
A kada tražiš informacije o bilo kojem autu tada samo slušaj one koji imaju to auto, a ne one koji su se nekad vozili, one čiji jaran ima to auto, ili one kod kojih je od jaranove tetke rodica vidjela da je od njenog komšije sin imao problema sa nekim autom
P.S.S:
Svako auto se kvari i ima svoje vrline i nedostatke, tako da možeš kupiti fenomenalan primjerak bilo kojeg auta, ali isto tako možeš naletiti i na totalno uništen primjerak od kojeg će te glava boliti.
- HAVANA
#21 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Za 407 oko 15 000km neće te glava bolit,uši će ti otpast. 
-
costacurta
- citroen
#23 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
Ma ko jos ovo moze uzeti za ozbiljno,pa ovi neki dali i pet zvjezdica a drugi po jednu,pojedinim najbolje auto,drugim zlo koje se nece vise ponoviti,al englezi su kraljevi..
-
s@mson
#24 Re: Info za Pezo 407 hdi ????
HAVANA wrote:Za 407 oko 15 000km neće te glava bolit,uši će ti otpast.
heh, znam, do mene je...
kesha ima 15k KM a nisam rekao da ima i neki audi80 koji moze otici za 3,5-4k KM...
to bi bilo dovoljno...
- shlauf