Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zeko2008
#1 Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Renault Megane 1.9 dizel 120 KS
proizveden: 10/2004 godine
6 brzina
crne boje
4 vrata
registrovan do 12 /2009.
oprema: full oprema- digitalna klima, komande na volanu, paljenje na kraticu, automacko paljenje svjetala, aut. paljenje brisaca,...
nije udaran.
CIJENA: 16 700 KM.
Zanima me jeli ovo skupo za ovakav auto?
Gdje ga je najbolje odvesti na pregled prije nego se kupi?
I tako jos po neku informaciju vezano za ovo.
thx.
6 brzina
crne boje
4 vrata
registrovan do 12 /2009.
oprema: full oprema- digitalna klima, komande na volanu, paljenje na kraticu, automacko paljenje svjetala, aut. paljenje brisaca,...
nije udaran.
Zanima me jeli ovo skupo za ovakav auto?
Gdje ga je najbolje odvesti na pregled prije nego se kupi?
I tako jos po neku informaciju vezano za ovo.
thx.
- Edinz
#2 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Da nisi nesto zaboravio od inf?
-
zeko2008
#3 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
jel me furas ili te nesto zanima dodatno ? 
- Edinz
#4 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Pa npr jel presao 30 000 Km ili 230 000 
-
zeko2008
#5 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
jesam zaboravio priznajem 
presao je 113 km.
presao je 113 km.
- minimall
#6 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
I ja imam istu dilemu vezano za Megane II, brand, dizajn, oprema, sve odgovara.
Pretrazivao sam njemacke auto stranice i forume da prikupim sto vise informacija vezano za taj model.
Jedan od vecih problema im je elektronika koja nije dovoljno zasticena od vlage i ostalih utjecaja
sto nije nimalo zanemarljivo kad pogledas sa kojom opremom dolaze tako da je poduga lista
eventualnih problema koji mogu nastupiti.
Motor 1,9 je pohvaljen kao najbolji, optimalna snaga u svim okolnostima i niska potrosnja su mu pozitivne strane
jedino su vlasnici imali primjedbi na glasan rad motora.
Svi navedeni problemi su trebali biti otklonjeni u drugoj seriji megana koja se proizvodi od ca. kraja 2005 a tu je i redizajn na prednjim i zadnjim farovima koji mu daju moderniji izgled.
Ne bi trebala biti velika razlika u cijeni izmedju prve i druge serije jer ce novi megane III uskoro biti u prodaji.
Pretrazivao sam njemacke auto stranice i forume da prikupim sto vise informacija vezano za taj model.
Jedan od vecih problema im je elektronika koja nije dovoljno zasticena od vlage i ostalih utjecaja
sto nije nimalo zanemarljivo kad pogledas sa kojom opremom dolaze tako da je poduga lista
eventualnih problema koji mogu nastupiti.
Motor 1,9 je pohvaljen kao najbolji, optimalna snaga u svim okolnostima i niska potrosnja su mu pozitivne strane
jedino su vlasnici imali primjedbi na glasan rad motora.
Svi navedeni problemi su trebali biti otklonjeni u drugoj seriji megana koja se proizvodi od ca. kraja 2005 a tu je i redizajn na prednjim i zadnjim farovima koji mu daju moderniji izgled.
Ne bi trebala biti velika razlika u cijeni izmedju prve i druge serije jer ce novi megane III uskoro biti u prodaji.
-
vnm
#7 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
ja sam jednog polovnog clia vozio kod halilovica u ovlasteni servis.zeko2008 wrote:Gdje ga je najbolje odvesti na pregled prije nego se kupi?
pregled nije bio pretjerano skup (nemoj da lazem ali mislim da sam platio oko 20-25KM), a bio sam zadovoljan.
-
zeko2008
#8 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Zanima me onako omjer cijena kvalitet i tako, jer se dvoumim izmedu pezo 307 2.0 hdi, 150-160 km presao, 2003 godiste, solidne opreme, malo slabije od ove.Renault Megane 1.9 dizel 120 KS
presao 113 km.
6 brzina
crne boje
4 vrata
registrovan do 12 /2009.
nije udaran.
THX
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Pazi sa tom 307-micom, relativno velika kilometraza, imaju FAP filtere koji se mijenjaju svakih 80.000-100.000 km a nisu nimalo jeftini.zeko2008 wrote:Zanima me onako omjer cijena kvalitet i tako, jer se dvoumim izmedu pezo 307 2.0 hdi, 150-160 km presao, 2003 godiste, solidne opreme, malo slabije od ove.Renault Megane 1.9 dizel 120 KS
presao 113 km.
6 brzina
crne boje
4 vrata
registrovan do 12 /2009.
nije udaran.
THX
http://www.peugeotforums.com/forums/sho ... php?t=1036
-
zeko2008
#10 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Vezano za ovog megana, kakva su iskustva kako se pokzao i to, i zanima me jeli mu dobra cijena sto se tice omjera kvalitet cijena?
- bijelo_dugme
#11 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Samo jedno pitanje...zeko2008 wrote:jesam zaboravio priznajem
presao je 113 km.
Da nisi slucajno ovo nazad zaboravio:

- Drvosjeca iz Dejcica
#12 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Moj kolega ima Megana sedan verzija sa 1,6 motorom (benzinac) od 110 KS i do sada nije imao nikakvih problema. Ja sam prije godinu dana gledao kod Halilovica tog megana i sekunda je falila da ga uzmem, doduse onaj 1,5 dCi sa 105 KS, djelovao mi je dobar izbor s obzirom na cijenu od 27.000KM. Na kraju se srce odlucilo na Volvo V50 2.0D al' to nije tema ove emisije. U svakom slucaju Megane je dobar izbor ali kada covjek uzima polovno nikada 100% ne moze biti siguran, ko i kako ga je vozio i odrzavao.zeko2008 wrote:Vezano za ovog megana, kakva su iskustva kako se pokzao i to, i zanima me jeli mu dobra cijena sto se tice omjera kvalitet cijena?
Sretno.
-
sarayewo
#13 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Evo iz prve ruke... Imam megana 12/2003, 1.4 benzinac (100 KS). Kad sam ga kupio imao 50.000 km na sebi... Paket opreme siromasniji od tog koji spominjes (manuelna klima, nema automatsko paljenje brisaca) - btw, paljenje na karticu nije oprema nego ti je umjesto kljuca kartica.
Generalno sam zadovoljan autom osim sto sam uzeo premalen motor... auto je tezak, tako da ga ovih 1400 ccm nikako ne cupa kako treba, sto je lose na nasim cestama, a opet kad izadjes na autoput vec na 130 km/h si na 4000 obrtaja, tako da je potrosnja velika. Vozio sam par Renaulta sa tim 1.9 dci motorom i stvarno je predobar, tako da tu stvarno neces pogrijesiti.
Medjutim, ovo sto sam rekao nema nikakve veze sa problemima Megana... Ovo za elektroniku i vlagu je istina - mada problemi nisu veliki... npr. meni se zna desiti tokom ili nakon velike kise da mi "pobudali" display board computera... sa ostalim nisam imao problema. Od mehanickih problema Megane generalno ima problem sa leptirom gasa, koji je elektricni i koji se brzo zaprlja, te se ne zatvara do kraja (u praksi, ti pustis papucicu gasa, a on ne oduzme gas u potpunosti - recimo stanes na semaforu a motor ostane na 1100 rpm umjesto na 900, ili ti opet doda previse gasa kad pritisnes papucicu).
Ono sto je velika prednost Megana je udobnost... Na primjer, ja sam znao sjesti u auto i u cugu odvesti do Skopja i izaci nakon 9-10 sati voznje iz auta bez da me ista boli, da sam se udrvenio, itd. Amortizeri su mekani, sto je spas za bubrege na nasim cestama.
Na kraju, trebas imati jednu stvar u vidu: Megane na sebi ima jako puno plasticnih dijelova, za koje je neminovno da ce ti neki papak skinuti prije ili kasnije... Ja sam u 4 mjeseca "fasovao" poklopac brave na vozacevim vratima, mali ukrasni poklopac na sarafu zadnjeg brisaca i konacno dio prednje maske (na kojem je debil polomio zabice kad ga je skidao, tako da ga je mogao samo bacit').
Sto se tice ove ponude koju ti imas, nije losa... mada je auto za moj ukus malo previse preslo (pogotovo ako ga uzimas od dilera koji ga je uvezao velika je vjerovatnoca da je sat vracen).
Generalno sam zadovoljan autom osim sto sam uzeo premalen motor... auto je tezak, tako da ga ovih 1400 ccm nikako ne cupa kako treba, sto je lose na nasim cestama, a opet kad izadjes na autoput vec na 130 km/h si na 4000 obrtaja, tako da je potrosnja velika. Vozio sam par Renaulta sa tim 1.9 dci motorom i stvarno je predobar, tako da tu stvarno neces pogrijesiti.
Medjutim, ovo sto sam rekao nema nikakve veze sa problemima Megana... Ovo za elektroniku i vlagu je istina - mada problemi nisu veliki... npr. meni se zna desiti tokom ili nakon velike kise da mi "pobudali" display board computera... sa ostalim nisam imao problema. Od mehanickih problema Megane generalno ima problem sa leptirom gasa, koji je elektricni i koji se brzo zaprlja, te se ne zatvara do kraja (u praksi, ti pustis papucicu gasa, a on ne oduzme gas u potpunosti - recimo stanes na semaforu a motor ostane na 1100 rpm umjesto na 900, ili ti opet doda previse gasa kad pritisnes papucicu).
Ono sto je velika prednost Megana je udobnost... Na primjer, ja sam znao sjesti u auto i u cugu odvesti do Skopja i izaci nakon 9-10 sati voznje iz auta bez da me ista boli, da sam se udrvenio, itd. Amortizeri su mekani, sto je spas za bubrege na nasim cestama.
Na kraju, trebas imati jednu stvar u vidu: Megane na sebi ima jako puno plasticnih dijelova, za koje je neminovno da ce ti neki papak skinuti prije ili kasnije... Ja sam u 4 mjeseca "fasovao" poklopac brave na vozacevim vratima, mali ukrasni poklopac na sarafu zadnjeg brisaca i konacno dio prednje maske (na kojem je debil polomio zabice kad ga je skidao, tako da ga je mogao samo bacit').
Sto se tice ove ponude koju ti imas, nije losa... mada je auto za moj ukus malo previse preslo (pogotovo ako ga uzimas od dilera koji ga je uvezao velika je vjerovatnoca da je sat vracen).
- VR6
#14 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Ev sarayewo ti napisa fin post. Jaran je prije godinu uzeo bas Meganea kakvog ti gledas, isti motor, dosta opreme, samo je njegov presao oko 120k km. S auticem do sada nije imao problema, ja sam ga malo vozao, ide fino, lezi super, ne trosi puno - oko 7 u gradu (zimi hoce oko litru vise popit). Uglavnom, ostao je bez poklopca zadnjeg brisaca, a isto tako i onaj centralni displey na kokpitu zna pobudaliti, pa iscrtava neke zmijuljke umjesto brojki - ponekad. Ako mozes naci redizajnirani model, to je mnogo doradjeniji automobil - prije svega tiši. Samo izbjegavaj 1.5 dCi motor. Ako je taj sto ti gledas presao stvarno 113k km, to je nista za tu masinu. No ako je navrtio preko 300k km, onda bi moglo biti veselo...
- beco
#15 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Sto se tice 1.5 dci motora to su odlicni motori, imali su nekih manjih prblema sa Lukasovom pumpom negdje do 2004 poslije toga sve udure!
-
Zux
#16 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Ne znam za ovaj motor i verziju za koju ti pitas, ali ti mogu reci za Megane iz 2005. 1.5 dci 101 KS, jer vozim istog. Kupio sam ga prije par mjeseci, tad je presao 120000 km, ja sam dosad presao preko 10000 km s njim, izuzetno sam zadovoljan u globalu. Ima nekih manjih sitnica koje bi mogle biti bolje, ali boze moj, savrsenstvo ne postoji. Dva puta sam isao i na duzi put, super sve proslo. Ovo za elektroniku i vlagu nisam apsolutno nista primijetio, par puta me uhvatio potop na cesti i nikakvih problema nisam imao (da kucnem u drvo
). Sto se tice motora, super je, moze solidno povuci, izuzetno malo trosi oko 5 u prosjeku (malo gradske, malo magistrale, malo autoputa). Ne znam kakav je taj 1.9 motor ali pretpostavljam da je slican, samo proporcionalno snazi. Mada ove 1.5, 101 KS dosta hvale (bolji je od prvobitne varijante prije 2005. od 80 KS). Sto se tice cijene tog tvog, ako mu je to istinita kilometraza cijena je ok, ali dobro provjeri da nije vracan sat mozda.
- Better Man
#17 Re: Info za Kupovinu Megane 1.9 120 KS
Vlaga i elektronika je bila problem u prvoj seriji Megana koja se proizvodila do pred kraj 2004. godine kako su ovdje pisali. Kod tebe je riječ o drugoj seriji Megana koja se proizvodi od kraja 2004. godine i zato nisi primjetio to za vlagu i elektroniku, jer su ti nedostaci iz prve serije otklonjeni u drugoj.Zux wrote:Ne znam za ovaj motor i verziju za koju ti pitas, ali ti mogu reci za Megane iz 2005. 1.5 dci 101 KS, jer vozim istog. Kupio sam ga prije par mjeseci, tad je presao 120000 km, ja sam dosad presao preko 10000 km s njim, izuzetno sam zadovoljan u globalu. Ima nekih manjih sitnica koje bi mogle biti bolje, ali boze moj, savrsenstvo ne postoji. Dva puta sam isao i na duzi put, super sve proslo. Ovo za elektroniku i vlagu nisam apsolutno nista primijetio, par puta me uhvatio potop na cesti i nikakvih problema nisam imao (da kucnem u drvo). Sto se tice motora, super je, moze solidno povuci, izuzetno malo trosi oko 5 u prosjeku (malo gradske, malo magistrale, malo autoputa). Ne znam kakav je taj 1.9 motor ali pretpostavljam da je slican, samo proporcionalno snazi. Mada ove 1.5, 101 KS dosta hvale (bolji je od prvobitne varijante prije 2005. od 80 KS). Sto se tice cijene tog tvog, ako mu je to istinita kilometraza cijena je ok, ali dobro provjeri da nije vracan sat mozda.