Info:Placanje rente, uredjenja zemljista i atomskog

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
rusmir.ba

#1 Info:Placanje rente, uredjenja zemljista i atomskog

Post by rusmir.ba »

Volio bih da odgovori neko ko je upucen u proceduru i zna zakonske regulative:

Vrsi se promjena namjene prostora (nema dogradnje i sl) u stambenoj zgradi koja je izgradjena oko 1970 i nema atomsko skloniste, i potrebno je za gradjevinsku uplatiti ovo gore navedeno, pa me interesuje:

Da li se placa puni iznos rente, uredjenja zemljista i onih 1% za atomsko skloniste?

Ako se ne placa moze li uputa o kome cl.zakona se radi i gdje to pogledati pa uloziti eventualni prigovor u slucaju da se ne podudare ove odluke.

Ako se po zakonu placa sve iz pocetka (npr vodovod samo obracuna razliku prikljucka za privatne i poslovne) onda nista, suti i plati :)
downtoearth

#2 Re: Info:Placanje rente, uredjenja zemljista i atomskog

Post by downtoearth »

rusmir.ba wrote:Volio bih da odgovori neko ko je upucen u proceduru i zna zakonske regulative:

Vrsi se promjena namjene prostora (nema dogradnje i sl) u stambenoj zgradi koja je izgradjena oko 1970 i nema atomsko skloniste, i potrebno je za gradjevinsku uplatiti ovo gore navedeno, pa me interesuje:

Da li se placa puni iznos rente, uredjenja zemljista i onih 1% za atomsko skloniste?

Ako se ne placa moze li uputa o kome cl.zakona se radi i gdje to pogledati pa uloziti eventualni prigovor u slucaju da se ne podudare ove odluke.

Ako se po zakonu placa sve iz pocetka (npr vodovod samo obracuna razliku prikljucka za privatne i poslovne) onda nista, suti i plati :)
Prije 2 godine bilo puni iznos rente, uredjenje zemljišta za veličinu prostora, (za 30 m2 bilo oko 60 KM) i atomsko sklonište, a za struju i vodu razlika. ali sve ti je individualno. Zavisi za sta ti treba poslovni. Moji su za trgovinu pa nisu velike razlike. Nadam se da je pomoć bar malo
rusmir.ba

#3 Re: Info:Placanje rente, uredjenja zemljista i atomskog

Post by rusmir.ba »

pomogao itekako, ok,
znaci ocekujem oko 2.000KM za 30m2 u I zoni, ako se ne varam 58KM je po m2 renta, atomsko 1% investicije ili cca 150KM i ovo uredjenje.

hvala
Post Reply