Info !!!!! Hitno! - viza za Njemacku
- Baby Jane
#1 Info !!!!! Hitno! - viza za Njemacku
Zanima me koja je procedura oko slanja garantnih pisama iz Njemacke? Da li se pismo treba ovjeriti ili ide cisto kao pismo poziva???
I, ako neko zna, koliko traje proces vadjenja turisticke vize (pojedinacne turisticke vize ) za Njemacku ?
Hvala
I, ako neko zna, koliko traje proces vadjenja turisticke vize (pojedinacne turisticke vize ) za Njemacku ?
Hvala
-
vratnik
#2 Re: Info !!!!! Hitno!
Treba ti (pod uslovom da si u njemackoj): potvrda o stanu / kuci. (koliko kvadratnih metara po osobi, ). potreban ti je pasos sa vizom (ako imas ovaj nas pasos). zadnji put mi nije trebala potvrda o zaradi. kosta 20 €. ja mislim da je to sve. ne znam koliko to traje. desetak dana?
- lady midnight
#3 Re: Info !!!!! Hitno!
pa pismo ne mozhesh poslati ti sama niti je to obichno pismo koje mozhesh tek tako nashkrabati na papi.Baby Jane wrote:Zanima me koja je procedura oko slanja garantnih pisama iz Njemacke? Da li se pismo treba ovjeriti ili ide cisto kao pismo poziva???
morash lijepo otici do ureda za strance oliti ausländeramt
eh, onda ce oni tebe pitati chime ti ustvari garantujesh, jer ako za nekoga garantujesh, to podrazumijeva da preuzimash na sebe svaki rizik koji je povezan sa njeogvim boravkom u njemachkoj, ukljuchujuci (ne daj Bozhe
i ako se chinovnici uvjere da ti to sve mozhesh garantirati - a to rade na osnovu tvog uposlenichkog statusa, odnosno primanja - onda ti oni lijepo daju formular koji je za to predvidjen, ti ga popunish, oni ti udare pechat da si ti neko ko mozhe preuzeti garanciju, i onda ti to shaljesh svom gostu, a on sa tim pravac ambasada, i stvari onda zavise od onih kako nachuh jako ljubaznih
uglavnom, ne mozhesh poslati garanciju ako sama nisi u stalnom radnom odnosu.
eto, puno uspjeha
- Baby Jane
#4 Re: Info !!!!! Hitno!
Joj im birokratije...pa radi se samo o posjeti na nekoliko dana...?
- lady midnight
#5 Re: Info !!!!! Hitno!
Baby Jane wrote:Joj im birokratije...pa radi se samo o posjeti na nekoliko dana...?
pa nema veze.... nece ti oni izdavati vizu na nekoliko dana, nego najvjerovatnije na mjesec, ili tri mjeseca. da bi se uopshte mogao pokrenuti proces izdavanja vize, potrebna je garancija, a da bi se izdala garancija, potrebno ti je ovo... medjutim, to se obavi relativno brzo, ako odmah sa sobom ponesesh sve potrebne dokumente (za svaki sluchaj i potvrdu o primanjima, iako @vratnik reche da njemu nije trebala, ali nikad ne mozhesh znati na koju nogu je onaj shto shtembilja ustao
i naravno da je birokratija, pa hej, radi se o njemachkim drzhavnim ustanovama
- Baby Jane
#6 Re: Info !!!!! Hitno!
ma znam koliko su mene napatili kad sam vadila studentsku vizu
a koliko ja znam, viza vazi od onog dana kada napises na formular do onog dana kada napises da ostajes....znam da su neki tako popunjavali...samo ko ganja studentsku ili neku dr, dobije vizu na 3 mjeseca, i ima rok da za ta 3 mjeseca udje u zemlju
a joj, znaci ja kao student ne mogu poslati garantno?
a koliko ja znam, viza vazi od onog dana kada napises na formular do onog dana kada napises da ostajes....znam da su neki tako popunjavali...samo ko ganja studentsku ili neku dr, dobije vizu na 3 mjeseca, i ima rok da za ta 3 mjeseca udje u zemlju
- lady midnight
#7 Re: Info !!!!! Hitno!
hmmmm.... ne bih rekla, ali moguce je da se neshto promijenilo otkako sam ja slala zadnji put.Baby Jane wrote:ma znam koliko su mene napatili kad sam vadila studentsku vizu![]()
In den Fällen, in denen der Eingeladene nicht in der Lage ist, seinen Aufenthalt mit eigenen Mitteln zu finanzieren, können Sie sich verpflichten, für alle aufgrund des Aufenthaltes des Ausländers in Deutschland entstehenden Kosten, einschließlich der Kosten für eventuelle Krankenbehandlung und Rückführung in das Heimatland aufzukommen.
Zuständig für die Entgegennahme einer solchen Verpflichtungserklärung nach §§ 66 - 68 Aufenthaltsgesetz sind regelmäßig die deutschen Ausländerbehörden am Wohnort des Einladers. Dort sind auch die entsprechenden Formulare erhältlich. Im Rahmen der Unterzeichnung einer Verpflichtungserklärung wird die Bonität des Einladers geprüft und dessen Unterschrift beglaubigt.
e sad, shta oni podrazumijevaju pod bonitetom, ne bih znala reci... ali ako si na studentskoj vizi, teshko da cesh moci poslati garanciju.
mozhesh detaljnije protabirti malo po njihovoj stranici, ako iko zna, znaju oni
http://www.auswaertiges-amt.de/diplo/de ... sicht.html
- Baby Jane
#8 Re: Info !!!!! Hitno!
Lady, hvala ti. Pogledat cu malo detaljnije, mada ovdje nigdje ne pise da ne mozes poslati pismo poziva ako si student
. Nema mi druge, moram sutra zorom zapucati, pa pitati
Hvala ti jos jednom.
Hvala ti jos jednom.
-
descent
#9 Studenstka viza-lova na racunu
Pozdrav,
uskoro treba da predajem zahtjev za studentsku vizu za Njemačku.
Iz ambasade mi traže da im dostavim bankovni izvještaj o stanju mog racuna ali sa jako veliko cifrom love koju ja sada nemam a primljen sam na faks.
Zanima me dali banka uz proviziju može da pomogne da mi stavi svoj novac na racun samo koji sat dok ne uzmem izvjestaj.
Ako znate javite se i na pp
Iz ambasade mi traže da im dostavim bankovni izvještaj o stanju mog racuna ali sa jako veliko cifrom love koju ja sada nemam a primljen sam na faks.
Zanima me dali banka uz proviziju može da pomogne da mi stavi svoj novac na racun samo koji sat dok ne uzmem izvjestaj.
- SaraLe
#10 Re: Studenstka viza-lova na racunu
Nece ti banka to uraditi, ali dovedi nekog jarana ili nekog od rodbine, nek stavi pare na racun i sljedeci dan mozes dignuti pare nazaddescent wrote:Pozdrav,
- anais_nin
#11 Re: Info !!!!! Hitno! - viza za Njemacku
@descent, tema je sastavljena sa ovom
sva pitanja u vezi viza za Njemacku na jednom mjestu
- Baby Jane
#12 Re: Studenstka viza-lova na racunu
Pare ne moze dignuti slijedeci dan, jer se racun otvara preko Deutsche Banka. A banka racun blokira i moras popuniti milion formulara da odblokiras racun. Isto tako, kada odes do odjela za imigraciju, traze da vide najnoviji izvjestaj sa racuna.SaraLe wrote:Nece ti banka to uraditi, ali dovedi nekog jarana ili nekog od rodbine, nek stavi pare na racun i sljedeci dan mozes dignuti pare nazaddescent wrote:Pozdrav,
Mene su peglali i peglali tim bankovnim racunima vise od mjesec dana.
- SaraLe
#13 Re: Studenstka viza-lova na racunu
Ok ako ti tako kazesBaby Jane wrote:Pare ne moze dignuti slijedeci dan, jer se racun otvara preko Deutsche Banka. A banka racun blokira i moras popuniti milion formulara da odblokiras racun. Isto tako, kada odes do odjela za imigraciju, traze da vide najnoviji izvjestaj sa racuna.SaraLe wrote:Nece ti banka to uraditi, ali dovedi nekog jarana ili nekog od rodbine, nek stavi pare na racun i sljedeci dan mozes dignuti pare nazaddescent wrote:Pozdrav,
Mene su peglali i peglali tim bankovnim racunima vise od mjesec dana.
Znala sam da ljudi koji su isli na turisticku vizu ili poslovnu, uzimali bi pare od nekoga, otvore racun u raiffeisen banci i sljedeci dan dignu pare nazad.
- Baby Jane
#14 Re: Studenstka viza-lova na racunu
Ne znam, jer ja sam vadila studentsku vizu za Njemacku nedavno. I jedva je dobih. Za odblokiranje racuna sam cekala 3 sedmice, za karticu 2...i onda kada sam otisla da se prijavim, da mi udare vizu na pasos trazio mi najnoviji bankovni izvjestaj, pa onda trazio da mi ovi iz zdravstvenog posalju detalje police, kao da sam osigurana za najmanje milion eura....pa jos svasta nesto...zivce sam izgubila zbog SwabaOk ako ti tako kazes![]()
Znala sam da ljudi koji su isli na turisticku vizu ili poslovnu, uzimali bi pare od nekoga, otvore racun u raiffeisen banci i sljedeci dan dignu pare nazad.