Indesit frizider - problem
Moderator: anex
-
Zer0
#1 Indesit frizider - problem
Kupio sam prije mjesec dana kombinovani frizider Indesit BIAA 13 F SI WD. Medjutim vec nakon kratkog vremena kada je upaljen poceo je da rosi tacno izmedju gornjih i donjih vrata sa vanjske strane i to je sad stalno tako. Pojavljuje se rosenje i na donjim vratima od zamrzivaca. Naravno zvacu servis ali da li je iko imao slican problem? Sta moze biti uzrok?
- Bullet Tooth Tony
#2 Re: Indesit frizider - problem
Generalno rosa se pojavljuje kao posljedica razlika u temperaturi (prozori na kucama, itd itd ). Konkretno u tom slucaju moguce je da vrata dobro ne dihtuju.
-
Zer0
#3 Re: Indesit frizider - problem
To sam i pretpostavio ali bas mi crnjak kupio nov frizider i sad odmah servis. Nadam se samo da ce to nasi moci rijesiti bez da ostanem bez frizidera mjesec dana ili sl.Bullet Tooth Tony wrote:Generalno rosa se pojavljuje kao posljedica razlika u temperaturi (prozori na kucama, itd itd ). Konkretno u tom slucaju moguce je da vrata dobro ne dihtuju.
-
Zer0
#4 Re: Indesit frizider - problem
Sto je najgore ne stoji blizu nicega sto grije. Jedino sto grije s vana je on sam jer je no frost. Najvjerovatnije je dihtung sto kaze @Bullet.sigmabh wrote:Mislim da je to u pitanju samo kondenz, jos ako ti stoji blizu grejnog tela..tip.pecnica..