Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina"!

Podrzavate li da se nasoj drzavi vrati stari i orginalni naziv "BOSNA"?

DA
19
46%
NE
22
54%

Total votes: 41

vaca

#51 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by vaca »

madner wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Hercegovci nisu Bosanci, tako ni Hercegovina ne može biti dio Bosne.
Bos. Krajina, Srednja Bosna, Podrinje i Semberija pripadaju Bosni. Stanovnici navedenih regija su Bosanci.
Pa koji jezik govore Hercegovci? :D
dio govori hrvatski, dio srpski, dio bosanski. i šta s tim?
jabidapitam

#52 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by jabidapitam »

vaca wrote:
madner wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Hercegovci nisu Bosanci, tako ni Hercegovina ne može biti dio Bosne.
Bos. Krajina, Srednja Bosna, Podrinje i Semberija pripadaju Bosni. Stanovnici navedenih regija su Bosanci.
Pa koji jezik govore Hercegovci? :D
dio govori hrvatski, dio srpski, dio bosanski. i šta s tim?
a razumiju li se?
daduli_sa

#53 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by daduli_sa »

Damir_5 wrote: Ti budes li nastavila trolati, biti ces prijavljena. Ako imas sta dodati o temi, to uradi, ako nemas, igraj se razlaza.

Hvala sto me podsjeti da imaju admini.....
dustaban

#54 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by dustaban »

Nekad se ovo zvalo REPUBLIKA Bosna i Hercegovina.

Kako izgubismo ovo "REPUBLIKA" blago me se yebe sta ce biti sa ostatkom.
faca-ko-kaca

#55 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by faca-ko-kaca »

ako ovo prođe Trinidad i Tobago je sljedeći...
harell

#56 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by harell »

Damir_5 wrote:
harell wrote:damir svako malo otvori temu i rijesava goruce probleme u svijetu, ocekujem uskoro temu "rijesimo glad u africi"

inace sta se pusi ovih dana vidim baca te haos pa da i ja probam
Nije problem u Damiru, nego u tebi frajeru i takvima kao ti. Damir kad je ovdje, on napise koju pametnu, a takvi kao ti su ovdje da to citaju i da uce iz tih upisa kao sto su Damirovi. To je sva bit "problema" kojeg zapravo i nema, osim u tebi i takvima kao ti. Pa sta onda ako se otvori pametna tema? Damir je barem toliko pametan da je registrovao da nasa slavna drzava jos uvijek nosi okupatorski naziv i da to nikome ne smeta? Zasto se onda cudimo sto nam je drzava protektorat i sto se svaka susa istresa nad njom?

Nisam ja tebe pitao na ovoj temi kakvo ti imas misljenje o meni, ja nisam tema ove teme ovdje, jedino sto fikus kakav si ti treba uraditi ovdje, je procitati uvodni post, ako ti se ne svidja, a ti produzis dalje, ako zelis nesto dodati o temi, to uradi, ali o temi, ne o Damiru, Samiru, Milosu, Dariju ili bilo kome desetom, nego o temi. Nauci se vise ne biti stoka, pokusaj se sam civilizirati i biti ce ti zivot ugodniji i prijatniji, a ko zna, mozda u buducnosti i ne budes imao visokog predstavnika da ti kaze koje boje je nebo.
ja te boga mi ne citam ni u ludilu nego vidim svako malo teme sa bombasticnim nazivima i uvjek si ti autor, a nmg da ne budem stoka tako sam naviko sta cu ako ti smeta nemoj me citirat i komentarisat :lol:

a nisi mi reko na cemu si, vidim sad mislis i da si ti neki prosvjetitelj ovdje i da se trebamo divit tvojim izljevima mudrosti i nadasve bozanske pronicljivosti. Pa da te opet upitam, cim se pucas i dje se ima kupit?
cindrlimindrli

#57 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

harell wrote:ja te boga mi ne citam ni u ludilu nego vidim svako malo teme sa bombasticnim nazivima i uvjek si ti autor, a nmg da ne budem stoka tako sam naviko sta cu ako ti smeta nemoj me citirat i komentarisat

a nisi mi reko na cemu si, vidim sad mislis i da si ti neki prosvjetitelj ovdje i da se trebamo divit tvojim izljevima mudrosti i nadasve bozanske pronicljivosti. Pa da te opet upitam, cim se pucas i dje se ima kupit?
Klasicna bosanska glupava prica, bilo koga ko iskace iz matrice "nek` se ima za kilo panje i litar mlijeka" pod hitno
proglasi budalom i po mogucnosti gledaj da budes sto grlatiji, jer ako te ne cuju i budalasi sa sestog sprata djaba si
se kreveljio.
harell

#58 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by harell »

znaci ti ga podrzavas i mislis da u ovom zivotu ovo sto on prica ima osnove :? dobro haj prekrajajte imena drzavama smisljajte nova uredjenja drustva kontajte sta je problem kod nas i sve to kroz postove, a ja se predajem nez koji k. i ulazim ovdje

ps, damke me je nazvao stokom molim nadlezne da poduzmu mjere :lol: :mrgreen:
cindrlimindrli

#59 Re: Inacijativa da se iz naziva BiH izbrise ono "Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

surogat majka wrote:Halo ba tvoj pulen se ovdje raspojasai, proglasava druge budalama itd. I sta sad treba nekog ko je autor ovakve teme gledati kao vanserijski um koji "iskace iz matrice"
Da mu je ovo prvi put negosad vidim da su mu temegora od gore pa se pitam je li tip bas pametan pa baca vrhusnski spin na koji se raja lijepe ili bas ono mahalac s dna kace bez osjecaja i za normalan razgovor
Cuj moj pulen? :lol:

A da se prestanes baviti likom, probaj malo nesto napisati na temu al` bez onog pateticnog aaajjjjj gladan sam,
nemam posla, tetka iz svedske me ne jebe 2% i Alija me u crno zavio?
Locked