Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sutra ce biti cetiri godine kako nas je napustio ovaj veliki Covjek..otisao je prerano a iza sebe ostavio toliko toga..neko drugi ne bi ostavio toliko da zivi 1000 godina..Mirza je bio i ostao veliki..blago onim ljudima koji su imali priliku da ga gledaju u Njegovoj dvorani..ja nisam bio te srece..nazalost...
hvala ti Mirza za sve trenutke lijepe..za sve radosti..u ime svih u ime ove mladosti...
ps. nazalost..sutra ce se u aqui odrzati nekakav teferic..nazalost postajemo papci...
Sjeti se jedne anegdote, vezane za njegov rodni grad: Naima, kada je Kindze na Olimpijadi u Montrealu odbio da raskine ugovor s 'Pumom' iako mu je Adidas nudio petsto dolara vise (i tako ostao u puminim tenama), u Tuzli je identifikacija sa njegovom gestom bila tolika da su Tuzlaci pricali o tome kako je odbio da oblaci oficijelnu odjecu jugoslavenske reprezentacije, pa izasao setati gradom u majici na kojoj pise Tuzla!
Majstore,genijalčino,ljudino,hvala ti.Hvala ti što si bio veliki,neponovljivi virtuoz među koševima,hvala ti što si bio i ostao patriota u najtežim trenucima u istoriji našeg grada,hvala ti, sretan sam, što si mi bio sugrađanin.
Nek ti je laka bosanska zemlja.
nek mu je slava i hvala....
ne bih da drobim, ali sutra ce bare biti pune onih sto vole slusati svoj glas i drzace srceparajuce govore....i opet ce biti zaboravljen 360 dana.... ali ne od nas..
edu, iako si pitar, ipak si pokazao da si Covjek...
bare nisu bile pune..barem ne ovog jutra..sto se tice srceparajucih govora..sam Kindze ih nije volio..znam to jer je na njegovoj sahrani Vječo kratko rekao da mu je Mirza uvijek govorio "Nemoj mi matere ti drzati govore..."..Mirza je bio jednostavan a ostao veliki..Mirza je osvojio sve sto se osvojiti moze..to je Covjek koji je uz raju bio kad je bilo najteze..Mirza je obradovao nas..Mirza je... Mirza je... Mirza je ovog jutra trebao biti na web-portalu Sa-Xa..pored teksta o Lenonu..NE!..Lenonov tekst je trebao biti pored Kindzetovog!
Bio je mozda Rato bolji u sutu...bio je Cosic bolji u skoku...Drazen je sigurno bio bolji dribler....Kukoc je imao duzi korak u prodoru ... ali niko od njih nije igrao onako lijepo za gledati kao Mirza. Zbog njega sam se skoro potuk'o sa jednim rodjakom ...koji mi je pokusavao nametnuti Dalipagica ... ( ybmu on majku )
Mirza-majstore prerano si umro sto jest jest....niko ti od ovih nije mogao ni tabane oprati ...jer ti si bosanskohercegovacke nacije.
Mirza, dobio si citavih 12 postova. Barem za sada.
Goca Trzan ima temu od 184 posta.
ovo sve govori..mi nismo sredina za velike ljude..mi smo sredina za polusvjesne "retro sapiense koji uzimaju nevinost neandertalcima"..sta god to znacilo...
postoje ljudi koji Te nece nikad zaboraviti..igrao si za sebe i za te ljude..hvala Ti jos jednom za sve...
edu wrote:Mirza, dobio si citavih 12 postova. Barem za sada.
ovo sve govori..mi nismo sredina za velike ljude..mi smo sredina za polusvjesne "retro sapiense koji uzimaju nevinost neandertalcima"..sta god to znacilo...
postoje ljudi koji Te nece nikad zaboraviti..igrao si za sebe i za te ljude..hvala Ti jos jednom za sve...
Na koliko si utakmica bio, ako nije tajna, cini mi se da si previse mlad da si bio i na jednoj, osim da si gledao par dvominutnih snimaka??
edu wrote:Mirza, dobio si citavih 12 postova. Barem za sada.
Na koliko si utakmica bio, ako nije tajna, cini mi se da si previse mlad da si bio i na jednoj, osim da si gledao par dvominutnih snimaka??
juce u HaFazu ravno DVIJE CITULJE...od Slavice i Sinova i brata njegovog...makar pise da mu je brat...ne nadjoh clanak, necu dusu da grijesim...
da Flu, edu je mozda premlad i mozda nije isao na te utakmice, ali fakat cijela strana posvecena oskaru, reviji u kini gdje li vec, a Kindzeta ni na mapi....
pih...
Tokom ratnih godina 1992-1995 ...je ovdje u skandinaviju dosla u opticaj video kaseta sa snimkom one finalne utakmice kupa evropskih sampiona (1979) u Grenoblu ...protiv Emerssona. Jel se moze nabaviti taj snimak jos uvijek negdje u Sarajevu ?....Imao sam tu kasetu ali su mi je neki hahari upropastitli...a utakmica je bila samo takva ...Sead Hadzijahic i onaj celo sa makedonskim prezimenom su bili komentatori ...Varajic stalno popravlja razdjeljak i frizuru ...kad dodje na liniju slobodnih bacanja. ...Radovanovic i njegov horok preko dvojce zabara...Ali sve se ipak vrti oko najelegatnijeg krilnog pucaca koji je ikad postojao na ovim prostorima...njega. Daj boze da se u BiH ikad ponovo rodi takav ...i da htjedne igrati za BiH naravno...a ne za neku susjednu drzavu.
mIRCerka wrote:juce u HaFazu ravno DVIJE CITULJE...od Slavice i Sinova i brata njegovog...makar pise da mu je brat...ne nadjoh clanak, necu dusu da grijesim...
da Flu, edu je mozda premlad i mozda nije isao na te utakmice, ali fakat cijela strana posvecena oskaru, reviji u kini gdje li vec, a Kindzeta ni na mapi....
pih...
ma kakve veze ima jesam li ja isao na utakmice? gledao sam damjanovica..tomovica..batinica..beciragica..alihodzica..pa je li to znaci da oni zasluzuju temu?..znaci ja temu smijem postaviti..tj. smijem diskutovati samo o onima koje sam gledao?!..kakve su to nebuloze..postoji nesto sto se zove statistika..nek' administratora procita djurasovu knjigu "svjetla za daljine"..pa kad Kindze kaze.."da..da..sjecam se te tekme dobro..rusima sam zabio 37 poena..".."ih..sjecam se dobro kad smo naprasili italiju..tada sam dao 28..a nije me bas islo na toj..."..covjek kojem su aplaudirali gdje god da se pojavio..madrid mu je na nogama stajao..beograd je svima zvizdao..njemu ne..jer On je bio nesto vise od obicnog kosarkasa..Njegovi potezi van terena su posebna prica..vec sam pisao kad je dao pare oruzaru reala da bi ovaj kupio novi motor..bolan On oruzaru reala daje pare da kupi nov motor!?..mi danas ne mozemo skupiti 20 ljudi da se kupe paketici djeci koja nemaju nikoga!?..i sad administrator nasao za shodno mene pitati jesam li gledao Kindzeta uzivo?..naravno osim tih "dvominutnih snimaka"..ali ne zna administrator da ja za dvije minute mogu primijetiti ono sto on nece skontati da ne skida pogled sa cijele utakmice..ne zna administrator da je dovoljno poslusati gibonnijevu instrumentalu libara da bi covjek rekao da je to majstor napravio..Mirza je bio i ostao Princ..Kralj..Mirza je bio ono cega vise nema..ili ako ima onda je to u malom broju..a to je su normalni ljudi..ljudi koji ce zbog raje ostati u ratnom paklu..mogao je otici gdje mu se cefne..saigraci iz madrida su ga molili da dodje..ostao je!..ali sta ja znam o Mirzi..osim da je bio vanserijski igrac i veliki Covjek..ne znam nista drugo..jer zaboga nisam ga nikad gledao uzivo..jer da bih znao da je neko dobar igrac moram gledati nekoliko ili sve njegove tekme..ja to ne mogu saznati iz statistike..ne mogu naci u statistici njegovih 37 poena..pa onda pogledati procenat suta..pa reci..vidi..samo je promasio 5 puta..napravio je 9 asistencija..imao 6 skokova..3 ukradene..i izgubio 2 lopte..takve statistike su mu bile preceste..ne mogu reci da je na osnovu kupovine tog motora Mirza dobar covjek koji voli usreciti i druge..ne mogu reci da je dobar Covjek kada se u sred rata vratio iz trsta u sarajevo..a NIJE MORAO!..ne mogu reci da veliki Covjek zato sto su ga SVI voljeli..(osim umobolnika s brada!)..NE..ja to ne mogu reci..jer ja nisam gledao niti jednu njegovu utakmicu!
de ba edu, sta se odmah zestis....
istina je da nije obiljezena godisnjica onako kako je trebalo, ali da te i ja pitam nesto: da nismo trebali mozda i to mi organizovati?
suti, sjetili smo se, to je bitno...
a ko se nije sjetio nece imati kad da se kaje...
jel bilo ista na dnevnicima?
heej edu ba...sta si toliko skocio na the fluida samo sto te malo nachepio?...a sta bi tek bilo da te za uho potego ...vec bi ti ovdje poceo baliti ...vaki ste - naki ste ... de malo dodji sebi ...ovo treba biti dostojanstvena tema...
tema i jeste dostojanstvena..to sto administrator zeli da prica o necemu sto nije u vezi sa temom njegov problem..ja majci svojoj necu presutjeti a ne njemu..pitao me je..odgovorio sam mu..da me potegao za uho i ja bih njega..kod mene nema ko mene kamenom ja njega kruhom..bio stariji ili mladji..(ne racunam tu djecicu)..na lijepu rijec uzvracam lijepo..na pitanje najcesce odgovorom..itd...
mircy..dnevnike nisam gledao..meni je najvaznije da sam ja uradio ono sto sam zelio i ono sto sam mogao..i najvaznije je da se ja osjecam zadovoljno!